Ελέγξτε πλήρως την πρόσβαση στο Διαδίκτυο των εφαρμογών Android

Το Android είναι πολύ λιγότερο περιοριστικό σε σύγκριση με το iOS και το Windows Phone. Στην πραγματικότητα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν πολύ περισσότερα από αυτά που θα χρειάζονταν οι περισσότεροι, κάτι που περιλαμβάνει ακόμη και πράγματα όπως η διαμόρφωση του τρόπου με τον οποίο οι εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή σας συνδέονται με το Διαδίκτυο. Το προεπιλεγμένο τείχος προστασίας Android κάνει πολύ καλή δουλειά στο να μπλοκάρει τις εισερχόμενες επιθέσεις από τον Ιστό, αλλά δεν είναι η οριστική λύση για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή από εισβολείς. Επίσης, το να αποφασίσετε ποιες εφαρμογές μπορούν (ή δεν μπορούν) να συνδεθούν στο διαδίκτυο δεν μπορεί να διαμορφωθεί στις ρυθμίσεις αποθεμάτων. Η εφαρμογή NoRoot Firewall του Grey Shirt για Android στοχεύει να επιλύσει αυτό το πρόβλημα, παρέχοντάς σας πλήρη έλεγχο της πρόσβασης κάθε εφαρμογής στο Διαδίκτυο και επιτρέποντάς σας να φιλτράρετε την κίνηση δρομολογώντας τη μέσω μιας σύνδεσης VPN, όλα αυτά χωρίς την ανάγκη πρόσβασης root.

  Πώς να σταθεροποιήσετε ένα βίντεο στο Android

Η απλή διεπαφή της εφαρμογής διαθέτει πέντε καρτέλες στο επάνω μέρος, οι οποίες σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε μεταξύ των ενοτήτων Αρχική σελίδα, Πρόσβαση σε εκκρεμότητα, Εφαρμογές, Καθολικά φίλτρα και Αρχείο καταγραφής πρόσβασης.

Όταν πατάτε το κουμπί “Έναρξη” κάτω από την καρτέλα “Αρχική”, η εφαρμογή ζητά την άδειά σας για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο. Απλώς τσεκάρετε την επιλογή “Εμπιστεύομαι αυτήν την εφαρμογή” παρακάτω και πατήστε OK. Στη συνέχεια, το NoRoot Firewall θα δημιουργήσει μια σύνδεση VPN για εσάς και θα εκτρέψει όλη την κίνηση μέσω αυτού. Ο σκοπός αυτής της σύνδεσης VPN είναι να προστατεύσει τα δεδομένα σας και να αποκλείσει κακόβουλα πακέτα.

  Οι παλέτες χρωμάτων Material Design προτείνουν χρώματα για την εφαρμογή σας [Android]

Όταν μια εφαρμογή προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, λαμβάνετε αυτόματα μια ειδοποίηση, η οποία σας επιτρέπει να επιτρέψετε ή να αρνηθείτε την πρόσβαση εν κινήσει καθώς και να αποθηκεύσετε την επιλογή σας για μελλοντικές περιπτώσεις. Οι εφαρμογές για τις οποίες δεν έχει γίνει καμία ενέργεια πρόσβασης ή άρνησης εμφανίζονται στην ενότητα “Πρόσβαση σε εκκρεμότητα” του NoRoot Firewall.

Σας δίνει επίσης την επιλογή να ορίσετε μη αυτόματα την πρόσβαση «να επιτρέπεται» ή «άρνηση» για μεμονωμένες εφαρμογές από την καρτέλα Εφαρμογές, τόσο για συνδέσεις Wi-Fi όσο και για συνδέσεις 3G.

Ένα άλλο πολύ χρήσιμο στοιχείο για την εφαρμογή είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν κανόνες φιλτραρίσματος (είτε καθολικούς είτε μεμονωμένους) με βάση τη διεύθυνση IP, το όνομα κεντρικού υπολογιστή ή το όνομα τομέα, επιτρέποντάς τους να προσδιορίζουν ποιες συνδέσεις θα επιτρέψουν ή θα απορρίψουν για συγκεκριμένες διευθύνσεις IP των εφαρμογών. Μπορείτε να διαχειριστείτε αυτά τα φίλτρα στην καρτέλα Καθολικά φίλτρα.

  Η εφαρμογή BreakFree σας βοηθά να ξεπεράσετε τον εθισμό σας στα smartphone [Android]

Το αρχείο καταγραφής πρόσβασης διατηρεί ένα αρχείο των εφαρμογών που προσπάθησαν προηγουμένως να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε πότε ένας συγκεκριμένος τύπος εφαρμογής ή υπηρεσίας προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Τέλος, το NoRoot Firewall δεν υποστηρίζει IPv6 αυτή τη στιγμή, γεγονός που το εμποδίζει να λειτουργεί με συσκευές LTE, αν και ο προγραμματιστής εργάζεται ήδη για μια επιδιόρθωση.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Google Play Store. Μπορείτε να το κατεβάσετε στη συσκευή σας από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Εγκαταστήστε το NoRoot Firewall από το Play Store

[via Lifehacker]