Πώς να ενημερώσετε το υλικολογισμικό Philips Hue

Οι λαμπτήρες, οι γέφυρες και οι διακόπτες Philips Hue που εκτελούνται όλα τα υλικολογισμικά που μπορείτε να ενημερώσετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο τώρα, καθώς μια ευπάθεια θα μπορούσε να επιτρέψει την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού σε μια γέφυρα Philips Hue. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε και να εγκαταστήσετε ενημερώσεις Hue.

Οι ενημερώσεις εγκαθίστανται μέσω της εφαρμογής Hue για iPhone, iPad ή Android. Μπορούν να εγκατασταθούν αυτόματα, ώστε να μην χρειάζεται να το σκεφτείτε ποτέ και συνιστούμε να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις, αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Η ενημέρωση που διορθώνει το κενό ασφαλείας κυκλοφόρησε στα μέσα Ιανουαρίου 2020, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι ήδη εγκατεστημένη στο υλικό σας.

  Πώς να μετακινήσετε τα ληφθέντα παιχνίδια Nintendo Switch σε κάρτα microSD

Πώς να ελέγξετε και να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις Hue

Για να ελέγξετε για ενημερώσεις, ανοίξτε την εφαρμογή Hue σε Android, iPhone ή iPad.

Πατήστε το εικονίδιο “Ρυθμίσεις” στο κάτω μέρος της οθόνης. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Ενημέρωση λογισμικού» κοντά στο κάτω μέρος της λίστας.

Θα δείτε ένα μήνυμα “Έλεγχος για ενημέρωση” καθώς η εφαρμογή ελέγχει για ενημερώσεις στις συσκευές σας. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά.

Όταν ολοκληρωθεί, θα δείτε μια λίστα με συνδεδεμένες συσκευές—συμπεριλαμβανομένων γεφυρών, λαμπτήρων και διακοπτών. Εάν η εφαρμογή λέει “Δεν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις”, έχετε ήδη όλες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο παράθυρο πλοήγησης στο Outlook

Εάν η εφαρμογή λέει ότι υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις, εντοπίστε τη συσκευή που χρειάζεται ενημέρωση στη λίστα. Δεν θα έχει πράσινο σημάδι επιλογής δίπλα του. Αγγίξτε το όνομα της συσκευής και μετά πατήστε το κουμπί «Ενημέρωση». Η εφαρμογή Hue θα κατεβάσει την ενημέρωση και θα την εγκαταστήσει στη συσκευή σας. Το φως σας μπορεί να αναβοσβήνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Πώς να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις απόχρωσης

Συνιστούμε να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένες οι αυτόματες ενημερώσεις, ώστε να μην ανησυχείτε ποτέ ξανά για αυτό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα τώρα που βλέπουμε ενημερώσεις ασφαλείας για το λογισμικό Hue—όχι μόνο διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις δυνατοτήτων.

  Πώς να μοιραστείτε πράγματα από το OneDrive

Πατήστε την επιλογή “Αυτόματη ενημέρωση” στην οθόνη Ενημέρωση λογισμικού για να βρείτε αυτές τις επιλογές.,

Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Αυτόματη ενημέρωση είναι ενεργοποιημένη εδώ.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την ώρα της ημέρας που θέλετε το Hue να εγκαθιστά ενημερώσεις. Τα φώτα σας μπορεί να αναβοσβήνουν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, επομένως επιλέξτε μια στιγμή που αυτό δεν θα σας ενοχλεί. Πιθανότατα δεν θέλετε τα φώτα του υπνοδωματίου σας να ενημερώνονται (και να αναβοσβήνουν) ενώ κοιμάστε.