Ελέγξτε εύκολα τον ήχο και το ηχείο του υπολογιστή σας με αυτά τα 7 διαδικτυακά εργαλεία δοκιμής ήχου

Μία από τις κύριες προδιαγραφές που αναζητούμε πριν αγοράσουμε έναν υπολογιστή είναι η καλή ποιότητα ήχου.

Μια καθηλωτική εμπειρία ήχου προσθέτει στη συγκίνηση ενός νέου παιχνιδιού που παίζετε ή δίνει ζωή στην ταινία που παρακολουθείτε.

Και τώρα αυτό το υβριδικό είναι το «νέο κανονικό» και οι καθημερινές μας συζητήσεις για τη δουλειά έχουν μετατοπιστεί στο διαδίκτυο όσο και εκτός σύνδεσης. Επομένως, χρειάζεστε το μικρόφωνό σας και ένα ηχείο για να λειτουργούν καλά για τις καθημερινές σας κλήσεις Skype και Zoom.

Εάν προσπαθείτε πάρα πολύ να κατανοήσετε τι συζητείται στην ομαδική κλήση επειδή δεν ακούγονται ή αν παίζετε την αγαπημένη σας μουσική και ακούγεται χαμηλότερα από το συνηθισμένο, τότε ήρθε η ώρα να ελέγξετε τον ήχο και τα ηχεία του Η/Υ.

Είναι σημαντικό να διατηρείτε το ηχοσύστημά σας σε άψογη κατάσταση λειτουργίας, κάτι που είναι δυνατό δοκιμάζοντάς το κατά καιρούς για να διασφαλίσετε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε ξανά αυτά τα ζητήματα και διακοπές.

Τι είναι η δοκιμή ήχου και γιατί είναι σημαντικό να ελέγχετε τα ηχεία σας; 🔊

Ξεκινώντας από το σημείο μηδέν, επιτρέψτε μου να σας δώσω γρήγορες βασικές πληροφορίες σχετικά με τον ήχο στον υπολογιστή μας.

Ο ήχος αποθηκεύεται με τη μορφή κάρτας ήχου στη μητρική πλακέτα του συστήματός σας. Μαζί με αυτό, τα προεγκατεστημένα προγράμματα οδήγησης ήχου βοηθούν στην ενίσχυση του ήχου από το αριστερό και το δεξί ηχείο του συστήματός σας.

Όπως όλα τα προγράμματα οδήγησης, το σύστημα ήχου του υπολογιστή σας απαιτεί επίσης έγκαιρο έλεγχο. Μια δοκιμή ήχου θα περάσει τα ηχητικά κύματα μέσω του δεξιού και του αριστερού ενισχυτή που θα σας ενημερώσει για την κατάσταση του ηχητικού σας συστήματος.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να προσαρμόσετε τους υπότιτλους στο Amazon Prime Video

Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε αυτό το τεστ είναι με τη βοήθεια των διαθέσιμων διαδικτυακών εργαλείων και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Τι πρέπει να προσέξετε στα εργαλεία ελέγχου ήχου; 🧰

Αν και τα χαρακτηριστικά όλων των εργαλείων ελέγχου ήχου είναι αρκετά ξεκάθαρα, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε πριν τα επιλέξετε. Για παράδειγμα, θα πρέπει να παρέχει ένα εργαλείο δοκιμής και επίσης να παρέχει μια λύση εάν παρατηρήσετε ότι υπάρχουν προβλήματα με τα ηχεία σας.

Τα περισσότερα από αυτά τα διαδικτυακά εργαλεία δοκιμής ήχου θα σας επιτρέψουν να ελέγξετε το ηχείο και το μικρόφωνό σας από το ίδιο το πρόγραμμα περιήγησής σας, επομένως θα έλεγα να παραμείνετε με τα εργαλεία που παρέχουν αυτήν την ευκολία.

Επίσης, είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα εάν η λύση έχει οδηγούς και συχνές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε καλύτερα το πρόβλημα.

Πριν φτάσουμε στη λίστα των εργαλείων, ακολουθεί μια λίστα ελέγχου με πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη πριν κάνετε τη δοκιμή:

  • Βεβαιωθείτε ότι ο φορητός υπολογιστής δεν είναι σε σίγαση
  • Ελέγξτε εάν οι οδηγοί είναι ενημερωμένοι πριν κάνετε τη δοκιμή
  • Βεβαιωθείτε ότι το μικρόφωνο είναι συνδεδεμένο στην υποδοχή ήχου σε περίπτωση που επιλέγετε και δοκιμή μικροφώνου

Με όλα αυτά στην άκρη, ας δούμε μερικά από τα καλύτερα διαδικτυακά εργαλεία δοκιμής ήχου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε το ηχοσύστημα του υπολογιστή σας.

IObit

Ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία δοκιμής ήχου, το IObit προσφέρει έναν εξαιρετικά βολικό τρόπο δοκιμής των ηχείων σας.

Προσγειώνεστε στον ιστότοπό τους και ελέγχετε τη λειτουργία ήχου σας από τη δοκιμή που είναι διαθέσιμη στην κύρια σελίδα, επιτρέποντάς σας να ελέγξετε και τις δύο πλευρές του στερεοφωνικού. Αν ακούτε ίση ποσότητα ήχου και από τα δύο, τότε όλα είναι καλά με τα ηχεία σας.

  Ένας εισαγωγικός οδηγός και μελέτη περίπτωσης Google Cloud

Αυτό το εργαλείο προσφέρει επίσης πολλές άλλες επιδιορθώσεις, όπως επιδιόρθωση προγραμμάτων οδήγησης ήχου και δοκιμή του ήχου του μικροφώνου σας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε περίπτωση που το σύστημά σας δεν περάσει τη δοκιμή ήχου.

Online δοκιμή μικροφώνου

Εάν είστε κάποιος που αντιμετωπίζει προβλήματα με το μικρόφωνό σας και το ηχείο σας, τότε αυτό το εργαλείο είναι για εσάς. Το Online Mic Test σάς επιτρέπει να δοκιμάζετε το ηχείο και το μικρόφωνό σας απρόσκοπτα χωρίς να κάνετε λήψη λογισμικού στον υπολογιστή σας.

Η κύρια σελίδα σάς παρέχει επίσης βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων και οδηγούς συχνών ερωτήσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κατανοήσετε καλύτερα το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και πώς να το διορθώσετε.

Αν θέλετε να κάνετε ένα βήμα παραπέρα, μη διστάσετε να δοκιμάσετε τα παιχνίδια τους που υποστηρίζονται με ήχο για να δοκιμάσετε αυτό το zing και μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τα άλλα εργαλεία τους, τα οποία περιλαμβάνουν δοκιμές πληκτρολογίου, ποντικιού και κάμερας web.

Δοκιμή ηχείου

Μπορείτε να ελέγξετε αυτό το εργαλείο δοκιμής ηχείων εάν χρησιμοποιείτε συχνά το ηχείο και το μικρόφωνό σας με εφαρμογές εγκατεστημένες στο σύστημά σας, όπως WhatsApp, Messenger, Skype κ.λπ.

Μαζί με έναν έλεγχο ήχου συστήματος, σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τον ήχο που είναι ενσωματωμένος σε αυτές τις εφαρμογές.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την εφαρμογή και τη συσκευή και θα σας δοθεί το κουμπί δοκιμής για να εμφανίσετε τα ηχητικά κύματα όταν το πατήσετε για να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τις συχνότητες.

Δοκιμές συσκευής

Αυτή η δοκιμή ήχου από τη DeviceTests είναι εξαιρετική ως ένα ολοκληρωμένο εργαλείο ελέγχου, καθώς προσφέρει δοκιμή ποντικιού, πληκτρολογίου, κάμερας web και νεκρών pixel μαζί με τη δοκιμή μικροφώνου στον ιστότοπο.

  Πώς να μειώσετε την εμφάνιση του κειμένου στο PowerPoint

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε το μικρόφωνό σας και άλλα απαραίτητα αξεσουάρ πριν κάνετε το τεστ.

Το DeviceTests προσφέρει επίσης λύσεις σε κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες Ubuntu και Mac.

Online τεστ υλικού

Εάν δεν μιλάτε ή δεν καταλαβαίνετε πολλά Αγγλικά, τότε το Online Test Hardware είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή προσφέρει το περιεχόμενο του ιστότοπου και τις οδηγίες σε πολλές γλώσσες.

Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να δοκιμάζετε το μικρόφωνο και τα ηχεία σας και υποστηρίζει εκδόσεις των Windows τόσο παλιές όσο τα Windows XP. Έχει διαφορετικά βήματα για κάθε έκδοση, επομένως ακολουθήστε το σωστό σύμφωνα με αυτήν που χρησιμοποιείτε.

Εργαλεία A2Z

Η A2Z Tools ορκίζεται στο όνομά της επειδή προσφέρει τόσα πολλά σε διάφορα τμήματα. Για παράδειγμα, εκτός από τις δοκιμές ήχου και άλλων εξαρτημάτων υπολογιστή, προσφέρει:

  • Έλεγχος Χάρτη ιστοτόπου XML
  • Δυαδικός αποκωδικοποιητής κειμένου
  • Πρόγραμμα δημιουργίας γυμνοσάλιαγκων URL
  • εκατοστό στα πόδια
  • Λίρα σε κοντό τόνο
  • Έλεγχος επιστροφής συνδέσμων
  • CSS Minifier
  • Επεξεργαστής HTML

Δείτε: grtechpc.org Εργαλεία για δοκιμή, αντιμετώπιση προβλημάτων και βελτίωση

Το τεστ μικροφώνου μου

Ένα άλλο δωρεάν εργαλείο δοκιμής ήχου που βασίζεται στον ιστό, το My Mic Test, είναι φιλικό προς το χρήστη και παρέχει ακριβή αποτελέσματα και για τα δύο ηχεία σας.

Είναι συμβατό με τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, όπως Windows, Mac, Linux, Android και iOS. Η αποτελεσματικότητα παραμένει ίδια με όλα αυτά.

Παρέχει τα αποτελέσματα γρήγορα, χωρίς αναμονή, ώστε να μπορείτε να ολοκληρώσετε τη δουλειά σε χρόνο μηδέν.

συμπέρασμα

Όπως έχετε παρατηρήσει, η λήψη ενός τεστ ήχου είναι αρκετά απλή, επομένως θα πρέπει να το κάνετε τακτικά για να διατηρείτε το μικρόφωνο και τα ηχεία σας να λειτουργούν καλά όταν χρειάζεται.

Τα παραπάνω εργαλεία θα διασφαλίσουν ότι δεν θα χάσετε καμία σημαντική πληροφορία ενώ βρίσκεστε σε μια βιντεοδιάσκεψη ή ότι θα έχετε διακοπές κατά την εμπλοκή στην αγαπημένη σας μουσική.