Επεξεργαστείτε την εστίαση και την ένταση του εφέ θολώματος στην εφαρμογή κάμερας Google


Η εφαρμογή Google Camera και το νέο της εφέ θολώματος έχουν γίνει πολύ δημοφιλή. Οι χρήστες Android το λατρεύουν και οι χρήστες iPhone αναζητούν τρόπους να αναπαράγουν το φαινόμενο θαμπώματος στις συσκευές τους. Αυτήν τη στιγμή ψάχνω για ένα μπλουζάκι που γράφει “Θα γίνει jailbreak για εφέ θολώματος”. Υπάρχει επίσης Αυτό πραγματικά ενδιαφέρουσα εφαρμογή ιστού που χρησιμοποιεί τις πληροφορίες εικόνας που καταγράφονται από την εφαρμογή για να σας δώσει μια τρισδιάστατη απόδοση της εικόνας. Όταν η εφαρμογή τραβάει μια εικόνα και εφαρμόζει το εφέ θολώματος, καταγράφει περισσότερα από όσα ξέρετε και η εικόνα δεν είναι απλώς ένα φτηνό μετα-εφέ κάποιας λειτουργίας θαμπώματος, αλλά τι θα γινόταν αν θέλετε να αλλάξετε το εφέ θολώματος; Να το κάνω πιο βαθιά; Πιο ρηχά; Ίσως επικεντρωθεί εκ νέου το κύριο θέμα; Αυτό είναι όλο, κάθε κομμάτι του, δυνατό και μέσα από την εφαρμογή Google Camera.

  Το μικρόφωνο υπολογιστή USB δεν λειτουργεί στα Windows 10 (ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ)

Εδώ είναι η αρχική εικόνα που απαθανάτισα και στη συνέχεια προχώρησα στην επεξεργασία του εφέ θολώματος. Θα αλλάξω δραστικά τα πράγματα για να είναι πιο εμφανής η αλλαγή.

Μεταβείτε στην εφαρμογή κάμερας, όχι στην εφαρμογή συλλογής, στην εφαρμογή κάμερας. Πηγαίνετε εκεί και σύρετε προς τα αριστερά για να εμφανίσετε τις πρόσφατες φωτογραφίες σας. Θα δείτε επιλογές επεξεργασίας στο κάτω μέρος της οθόνης σας, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα κουμπί κλείστρου που μοιάζει με το αρχείο καταγραφής του Picasa. Πατήστε το και μπείτε σε μια λειτουργία επεξεργασίας. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό στο κάτω μέρος για να αυξήσετε ή να μειώσετε το θάμπωμα. Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να μετακινήσετε το σημείο εστίασης. Σύρετε το οπουδήποτε στην εικόνα σας και πατήστε Τέλος. Η εικόνα θα αποδοθεί ξανά.

  Το Smallx264 χρησιμοποιεί το γραφικό περιβάλλον χειρισμού HandBrake για τη μαζική μετακωδικοποίηση βίντεο

Εδώ είναι το after shot της ίδιας ακριβώς εικόνας. Η αλλαγή είναι εμφανής, φυσικά, με την κούπα να μην είναι πλέον στο επίκεντρο και το θάμπωμα πολύ πιο δυνατό.

Αυτή η αλλαγή δεν επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή κάμερας χρησιμοποιεί το εφέ θολώματος από προεπιλογή. Επεξεργάζεται την εικόνα και όχι τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνετε για κουμπί επαναφοράς ή να ανησυχείτε ότι οι αλλαγές θα αντικατοπτρίζονται σε όλες τις μελλοντικές φωτογραφίες που θα τραβήξετε με την εφαρμογή. Αν αναρωτιέστε γιατί δεν βλέπετε αυτές τις επιλογές επεξεργασίας όταν ανοίγετε μια φωτογραφία για επεξεργασία στην εφαρμογή Gallery, αυτό οφείλεται στο ότι το εφέ θολώματος είναι μια δυνατότητα εφαρμογής κάμερας που δεν υποστηρίζει (ακόμα;) η Γκαλερί.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές στα Windows 11

Μια λέξη της προσοχής όμως? Δεν υπάρχει κουμπί «επαναφοράς» για το εφέ θολώματος, επομένως, αν το τσιμπήσετε, θα πρέπει να το επαναφέρετε στην αρχική του κατάσταση χειροκίνητα. Οι αλλαγές γίνονται στην αρχική φωτογραφία και όχι σε αντίγραφο, οπότε αν πειραματίζεστε, φροντίστε να λάβετε αντίγραφο ασφαλείας.

Κατεβάστε το Google Camera από το Google Play Store