Επεξήγηση της ευφυΐας κυβερνοαπειλής και του κύκλου ζωής της

Μάθετε τη νοημοσύνη για τις απειλές στον κυβερνοχώρο και τον κύκλο ζωής της για να προετοιμάσετε την ομάδα κυβερνοασφάλειας για μελλοντικές απειλές.

Ο ψηφιακός υπολογιστής αύξησε την παραγωγικότητα, την αποδοτικότητα και τις επικοινωνίες στις επιχειρήσεις. Ωστόσο, έχει προσκαλέσει και κυβερνοεπιθέσεις. Οι επιχειρήσεις πρέπει να υπερασπιστούν τα δεδομένα και τα διαδικτυακά περιουσιακά στοιχεία από χάκερ και αεροπειρατές στον κυβερνοχώρο.

Χάρη στην ευφυΐα κυβερνοαπειλής, η ομάδα προστασίας στον κυβερνοχώρο μπορεί να αναλύσει πώς, πότε και προς ποια κατεύθυνση μια απειλή στον κυβερνοχώρο μπορεί να επιτεθεί στην επιχείρησή σας. Και, κατά συνέπεια, μπορείτε να προετοιμάσετε τις άμυνές σας στον κυβερνοχώρο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Τι είναι η απειλή στον κυβερνοχώρο και γιατί πρέπει να σε νοιάζει;

Μια απειλή στον κυβερνοχώρο ή απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι μια κακόβουλη ενέργεια από χάκερ. Αυτοί οι κακοί παράγοντες θέλουν να βλάψουν δεδομένα, να κλέψουν επιχειρηματικά δεδομένα ή να διαταράξουν τα ψηφιακά συστήματα σε μια επιχείρηση. Οι απειλές στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνουν συνήθως παραβιάσεις δεδομένων, ιούς υπολογιστών, επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DoS) και phishing.

Οι επιχειρήσεις δεν είναι το μόνο πεδίο για τις απειλές στον κυβερνοχώρο. Θα μπορούσατε να το δείτε και στην προσωπική σας ζωή εάν γίνετε στόχος μιας ομάδας χάκερ.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ανησυχείτε για απειλές στον κυβερνοχώρο στην ατομική ή επαγγελματική σας ζωή για να προστατεύσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία εκτός σύνδεσης και στο διαδίκτυο. Επίσης, μια κυβερνοεπίθεση στα συστήματά σας θα εκθέσει τα τρωτά σημεία ασφαλείας σας. Έτσι, μπορεί να χάσετε τη φήμη σας και οι πελάτες να μετακινηθούν σε εναλλακτικές μάρκες.

Τι είναι η Ευφυΐα Κυβερνοαπειλής (CTI);

Το Cyber ​​Threat Intelligence (CTI) είναι δεδομένα που βασίζονται σε αποδείξεις για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που αναλύουν και οργανώνουν οι ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Στη συνέχεια, οι επαγγελματίες του CTI εκδίδουν σχόλια ή συμβουλές για τη βασική ομάδα κυβερνοασφάλειας. Η έκθεση περιλαμβάνει γενικά τα ακόλουθα:

  • Οι πιο πρόσφατοι και πιο τρομακτικοί μηχανισμοί κυβερνοεπίθεσης
  • Παρατήρηση μιας επίθεσης όταν συμβαίνει
  • Πώς οι διαδεδομένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μπορούν να βλάψουν την επιχείρησή σας
  • Βήμα προς βήμα οδηγίες για την αντιμετώπιση τέτοιων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο

Οι σημερινές πιο συνηθισμένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο είναι οι εκμεταλλεύσεις μηδενικής ημέρας, το ηλεκτρονικό ψάρεμα, το κακόβουλο λογισμικό, οι επιθέσεις από τον άνθρωπο στη μέση και οι επιθέσεις DDoS ή άρνησης υπηρεσίας. Ωστόσο, οι χάκερ ερευνούν και αναπτύσσουν νέες στρατηγικές και εργαλεία για να επιτεθούν σε μια επιχείρηση ή ένα άτομο.

Αυτοί οι κακοί ηθοποιοί αναζητούν πάντα τα ψηφιακά συστήματα και τα εργαλεία σας για να εξερευνήσουν νέα τρωτά σημεία. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τέτοια εκτεθειμένα κενά ασφαλείας, θα σας χτυπήσουν και θα βάλουν ransomware στα συστήματά σας. Ή, το χειρότερο, θα μπορούσαν να κλέψουν επιχειρηματικά δεδομένα και στη συνέχεια να τα διαγράψουν από τους διακομιστές σας.

Το CTI σάς βοηθά να παραμένετε ενημερωμένοι σχετικά με τις νέες απειλές στον κυβερνοχώρο για την προστασία των προσωπικών ή επιχειρηματικών σας δεδομένων. Οι αναλυτές του CTI συλλέγουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια τελειοποιούν τα δεδομένα, τα ταξινομούν σε κατηγορίες και τέλος τα αναλύουν για να αναζητήσουν μοτίβα.

  Τα 9 καλύτερα δωρεάν παιχνίδια στο Epic Game Store

Μια έκθεση CTI περιγράφει επίσης τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα κυβερνοασφάλειας θα πρέπει να προχωρήσει στην αντιμετώπιση των απειλών στον κυβερνοχώρο με επιτυχία εάν η απειλή είναι μοναδική.

Αναπόσπαστο μέρος του CTI είναι τα προηγμένα εργαλεία κυβερνοασφάλειας. Μερικά από τα δημοφιλή εργαλεία CTI που θα δείτε σε αυτόν τον κλάδο είναι τα ακόλουθα:

  • Εργαλεία SIEM: Το εργαλείο διαχείρισης πληροφοριών ασφαλείας και συμβάντων επιτρέπει στους αξιωματικούς της κυβερνοασφάλειας να παρακολουθούν σιωπηλά το δίκτυο του cloud computing, του intranet, του διαδικτύου και των διακομιστών. Όταν εντοπίσουν οποιαδήποτε ανωμαλία, μπορούν αμέσως να παγιδεύσουν τον χάκερ.
  • Αποσυναρμολογητές κακόβουλου λογισμικού: Οι αξιωματούχοι της κυβερνοασφάλειας χρησιμοποιούν τέτοια εργαλεία για την αντιστροφή της μηχανικής του κακόβουλου λογισμικού. Ανακαλύπτουν πώς λειτουργεί το κακόβουλο λογισμικό και δημιουργούν μια αμυντική ενέργεια ενάντια σε όλο το κακόβουλο λογισμικό που λειτουργεί παρόμοια.
  • Πλατφόρμες πληροφοριών απειλών: Υπάρχουν έργα CTI ανοιχτού κώδικα που συλλέγουν δεδομένα σε όλο τον κόσμο και τα συγκεντρώνουν σε μια δικτυακή πύλη. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε τέτοιους ιστότοπους για να συλλέξετε πληροφορίες σχετικά με τις πιο πρόσφατες εισβολές και πώς να νικήσετε αυτές τις εισβολές.
  • Λογισμικό ανάλυσης επισκεψιμότητας δικτύου: Τέτοιες εφαρμογές βοηθούν στη συλλογή δεδομένων χρήσης δικτύου. Στη συνέχεια, μπορείτε να καθαρίσετε τέτοια τεράστια δεδομένα χρησιμοποιώντας μεγάλα δεδομένα και μηχανική εκμάθηση για να βρείτε μοτίβα στην κατασκοπεία δικτύου.
  • Deep and Dark Web Data Scrubbers: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία για να συλλέξετε δεδομένα για το τι συμβαίνει τακτικά στον ψηφιακό υπόκοσμο, ευρέως γνωστό ως σκοτεινός ιστός.

Τώρα, ας δούμε τη σημασία της πληροφορίας για τις απειλές στον κυβερνοχώρο.

Σημασία της Νοημοσύνης Κυβερνοαπειλών

Η πρωταρχική σημασία του CTI είναι να δημιουργήσει μια έκθεση επίγνωσης της κατάστασης σχετικά με τις παγκόσμιες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Επίσης, η ομάδα πρέπει να αναλύσει τα δεδομένα και να προβλέψει τυχόν τρόπο επίθεσης στον κυβερνοχώρο που ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν οι χάκερ εναντίον της επιχείρησής σας.

Έτσι, μπορείτε να προετοιμάσετε τα ψηφιακά σας συστήματα ασφαλείας όταν ένας χάκερ επιτίθεται στην υποδομή πληροφορικής και στις επιχειρηματικές εφαρμογές σας.

Άλλα αξιοσημείωτα οφέλη είναι τα παρακάτω:

  • Μια ομάδα CTI συλλέγει δεδομένα για δίκτυα από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές και προσφέρει ολοκληρωμένες προβλέψεις κυβερνοεπιθέσεων σε επιχειρήσεις.
  • Αναλύστε συντριπτικά δεδομένα χρησιμοποιώντας μεγάλα δεδομένα και αναζητήστε μοτίβα για να σώσετε την ομάδα κυβερνοασφάλειας από τέτοιες λεπτές και χρονοβόρες εργασίες.
  • Ορισμένες στρατηγικές CTI στοχεύουν στην αυτοματοποίηση του συστήματος ανίχνευσης απειλών στον κυβερνοχώρο για να κάνουν το σύστημα πιο αποτελεσματικό έναντι προσπαθειών εισβολής σε πραγματικό χρόνο.
  • Δημιουργήστε μια κεντρική δεξαμενή δεδομένων πληροφοριών ψηφιακών απειλών και διανείμετε αυτόματα σε ομάδες κυβερνοασφάλειας στον οργανισμό.
  • Δημιουργήστε μια βάση γνώσεων για τις απειλές στον κυβερνοχώρο και τους αμυντικούς μηχανισμούς τους, έτσι ώστε οι ομάδες κυβερνοασφάλειας να μπορούν να αποκρούσουν με επιτυχία τις εισερχόμενες απειλές.

Ας συζητήσουμε ποιος θα πρέπει να ενδιαφέρεται για τις πληροφορίες για τις απειλές στον κυβερνοχώρο.

Ποιος πρέπει να εκτιμά την ευφυΐα για τις απειλές στον κυβερνοχώρο;

Οποιαδήποτε επιχείρηση χρησιμοποιεί ψηφιακό λογισμικό και δεδομένα για λειτουργίες θα πρέπει να εκτιμά το CTI. Χάρη στις εξαιρετικά προηγμένες συσκευές και τους αλγόριθμους ψηφιακής κατασκοπείας, οι χάκερ μπορούν πλέον να χακάρουν τα μηχανήματα και τα συστήματα της επιχείρησής σας στο intranet σας και να απομονωθούν από το Διαδίκτυο.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να δημιουργήσουν μια ειδική ομάδα CTI για να είναι μπροστά από τους χάκερ, επειδή μια επίθεση στον κυβερνοχώρο θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τον οργανισμό. Σε ορισμένες σοβαρές καταστάσεις, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν τις πόρτες τους εάν αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή ransomware.

Μιλώντας για νεοφυείς επιχειρήσεις, πρέπει ιδιαίτερα να δείξουν ενδιαφέρον για το CTI, επειδή η επιχείρηση βρίσκεται σε αναδυόμενη κατάσταση ανάπτυξης. Οποιαδήποτε επίθεση στον κυβερνοχώρο θα βλάψει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στους επιχειρηματίες και τους ιδρυτές startup.

  Πώς να βρείτε αντικρουόμενα αρχεία στο Dropbox

Σε επαγγελματικό επίπεδο, εδώ είναι οι θέσεις εργασίας που μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το CTI:

  • Κέντρο λειτουργιών ασφαλείας (SOC) για μία επιχείρηση ή εργάζεται ως πρακτορείο
  • Οι αναλυτές τεχνολογίας ασφάλειας πληροφοριών μπορούν να μάθουν νέες απειλές στον κυβερνοχώρο και να αναπτύξουν αμυντικές ενέργειες έναντι των απειλών
  • Εκδότες τεχνολογίας και φόρουμ που θέλουν να προσελκύσουν κοινό υψηλής αξίας στις ιδιοκτησίες ιστού τους
  • Τα ενδιαφερόμενα μέρη της επιχείρησης θα πρέπει να εκτιμούν το CTI για να μάθουν τακτικές για την αντιμετώπιση εσωτερικών και εξωτερικών απειλών παραβίασης δεδομένων

Ας εξερευνήσουμε τους διάφορους τύπους πληροφοριών για τις απειλές στον κυβερνοχώρο.

Τύποι Νοημοσύνης Κυβερνοαπειλών

#1. Τακτική CTI

Το Tactical CTI αφορά τη λήψη των πιο πρόσφατων πληροφοριών σχετικά με τις διαδικασίες, τις τεχνικές και τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι ομάδες χάκερ για να εκτελέσουν μια κυβερνοεπίθεση εναντίον επιχειρήσεων.

Η ομάδα CTI εμπλουτίζει τους διακομιστές της με το πιο πρόσφατο κακόβουλο λογισμικό και αναλύει τις αρχές λειτουργίας τους. Τα άλλα καθήκοντά τους είναι να προσλαμβάνουν δείκτες συμπεριφοράς, στατικής και ατομικής απειλής στα εργαλεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

#2. Στρατηγικό CTI

Η ομάδα CTI αναλύει και κατανοεί τις πιθανές απειλές επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και τις εξηγεί σε απλή γλώσσα στους μη τεχνικούς επιχειρηματικούς φορείς. Αυτές οι αναφορές θα μπορούσαν να έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, λευκών βίβλων, αναφορών απόδοσης στον κυβερνοχώρο κ.λπ.

Περιλαμβάνει επίσης την κατανόηση των κινήτρων πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κατά επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, αξιοποιήστε αυτά τα κίνητρα για να δημιουργήσετε μια στρατηγική κυβερνοασφάλειας.

#3. Λειτουργικό CTI

Οι ομάδες CTI εργάζονται 24*7 σκιάζοντας ομάδες χάκερ, σκοτεινές αίθουσες συνομιλίας ιστού, φόρουμ σκοτεινού ιστού, επιφανειακά φόρουμ ιστού για έρευνα κακόβουλου λογισμικού και πολλά άλλα για τη συλλογή περιεκτικών ερευνητικών δεδομένων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Το επιχειρησιακό CTI μπορεί να περιλαμβάνει μεγάλα δεδομένα, τεχνητή νοημοσύνη και ML για αποτελεσματική εξόρυξη δεδομένων.

#4. Τεχνικό CTI

Το Technical CTI προσφέρει πληροφορίες για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε πραγματικό χρόνο σε επιχειρησιακό διακομιστή ή υποδομή cloud. Παρακολουθούν συνεχώς τα κανάλια επικοινωνίας για επιθέσεις phishing, κοινωνική μηχανική και πολλά άλλα.

Κύκλος ζωής της Νοημοσύνης Κυβερνοαπειλών

Πηγή: Crowdstrike

Ο κύκλος ζωής του CTI είναι η διαδικασία μετατροπής ακατέργαστων πληροφοριών για επιθέσεις και τάσεις στον κυβερνοχώρο σε εξελιγμένες πληροφορίες που ωφελούν τις ομάδες οργανισμών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Βρείτε παρακάτω τον κύκλο ζωής του CTI:

Απαιτήσεις για CTI

Το βήμα Απαίτησης δημιουργεί τον οδικό χάρτη για οποιοδήποτε έργο πληροφοριών για την απειλή στον κυβερνοχώρο. Σε αυτή τη φάση, τα μέλη της ομάδας συγκεντρώνονται για να συμφωνήσουν σχετικά με τους στόχους, τους στόχους και τις μεθοδολογίες. Τότε η ομάδα ανακαλύπτει τα εξής:

  • Οι ομάδες χάκερ
  • κίνητρα κυβερνοεπιθέσεων
  • Η επιφάνεια μιας κυβερνοεπίθεσης
  • Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση των ομάδων κυβερνοασφάλειας

Συλλογή δεδομένων

Τώρα, η ομάδα CTI πρέπει να συλλέξει ολιστικά δεδομένα για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, τάσεις κυβερνοαπειλής, τα πιο πρόσφατα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι χάκερ και ούτω καθεξής.

Μια ομάδα CTI μπορεί να κυκλοφορεί σε ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κανάλια Telegram, ομάδες Discord, ομάδες Darkweb Discord και ούτω καθεξής.

Άλλες αξιόπιστες πηγές για το CTI είναι εταιρικά συνέδρια, φόρουμ ανοιχτού κώδικα, ιστότοποι τεχνολογίας κ.λπ. Επιπλέον, για εσωτερικά δεδομένα, οι ομάδες CTI μπορούν να παρακολουθούν το intranet, το διαδίκτυο και τους διακομιστές επιχειρήσεων.

Επεξεργασία δεδομένων

Μόλις συλλέξετε εκτεταμένα δεδομένα σχετικά με την κυβερνοτηλεόραση, πρέπει να διαπιστώσετε την εγκυρότητα των δεδομένων εξωτερικών και τρίτων. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τα δεδομένα σε ένα εργαλείο υπολογιστικού φύλλου ή χρησιμοποιήστε εφαρμογές επιχειρηματικής ευφυΐας για να επεξεργαστείτε τα δεδομένα σε κατάλληλη μορφή πίνακα για περαιτέρω ανάλυση.

Ανάλυση δεδομένων

Μόλις επεξεργαστείτε το σύνολο δεδομένων, εκτελέστε μια λεπτομερή ανάλυση για να ανακαλύψετε απαντήσεις στις ερωτήσεις που δημιουργήθηκαν στο βήμα Απαιτήσεις της λειτουργίας CTI.

  Τι είναι η κανονική θερμοκρασία CPU κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού;

Το κύριο καθήκον σας είναι να δημιουργείτε συστάσεις και στοιχεία δράσης, ώστε οι επιχειρηματικοί φορείς και οι διαχειριστές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις.

Κυκλοφορούν Ευρήματα

Σε αυτή τη φάση, η ομάδα CTI πρέπει να δημιουργήσει ευνόητες αναφορές σε γλώσσα που κατανοούν οι επιχειρηματίες. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία τεχνική ορολογία που θα δημιουργήσει περισσότερη σύγχυση στο τραπέζι της συζήτησης. Ορισμένες ομάδες CTI προτιμούν να δημιουργούν μια μονοσέλιδη αναφορά.

Εργασία για την ανατροφοδότηση

Η ομάδα CTI πρέπει επίσης να συμπεριλάβει τυχόν σχόλια από τους διευθυντές επιχειρήσεων στον επόμενο προγραμματισμένο κύκλο ζωής τους CTI. Μερικές φορές η επιχειρηματική κατεύθυνση αλλάζει. Συνεπώς, πρέπει να προστεθούν νέες μετρήσεις στην αναφορά.

Επιλογές σταδιοδρομίας στη Νοημοσύνη Κυβερνοαπειλών

Μπορείτε να γίνετε αναλυτής πληροφοριών για απειλές στον κυβερνοχώρο (CTIA) ολοκληρώνοντας μαθήματα πιστοποίησης και εξετάσεις. Ως CTIA, πρέπει να επιδείξετε επάρκεια στα ακόλουθα:

  • Ορίστε τη νοημοσύνη για την απειλή στον κυβερνοχώρο
  • Γνωρίστε τις πηγές δεδομένων
  • Κατανοήστε τη μεθοδολογία Cyber ​​Kill Chain
  • Συλλογή δεδομένων CTI και επεξεργασία τους
  • Ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων CTI
  • Αναφέρετε το CTI στις ομάδες κυβερνοασφάλειας

Σύμφωνα με το ZipRecruiter, μπορείτε να κερδίσετε μέσο μισθό 85.353 $ ως CTIA. Ωστόσο, ο μισθός σας θα μπορούσε να ανέλθει στα 119.500 $ εάν έχετε αποδεδειγμένη εμπειρία και αποδεδειγμένες δεξιότητες.

Πόροι

Mastering Cyber ​​Intelligence

Μπορείτε να γίνετε ικανός επαγγελματίας πληροφοριών απειλών μελετώντας επιμελώς την Mastering Cyber ​​Intelligence.

Καλύπτει πολλές ενημερωμένες και πραγματικές έννοιες της ευφυΐας απειλών στον κυβερνοχώρο και μερικά αξιοσημείωτα θέματα που θα μάθετε είναι τα παρακάτω:

  • Ο κύκλος ζωής του CTI
  • Απαιτήσεις για τη δημιουργία ομάδας CTI
  • Πλαίσια CTI, εμπορικές τέχνες και πρότυπα
  • Πού να λάβετε δεδομένα CTI απειλών
  • Τεχνητή νοημοσύνη (AI) και μηχανική μάθηση (ML) στη νοημοσύνη απειλών στον κυβερνοχώρο
  • Ανάλυση και μοντελοποίηση αντιπάλου CTI

Εάν γνωρίζετε τη δικτύωση υπολογιστών και τα βασικά στοιχεία της κυβερνοασφάλειας, αυτό το βιβλίο είναι ιδανικό για την εκμάθηση των θεμάτων CTI που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για την προστασία των επιχειρηματικών δεδομένων από τους χάκερ.

Νοημοσύνη Κυβερνοαπειλών (Ο οδηγός χωρίς ανοησίες)

Εάν είστε επικεφαλής αξιωματικός ασφάλειας πληροφοριών (CISO), διευθυντής ασφάλειας ή εργάζεστε ως αναλυτής κυβερνοασφάλειας, πρέπει να μελετήσετε αυτό το βιβλίο σχετικά με τις πληροφορίες για τις απειλές στον κυβερνοχώρο.

Διατίθεται σε ψηφιακή μορφή για συσκευές Kindle. Εναλλακτικά, μπορείτε να παραγγείλετε ένα χαρτόδετο αντίγραφο εάν σας αρέσουν τα φυσικά βιβλία.

Ευφυΐα Κυβερνοαπειλών (Πρόοδος στην Ασφάλεια Πληροφοριών)

Αν ψάχνετε για τα πιο πρόσφατα κόλπα της βιομηχανίας επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο πληροφοριών για τις απειλές στον κυβερνοχώρο. Θα εξερευνήσετε διάφορες τελευταίες τάσεις έρευνας και αμυντικές ενέργειες ενάντια στις αναδυόμενες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Το βιβλίο καλύπτει επίσης θέματα που σχετίζονται με επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στο Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT), εφαρμογές για κινητές συσκευές, φορητές συσκευές, υπολογιστικό νέφος κ.λπ. Δεν είναι μόνο αυτό!

Το βιβλίο εξηγεί επίσης πώς η ομάδα σας μπορεί να αναπτύξει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για την αντιμετώπιση εισερχόμενων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο σε εξειδικευμένες θέσεις όπως η ψηφιακή εγκληματολογία, η ασφάλεια διακομιστών επιχειρήσεων, η ασφάλεια του mainframe κ.λπ.

Συνεργατική Πληροφορία Κυβερνοαπειλών

Οι περισσότεροι πόροι εκμάθησης κυβερνοασφάλειας επικεντρώνονται σε διαδικασίες και έννοιες που μπορούν να βοηθήσουν μόνο έναν οργανισμό. Ωστόσο, το οικοσύστημα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο αλλάζει ραγδαία. Τώρα, οι αντίπαλες χώρες στοχεύουν αντιπάλους προσλαμβάνοντας κυβερνοτρομοκράτες.

Ο κύριος στόχος είναι να ακρωτηριαστούν τα ψηφιακά συστήματα σε εθνικό επίπεδο, όπως οι αγωγοί πετρελαίου, οι παροχές φυσικού αερίου, οι παροχές νερού, τα ηλεκτρικά δίκτυα, τα τραπεζικά συστήματα, τα χρηματιστήρια, οι ταχυδρομικές υπηρεσίες κ.λπ.

Για να νικήσει τις απειλές, το έθνος πρέπει να συνεργαστεί σε πληροφορίες για τις απειλές στον κυβερνοχώρο σε δημόσιο και ιδιωτικό επίπεδο. Το συλλογικό βιβλίο πληροφοριών για τις απειλές στον κυβερνοχώρο μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τέτοιες στρατηγικές.

Βοηθά τους επαγγελματίες να κατανοήσουν τις επερχόμενες τάσεις και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να προετοιμαστούν για μελλοντικές εξελίξεις.

Τελικές Λέξεις

Η ευφυΐα κυβερνοαπειλής δίνει στην επωνυμία ή την επιχείρησή σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των χάκερ. Ξέρεις τι σου έρχεται. Επίσης, έχετε τα εργαλεία για να αποτρέψετε μια επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Έτσι, τώρα ξέρετε τι είναι η ευφυΐα απειλών και ο κύκλος ζωής της. Έχετε επίσης ανακαλύψει μερικούς πόρους εκμάθησης, περιπτώσεις χρήσης κ.λπ., που μπορείτε να εφαρμόσετε στην επιχείρησή σας ή στην καριέρα πληροφοριών για απειλές στον κυβερνοχώρο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τα εργαλεία προσομοίωσης κυβερνοεπιθέσεων.