Ελέγξτε την αδιαφάνεια και το μέγεθος των Windows με τον τροχό του ποντικιού

Ο κύριος λόγος που μου αρέσουν τα Windows είναι ότι έχουν μια μεγάλη ποικιλία από χρήσιμες εφαρμογές διαθέσιμες για αυτά. Από τις όχι και τόσο δημοφιλείς εφαρμογές του Windows Store μέχρι τα συμβατικά εργαλεία επιφάνειας εργασίας, εξυπηρετεί όλους τους τύπους χρηστών υπολογιστών. Το Feel The Wheel, για παράδειγμα, είναι μια μικρή εφαρμογή δωρεάν λογισμικού για λειτουργικό σύστημα Windows που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε εφέ διαφάνειας στο παράθυρο καθώς και να αλλάξετε εύκολα το μέγεθός του μέσω του πλήκτρου πρόσβασης. Χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να ελέγχετε ανώδυνα τη συνολική αδιαφάνεια ενός παραθύρου στην επιφάνεια εργασίας, ώστε να μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση οποιουδήποτε ανοιχτού παραθύρου δίπλα του και να αλλάξετε το μέγεθός του χρησιμοποιώντας τον τροχό κύλισης του ποντικιού.

  Πώς να αλλάξετε την προστασία του Windows Defender σε πραγματικό χρόνο στα Windows 10

Το Feel the Wheel είναι ένα φορητό πρόγραμμα και μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας απευθείας από τον ιστότοπο του προγραμματιστή. Πρέπει να εκτελεστεί πρώτα για να τεθεί σε ισχύ. Μόλις εκκινηθεί, η εφαρμογή δεν εμφανίζει κανένα εικονίδιο στο δίσκο συστήματος και ξεκινά να εκτελείται στο παρασκήνιο.

Η εφαρμογή παρέχει δύο κύριες λειτουργίες. ελέγξτε τη διαφάνεια του παραθύρου και αλλάξτε το μέγεθός του μέσω του τροχού κύλισης του ποντικιού. Η επιλογή αλλαγής μεγέθους είναι αρκετά εύκολη στη χρήση. Για να το κάνετε αυτό, απλώς ανοίξτε ένα παράθυρο και μετακινήστε το δείκτη του ποντικιού στη γραμμή τίτλου (όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης) και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τον τροχό κύλισης για να προσαρμόσετε το μέγεθός του σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Η κύλιση του τροχού του ποντικιού προς τα κάτω μειώνει το μέγεθος του παραθύρου ενώ μετακινώντας προς τα πάνω θα το αυξήσει. Ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε να καθορίσετε προσαρμοσμένο επίπεδο ακρίβειας αλλαγής μεγέθους.

  Θέλετε καλύτερο φωνητικό έλεγχο Smarthome; Χρήση Ομάδων

Το δεύτερο χαρακτηριστικό που μπορεί να υπερηφανεύεται για το Feel The Wheel είναι η δυνατότητα ελέγχου της αδιαφάνειας του παραθύρου. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα επίσης? απλώς μετακινήστε ξανά το δείκτη του ποντικιού στη γραμμή τίτλου, πατήστε το πλήκτρο Shift στο πληκτρολόγιό σας και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση για να προσαρμόσετε τη διαφάνεια. Η κύλιση προς τα πάνω θα κάνει το παράθυρο πιο αδιαφανές, ενώ η κύλιση προς τα κάτω θα φέρει το εφέ διαφάνειας ανάλογα με το πόσο μακριά θα πάτε. Η επιλογή διαφάνεια μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη όταν θέλετε να κοιτάξετε γρήγορα πίσω από ένα παράθυρο χωρίς να το ελαχιστοποιήσετε.

  Το νέο μενού έναρξης των Windows 10 μπορεί να σκοτώσει τα ζωντανά πλακίδια για πάντα

Συνολικά, μια πολύ ωραία μικρή εφαρμογή που λειτουργεί σε Windows XP, Windows Vista, Windows 7 και Windows 8. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε Windows 8.1 Pro, 64-bit.

Κατεβάστε το Feel The Wheel