Πώς να αλλάξετε την προστασία του Windows Defender σε πραγματικό χρόνο στα Windows 10

Τα Windows συνοδεύονται από ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς που ονομάζεται Windows Defender. Είναι πάντα ενεργοποιημένο και αν το απενεργοποιήσετε, τα Windows θα σας ενοχλήσουν να το ενεργοποιήσετε ξανά. Ελλείψει εναλλακτικής εφαρμογής προστασίας από ιούς, συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να απενεργοποιήσετε το Windows Defender. Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ή να σας επιβραδύνει περιστασιακά, αλλά αυτό είναι καλύτερο από το να έχετε έναν μολυσμένο υπολογιστή. Το Windows Defender συνήθως εκτελείται χωρίς προβλήματα, αλλά μερικές φορές μπορεί να σας εμποδίσει να κάνετε λήψη ορισμένων αρχείων ή να εκτελέσετε ή να εγκαταστήσετε ορισμένες εφαρμογές. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Windows Defender. Εάν χρειάζεται συχνά να απενεργοποιείτε το Windows Defender για να εκτελέσετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορεί να είναι ευκολότερο εάν είχατε έναν απλό διακόπτη για να αλλάξετε την προστασία του Windows Defender σε πραγματικό χρόνο.

  Γιατί δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τηλεόραση ως οθόνη;

Μια λέξη της προσοχής

Δεν συνιστούμε να απενεργοποιείτε το Windows Defender κάθε φορά που επισημαίνει κάτι. Θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε και να επιτρέψετε τη λήψη ή εκτέλεση ενός αρχείου στο σύστημά σας μόνο εάν είστε βέβαιοι ότι είναι ασφαλές. Η απενεργοποίηση του Windows Defender δεν αποτελεί λύση για την εγκατάσταση δυνητικά επικίνδυνων εφαρμογών στο σύστημά σας. Ζητάει ένα μολυσμένο σύστημα.

Σενάριο PowerShell

Το κόλπο για τον διακόπτη εναλλαγής είναι ένα απλό μικρό σενάριο PowerShell. Εκτελέστε το μία φορά και θα απενεργοποιήσει το Windows Defender, εκτελέστε το για δεύτερη φορά και θα ενεργοποιήσει ξανά το Windows Defender. Θα χρειαστεί να εκτελέσετε το σενάριο με δικαιώματα διαχειριστή, επειδή οι απλοί χρήστες δεν μπορούν να απενεργοποιήσουν το Windows Defender.

  Πώς να ομαδοποιήσετε εφαρμογές σε ένα μόνο παράθυρο στα Windows 10

Ανοίξτε το Σημειωματάριο και επικολλήστε τα παρακάτω σε αυτό. Αποθηκεύστε το με την επέκταση αρχείου PS1.

$preferences = Get-MpPreference
Set-MpPreference -DisableRealtimeMonitoring (!$preferences.DisableRealtimeMonitoring)

Μπορείτε να ανοίξετε το PowerShell με δικαιώματα διαχειριστή, να το υποδείξετε σε αυτό το σενάριο και να το εκτελέσετε. Φυσικά, θα θέλετε έναν ευκολότερο τρόπο για να το κάνετε αυτό, ειδικά επειδή δεν μπορείτε να εκτελέσετε αυτόματα σενάρια PowerShell. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας που μπορεί να εκτελέσει το σενάριο, αλλά θα χρειαστεί να εκτελέσετε τη συντόμευση με δικαιώματα διαχειριστή.

Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Συντόμευση. Επικολλήστε τα παρακάτω στο πλαίσιο «Αναζήτηση», αλλά αντικαταστήστε τη «Διαδρομή στο σενάριο» με την πραγματική διαδρομή προς το σενάριο που δημιουργήσατε.

%SystemRoot%system32WindowsPowerShellv1.0powershell.exe -ExecutionPolicy Bypass -File "Path to script"

Αφού δημιουργήσετε τη συντόμευση, κάντε δεξί κλικ σε αυτήν και επιλέξτε την επιλογή «Εκτέλεση ως διαχειριστής». Όταν εκτελείτε το σενάριο και το Windows Defender είναι απενεργοποιημένο, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας λέει ότι έχει απενεργοποιηθεί.

  Πώς να προσθέσετε ετικέτες σε αρχεία σε Mac, iPhone ή iPad

Δεν θα ενεργοποιηθεί ξανά αυτόματα, γι’ αυτό θα το επαναλάβουμε. μην εκτελείτε υπολογιστή χωρίς πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Μόλις ολοκληρώσετε την εκτέλεση της εφαρμογής που χρειάζεστε, εκτελέστε ξανά αυτό το σενάριο και το Windows Defender θα ενεργοποιηθεί.

Αυτή η λύση προέρχεται από τον χρήστη Superuser yuji.