Οι παλέτες χρωμάτων Material Design προτείνουν χρώματα για την εφαρμογή σας [Android]


Ο σχεδιασμός υλικού ήταν το αποκορύφωμα του Android Lollipop και δικαίως. Είναι το Android που ωριμάζει σχεδιαστικά. Ο ίδιος ο σχεδιασμός είναι αρκετά καλός, αρκεί για να ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να το υιοθετούν όλο και περισσότερο. Ίσως μια μέρα θα περιμένουμε τις εφαρμογές να αναβαθμιστούν στη νέα σχεδίαση όπως κάνουμε σήμερα με τις εφαρμογές iOS. Για όποιον αναζητά έμπνευση για το πώς να κάνει σωστά το Material Design, υπάρχει μια πληθώρα αποθεμάτων εφαρμογών από την Google για παράδειγμα. Όσον αφορά την εφαρμογή, έχουμε αρκετά παραδείγματα, αλλά αν είστε σχεδιαστής που παλεύει με τα σωστά χρώματα για σχεδιασμό υλικού, δοκιμάστε τις παλέτες χρωμάτων Material Design. Είναι μια πολύ απλή δωρεάν εφαρμογή Android που παραθέτει αποχρώσεις για δεκαεννέα διαφορετικά χρώματα που ταιριάζουν καλά στο Material Design. Τα χρώματα κυμαίνονται από έντονα κόκκινα και ροζ έως βουβό καφέ και γκρι.

  Μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για Android με Facebook Like Floating Bubbles

Εκκινήστε την εφαρμογή και επιλέξτε ένα χρώμα από το συρτάρι πλοήγησης. Το συρτάρι κλείνει για να αποκαλύψει δεκατέσσερις αποχρώσεις του χρώματος που επιλέξατε.

Κάντε κύλιση στα διάφορα χρώματα ή επιστρέψτε στο συρτάρι πλοήγησης για να επιλέξετε ένα διαφορετικό. Κάθε χρώμα εμφανίζεται στη δική του «κάρτα» με τον κωδικό HEX του. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί αντιγραφής κάτω δεξιά σε μια κάρτα για να αντιγράψετε τον κώδικα HEX στο πρόχειρό σας.

Το Material Design Color Palettes είναι μόνο για προτάσεις ή ίσως για έμπνευση. Δεν μοιάζει με την εφαρμογή Adobe Kuler, αλλά σας δίνει ένα μέρος για να ξεκινήσετε. Όσον αφορά τη λειτουργικότητα, λείπει σε πολλούς τομείς, όπως η έλλειψη υποστήριξης για κωδικούς RGB και κανένας τρόπος αποθήκευσης χρώματος από μια ομάδα ή δημιουργίας θέματος. Όσον αφορά τη σχεδίαση, η εφαρμογή είναι μια αποδεκτή εκτέλεση του Material design, αλλά έχουμε δει καλύτερα.

  Προσαρμόστε την ένταση των ειδοποιήσεων με βάση την κατάσταση ύπνου και αφύπνισης [Android]

Η εφαρμογή λειτουργεί καλά χωρίς σφάλματα, αλλά αυτό δεν λέει πολλά λαμβάνοντας υπόψη πόσο απλή είναι. Όσον αφορά την έμπνευση και τις ιδέες, είτε θα είναι πολύ χρήσιμο βοηθώντας σας να βρείτε το τέλειο χρώμα, είτε θα είναι τεράστια απογοήτευση επειδή οι περιορισμένες επιλογές δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε αν δεν έχετε καθόλου επιλογές.

Εγκαταστήστε παλέτες χρωμάτων Material Design από το Google Play Store