Ενισχύστε τη βαθμολογία SEO σας άμεσα

Η αναγνωσιμότητα είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές που λαμβάνει υπόψη ένας συγγραφέας όταν γράφει ποιοτικό περιεχόμενο SEO. Και για να δημιουργήσετε σαφές, συνοπτικό και ευανάγνωστο περιεχόμενο, πρέπει να καταλάβετε τις λέξεις μετάβασης.

Αυτές οι συνδετικές λέξεις δημιουργούν μια φυσική ροή για το περιεχόμενο, αγκιστρώνουν τους αναγνώστες και αυξάνουν την αφοσίωση.

Αυτό το άρθρο μιλά για λέξεις μετάβασης – τι είναι, γιατί να τις χρησιμοποιήσετε, πώς να τις χρησιμοποιήσετε και πολλά άλλα.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι οι λέξεις μετάβασης και γιατί να τις χρησιμοποιούμε;

Οι λέξεις μετάβασης είναι σαν μια γέφυρα που βοηθά στη σύνδεση λέξεων, φράσεων, ιδεών και εννοιών μεταξύ τους. Δείχνουν μια σχέση μεταξύ προτάσεων, φράσεων και επίσης παραγράφων.

Τέτοιες λέξεις είναι γνωστό ότι βελτιώνουν την αναγνωσιμότητα του περιεχομένου. Εδώ, η αναγνωσιμότητα περιεχομένου μετρά πόσο εύκολα οι αναγνώστες σας μπορούν να κατανοήσουν το περιεχόμενό σας.

Η χρήση λέξεων μετάβασης βοηθά το κείμενό σας να ρέει φυσικά και διευκολύνει τους αναγνώστες να κατανοήσουν πώς συνδέονται οι σκέψεις και οι ιδέες ενός συγγραφέα. Προετοιμάζει επίσης τους αναγνώστες εκ των προτέρων για το τι θα ακολουθήσει.

Αν και αυτές οι λέξεις δεν είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τη συνολική κατάταξη σελίδας στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης, μπορούν να βελτιώσουν την αναγνωσιμότητα του περιεχομένου σας, συμβάλλοντας στη συνέχεια στην αύξηση της κατάταξης.

Οι λέξεις μετάβασης SEO αποτελούνται από λέξεις μοναδικές και συνδυασμό λέξεων που σχηματίζουν μια φράση. Για παράδειγμα, το «κατά συνέπεια» είναι μια λέξη μετάβασης στον ενικό και «μια φορά στο τόσο» είναι ένας συνδυασμός λέξεων που σχηματίζουν μια μεταβατική φράση.

Παραδείγματα λέξεων μετάβασης

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα λέξεων μετάβασης που μπορεί να έχετε συναντήσει ή όχι:

Παράδειγμα 1: Σκόνταψε πάνω από έναν αλτήρα στο γυμναστήριο. Αποτέλεσμα ήταν να πέσει και να τραυματιστεί στο γόνατο.

  Πώς να ενημερώσετε το υλικολογισμικό Philips Hue

Σε αυτό το παράδειγμα, η δεύτερη πρόταση ξεκινά με «ως αποτέλεσμα», που λέει στους αναγνώστες ότι αυτό που συνέβη στη συνέχεια είναι το αποτέλεσμα της ενέργειας στην πρώτη πρόταση.

Παράδειγμα 2: Ο Μαξ λατρεύει να παίζει μπάντμιντον γιατί βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος.

Σε αυτό το παράδειγμα, η λέξη μετάβασης «γιατί» συνδέει δύο φράσεις και λέει στους αναγνώστες γιατί ο Μαξ αγαπά να παίζει μπάντμιντον.

Ας μιλήσουμε τώρα λίγο για διαφορετικούς τύπους μεταβατικών λέξεων.

Τύποι λέξεων μετάβασης

#1. Προσθήκη / Συμφωνία / Ομοιότητα

Βοηθά στη συγχώνευση δύο ή περισσότερων σκέψεων και δείχνει μια αντίστοιχη σχέση. Συνήθως, οι συγγραφείς χρησιμοποιούν αυτές τις μεταβατικές λέξεις για να δώσουν έμφαση σε αντίθετα πλαίσια και αφοσίωση στο κοινό.

Παραδείγματα: επίσης, και, πάλι, περαιτέρω, τέλος, επιπλέον, επιπλέον, τέλος, εκτός από, φυσικά.

#2. Αντίθεση / Αντίθεση / Περιορισμός

Χρησιμοποιείται όταν μια ενέργεια που προβλέπει ένα αποτέλεσμα τελειώνει με διαφορετικό αποτέλεσμα.

Παραδείγματα: εν τούτοις, παρά, παρά, αντί, αντίθετα, στην πραγματικότητα, αν και, διαφορετικά, από την άλλη.

#3. Αιτία και αποτέλεσμα

Χρησιμοποιήστε αυτές τις λέξεις όταν ένα συγκεκριμένο γεγονός ενεργοποιεί ένα άλλο. Με τη βοήθεια τέτοιων λέξεων, οι αναγνώστες γνωρίζουν ότι δύο περιστατικά συνδέονται άμεσα.

Παραδείγματα: κατά συνέπεια, ως αποτέλεσμα, άρα, επομένως, επόμενο, έτσι.

#4. Συγκρίνω και αντιπαραθέτω

Χρησιμοποιείται όταν ένας συγγραφέας θέλει να δείξει μια σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων σκέψεων ή ιδεών που συγκρίνονται με βάση διαφορές ή ομοιότητες.

Παραδείγματα: σε σύγκριση με, άλλωστε, ομοίως, αντίθετα, από την άλλη, αντίστροφα, αλλά, ομοίως, ενώ.

#5. Εμφαση

Βοηθά στην επίδειξη βεβαιότητας και πεποίθησης. Η χρήση εμφατικών λέξεων μετάβασης δημιουργεί μια αίσθηση εξουσίας.

Παραδείγματα: πάντα, πράγματι, σίγουρα, απολύτως, εμφατικά, μάλιστα, αναμφισβήτητα, χωρίς αμφιβολία, σε κάθε περίπτωση.

#6. Απεικόνιση

Μπορεί να συνδέσει μια δήλωση με ένα επόμενο παράδειγμα που επεξηγεί το θέμα.

Παραδείγματα: για παράδειγμα, σε μια άλλη περίπτωση, για παράδειγμα, ως παράδειγμα, πάρτε την περίπτωση του, για να δείξετε, σε αυτήν την περίπτωση, για να απεικονίσετε.

#7. Χρόνος, Σειρά και Ακολουθία

Χρησιμοποιείται όταν θέλετε να ενημερώσετε το κοινό για μια σειρά συμβάντων που εξαρτώνται από το χρόνο. Αυτά τα γεγονότα έχουν ήδη συμβεί ή θα συμβούν στο μέλλον.

Οι λέξεις διαδοχικής μετάβασης χρησιμοποιούνται συνήθως σε άρθρα με οδηγίες ή οδηγίες για να διασφαλιστεί ότι τα βήματα ακολουθούνται με τη σωστή σειρά.

Παραδείγματα: μετά, παλαιότερα, μετά, και μετά, μετά από μερικές ώρες, τελικά.

#8. Χώρος / Τοποθεσία / Τόπος

Οι αναφορές σε χώρο, τοποθεσία ή τόπο χρησιμοποιούνται συνήθως στους περισσότερους τύπους γραφής.

Παραδείγματα: εκεί, απέναντι, πού, πριν, εδώ.

#9. Συνοψίστε ή Συμπεράστε

Μια συνοπτική ή τελική μεταβατική λέξη υποδεικνύει στους αναγνώστες ότι πλησιάζουν στο τέλος.

Αυτές οι λέξεις μετάβασης συνοψίζουν συνήθως τα πιο σημαντικά σημεία του περιεχομένου και αφήνουν τους αναγνώστες με βασικές προτάσεις.

  Τι είναι η ανάλυση ριζικής αιτίας; [+3 Template Resources]

Παραδείγματα: Εν συντομία, για να καταλήξουμε, εν κατακλείδι, αναλόγως, να συνοψίσουμε, επομένως, άρα, επομένως, ως αποτέλεσμα, εν συντομία.

#10. Επανάληψη

Όταν μια δήλωση είναι ζωτικής σημασίας, χρησιμοποιήστε την επανάληψη των μεταβατικών λέξεων για να διασφαλίσετε ότι οι αναγνώστες κατανοούν τη σημασία της δήλωσης.

Παραδείγματα: όπως σημειώθηκε προηγουμένως, επαναλαμβάνω, ξανά, όπως είπα, εν συντομία.

Όπως είπαμε, οι λέξεις μετάβασης δεν επηρεάζουν άμεσα την κατάταξη SEO, αλλά επηρεάζουν έμμεσα την κατάταξη. Ας δούμε πώς.

Τι κάνει τις λέξεις μετάβασης σημαντικές για το SEO;

Εάν θέλετε να προσελκύσετε τους αναγνώστες με το περιεχόμενό σας, θα πρέπει πάντα να επικεντρώνεστε στην παρουσίαση των σκέψεων και των ιδεών σας με δομημένο και οργανωμένο τρόπο. Το μη οργανωμένο περιεχόμενο θα αφήσει τους αναγνώστες σας ψηλά και στεγνά, αυξάνοντας το ποσοστό εγκατάλειψης του ιστότοπού σας.

Η χρήση σχετικών λέξεων μετάβασης στο περιεχόμενο επιτρέπει στον αναγνώστη να συνδεθεί αποτελεσματικά με το περιεχόμενό σας.

Έχει φανεί ότι το μεταβατικό περιεχόμενο είναι πιο ευανάγνωστο σε σύγκριση με το κομμάτι του περιεχομένου που δεν έχει σωστή σειρά. Οι μεταβατικές λέξεις καθοδηγούν τους αναγνώστες από το σημείο Χ στο σημείο Υ καθιερώνοντας μια σχέση μεταξύ διαφορετικών προτάσεων και παραγράφων.

Η αναγνωσιμότητα είναι μια από τις πιο σημαντικές στρατηγικές SEO που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν γράφετε ένα ιστολόγιο, ένα άρθρο ή ένα αντίγραφο ιστότοπου.

Το περιεχόμενο με τίτλο, λίστες, υπότιτλους και λέξεις μετάβασης δείχνει την υψηλότερη ποιότητα και είναι ευκολότερο να ανιχνευτεί από τις μηχανές αναζήτησης, βελτιώνοντας περαιτέρω την κατάταξη αναζήτησης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις μετάβασης για να βελτιώσετε τη βαθμολογία SEO;

Η συχνή χρήση μεταβατικών λέξεων δεν είναι φυσικό σε όλους. Ακολουθούν οι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία και να βελτιώσετε τη βαθμολογία SEO του περιεχομένου:

#1. Διευρύνετε το λεξιλόγιο των λέξεων μετάβασης

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε τη βαθμολογία σας SEO με λέξεις μετάβασης είναι να τις γνωρίζετε. Η μη γνώση των μεταβατικών λέξεων ή του τρόπου χρήσης τους είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγγραφείς, ειδικά οι μη εγγενείς συγγραφείς.

Για να αυξήσετε τις γνώσεις σας για τις λέξεις μετάβασης, μπορείτε να αναζητήσετε τη λίστα τέτοιων λέξεων και να μελετήσετε τους ορισμούς τους με παραδείγματα.

Ακολουθεί μια λίστα, για παράδειγμα:

Πηγή: 7esl.com

Σημείωση: Να θυμάστε πάντα ότι οι λέξεις μετάβασης μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση όταν χρησιμοποιούνται εκτός πλαισίου, επομένως χρησιμοποιήστε τις κατάλληλα.

#2. Κατανοήστε τη Σχέση

Το να γνωρίζετε διαφορετικές λέξεις μετάβασης και να τις χρησιμοποιείτε σωστά στο περιεχόμενό σας – είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Πρέπει να δείτε τη σχέση μεταξύ αυτών των λέξεων και του περιεχομένου σας.

  Adblock εναντίον Adblock Plus – Ποιο έχει καλύτερη απόδοση;

Η κατανόηση του πώς και πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε λέξη μετάβασης είναι σημαντική για τη δημιουργία περιεχομένου με φυσική ροή.

Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι μια μεταβατική λέξη ταιριάζει, διαβάστε την πρόταση δυνατά. Θα καταλάβετε αμέσως αν η πρόταση με τη λέξη μετάβασης έχει νόημα ή όχι.

#3. Αποφύγετε την υπερβολική χρήση λέξεων μετάβασης

Οι περισσότεροι συγγραφείς καταλήγουν να χρησιμοποιούν υπερβολικά μεταβατικές λέξεις λόγω περιορισμένου λεξιλογίου ή ελάχιστης έως καθόλου γνώσης για αυτές τις λέξεις.

Οι υπερβολικά χρησιμοποιημένες λέξεις μετάβασης κάνουν τις δηλώσεις μονότονες και δύσκολες στην κατανόηση. Πολλοί αναγνώστες και συντάκτες παρατηρούν συχνά αυτό το συγκεκριμένο λάθος, το οποίο βλάπτει περαιτέρω την αξιοπιστία και την αναγνωσιμότητα του περιεχομένου.

Επομένως, προσπαθήστε πάντα να χρησιμοποιείτε μόνο αρκετές λέξεις μετάβασης που είναι σχετικές και συμβάλλουν στο να κάνετε το περιεχόμενο ενδιαφέρον.

Κορυφαίες λέξεις μετάβασης που πρέπει να χρησιμοποιείτε όταν γράφετε μια ανάρτηση ιστολογίου

Εδώ παρατίθενται μερικές κορυφαίες λέξεις μετάβασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν γράφετε μια ανάρτηση ιστολογίου:

#1. Σύμφωνα με

Παράδειγμα: Σύμφωνα με τον John, η Silicon Valley είναι μια εξαιρετική διαδικτυακή σειρά.

#2. Παρόλο

Παράδειγμα: Αν και συμπεριφέρεται σκληρά, έχει απαλή καρδιά.

#3. Καθώς

Παράδειγμα: Θα μπορούσε να είναι τρυφερή, ευαίσθητη, καθώς και όμορφη.

#4. Σαν άποτέλεσμα

Παράδειγμα: Ο Χάρι συμπεριφέρθηκε άσχημα με τον καθηγητή του και ως αποτέλεσμα, τέθηκε σε αναστολή για μια εβδομάδα.

#5. Επιπροσθέτως

Παράδειγμα: Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του αναπτυξιακού και του επιχειρηματικού σχεδίου που έχουμε.

#6. Πριν

Παράδειγμα: Δεν τον έχω ξαναδεί τόσο εξαντλημένο πριν τώρα.

#7. Με όλα τα μέσα

Παράδειγμα: Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το ρολόι μου, αν θέλετε, με κάθε τρόπο.

#8. εκτός

Παράδειγμα: Ξέρει πεντακόσιες λέξεις εκτός από πολλά κύρια ουσιαστικά.

#9. Σε σύγκριση με

Παράδειγμα: Όταν πρόκειται για ταχύτητα, ένα τρένο δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με ένα τζετ.

#10. Για παράδειγμα

Παράδειγμα: Δεν είναι τόσο δύσκολο να μπεις στην καθημερινή σου άσκηση. Για παράδειγμα, ο John πηγαίνει στο σπίτι του από αυτό το γραφείο.

Τα πρέπει και τα μη της χρήσης μεταβατικών λέξεων

Κάνετε

#1. Σχεδιάστε ένα περίγραμμα

Ο σχεδιασμός μιας περίληψης του περιεχομένου σας θα σας βοηθήσει να δείτε πού μπορούν να τοποθετηθούν οι λέξεις μετάβασης για να συνδέσετε τις ιδέες σας μεταξύ τους.

#2. Αποφασίστε πού θα τοποθετήσετε τις λέξεις μετάβασης

Οι λέξεις μετάβασης είναι τόσο ευέλικτες που μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα στο περιεχόμενο. Γνωρίζοντας πού να τοποθετήσετε αυτές τις λέξεις ή φράσεις θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.

#3. Σκεφτείτε τη σχέση αυτού που θέλετε να συνδέσετε

Θα πρέπει να γνωρίζετε τη σχέση τους όταν συνδέετε δύο προτάσεις ή φράσεις στο γραπτό σας. Η κατανόηση του ίδιου σας επιτρέπει να επιλέξετε τις σωστές λέξεις μετάβασης για την αναπαράσταση της κατάλληλης σχέσης μεταξύ των προτάσεων.

Όχι

#1. Υπερχρήση λέξεων μετάβασης

Οι λέξεις μετάβασης βοηθούν στη βελτίωση της αναγνωσιμότητας του περιεχομένου μόνο όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα. Η υπερβολική χρήση τους μπορεί να κάνει το περιεχόμενό σας δύσκολο στην ανάγνωση και κατανόηση.

#2. Ξεκινήστε κάθε πρόταση με μια λέξη μετάβασης

Η έναρξη κάθε πρότασης με μια μεταβατική λέξη διαταράσσει τη φυσική ροή του περιεχομένου. Επομένως, φροντίστε να χρησιμοποιείτε μεταβατικές λέξεις στην αρχή της πρότασης μόνο όταν αυτό κάνει το νόημά σας πιο ξεκάθαρο.

Τυλίγοντας

Η κατάλληλη χρήση λέξεων και φράσεων μετάβασης στο περιεχόμενο είναι ένας απλός αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για τη βελτίωση της ποιότητας του περιεχομένου και την ενίσχυση της κατάταξης αναζήτησης.

Αυτές οι λέξεις είναι μια κόλλα που συγκρατεί το γραπτό σας και διευκολύνει την ανάγνωση και την κατανόηση.

Φροντίστε να τα μελετήσετε για να γίνετε καλός συγγραφέας.