Πώς να ενεργοποιήσετε τον νέο αποκλεισμό Crapware του Microsoft Edge

Ο Microsoft Edge έχει ένα νέο πρόγραμμα αποκλεισμού crapware, αλλά δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Είναι πλέον διαθέσιμο για όλους όσους χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης Edge που βασίζεται σε Chromium με τη σταθερή κυκλοφορία του Edge 80 στις 7 Φεβρουαρίου 2020.

Οι “δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές” είναι Crapware

Αυτή η δυνατότητα του προγράμματος περιήγησης αποκλείει τις «δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές», οι οποίες είναι επίσης γνωστές ως «δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα». Τα PUP περιλαμβάνουν δυσάρεστες λειτουργίες όπως adware, trackers, γραμμές εργαλείων προγράμματος περιήγησης, εξορύκτες κρυπτονομισμάτων και άλλα σκουπίδια που σχεδόν σίγουρα δεν θέλετε στον υπολογιστή σας. Τα PUP έχουν ονομαστεί “κακόβουλο λογισμικό με νομική ομάδα”. Δίνετε άδεια εγκατάστασης αυτών των ανεπιθύμητων όταν κάνετε κλικ στη συμφωνία άδειας χρήσης, επομένως δεν πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την καταγραφή και τις ειδοποιήσεις έκθεσης στον COVID-19 στο iPhone

Η Microsoft δεν θα μπλοκάρει τις λήψεις crapware από προεπιλογή στο Microsoft Edge, επομένως πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει και να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις για να το βρείτε. Υπάρχει μια γρήγορη εναλλαγή που θα αναγκάσει τον Edge να μπλοκάρει αυτά τα σκουπίδια. Λειτουργεί παρόμοια με την κρυφή επιλογή που κάνει το Windows Defender να μπλοκάρει το crapware στην επιφάνεια εργασίας σας.

Τα προγράμματα περιήγησης Edge, Chrome, Firefox και άλλα προγράμματα περιήγησης μπλοκάρουν ήδη δυνητικά επικίνδυνες λήψεις, αλλά αυτή η επιλογή κάνει το Edge να προχωρήσει ακόμη πιο μακριά και να αποκλείσει κάποιο ανεπιθύμητο λογισμικό που κανονικά θα επέτρεπε.

  Πώς να προσθέσετε μια νέα επαφή στο iPhone

Πώς να αποκλείσετε δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα στο Edge

Για να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού crapware στο νέο Microsoft Edge, κάντε κλικ στο μενού > Ρυθμίσεις.

Κάντε κλικ στην επιλογή «Απόρρητο και υπηρεσίες» στο αριστερό παράθυρο.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της λίστας εδώ. Στην περιοχή Υπηρεσίες, ενεργοποιήστε την επιλογή «Αποκλεισμός δυνητικά ανεπιθύμητων εφαρμογών».

(Εάν δεν βλέπετε αυτήν την επιλογή, δεν έχετε κάνει ακόμη αναβάθμιση σε Microsoft Edge 80. Για να δείτε ποια έκδοση του νέου Microsoft Edge έχετε, κάντε κλικ στο μενού > Βοήθεια και σχόλια > Σχετικά με τον Microsoft Edge.)

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα για περιγράμματα πίνακα στο Microsoft Word

Τώρα μπορείτε να κλείσετε τη σελίδα Ρυθμίσεις. Ο Microsoft Edge θα είναι πιο επιθετικός όσον αφορά τον αποκλεισμό λήψεων που περιέχουν δυνητικά αντιπαθητικό λογισμικό.