Το νέο μενού έναρξης των Windows 10 μπορεί να σκοτώσει τα ζωντανά πλακίδια για πάντα

Η Microsoft δεν το έχει ανακοινώσει επίσημα ακόμη, αλλά η γραφή είναι στον τοίχο: τα ζωντανά πλακίδια των Windows 10 καταργούνται. Τα Windows 10X έχουν ένα νέο μενού Έναρξης χωρίς ζωντανά πλακίδια και αναμένουμε ότι θα φτάσει σε όλες τις εκδόσεις των Windows 10.

Τα Windows 10X διαθέτουν μενού “Έναρξη” χωρίς ζωντανά πλακίδια

Τα Windows 10X είναι το καναρίνι στο ανθρακωρυχείο. Αυτή η νέα έκδοση των Windows 10 έχει σχεδιαστεί για συσκευές με διπλή οθόνη, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα Windows 10X είναι μια σύγχρονη έκδοση των Windows 10 που εκτελεί εφαρμογές σε κοντέινερ. Πέρα από αυτό, περιλαμβάνει μια νέα, απλοποιημένη διεπαφή.

Αυτή η απλοποιημένη διεπαφή περιλαμβάνει ένα νέο μενού Έναρξη. Αντί να διαθέτει ζωντανά πλακίδια, παρέχει μια απλοποιημένη λίστα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές σας. Είναι μια προβολή που βασίζεται σε πλέγμα με εικονίδια και όχι πλακίδια.

Τα Windows 10X είναι ακόμα σε εξέλιξη και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα. Η Microsoft το χρησιμοποιεί σαφώς ως δοκιμαστική πλατφόρμα για μια απλοποιημένη διεπαφή επιφάνειας εργασίας και το νέο μενού Έναρξη είναι μέρος αυτού.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα ενημέρωσης των Windows 10 0x80070002

Πραγματικά, ας είμαστε ειλικρινείς: η Microsoft δημιουργεί μια νέα διεπαφή Windows 10 για πτυσσόμενα tablet. Τα ζωντανά πλακίδια είναι σαφώς πιο χρήσιμα σε ένα tablet από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Εάν η Microsoft δεν πιστεύει ότι τα ζωντανά πλακίδια είναι κατάλληλα για ένα σύγχρονο tablet, γιατί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ζωντανά πλακίδια στην τυπική έκδοση των Windows 10 για υπολογιστές;

Τα νέα εικονίδια των Windows 10 δεν έχουν σχεδιαστεί για ζωντανά πλακίδια

Η Microsoft ανακοίνωσε ένα σύνολο νέων εικονιδίων για τα Windows 10 στις 20 Φεβρουαρίου 2020. Τα νέα εικονίδια παραμερίζουν την επίπεδη, μονόχρωμη αισθητική που πρωτοστάτησε στα Windows 8 και προσφέρουν περισσότερο χρώμα και πολυπλοκότητα. Δείτε πώς η Christina Koehn της Microsoft εξηγεί πώς η Microsoft θέλει να κάνει τα εικονίδια της πιο συνεπή σε διάφορες πλατφόρμες:

Τα επίπεδα, μονόχρωμα εικονίδια φαίνονται υπέροχα στο πλαίσιο των πολύχρωμων πλακιδίων, αλλά καθώς περισσότερα στυλ εικονιδίων εισέρχονται στο οικοσύστημα, αυτή η προσέγγιση πρέπει να εξελιχθεί.

Τα νέα εικονίδια στις πιο πρόσφατες εκδόσεις ανάπτυξης των Windows 10 δεν ταιριάζουν πραγματικά. Αντί να χρησιμοποιείτε το χρώμα έμφασης του συστήματός σας, όπως κάνουν τα υπάρχοντα ζωντανά πλακίδια, αυτά τα νέα πλακίδια χρησιμοποιούν πάντα ένα μπλε χρώμα φόντου. Εξάλλου, δεν θα έδειχναν καλά σε κάποια χρώματα φόντου.

  KeyCut Διαγράψτε λέξεις, γράμματα, προσθέστε τελείες και άλλα με χειρονομίες ολίσθησης

Αυτά τα εικονίδια φαίνονται πολύ καλύτερα σε ένα πλέγμα εικονιδίων τύπου Windows 10X από ένα σύνολο πλακιδίων τύπου Windows 8.

Η Microsoft έχει ξεκινήσει την ενημέρωση των εικονιδίων εφαρμογών συστήματος για τα Windows Insiders. Τα νέα δεν χρησιμοποιούν το χρώμα προφοράς του συστήματός σας και φαίνονται αρκετά παράταιρα στο τρέχον μενού έναρξης. Ίσως το μενού έναρξης 10X θα μπορούσε να φτάσει στην επιφάνεια εργασίας νωρίτερα παρά αργότερα. pic.twitter.com/bsJnXu6sC6

— Cody Carson (@hologei) 20 Φεβρουαρίου 2020

Τα ζωντανά πλακίδια είναι ήδη απλώς δοξασμένες συντομεύσεις (κυρίως)

Τα ζωντανά πλακίδια υποτίθεται ότι ήταν ένας γρήγορος τρόπος πρόσβασης σε πληροφορίες χωρίς να ανοίξετε μια εφαρμογή. Εμφανίστηκαν αρχικά στο Windows Phone, προσθέτοντας περισσότερες πληροφορίες στις συντομεύσεις εφαρμογών στην αρχική οθόνη σας.

Στα Windows 8, η οθόνη Έναρξης καταλάμβανε ολόκληρη την οθόνη σας. Τα ζωντανά πλακίδια σχεδιάστηκαν για να μετατρέψουν αυτήν την οθόνη έναρξης από μια απλή εφαρμογή εκκίνησης σε ένα χρήσιμο ταμπλό. Θα μπορούσατε να δείτε τον καιρό, τα εισερχόμενα email, τα πρόσφατα μηνύματα, τους τίτλους ειδήσεων, άλλες πληροφορίες κατάστασης απευθείας στο πλακίδιο κάθε εφαρμογής χωρίς να ανοίξετε την εφαρμογή.

Σήμερα, τα Windows 10 εμφανίζουν όλες τις εφαρμογές που καρφιτσώνετε στο μενού Έναρξη σε ένα πλέγμα πλακιδίων. Οι περισσότερες εφαρμογές δεν κάνουν τον κόπο να εμφανίζουν πληροφορίες κατάστασης στα πλακίδια τους. Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτά τα πλακίδια είναι απλώς συντομεύσεις στις οποίες κάνετε κλικ ή πατάτε για να ανοίξετε μια εφαρμογή.

  Χρησιμοποιήστε μια δέσμη ενεργειών PowerShell για να λάβετε μια λίστα με εγκατεστημένες εφαρμογές στα Windows

Αντίο, Live Tiles

Η επόμενη ενημέρωση των Windows 10, γνωστή και ως Windows 10 έκδοση 2004 ή 20H1, αναμένεται να κυκλοφορήσει γύρω στο Μάιο του 2020. Αυτή η ενημέρωση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, επομένως δεν αναμένουμε να δούμε σημαντικές αλλαγές στο μενού Έναρξη εκεί.

Ωστόσο, δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε τη Microsoft να εγκαταλείπει ζωντανά πλακίδια για εικονίδια στα τέλη του 2020 (με την ενημέρωση 20H2) ή το 2021. Αυτό θα δώσει στη Microsoft χρόνο να βελτιστοποιήσει τη νέα διεπαφή που βασίζεται σε εικονίδια στα Windows 10X προτού την προωθήσει σε όλους τους υπολογιστές με Windows 10.

Windows Τελευταία αναφέρει ότι «άτομα που είναι εξοικειωμένα με την ανάπτυξη» είπαν «Η Microsoft σχεδιάζει να αντικαταστήσει τα ζωντανά πλακίδια με εικονίδια σε μια μελλοντική ενημέρωση μετά την κυκλοφορία των Windows 10 20H2». Είτε η συγκεκριμένη φήμη είναι αληθινή είτε όχι, η γραφή είναι στον τοίχο. Οι περισσότεροι χρήστες των Windows 10 δεν χρησιμοποιούν ζωντανά πλακίδια και η Microsoft σχεδιάζει σαφώς ένα μέλλον χωρίς αυτά.

Είδαμε ήδη μια διαρροή έκδοση αυτού του μενού “Έναρξη” να εμφανίζεται στις εκδόσεις επιτραπέζιων υπολογιστών των Windows 10 τον Ιούλιο του 2019. Η έκδοση που διέρρευσε είναι σαφώς μια πρώιμη εργασία σε εξέλιξη, αλλά ταιριάζει ήδη στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10 πολύ καλύτερα από το τρέχον μενού “Έναρξη” .