Πώς να δημοσιεύσετε ηχητικά σχόλια και φωνητικά μηνύματα στο Facebook στο Chrome

Ένα από τα καλύτερα στοιχεία του Facebook είναι ότι μας κρατά συνδεδεμένους με τους φίλους και την οικογένειά μας ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, είτε καθόμαστε μπροστά από τους υπολογιστές μας είτε περπατάμε στο δρόμο με τις φορητές συσκευές μας. Όσοι το χρησιμοποιούν εν κινήσει θα πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με την εφαρμογή Messenger του Facebook, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν με φίλους δωρεάν μέσω του Διαδικτύου. Εκτός από το απλό κείμενο, το Messenger διαθέτει επίσης μια δυνατότητα εγγραφής φωνής για όσους είναι πολύ τεμπέληδες να πληκτρολογήσουν τα μηνύματά τους. Το Facebook δεν έχει ακόμη φέρει την ίδια επιλογή στην έκδοση Ιστού (και ίσως ποτέ), αφήνοντας εμάς τους χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών έξω από το κρύο. Εκεί έρχεται να σώσει το Talk and Comment, μια ελαφριά επέκταση του Chrome.

  Πώς να αλλάξετε λογαριασμούς Facebook στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Ο σκοπός του εργαλείου είναι σχεδόν αυτονόητος: να σας επιτρέπει να στέλνετε ηχητικά μηνύματα και να δημοσιεύετε ηχητικά σχόλια στο Facebook. Η επέκταση είναι αρκετά εύκολη στη ρύθμιση και διαμορφώνεται αυτόματα κατά την εγκατάσταση. Συνεχίστε να διαβάζετε μετά το διάλειμμα για να μάθετε πώς λειτουργεί.

Όταν εγκατασταθεί, το Talk and Comment απαιτεί την άδειά σας για τη χρήση της συσκευής μικροφώνου του υπολογιστή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο «Να επιτρέπεται» όταν σας ζητηθεί.

Θα πρέπει τώρα να δείτε ένα κουμπί Mic στο πεδίο σχολίων κάτω από όλες τις αναρτήσεις στο Facebook, καθώς και στη συνομιλία στο Facebook.

  Πώς να αποκτήσετε ζωντανό πλήθος λέξεων στα Έγγραφα Google στο Chrome

Για να δημοσιεύσετε ένα ηχητικό σχόλιο ή μήνυμα, κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο αυτό το κουμπί μέχρι να γίνει κόκκινο, πείτε αυτό που θέλετε και όταν τελειώσετε, απλώς αφήστε το κουμπί εγγραφής για να ανεβάσετε το φωνητικό σας μήνυμα. Σας δίνει μια διεύθυνση URL που μετατρέπεται σε φωνητικό μήνυμα με δυνατότητα αναπαραγωγής όταν αποστέλλεται.

Το καλύτερο είναι ότι όλοι οι παραλήπτες μπορούν να αναπαράγουν το φωνητικό μήνυμα ή να σχολιάσουν ακόμα κι αν δεν έχουν εγκατεστημένη την επέκταση του Chrome. Επιπλέον, δεν υπάρχει όριο στον χρόνο κάθε εγγραφής φωνής.

Η μόνη προειδοποίηση με την επέκταση είναι ότι δεν προσφέρει καμία απολύτως επιλογή προσαρμογής. Και πάλι, δεν χρειάζεται καθόλου.

  Πώς να ενεργοποιήσετε (ή να απενεργοποιήσετε) τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Facebook

Το Talk and Comment λειτουργεί σε όλες τις σταθερές εκδόσεις του Google Chrome. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε μέσω του συνδέσμου που παρέχεται παρακάτω.

Εγκαταστήστε το Talk and Comment από το Chrome Web Store