Ελέγξτε τους διακόπτες υλικού χρησιμοποιώντας το API αναγνώρισης φωνής του Google Now

Η ανίχνευση καυτών λέξεων “OK Google” υποτίθεται ότι είναι το καλύτερο κομμάτι για το Android. Παρουσιάστηκε με το Moto X, είναι αρκετά χρήσιμο για να ανοίξετε γρήγορα το Google Now και να εκτελέσετε συγκεκριμένες ενέργειες όπως έλεγχος καιρού, ρύθμιση ξυπνητηριού κ.λπ. Ωστόσο, η λειτουργία δεν μπόρεσε να κάνει πολλά με το πραγματικό υλικό των υποστηριζόμενων συσκευών. Τούτου λεχθέντος, το Google Now ουσιαστικά σάς επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με υπηρεσίες που σχετίζονται με την Google, αλλά αν θέλετε να αλλάξετε ορισμένες λειτουργίες συγκεκριμένων συσκευών, όπως το Wi-Fi ή το Bluetooth χωρίς να αγγίξετε το τηλέφωνό σας, δεν έχετε τύχη. Το Command είναι μια νέα εφαρμογή Android που στοχεύει να καλύψει αυτό το κενό. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το ισχυρό API αναγνώρισης φωνής του Google Now για να σας επιτρέπει να αναστρέψετε διακόπτες υλικού. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε προσαρμοσμένες εντολές μέσω του Tasker και να τις κάνετε να λειτουργούν στο Command.

  Πώς να ελέγξετε εάν το κλειδί προϊόντος του Office 2016 είναι αυθεντικό

Το Command υποστηρίζει έναν απλό σχεδιασμό και εκτελείται κυρίως στο παρασκήνιο για να κάνει τη δουλειά του. Η εφαρμογή μπορεί να εναλλάσσει τη σύνδεση Wi-Fi, Bluetooth ή GPS του τηλεφώνου ή του tablet σας, να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί τον φακό LED, καθώς και να διακόπτει ή να παραλείπει μουσικά κομμάτια μέσω φωνητικών εντολών του Google Now. Μετά την εκκίνηση της εφαρμογής, σας καθοδηγεί σε ένα απλό σεμινάριο, το οποίο εισάγει τη βασική της λειτουργικότητα.

Για να χρησιμοποιήσετε το Command, ξεκινήστε λέγοντας “Σημείωση στον εαυτό σας” μετά την εκκίνηση του Google Now και στη συνέχεια εκφωνώντας την εντολή για την ενέργεια που πρέπει να εκτελέσετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε το Bluetooth, μπορείτε απλά να πείτε “Σημείωση για να ενεργοποιήσετε το Bluetooth”, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το Command θα αναλύσει την εντολή και θα εκτελέσει τη σχετική ενέργεια.

  Πώς να βρείτε τον σειριακό αριθμό του φορητού υπολογιστή σας για λήψεις υπηρεσιών και προγραμμάτων οδήγησης

Το Command μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γρήγορη καταγραφή σημειώσεων. Αυτό ουσιαστικά κόβει μερικά βήματα από το δρόμο σας όταν πρέπει να γράψετε κάτι βιαστικά. Η εφαρμογή λειτουργεί καλά με τις περισσότερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων όπως το Keep ή το Evernote κ.λπ., και σας επιτρέπει να επιλέξετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή λήψης σημειώσεων κατά την εκκίνηση. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν το Command ανά πάσα στιγμή από την αρχική του οθόνη.

Από τη σύνταξη αυτού του άρθρου, οι προεπιλεγμένες εντολές είναι αρκετά περιορισμένες και υπάρχουν πολλά μικρά βήματα που κάνουν τη χρήση ενός γραφικού στοιχείου καλύτερη επιλογή για τις περισσότερες ενέργειες. Για παράδειγμα, πρέπει πρώτα να πείτε «OK Google», μετά την εντολή «Σημείωση στον εαυτό», μετά την εντολή υλικού και μετά να περιμένετε να ερμηνεύσει ο φωνητικός διακομιστής της Google την ηχογραφημένη φωνή σας. Όλα αυτά τα βήματα θα έπαιρναν σίγουρα πολύ χρόνο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Couchpotato για λήψη ταινιών

Από τη θετική πλευρά, η εφαρμογή λειτουργεί καλά με το Tasker. Και πιθανότατα θα ενσωματωθεί με περισσότερες εφαρμογές στο μέλλον. Η εφαρμογή είναι δωρεάν στο Google Play και λειτουργεί σε Android 4.1 ή νεότερη έκδοση.

Εγκαταστήστε το Command