Το Smallx264 χρησιμοποιεί το γραφικό περιβάλλον χειρισμού HandBrake για τη μαζική μετακωδικοποίηση βίντεο

Το HandBrake δεν χρειάζεται συστάσεις όσον αφορά τους μετακωδικοποιητές βίντεο Είναι μια ευέλικτη εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να μετατρέπετε (ή να μετατρέπετε) βίντεο σε διάφορες μορφές. Το μόνο μειονέκτημα του HandBrake, ωστόσο, είναι η αδυναμία του να μετατρέπει βίντεο ομαδικά, πράγμα που σημαίνει ότι αν έχετε έναν τόνο αρχείων που πρέπει να επεξεργαστείτε, δεν έχετε τύχη. Προηγουμένως, καλύψαμε το HB Batch Encoder Mk2, ένα εργαλείο των Windows που χρησιμοποιεί το HandBrake στο backend του και σας επιτρέπει να μετατρέπετε τα βίντεο μαζικά. Το SmallX264 είναι μια παρόμοια εφαρμογή που έχει κατασκευαστεί για τον ίδιο σκοπό και διαθέτει μια αξιοπρεπή διεπαφή. Μπορεί να μετατρέψει πολλά βίντεο σε χρόνο μηδέν και διαθέτει έναν τόνο ρυθμίσεων για προχωρημένους χρήστες.

  Πώς να προσθέσετε μια επικάλυψη στο OBS στα Windows 10

Το SmallX264 είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εργαλείο που είναι διαθέσιμο στο Sourceforge. Μπορεί να πιστεύετε ότι η διεπαφή είναι κάπως περίπλοκη, αλλά μην ανησυχείτε, μπορείτε να την κατακτήσετε αρκετά γρήγορα μετά από λίγο ψάξιμο. Η εφαρμογή μπορεί να χειριστεί εύκολα τις περισσότερες μορφές βίντεο και προσφέρει ένα απλό σύστημα ουράς για την επεξεργασία πολλών βίντεο το ένα μετά το άλλο.

Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο κουμπί «Προσθήκη» για να προσθέσετε μεμονωμένα αρχεία ή έναν ολόκληρο φάκελο αρχείων. Αφού επιλέξετε τα αρχεία σας (είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά μέσω του κουμπιού φακέλων), είστε εκτός λειτουργίας και εκτελείτε.

Το Smallx264 διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προεπιλογών προφίλ για συγκεκριμένες μορφές (επιλέξιμες από ένα αναπτυσσόμενο μενού), εξοικονομώντας σας τεράστιο χρόνο και διασφαλίζοντας ότι δεν θα μπερδεύεστε στις προηγμένες ρυθμίσεις. Για όσους θέλουν λίγη χειροκίνητη προσαρμογή, θα χαρούν να βρείτε πολλές προηγμένες ρυθμίσεις στις καρτέλες Βίντεο, x264, Ήχος, Φίλτρα, Περικοπή και Άλλα. Η καρτέλα Βίντεο φέρει παραμέτρους που σχετίζονται με το βίντεο, όπως bitrate, FPS, ανάλυση κ.λπ. Ομοίως, η καρτέλα Ήχος σάς επιτρέπει να τροποποιείτε ρυθμίσεις που σχετίζονται με τον ήχο, όπως η επιλογή καναλιών ήχου, κωδικοποιητής, ρυθμός δειγματοληψίας και ούτω καθεξής.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα api-ms-win-core-libraryloader-l1-1-1.dll που λείπει κατά την αναβάθμιση των Windows 10

Εάν το αρχείο βίντεο εισόδου είναι λίγο ασταθές ή παρουσιάζει πτώση καρέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καρτέλα Φίλτρα για να ενεργοποιήσετε την αποσυμπίεση για να κάνετε το βίντεο εξόδου πιο ομαλό. Η ίδια καρτέλα φιλοξενεί επίσης εφέ όπως deblock, detelecine, decomb, denoise και κωδικοποίηση σε κλίμακα του γκρι, τα οποία οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν όπως τους βολεύει. Υπάρχει επίσης μια καρτέλα Περικοπή δίπλα στα Φίλτρα που σας επιτρέπει να περικόψετε ένα ακριβές μέρος του βίντεο που πρέπει να μετατρέψετε. Τέλος, η καρτέλα Άλλα είναι όπου μπορείτε να καθορίσετε το κοντέινερ βίντεο, τη μέθοδο κωδικοποίησης υπότιτλων, καθώς και να αλλάξετε επιλογές όπως βελτιστοποιημένο στο Web, μεγάλο αρχείο, απενεργοποίηση του skinning κ.λπ.

  Πώς να αποθηκεύσετε μια κλήση συνδιάσκεψης (και τον κωδικό πρόσβασης) ως επαφή

Από προεπιλογή, η εφαρμογή αποθηκεύει τα αρχεία εξόδου στο C:UserDocumentsSmallx264, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον φάκελο εξόδου, εάν χρειάζεται. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο «Έναρξη» κάτω δεξιά και περιμένετε μέχρι να μετατραπούν τα αρχεία σας.

Συνολικά, μια απίστευτα ισχυρή εφαρμογή για διακωδικοποίηση βίντεο στον υπολογιστή σας με Windows. Λειτουργεί σε Windows XP, Windows Vista, Windows 7 και Windows 8.

Κατεβάστε το Smallx264