Πώς να κερδίσετε χρήματα από το μάρκετινγκ συνεργατών στο Instagram

Μάθετε πώς το Affiliate Marketing στο Instagram μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πλουσιότεροι. Είναι απλό: αυξήστε τις πωλήσεις για μια επωνυμία και λάβετε προμήθειες για κάθε πώληση.

Το να βγάλεις χρήματα σε αυτή τη σύγχρονη εποχή είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις. Ναι, υπάρχει ανταγωνισμός στην αγορά, αλλά υπάρχουν και δυνατότητες. Όπου υπάρχουν πολλά διαδικτυακά πράγματα με τα οποία μπορείτε να κερδίσετε χρήματα, ένα από αυτά είναι το μάρκετινγκ θυγατρικών και είναι μία από τις ασφαλέστερες και πιο αξιόπιστες μεθόδους για να κερδίσετε χρήματα στο Διαδίκτυο.

Οι επιχειρήσεις και οι επωνυμίες χρειάζονται διαφορετικούς τρόπους για να εμπορεύονται και να πουλούν τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο, επειδή δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα ανεξάρτητα. Έτσι, απευθύνονται σε παράγοντες επιρροής και δημιουργούς για να προωθήσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο. Μία από τις δημοφιλείς πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι το Instagram.

Αλλά εδώ είναι ένα αλιευτικό, αν θέλετε να γίνετε συνεργάτης του Instagram, δεν χρειάζεται να είστε μεγάλη διασημότητα ή επιρροή. Χρειάζεστε απλώς τους κατάλληλους συνεργάτες και να κατανοείτε τους οπαδούς σας.

Επιπλέον, οι νέες δυνατότητες του Instagram έχουν κάνει τις αγορές εύκολες για τους αγοραστές. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημοσιεύετε αναρτήσεις για αγορές, να παρακολουθείτε αναλυτικά στοιχεία, να αγοράζετε αυτοκόλλητα, να πληρώνετε με το ταμείο στο Instagram και να κάνετε αγορές από καλλιτέχνες. Οι influencers μπορούν πλέον να επισημαίνουν επωνυμίες στις αναρτήσεις τους ως μέρος του φετινού επιχειρηματικού μοντέλου θυγατρικών.

Επιπλέον, το μάρκετινγκ συνεργατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται δημοφιλές, ειδικά στο Instagram. Σε αυτό το άρθρο, θα ελέγξουμε πώς λειτουργεί το μάρκετινγκ θυγατρικών Instagram και θα σας βοηθήσει να κερδίσετε χρήματα.

Τι είναι το Affiliate Marketing;

Με απλά λόγια, το μάρκετινγκ θυγατρικών είναι όταν πουλάτε το προϊόν κάποιου άλλου και λαμβάνετε προμήθεια ανά πώληση. Ως αποτέλεσμα, αντί να πουλάτε απευθείας, θα λαμβάνετε μόνο προμήθειες.

  Πώς να ελέγξετε τις προβολές με τις καλύτερες στιγμές του Instagram

Μια επωνυμία ή μια επιχείρηση δημιουργεί ένα πρόγραμμα μάρκετινγκ παραπομπής. Μερικές φορές αυτές οι μάρκες απευθύνονται σε παράγοντες επιρροής για να προωθήσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Οι influencers (affiliate marketers) προσεγγίζουν τα προγράμματα θυγατρικών της εξειδικευμένης θέσης τους και δημιουργούν περιεχόμενο γύρω από τα προϊόντα για να τα προωθήσουν στο διαδίκτυο με έναν μοναδικό σύνδεσμο συνεργατών.

Στη συνέχεια, ένας επηρεαστής ή ένας δημιουργός κερδίζει μια προμήθεια κάθε φορά που κάποιος αγοράζει προϊόντα από αυτόν τον μοναδικό σύνδεσμο. Είναι μια κατάσταση WIN-WIN τόσο για την επωνυμία όσο και για τον έμπορο θυγατρικών.

Επιπλέον, το μάρκετινγκ θυγατρικών βρίσκεται στην αγορά εδώ και πολύ καιρό, αλλά από την τελευταία δεκαετία. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει ένας νέος κόμβος για τους συνεργάτες μάρκετινγκ για την προώθηση και την πώληση προϊόντων.

Λόγοι για τη χρήση του Instagram για το μάρκετινγκ συνεργατών

Ίσως γνωρίζετε πόσο ισχυρά είναι τα social media στις μέρες μας. Σχεδόν όλοι είναι στο Instagram. αν ξοδεύετε 4-5 ώρες την ημέρα κάνοντας κύλιση στη ροή, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα στο Instagram.

Μπορείτε ακόμη και να κάνετε μια παρέα στο Instagram. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για να ξεκινήσετε το μάρκετινγκ θυγατρικών στο Instagram.

Μεγάλη πηγή εισοδήματος/παθητικό εισόδημα

Το Instagram έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Ως εκ τούτου, αυτό καθιστά το Instagram μια τέλεια πλατφόρμα για την εμπορία μοντέρνων εμπορικών σημάτων και προϊόντων και δημιουργεί περισσότερες πωλήσεις. Μπορείτε να κάνετε το μάρκετινγκ θυγατρικών Instagram με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Επιπλέον, πολλές μεγάλες μάρκες και πρακτορεία δημοσίων σχέσεων χρειάζονται παράγοντες επιρροής για την εμπορία των προϊόντων τους στο Instagram, πράγμα που σημαίνει ότι το μάρκετινγκ θυγατρικών του Instagram είναι σε ζήτηση.

Αποκτήστε νέες πολύτιμες συνδέσεις

Όταν αρχίσετε να δημιουργείτε ποιοτικό περιεχόμενο και να εδραιώσετε την παρουσία σας στο Instagram, θα προσελκύσετε μεγάλες προσωπικότητες και ανθρώπους με επιρροή, κάτι που θα σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε περισσότερο στο Instagram.

Είναι για Μακροπρόθεσμο

Το μάρκετινγκ θυγατρικών Instagram δεν περιορίζεται. μόλις γίνετε δημοφιλείς, μεγάλες μάρκες έρχονται κοντά σας για να συνεργαστείτε μακροπρόθεσμα.

Το μάρκετινγκ θυγατρικών είναι μια επιχείρηση χαμηλού κινδύνου

Εάν θέλετε να προωθήσετε ένα προϊόν θυγατρικών, δεν χρειάζεστε καμία επένδυση. Η μόνη επένδυση που χρειάζεστε είναι ο χρόνος σας για να δημιουργήσετε ποιοτικό περιεχόμενο. Επομένως, είναι ένα ασφαλές και πολλά υποσχόμενο πεδίο.

Πώς να κάνετε Affiliate Marketing στο Instagram

Βήμα 1: Χρειάζεστε έναν λογαριασμό δημιουργού: Πρώτον, χρειάζεστε έναν λογαριασμό δημιουργού στο Instagram, ο οποίος είναι ειδικά σχεδιασμένος για δημιουργούς περιεχομένου, παράγοντες επιρροής κ.λπ.

  Πώς να διαγράψετε όλα τα άμεσα μηνύματά σας στο Instagram

Σημείωση: Σε αντίθεση με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς Instagram, στον λογαριασμό ενός δημιουργού, οι μεμονωμένοι παραγωγοί είναι το κοινό-στόχος και όχι οι επιχειρήσεις.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ως δημιουργός ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:-

  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Instagram.
  • Επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  • Πλοηγηθείτε στον Λογαριασμό.
  • Πατήστε Αλλαγή σε επαγγελματικό λογαριασμό και επιλέξτε Δημιουργός.
  • Επιλέξτε την κατηγορία που περιγράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη θέση της θυγατρικής σας.
  • Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
  • Βήμα 2: Βελτιστοποιήστε τον λογαριασμό σας: Βελτιστοποιήστε το προφίλ σας για τον λογαριασμό του Δημιουργού σας Instagram. επιλέξτε ένα σχετικό όνομα χρήστη, φωτογραφία προφίλ και βιογραφικό που περιγράφει τα προϊόντα της θυγατρικής σας. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαδικτυακά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών για να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας.

    Βήμα 3: Επιλέξτε μια θέση: Επιλέξτε μια εξειδικευμένη θέση με την οποία είστε εξοικειωμένοι, ώστε να μπορείτε να προσφέρετε προϊόντα θυγατρικών και να καθιερωθείτε ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για συγκεκριμένα προϊόντα.

    Βήμα 4: Επιλέξτε τους συνεργάτες σας: Το επόμενο βήμα σας είναι να βρείτε επωνυμίες που πληρώνουν προμήθειες για αγορές. Μετά από αυτό, μπορείτε να προωθήσετε αυτά τα προϊόντα στον λογαριασμό δημιουργού σας στο Instagram.

    Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικούς συνδέσμους, να παρακολουθείτε προμήθειες και να λαμβάνετε πληρωμές από έναν πίνακα ελέγχου χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες ShareASale, Rakuten, Awin και CJ Affiliate. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν διαφορές στα ποσοστά προμήθειας μεταξύ πολλών προγραμμάτων εντός του ίδιου δικτύου.

    Επιπλέον, εάν είστε πιστός πελάτης αυτής της επωνυμίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την επωνυμία και να προωθήσετε το προϊόν της ενώ κερδίζετε προμήθειες.

    Βήμα 5: Ενισχύστε την επιρροή σας στο Instagram: Αφού ρυθμίσετε τα πάντα για να κάνετε μάρκετινγκ θυγατρικών στο Instagram, θα πρέπει να ενημερώσετε τους ακόλουθούς σας για την επωνυμία και τα προϊόντα συνδέοντάς τους και δημιουργώντας ποιοτικό περιεχόμενο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να γίνετε επιτυχημένος influencer στο Instagram.

  • Εστίαση στο κοινό. Γνωρίστε το κοινό σας και αναζητήστε διαδραστικές και ελκυστικές ιδέες περιεχομένου. Επιπλέον, μπορείτε να εμπνευστείτε από άλλους δημιουργούς και παράγοντες επιρροής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, μπορείτε να βρείτε έναν μέντορα και ομάδες για να σας καθοδηγήσουν.
  • Βεβαιωθείτε ότι δημοσιεύετε διαφορετικό περιεχόμενο, όπως βίντεο, ιστορίες, τροχούς, IGTV, ζωντανά, ετικέτες και άλλα.
  • Να είστε συνεπείς: Εάν είστε συνεπείς με τις αναρτήσεις σας στο Instagram, οι ακόλουθοί σας θα σας θυμούνται.
  • Συνδεθείτε με το κοινό σας πιο συχνά.
  •   Πώς να κάνετε αυτόματα Like σε αναρτήσεις στο Instagram

    Βήμα 6: Παρακολούθηση της απόδοσής σας: Αφού ρυθμίσετε το πρόγραμμα συνεργατών σας, είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε και να παρακολουθείτε την απόδοσή σας. Επιπλέον, παρακολουθήστε πώς αντιδρούν οι ακόλουθοί σας στην ανάρτησή σας. Επιπλέον, αντλήστε έμπνευση από το διαδίκτυο για να ενισχύσετε το μάρκετινγκ θυγατρικών σας.

    Συμβουλές μάρκετινγκ συνεργατών στο Instagram

    Αναπτύξτε τον λογαριασμό σας στο Instagram

    Για να αναπτυχθείτε στο Instagram ως συνεργάτης του μάρκετινγκ (ή επιρροής), πρέπει να κατανοήσετε πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος, την καλύτερη ώρα για ανάρτηση, πώς να δημοσιεύετε κ.λπ.

    Προσθήκη ετικέτας σε προϊόντα θυγατρικών

    Προσθέστε ετικέτες στα προϊόντα της θυγατρικής σας με επωνυμίες στη ροή σας στο Instagram για να αυξήσετε τις πωλήσεις.

    Το βιογραφικό σας στο Instagram θα πρέπει να περιλαμβάνει συνδέσμους συνεργατών

    Αυτό σημαίνει ότι το Instagram δεν σας επιτρέπει να δημοσιεύετε συνδέσμους στη λεζάντα. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές όπως το linktree στο βιογραφικό σας για να προσθέσετε συνδέσμους συνεργατών και να κατευθύνετε τους χρήστες να αγοράσουν από εκεί.

    Δημιουργήστε έναν εκπτωτικό κωδικό Κορυφαία ιστορία

    Θυμηθείτε να αναφέρετε τον κωδικό του εκπτωτικού κουπονιού στην ιστορία ενώ δημοσιεύετε μια ιστορία με οποιαδήποτε νέα έκπτωση, ώστε να μπορείτε να την εφαρμόσετε εύκολα.

    Μοιραστείτε τα σχόλια των αγοραστών σας στην ιστορία σας

    Για να χτίσετε την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία, ζητήστε από τους αγοραστές σας να δώσουν σχόλια, να εγγράψουν ένα μικρό βίντεο unboxing ή να χρησιμοποιήσουν το προϊόν. Μπορείτε να μοιραστείτε αυτά τα σχόλια σε έναν κύλινδρο ιστορίας Instagram.

    Βάλτε την προσωπική σας πινελιά

    Το μάρκετινγκ θυγατρικών Instagram είναι γνωστό, τόσοι πολλοί άνθρωποι το κάνουν. Αλλά μπορείτε να κάνετε τη ροή σας να ξεχωρίζει προσθέτοντας την προσωπική σας πινελιά. Εν ολίγοις, κάντε ένα πράγμα ως εμπορικό σήμα σας (μπορεί να είναι ένα λογότυπο ή ένα στήριγμα)

    Δημιουργήστε ιστορίες για αγορές και καρφιτσώστε τις

    Μπορείτε να προτείνετε προϊόντα στο Instagram σας προσθέτοντάς τους ετικέτα στις ιστορίες σας.

    Συχνές ερωτήσεις: Affiliate Marketing στο Instagram

    Πόσους ακόλουθους χρειάζεστε για το μάρκετινγκ θυγατρικών στο Instagram;

    Το μάρκετινγκ θυγατρικών δεν απαιτεί συγκεκριμένο αριθμό ακολούθων, αλλά 5.000 έως 15.000 ακόλουθοι αρκούν για να γίνετε έμπορος συνεργατών. Επιπλέον, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ποσοστό αφοσίωσης σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 likes ανά ανάρτηση.

    Ποιες θέσεις τα πάνε καλά στο Instagram;

    Οι δημοφιλείς θέσεις στο Instagram στις οποίες μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο και να προωθήσετε προϊόντα θυγατρικών είναι
    Μόδα, Ομορφιά, Τρόπος Ζωής, Ζώα (κατοικίδια), Χειροτεχνίες και DIY και θέσεις τυχερών παιχνιδιών.

    Μπορώ να δημοσιεύσω συνδέσμους συνεργατών στο Instagram;

    Ναι, μπορείτε να μοιραστείτε συνδέσμους συνεργατών στο Instagram. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει στο βιογραφικό του προφίλ σας ή μπορείτε να το αναφέρετε στις ιστορίες σας.

    συμπέρασμα

    Το μάρκετινγκ θυγατρικών στο Instagram είναι εύκολο αν έχετε τις σωστές στρατηγικές. Δεν έχει σημασία αν είσαι αρχάριος ή ενδιάμεσος σε αυτό. Απλώς πρέπει να δημιουργήσετε ποιοτικό περιεχόμενο και να βοηθήσετε τους ακόλουθούς σας με τα ερωτήματά τους. Επιπλέον, όταν συνδέετε το μάρκετινγκ με τα προϊόντα της αγαπημένης σας μάρκας, αρχίζετε να απολαμβάνετε τη διαδικασία.

    Λοιπόν, τι περιμένετε?

    Ξεκινήστε με το μάρκετινγκ θυγατρικών Instagram, μάθετε από ειδικούς, συνδεθείτε με επιρροές και γίνετε πιο πλούσιοι.