Προσθέστε μια πλήρως προσαρμόσιμη βάση OS X στα Windows με το Aqua Dock

Είτε μόλις αλλάξατε στα Microsoft Windows είτε ζηλεύετε κρυφά τις δυνατότητες του Mac OS X, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που το τελευταίο κάνει καλύτερα από το πρώτο. Η βάση σύνδεσης για Mac OS X είναι ένα τέτοιο πράγμα που τα Windows δεν έχουν και μπορεί να μην το έχουν ποτέ. Είναι παρόμοιο με τη γραμμή εργασιών των Windows, αλλά το dock φαίνεται απλά πολύ καλύτερο. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να φέρετε το dock στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft χρησιμοποιώντας εφαρμογές τρίτων. Το Aqua Dock είναι μια τέτοια εφαρμογή που αναπαράγει τη λειτουργία βάσης σύνδεσης Mac OS X στα Windows και σας επιτρέπει να την προσαρμόσετε με πολλούς τρόπους. Η εφαρμογή έχει ελαφρύ σχεδιασμό και υποστηρίζει όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows από τα Windows XP και μετά.

  Πώς να δώσετε στο Netflix αποκλειστικό έλεγχο ηχείων στα Windows 10

Η διεπαφή είναι βασική. Η εφαρμογή δεν μοιάζει ακριβώς με το dock του OS X, αλλά ταιριάζει πολύ. Όταν εκκινείτε το Aqua Dock, βρίσκεται στο κάτω μέρος της επιφάνειας εργασίας σας από προεπιλογή, αν και μπορείτε να το επανατοποθετήσετε και στις τέσσερις πλευρές της οθόνης. Για να προσθέσετε περισσότερες συντομεύσεις σε αυτό, σύρετε και αποθέστε ένα εικονίδιο από την επιφάνεια εργασίας ή το μενού έναρξης στο ίδιο το dock. Δεν υπάρχει περιορισμός όσον αφορά τον αριθμό των συντομεύσεων που μπορείτε να καρφιτσώσετε σε αυτό και το Aqua σάς δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε ένα διαχωριστικό μεταξύ των εικονιδίων βάσης για να κρατήσετε τα πράγματα χωρίς ακαταστασία.

Για να προσθέσετε ένα διαχωριστικό, κάντε δεξί κλικ στη βάση σύνδεσης και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προσθήκη > Διαχωριστικό. Μπορείτε επίσης να επανατοποθετήσετε τις συντομεύσεις, σύροντάς τες και αποθέτοντάς τες κατά μήκος της βάσης. Ένα άλλο μικρό κόλπο που μπορείτε να κάνετε με το dock είναι να αλλάξετε το μέγεθός του γρήγορα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε αριστερό κλικ στο dock και μετακινήστε τον κέρσορα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η απομάκρυνση από την αποβάθρα θα την κάνει μεγαλύτερη και το αντίστροφο. Ομοίως, το δεξί κλικ σάς επιτρέπει επίσης να αλλάξετε τη θέση της βάσης.

  Πώς να αποκτήσετε την επιλογή "Άνοιγμα παραθύρου εντολών εδώ" στον Explorer στα Windows 10

Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο για το Aqua Dock είναι οι επιλογές προσαρμογής που σας προσφέρει. Με την πλοήγηση στο παράθυρο προτιμήσεων μέσω του μενού περιβάλλοντος με δεξί κλικ, μπορείτε να τροποποιήσετε διάφορες διαφορετικές ρυθμίσεις, από την αλλαγή της εμφάνισης της βάσης έως την προσαρμογή του μεγέθους της και των ετικετών της βάσης. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε το εφέ μεγέθυνσης και να ελέγξετε την έντασή του στην καρτέλα Εμφάνιση. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε το θέμα της βάσης και να προσαρμόσετε τη διαφάνεια.

Υπάρχουν πρόσθετες παράμετροι που σχετίζονται με τη διεπαφή που μπορείτε να αλλάξετε από τις καρτέλες Θέση, Συμπεριφορά, Ετικέτα και Μενού. Από προεπιλογή, η εφαρμογή εκτελείται εξαιρετικά ακόμη και σε παλιές μηχανές, αλλά αν επιβραδύνει κάτι, μπορείτε πάντα να μεταβείτε στη λειτουργία χαμηλής ποιότητας από την καρτέλα Απόδοση.

  συνομιλία με εξωτερικούς χρήστες χωρίς προσθήκη ως επισκέπτης

Συνολικά, το Aqua Dock είναι μια πλούσια εφαρμογή που φέρνει μια από τις μεγαλύτερες δυνατότητες του Mac OS X στα Windows.

Κατεβάστε το Aqua Dock