12 καλύτεροι διαδικτυακοί επεξεργαστές IDE και κώδικα για την ανάπτυξη εφαρμογών Ιστού

Ποιο είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα στην κωδικοποίηση; Ο επεξεργαστής κώδικα, φυσικά!

Οι επεξεργαστές κώδικα είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός λόγος για τους πολέμους φλόγας προγραμματιστών (ο πρώτος είναι η μορφοποίηση κώδικα).

Για κάποιους, το Vim είναι ο μόνος λογικός επεξεργαστής που δημιουργήθηκε ποτέ, ενώ για άλλους όλα όσα δεν ταιριάζουν στον σπειροειδή κόσμο του Emacs που μοιάζει με το Inception είναι μόνο για γελοιοποίηση. Εάν ψάχνετε άσχημα για την προσοχή, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάτε σε μια κοινότητα προγραμματισμού και να ξεκινήσετε ένα νήμα όπως “Γιατί νομίζω ότι το X (διαλέξτε οποιοδήποτε δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα) είναι χάλια/είναι το καλύτερο”, πιάσε λίγη μπύρα και χαλαρώστε.

Τα επιχειρήματα, τα αντεπιχειρήματα και οι προσβολές θα συνεχίσουν να ξεχύνονται μέσα και έξω από τη συζήτηση όλη τη νύχτα και θα χρειαστούν πολλοί μήνες μέχρι να κρυώσει το δηλητήριο στο νήμα.

Το ερώτημα είναι: γιατί;

Σίγουρα, τα ανθρώπινα όντα καταφέρνουν να κάνουν πολλά από τα πάντα, αλλά νομίζω ότι οι επεξεργαστές κώδικα είναι ιδιαίτεροι όταν πρόκειται για προγραμματιστές. Ένας τυπικός προγραμματιστής ξοδεύει σχεδόν όλο τον χρόνο του (Πάνω από 98%, αν στοιχηματίζω) στον επεξεργαστή κώδικα της επιλογής. Γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν τον επεξεργαστή – τα δυνατά του σημεία, τις αδυναμίες, τα όριά του, τις ιδιορρυθμίες και τα κρυμμένα του πετράδια.

Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από το να πρέπει να παλεύεις με τον επεξεργαστή όταν γράφεις κώδικα (σκέψου πόσο ενοχλητικό είναι όταν πρέπει να πυροβολήσεις ένα μακροσκελές και επείγον email σε ένα νέο πληκτρολόγιο!). Οι επεξεργαστές κώδικα μειώνουν τη διανοητική τριβή και σας επιτρέπουν να είστε πιο παραγωγικοί, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικοί και τραβούν τόση προσοχή.

Λοιπόν, ποιος είναι ο καλύτερος επεξεργαστής κώδικα;

Ειλικρινά, δεν θα τολμήσω καν να πάω εκεί! 😀 😀

Ωστόσο, εάν ασχολείστε με την ανάπτυξη Ιστού, υπάρχει μια εναλλακτική που θέλω να σκεφτείτε — διαδικτυακούς επεξεργαστές κώδικα! Μπορείτε επίσης να τους ονομάσετε συντάκτες κώδικα που βασίζονται σε σύννεφο.

Μην συγχέετε το πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα με ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (IDE). Και τα δύο είναι δύο διαφορετικά πράγματα και ως προγραμματιστής, θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με αυτά τα πολυγλωσσικά IDE.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για προγράμματα επεξεργασίας που βρίσκονται εξ ολοκλήρου σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή και είναι προσβάσιμα μέσω του προγράμματος περιήγησης.

Ακούγεται περίεργο, σωστά;

Το ίδιο ένιωσα κι εγώ όταν τα συνάντησα πριν από 3-4 χρόνια. Γιατί στο διάολο να θέλει κάποιος να παραδώσει τα πάντα σε έναν ηλίθιο πρόγραμμα περιήγησης;

Μπορεί ακόμη και να ανταγωνιστεί ένα εγγενώς εγκατεστημένο πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα;

Αποδεικνύεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, και ειδικά για την ανάπτυξη Ιστού, η απάντηση είναι ναι. Τώρα, ενώ δεν έχω αγκαλιάσει τους διαδικτυακούς συντάκτες ως το κύριο μέσο μου, βρίσκομαι να τους χρησιμοποιώ όλο και περισσότερο σε συγκεκριμένα σενάρια.

Προτού μάθουμε ποιοι επεξεργαστές κώδικα υπάρχουν εκεί έξω για χρήση, ας σταματήσουμε και ας σκεφτούμε πότε οι διαδικτυακοί επεξεργαστές κώδικα μπορούν να έχουν νόημα.

Μηδενική ρύθμιση

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά η ρύθμιση του αγαπημένου μου προγράμματος επεξεργασίας σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου σε ένα νέο σύστημα δεν είναι κάτι που περιμένω με ανυπομονησία. Προσθήκες, θέματα, γραμματοσειρές, συντομεύσεις, αποσπάσματα, ρυθμίσεις . . . Υπάρχει ένας ατελείωτος κατάλογος πραγμάτων που πρέπει να εξισορροπηθούν πριν το όλο πράγμα γίνει χρησιμοποιήσιμο. Είναι εύκολο να αγνοήσετε κάτι, μόνο για να εκνευρίζεστε αργότερα όταν διακόπτεται η ροή εργασίας σας.

Αντίθετα, δεν υπάρχει καμία σχέση με ένα διαδικτυακό πρόγραμμα επεξεργασίας όταν τελειώσει η πρώτη εγκατάσταση. Επίσημες εκδόσεις, ενημερώσεις, νυχτερινές κατασκευές, υποστηριζόμενες πλατφόρμες, αρχιτεκτονική συστήματος, συγχρονισμός FTP, αγωγοί CI/CD — τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία εφόσον διαθέτετε πρόγραμμα περιήγησης!

Συνεργασία

Τις περισσότερες φορές, χρειάζεται να συνεργαστείτε με άλλους προγραμματιστές κατά την επίλυση προβλημάτων ή τον εντοπισμό σφαλμάτων σε κάτι.

Το παραδοσιακό πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα δεν έχει κατασκευαστεί για αυτό — δεν υπάρχει περιθώριο για ταυτόχρονη επεξεργασία κώδικα, σχολιασμό ή επισήμανση και είναι δύσκολο να προσθέσετε υποστήριξη για αυτό.

Ασφάλεια δεδομένων

Τώρα, είναι δεδομένο ότι κανένα έργο σήμερα δεν είναι χωρίς έλεγχο έκδοσης, πράγμα που σημαίνει ότι ένα αντίγραφο του κώδικα υπάρχει στο αποθετήριο ανά πάσα στιγμή. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν φορές που ο έλεγχος έκδοσης δεν είναι αρκετός:

  • Ξεχνάτε να προωθήσετε τα commit που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και ο φορητός σας υπολογιστής παίρνει φωτιά.
  • Έχετε άλλα σημαντικά αρχεία και εντοπίσεις δεδομένων με τα οποία αλληλεπιδρά ο κώδικάς σας, αν και αυτά δεν αποτελούν μέρος της ζωντανής εφαρμογής. Τι θα τους συμβεί αν το laptop σας πάρει φωτιά;

(Εντάξει, φαίνεται ότι έχω εμμονή με τα σημειωματάρια να παίρνουν φωτιά, αλλά καταλαβαίνεις το νόημα, σωστά;!)

Επιβολή πειθαρχίας

Αυτό θα μπορούσε επίσης να υποστηριχθεί στο δικαστήριο των δικαιωμάτων προγραμματιστή (αν υπάρχει κάτι τέτοιο), αλλά η αλήθεια του θέματος είναι ότι οι προγραμματιστές σπάνια θυσιάζουν τις ιδιοτροπίες τους για το κοινό καλό.

Για παράδειγμα, ένας σκληροπυρηνικός λάτρης του Sublime Text θα αγκαλιάσει ποτέ πλήρως οποιονδήποτε από τους εξαιρετικούς συντάκτες του JetBrains και θα βρει κάθε ευκαιρία να δείξει τη φύση του που διψάει για μνήμη και την πιο αργή του απόδοση.

Το ίδιο ισχύει για καρτέλες εναντίον διαστημάτων (ή ακόμα και καρτέλες δύο διαστημάτων έναντι καρτελών τεσσάρων διαστημάτων) — είστε αφελείς αν νομίζετε ότι οι προγραμματιστές της ομάδας σας δεν θα κλειδώσουν τα κόρνα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένας διαδικτυακός επεξεργαστής είναι ένα δώρο — εσείς αποφασίζετε τις ρυθμίσεις για τα έργα (ακόμα και πώς θα πρέπει να μορφοποιηθεί ο κώδικας) και απλώς θα αρνηθεί να δεχτεί εργασία έως ότου συμμορφωθεί με όλα τα πρότυπα. Σκληρός για το άτομο, ίσως, αλλά εξαιρετικό για το έργο!

  Πώς να εμφανίσετε FPS ενώ παίζετε σε υπολογιστή

Προς το παρόν, έχω εξαντληθεί οι περιπτώσεις χρήσης, οπότε ας δούμε ποια επιλογή έχουμε όταν πρόκειται για διαδικτυακούς επεξεργαστές κώδικα, ειδικά για την ανάπτυξη Ιστού.

JSFiddle

Ενώ JSFiddle δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, κάνει πολύ καλή δουλειά στον χειρισμό μεμονωμένων σεναρίων frontend.

Είναι τόσο δημοφιλές που ιστότοποι Q&A όπως το StackOverflow υποστηρίζουν ήδη την ενσωμάτωση συνδέσμων JSFiddle απευθείας στην πλατφόρμα τους.

Για να ξεκινήσετε γρήγορα τα πράγματα, το JSFiddle προσφέρει μερικές πλάκες λέβητα στην αρχή. πράγμα που σημαίνει ότι εάν θέλετε να λάβετε μια επίδειξη, ας πούμε, το React, που ξεκίνησε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο σχετικό κουμπί και να αρχίσετε να γράφετε τον κώδικα. Μόλις πατήσετε Αποθήκευση, το “βιλί” αποθηκεύεται, λαμβάνετε μια μόνιμη διεύθυνση URL (Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το ανόητο βιολί που δημιούργησα: https://jsfiddle.net/tuqd76c4/ και σημειώστε ότι μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές σας και να πατήσετε Αποθήκευση για να δημιουργήσετε ένα νέο έκδοση αυτής της διεύθυνσης URL).

Δείτε τι κάνει το JSFiddle μια βιώσιμη πλατφόρμα για ανάπτυξη web front-end:

  • Δωρεάν χρήση (χωρίς κρυφές χρεώσεις ή λειτουργίες freemium). Το JSFiddle υποστηρίζεται μέσω διαφημίσεων (τουλάχιστον κατά τη σύνταξη) και μπορείτε να δείτε μια διαφήμιση Adobe κάτω αριστερά στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης.
  • Χαρακτηριστικά συνεργασίας κώδικα — ιδανικά για τη δημιουργία εννοιών μαζί, συνεντεύξεις κ.λπ.
  • Πολλαπλές διατάξεις, μεγέθη γραμματοσειρών, ανοιχτά/σκοτεινά θέματα κ.λπ.
  • Μορφοποίηση κώδικα (τακτοποίηση), επερχόμενη υποστήριξη για linters (CSS και JS) και πολλά άλλα.

Και τώρα, λυγμοί, λυγμοί, για τα άσχημα πράγματα:

  • Το JSFiddle είναι ένα καθαρά front-end πρόγραμμα επεξεργασίας. Δεν υπάρχει τρόπος να κωδικοποιήσετε και να εκτελέσετε την αγαπημένη σας γλώσσα υποστήριξης.
  • Δεν υπάρχει έννοια αρχείων και φακέλων εδώ (ή μεταφορτώσεις, για αυτό το θέμα). Το μόνο που έχετε είναι ένας ενιαίος χώρος για κώδικα, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος είναι.
  • Το JSFiddle δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει κώδικα στον διακομιστή σας. Ο κώδικας πρέπει να βρίσκεται στο JSFiddle και να είναι δημόσιος όλη την ώρα.
  • Δεν υπάρχει τρόπος να δημιουργήσετε μια διοχέτευση CI/CD, να χρησιμοποιήσετε το Git κ.λπ.

Τούτου λεχθέντος, το JSFiddle έχει τη γλυκιά του θέση και λάμπει όταν χρειάζεται να αποδείξεις τις ιδέες και να συνεργαστείς με την ταχύτητα του φωτός. Είναι και θα παραμείνει μια σημαντική ταυτότητα μεταξύ των διαδικτυακών συντακτών.

CodeSandbox

CodeSandbox μπορεί να θεωρηθεί ως μια πολύ πιο ισχυρή και ολοκληρωμένη λήψη του JSFiddle. Πιστό στο όνομά του, το CodeSandbox παρέχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία επεξεργασίας κώδικα και ένα περιβάλλον sandbox για ανάπτυξη front-end.

Το CodeSandbox είναι ένα πραγματικό εργοστάσιο παραγωγής ισχύος και γλυκό, γλυκό προϊόν. Θα μου τελείωνε το χαρτί αν προσπαθήσω να απαριθμήσω όλα τα πλεονεκτήματά του, αλλά εδώ είναι μερικά δολοφονικά χαρακτηριστικά:

  • Υποστήριξη Npm: Ναι, μπορείτε να προσθέσετε σχεδόν οποιοδήποτε πακέτο είναι διαθέσιμο στο npm.
  • Αρχεία, φάκελοι, λειτουργικές μονάδες: Μπορείτε να χωρίσετε τον κώδικά σας σε πολλά αρχεία, να προσθέσετε/αφαιρέσετε εικόνες από τον δημόσιο φάκελο και να δημιουργήσετε/εισαγάγετε λειτουργικές μονάδες όπως σας ταιριάζει. Η ροή εργασίας αντικατοπτρίζει αυτή ενός σύγχρονου πακέτου μονάδων, επομένως δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε (σχεδόν) τίποτα.
  • Υποστήριξη για TypeScript, επανάληψη φόρτωσης, εξαγωγή GitHub, φιλοξενία στατικών αρχείων κ.λπ.
  • Είναι χτισμένο στο Monaco editor, το ίδιο θηρίο που δίνει δύναμη στο φαβορί VSCode συντάκτης. Αυτό φέρνει ισχυρά χαρακτηριστικά όπως “Μετάβαση σε”, “Εύρεση αναφορών” και απαραίτητη ανακατασκευή στα χέρια σας!
  • Υποστήριξη αποσπάσματος για Έμμετ
  • Ενσωματωμένα Εργαλεία προγραμματισμού, λιντώματα, επικαλύψεις σφαλμάτων, πλαίσια δοκιμών (Jest), δεσμίδες πλήκτρων και πολλά άλλα.
  • Ισχυρό CLI για άμεση εισαγωγή τοπικών έργων στο CodeSandbox.

Αν και η δωρεάν έκδοση του CodeSandbox δεν υποστηρίζει ιδιωτικό κώδικα, μπορείτε να αποκτήσετε αυτήν τη δυνατότητα (και να αυξήσετε συνολικά τα όρια μεγέθους) βοηθώντας τους να Πατρέων για μόλις 5 $ το μήνα (πληρώστε ό,τι θέλετε, έως και 50 $ το μήνα).

Code Anywhere

Ένα πρόβλημα με τους περισσότερους συντάκτες κώδικα σε αυτήν τη λίστα (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) είναι ότι περιμένουν από εσάς να διατηρείτε τον κώδικα στους διακομιστές τους ανά πάσα στιγμή ή απαιτούν να συγχρονίζετε τον κώδικα τακτικά μέσω της γραμμής εντολών.

Όχι τόσο με Code Anywhere.

Στην πιο δυνατή του, το CodeAnywhere έχει δύο χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν για μένα:

  • Προκατασκευασμένες εικόνες κοντέινερ για 72+ γλώσσες προγραμματισμού και πλαίσια. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παρέχετε ένα νέο περιβάλλον ανάπτυξης απευθείας από το πρόγραμμα επεξεργασίας! Φυσικά, ο κώδικας φιλοξενείται αυτόματα στο κοντέινερ που δημιουργήθηκε πρόσφατα και τα αρχεία εξυπηρετούνται απευθείας από εκεί.
  • Συνδεθείτε με οτιδήποτε. Ναι, κυριολεκτικά οτιδήποτε. Δεν είστε υποχρεωμένοι να αποθηκεύσετε τον κωδικό σας στους διακομιστές του CodeAnywhere. Είτε ο κώδικάς σας βρίσκεται σε FTP, είτε σε πλατφόρμες κοινής χρήσης αρχείων όπως το Dropbox, το Amazon S3 ή σε εξελιγμένες πλατφόρμες ελέγχου εκδόσεων όπως το GitHub, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε το CodeAnywhere για ανάγνωση και εγγραφή σε αυτήν την πηγή, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα αποκλειστικά για . . . Λοιπόν, επεξεργασία κώδικα. 😛

Ένα ακόμη πράγμα που θέλω να επισημάνω: εάν δεν αισθάνεστε άνετα με το Git όσον αφορά την προβολή του ιστορικού και των διαφορών, το CodeAnywhere μπορεί να αισθάνεται σαν έναν αναστεναγμό ανακούφισης. Το πρόγραμμα επεξεργασίας χρησιμοποιεί το σύστημα διαφορετικών του για τη σύγκριση αρχείων, το οποίο σας επιτρέπει να συγκρίνετε δύο αρχεία σε οποιεσδήποτε δύο αναθεωρήσεις (μια αναθεώρηση δημιουργείται κάθε φορά που αποθηκεύετε ένα αρχείο).

Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή διαφορά με τις αναθεωρήσεις — η δωρεάν έκδοση σάς επιτρέπει να διατηρείτε μόνο μία αναθεώρηση, ενώ το μικρότερο πρόγραμμα επί πληρωμή επιτρέπει 20 αναθεωρήσεις το πολύ. Σε γενικές γραμμές, δεν είναι πρόβλημα, καθώς σπάνια θέλετε να κοιτάξετε πέρα ​​από την τελευταία 20η αναθεώρηση, αλλά επειδή οι περισσότεροι προγραμματιστές έχουν τη συνήθεια να πατούν Save μερικές φορές το λεπτό, μπορεί να γίνει επώδυνο.

Όλα ειπώθηκαν και έγιναν, το CodeAnywhere είναι μια σταθερή, ευχάριστη προσφορά για όσους θέλουν να μετακομίσουν στο cloud και να μείνουν εκεί. 🙂 Δεδομένου ότι οι δυνάμεις του εκτείνονται πέρα ​​από τον κώδικα front-end, κατά τη γνώμη μου, συνιστάται ιδιαίτερα!

  6 Marketplace για να βρείτε προσφορές προϊόντων SaaS στο Φτηνό για εκκίνηση

StackBlitz

Εάν ασχολείστε κυρίως με το front-end και δεν μπορείτε να απομακρυνθείτε από τη διεπαφή VSCode, StackBlitz δημιουργήθηκε μόνο για εσάς.

Δεν βλέπετε τίποτα ιδιαίτερο;

Δεν το έκανα επίσης μέχρι που έκανα κύλιση προς τα κάτω και έκανα κλικ στο κουμπί Angular. Κεραία!

Μαντέψτε, δεν έχει δημιουργηθεί σκόπιμα για να μοιάζει με VSCode — είναι χτισμένο στον επεξεργαστή VSCode! Τόσο πολύ, που μπορείτε να εγκαταστήσετε επεκτάσεις, να κάνετε αναζήτηση στους φακέλους και να οργανώσετε αρχεία με τον τρόπο που θα περιμένατε από μια κανονική παρουσία VSCode.

Αλλά, περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα!

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ή όχι ότι:

  • Όλες οι εφαρμογές που δημιουργούνται στο StackBlitz αναπτύσσονται επίσης αυτόματα στους διακομιστές τους! Έτσι, αυτή η εφαρμογή Angular παιχνιδιών που μόλις δημιούργησα φιλοξενείται αυτόματα στη διεύθυνση https://angular-yvyi2j.stackblitz.io/. Πιθανότατα, η διεύθυνση URL εξακολουθεί να λειτουργεί (θα φορτώσει αργά, ωστόσο, όπως θα περίμενε κανείς όταν φιλοξενηθεί δωρεάν)!
  • Μπορείτε να διαχωρίσετε και να μοιραστείτε το έργο. Κατά την κοινή χρήση, έχετε καλύτερο έλεγχο του τι μπορούν να κάνουν οι άλλοι.
  • Μπορείτε να συνδεθείτε σε ένα αποθετήριο GitHub και επίσης να αφήσετε τον κώδικα να τραβηχτεί/σπρωχθεί απευθείας από εκεί. Ή μπορείτε απλά να κάνετε λήψη του έργου ως αρχείο zip με τον καλό τρόπο.

Αλλά, περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα!

Σοβαρά! 😀

Ακολουθεί η λίστα των επίσημων χαρακτηριστικών που προσφέρει το StackBlitz:

  • Εγγενής υποστήριξη για το Firebase (το οποίο είναι κάτι που δεν χρησιμοποιώ προσωπικά, αλλά είναι ένα όφελος για όσους δεν θέλουν να βουτήξουν στα σκοτεινά βάθη του backend)
  • Intellisense, Αναζήτηση έργου
  • Ζεστή επαναφόρτωση καθώς πληκτρολογείτε
  • Εισαγωγή πακέτων npm
  • Επεξεργαστείτε εκτός σύνδεσης όταν δεν είστε συνδεδεμένοι!

Το StackBlitz είναι γεμάτο (όμορφες) εκπλήξεις όταν πρόκειται να απομακρύνουμε τα εμπόδια από την ανάπτυξη και την ανάπτυξη Ιστού. Η ενσωμάτωση του VSCode στον ιστότοπό σας δεν είναι πια το όνειρο!

AWS Cloud9

Σύννεφο 9 ήταν αναμφισβήτητα το πρώτο IDE βασισμένο σε πρόγραμμα περιήγησης που πρόσφερε σοβαρές δυνατότητες και πήρε την ιδέα του mainstream του προγράμματος περιήγησης ως επεξεργασίας. Δεν είναι περίεργο που η Amazon το απέκτησε αργότερα και σήμερα, το Cloud9 είναι μέρος των προσφορών AWS.

Εάν είστε έστω και εξ αποστάσεως συνδεδεμένοι (ή ενδιαφέρεστε για) την πλατφόρμα AWS, το Cloud9 είναι το σημείο όπου τελειώνει η αναζήτησή σας για έναν τέλειο (εντάξει, σχεδόν τέλειο) επεξεργαστή.

Ας δούμε γιατί:

  • Δεν υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις για τη χρήση του Cloud9. Μπορείτε να συνδέσετε το Cloud9 σε μια υπάρχουσα/νέα παρουσία υπολογισμού AWS και πληρώνετε μόνο για αυτήν την περίπτωση. Είναι επίσης δυνατή η σύνδεση σε διακομιστή τρίτου μέρους μέσω SSH — ακριβώς χωρίς χρέωση! 🙂
  • Υποστήριξη πρώτης κατηγορίας για εφαρμογές χωρίς διακομιστή AWS (debugging, κ.λπ.)
  • Άμεση πρόσβαση τερματικού στο AWS από το πρόγραμμα επεξεργασίας (ειλικρινά, ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα επεξεργασίας, το τερματικό με καρτέλες είναι αυτό που μου λείπει ακόμα στο VSCode)
  • Υποστηρίζονται περισσότερες από 40 γλώσσες προγραμματισμού (Go, C++, Ruby, Node, Python, PHP, Java . . . πάρτε την επιλογή σας)

Οι δυνατότητες συνεργασίας στο Cloud9 είναι επίσης επιθυμητές, επιτρέποντας την απρόσκοπτη διεξαγωγή κριτικών/συνεντεύξεων.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η αναπαραγωγή σε στυλ βίντεο των αλλαγών που έγιναν σε ένα αρχείο, κάνοντας τη διαδικασία αναθεώρησης ευχάριστη:

Η συμβουλή μου?

Εάν είστε στο AWS, μην περιμένετε και πάρτε το Cloud9 μόλις τώρα. Και αν δεν είστε ακόμα στο cloud αλλά σκέφτεστε να κάνετε μια κίνηση, αγκαλιάστε το AWS και ενσωματώστε το Cloud9 στη ροή εργασίας σας. Δεν μπορείτε να πάρετε καλύτερη απόφαση ούτε με τον άλλον τρόπο!

Gitpod

Gitpod είναι μια ανανεωτική άποψη για τους επεξεργαστές κώδικα cloud (ή IDE, αν θέλετε) που στοχεύει να διατηρεί τον κώδικά σας πάντα δοκιμασμένο και ενημερωμένο. Με άλλα λόγια, είναι βαθιά ενσωματωμένο με το GitHub και κάθε φορά που προσθέτετε κώδικα, εκτελεί τις δοκιμές σας και τις αγωγές CI/CD για να βεβαιωθεί ότι ο κώδικας είναι πάντα 100% υγιής.

Αξίζει να το ελέγξετε αν σας αρέσει η εμπειρία VSCode και θέλετε κάτι που να υποστηρίζει όλες τις κύριες γλώσσες και πλαίσια back-end/front-end (Django, Rails, Revel, όπως πείτε).

Θεία

Εάν είστε σκληρός θαυμαστής του SOLID και αρχιτέκτονας λογισμικού, το Θεία ΙΔΕ θα γαργαλήσει το κόκαλο του χωρισμού των ανησυχιών σας. Είναι ένα IDE κώδικα με κωδικοποίηση TypeScript (πέντε σημεία για το στυλ αμέσως!) που έχει μια τέλεια ξεχωριστή πρόσοψη και υποστήριξη. Το front-end εκτελείται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, ενώ το backend μπορεί να είναι οπουδήποτε — τοπικό μηχάνημα ή στο cloud!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό – το front-end μπορεί να εκτελεστεί ως εφαρμογή Electron με ένα πλήρως λειτουργικό, απομονωμένο περιβάλλον προγράμματος περιήγησης, δίνοντάς σας την εμφάνιση και την αίσθηση μιας εγγενούς εφαρμογής για επιτραπέζιους υπολογιστές, εάν το επιθυμείτε.

Κωδικοί GitHub

Κωδικοί GitHub παρέχει εικονικές μηχανές υψηλής απόδοσης για την εκτέλεση κωδικών για την ανάπτυξη εφαρμογών Ιστού. Χρησιμοποιώντας τον κώδικα του Visual Studio που περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας και ένα πλήρες οικοσύστημα, θα σας διευκολύνει να εργάζεστε στο πρόγραμμα περιήγησης.

Δοκιμάστε το πιο πρόσφατο περιβάλλον προγραμματισμού για τα έργα, μαζί με προκατασκευασμένες εικόνες. Θα αντιμετωπίσετε χαμηλό λανθάνοντα χρόνο σε διάφορες περιοχές, κλιμακώνοντας τα VM σας έως και 64 GB μνήμης RAM και 32 πυρήνες. Ξεκινήστε την κωδικοποίηση με τα τυποποιημένα περιβάλλοντα, τις προδιαγραφές υλικού, τις ρυθμίσεις του προγράμματος επεξεργασίας, τις επεκτάσεις και τις απαιτήσεις χρόνου εκτέλεσης.

Μπορείτε να απομονώσετε τις εξαρτήσεις μεταξύ των έργων με docker-compose και κοντέινερ. Επιπλέον, κάντε προεπισκόπηση των αλλαγών που έχετε κάνει εύκολα στο πρόγραμμα περιήγησης και μοιραστείτε τις δημόσιες καθώς και τις ιδιωτικές θύρες με τους συμπαίκτες σας. Μπορείτε, επίσης, να επεξεργαστείτε ή να προσθέσετε ακόμη και δυσάρεστες λεπτομέρειες όπως κενά, καρτέλες, ανοιχτόχρωμο, σκοτεινό, ομορφότερο, πιο όμορφο, ηλιακό, Monokai και πολλά άλλα.

  Γιατί οι υπολογιστές της δεκαετίας του '90 είχαν κλειδαριές με κλειδαρότρυπα και τι έκαναν;

Οι αρχάριοι που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν το GitHub Codespace με περιορισμένα οφέλη, αλλά θα έχετε αρκετές δυνατότητες για να συνεχίσετε. Εάν είστε ομάδα ή επιχείρηση, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το GitHub Codespace με 40 $/χρήστη/έτος.

JetBrains

Αποκτήστε φρέσκα, αναπαραγώγιμα, έτοιμα για χρήση και αυτοματοποιημένα περιβάλλοντα διαστημικών υπολογιστών cloud σε δευτερόλεπτα και ξεκινήστε την κωδικοποίηση με JetBrains IDE – Διάστημα. Είναι η ενιαία λύση για έργα λογισμικού και ομάδες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον πλήρη κύκλο ζωής ανάπτυξης, ξεκινώντας από τους αγωγούς CI/CD και φιλοξενώντας αποθετήρια Git μέχρι τα πακέτα δημοσίευσης.

Το Space είναι η αποκλειστική εικονική μηχανή με το κοντέινερ Docker. Μπορείτε να εγκαταστήσετε όλες τις βασικές βιβλιοθήκες και τα εργαλεία που χρειάζεστε στο έργο. Βελτιώστε και επιταχύνετε την εμπειρία ενσωμάτωσης κοινοποιώντας και αναπαράγοντας τους χώρους εργασίας κωδικοποίησης όποτε θέλετε.

Επιτρέψτε στους νεοφερμένους να ξεκινήσουν να αναπτύσσουν έναν κώδικα αμέσως χωρίς να χάνουν χρόνο αναπτύσσοντας μια τοπική μηχανή. Θα λάβετε ένα πλήρες έτοιμο προς χρήση IDE όποτε χρειαστεί να ξεκινήσετε τη σύνταξη του κώδικα, τον εντοπισμό σφαλμάτων και την εκτέλεση του σε δευτερόλεπτα για να δοκιμάσετε την έξοδο. Το JetBrains προσφέρει μια κεντρική πλατφόρμα για τη διαχείριση των περιβαλλόντων dev.

Ό,τι κάνετε και κάθε πόρος που χρησιμοποιείτε παρακολουθείται σε ένα μόνο μέρος. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε τους πόρους στον αγωγό ανάπτυξης αρκετά εύκολα. Ανάλογα με το έργο σας, μπορείτε να επιλέξετε τον προτιμώμενο τύπο εικονικής μηχανής που ταιριάζει στο μέγεθος του έργου. Το Space θα εξοικονομήσει τους πόρους σας θέτοντας σε αδρανοποίηση τον χώρο εργασίας κωδικοποίησης, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε στον ίδιο μετά το διάλειμμα.

Ξεκινήστε τη βόλτα σας σήμερα και ζήστε την ομορφιά αυτού του θηρίου δωρεάν.

CodeTasty

CodeTasty είναι ένα επεκτάσιμο, έξυπνο και σύγχρονο cloud IDE με πολλές πρόσθετες λειτουργίες που θα λατρέψετε. Σας βοηθά να γράφετε καθαρό και ευανάγνωστο κώδικα πιο έξυπνα σε πραγματικό χρόνο στη γλώσσα που προτιμάτε.

Αποκτήστε το πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα για να έχετε μια ομαλή εμπειρία με την ενσωματωμένη μεταγλώττιση, τη συμπλήρωση κώδικα, τα εργαλεία ανίχνευσης σφαλμάτων και πολλά άλλα. Μην ανησυχείτε για τη ρύθμιση. σηκωθείτε και ξεκινήστε να εργάζεστε για τα έργα ακριβώς μπροστά σας.

Θα έχετε την ίδια αίσθηση με την εργασία με τον υπολογιστή σας όταν επεξεργάζεστε τους κωδικούς σας στο cloud ενώ απολαμβάνετε την ίδια απόδοση και ταχύτητα. Το CodeTasty κατανοεί τις ανάγκες κάθε προγραμματιστή. και ως εκ τούτου, σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε όσες επεκτάσεις θέλετε για να ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας. Επιπλέον, υποστηρίζει πάνω από 40 γλώσσες και εκατοντάδες γραμμές κώδικα σε ένα αρχείο.

Δοκιμάστε το CodeTasty δωρεάν για να αποκτήσετε έναν χώρο εργασίας sandbox, 2 χώρους εργασίας FTP/SSH, συνεργασία, επιλογή τερματικού και 2 συνεργάτες. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε με ένα πρόγραμμα επί πληρωμή 4 $/μήνα και να έχετε την ευκαιρία να αναθεωρήσετε τους κωδικούς σας πριν από την εκτέλεση.

Replit

Μάθετε, γράψτε και δημιουργήστε κώδικα με ReplitΤο δωρεάν, στο πρόγραμμα περιήγησης και το συνεργατικό IDE που υποστηρίζει περισσότερες από 50 γλώσσες χωρίς να ξοδεύετε πολύ χρόνο στις ρυθμίσεις. Μπορείτε να ξεκινήσετε την κωδικοποίηση στη γλώσσα σας σε οποιαδήποτε συσκευή, λειτουργικό σύστημα και πλατφόρμα.

Προσκαλέστε τους συμπαίκτες, τους συναδέλφους ή τους φίλους σας να επεξεργαστούν τον κώδικα στα Έγγραφα Google. Μπορείτε να εισαγάγετε τον κώδικά σας στο GitHub για εκτέλεση και συνεργασία με αποθετήρια GitHub με μηδενικές ρυθμίσεις. Είτε είστε άνετοι με C++, Python, CSS ή HTML, μπορείτε να γράψετε τον κώδικα και να τον επεξεργαστείτε σε μια ενιαία πλατφόρμα.

Επιπλέον, τη στιγμή που είστε έτοιμοι με τον κωδικό, μεταδίδεται αμέσως στον κόσμο. Εάν θέλετε επίσης να μάθετε για τον κώδικα, το Replit έχει περισσότερους από τρία εκατομμύρια τεχνολόγους, δημιουργικούς, παθιασμένους προγραμματιστές και πολλά άλλα. Με τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο με τις ομάδες σας, η ομάδα σας θα είναι πιο παραγωγική. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε εφαρμογές, bots κ.λπ., με τη βοήθεια πρόσθετων κατά την κωδικοποίηση. Το εργαλείο σας βοηθά επίσης να αναπτύξετε τα έργα σας απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Εγγραφείτε για έναν λογαριασμό και ξεκινήστε την κωδικοποίηση τώρα.

PaizaCloud

Δημιουργήστε εφαρμογές Ιστού στο πρόγραμμα περιήγησής σας με PaizaCloud IDE. Είναι ένα περιβάλλον ανάπτυξης ιστού για Node.Js, MySQL, Django, Java, PHP, Jupyter Notebook, Laravel, WordPress και άλλα.

Το PaizaCloud σάς επιτρέπει να γράφετε απρόσκοπτα τους κωδικούς σας χωρίς να ασχολείστε με τη ρύθμιση του περιβάλλοντος. Απλώς ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης και το περιβάλλον σας θα είναι έτοιμο μέσα σε τρία δευτερόλεπτα. Είτε χρησιμοποιείτε έκδοση Mac, iPad, OS ή Windows, μπορείτε να χειρίζεστε το ίδιο περιβάλλον σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κελύφη Linux για να ρυθμίσετε πιο εύκολα και ευέλικτα περιβάλλοντα ανάπτυξης που βασίζονται στον ιστό. Μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε τις ιδανικές υπηρεσίες για το χαρτοφυλάκιό σας, όπως υπηρεσίες φιλοξενίας, κάνοντας αναβάθμιση στο βασικό πρόγραμμα.

Εκτελέστε εντολές, διαχειριστείτε αρχεία, επεξεργαστείτε κωδικούς και πολλά άλλα στο ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης. Το PaizaCloud εξαλείφει την ανάγκη προσθήκης εντολών όπως vim, ssh, κ.λπ., για την επεξεργασία αρχείων ή τη σύνδεση. Αντίθετα, μπορείτε εύκολα και αποτελεσματικά να χειρίζεστε τους διακομιστές ακριβώς όπως εκτελείτε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή.

Κάντε ένα test drive με το δωρεάν πρόγραμμα με μνήμη 2 πυρήνων και 2 GB. Εναλλακτικά, επωφεληθείτε από την απεριόριστη διάρκεια ζωής του διακομιστή με 9,80 $/μήνα και αποκτήστε επιπλέον χώρο στο δίσκο 1 GB.

συμπέρασμα

Αυτό καλύπτει λίγο πολύ όλα τα IDE και τους επεξεργαστές κώδικα εκεί έξω από τη στιγμή της σύνταξης. Έχω αφήσει έξω δύο τύπους προσφορών σε αυτήν τη λίστα: αυτές που επικεντρώνονται αποκλειστικά σε συνεντεύξεις και δεν έχουν ολοκληρωμένα περιβάλλοντα (εκτός από το αγαπημένο μας κλασικό JSFiddle, φυσικά) και εκείνες που δεν φαίνεται να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό και είχε κάτι περισσότερο από μια κομψή αρχική σελίδα.

Εάν χρειάζεστε κάτι ελαφρύ για την ανάπτυξη ιστού, μπορείτε να εξερευνήσετε αυτούς τους επεξεργαστές κώδικα.