Εφαρμογές 12 Star Tracker για αστροφωτογραφία (iOS και Android)

Οι εφαρμογές παρακολούθησης αστεριών μεταμορφώνουν τη θέα που κοιτάτε στον νυχτερινό ουρανό. Η νυχτερινή θέα του ουρανού είναι αυτό που έχει τη δύναμη να συναρπάσει σχεδόν οποιονδήποτε.

Είναι συναρπαστικό να κοιτάς τον ουρανό, ειδικά τη νύχτα, και να παρακολουθείς την κίνηση των αστεριών και του φεγγαριού. Η ομορφιά του νυχτερινού ουρανού ενισχύει το πάθος για την αστροφωτογραφία στους ανθρώπους.

Τι είναι η Αστροφωτογραφία;

Η αστροφωτογραφία είναι επίσης γνωστή ως αστρονομική απεικόνιση. Είναι η φωτογραφία αστρονομικών αντικειμένων όπως αστέρια, φεγγάρι, ουράνια γεγονότα και αντικείμενα που εμφανίζονται στον νυχτερινό ουρανό. Οι επαγγελματίες αστρονομικοί φωτογράφοι χρησιμοποιούν φωτογραφικές μηχανές υψηλής τεχνολογίας με τηλεσκόπια για να απαθανατίσουν τον βαθύ νυχτερινό ουρανό.

Ίσως έχετε δει πολλούς ανθρώπους να λατρεύουν να μοιράζονται στιγμιότυπα νυχτερινού ουρανού στα κανάλια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Instagram είναι γεμάτο αστρονομικές εικόνες. Μερικά τέτοια προφίλ στο Instagram περιλαμβάνουν τα vanishingphotons, alexistrigot, the_ita_moon, κ.λπ.

Οι εικόνες που παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να εμπνεύσουν οποιονδήποτε να κάνει μια τέτοια εξαιρετική δουλειά. Ωστόσο, το ερώτημα που έρχεται στο μυαλό είναι αν μπορεί κανείς να το κάνει χωρίς προϋπολογισμό κάμερας υψηλής ποιότητας. Η απάντηση είναι ναι. Χάρη στη νέα εποχή, τα smartphone έχουν ηχηρή ποιότητα κάμερας με υποστήριξη για καινοτόμες εφαρμογές.

Οι καλύτερες συσκευές για αστροφωτογραφία

Ορισμένες συσκευές μπορούν να τραβήξουν απίστευτες λήψεις αστροφωτογραφίας, οι οποίες είναι οι εξής:

Αυτές οι συσκευές εξαλείφουν την ανάγκη δαπανών για ακριβές κάμερες αστροφωτογραφίας.

Μια αξιόπιστη κάμερα και μια καλή εφαρμογή επεξεργασίας είναι τα δύο κρίσιμα στοιχεία της αστροφωτογραφίας. Ένα καλό smartphone πρέπει να χρειάζεται την καλύτερη εφαρμογή παρακολούθησης αστέρων για νυχτερινή φωτογραφία.

Αν σας ενδιαφέρει η αστροφωτογραφία, ας εξερευνήσουμε τις καλύτερες εφαρμογές που μπορείτε να δοκιμάσετε για τη λήψη φωτογραφιών νυχτερινού ουρανού.

Εφαρμογές για Android

Star Tracker – Mobile Sky Map

Αυτή η εφαρμογή Android Star Tracker σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε και να εντοπίσετε αστέρια, πλανήτες και αστερισμούς. Μπορείτε να εντοπίσετε όλα τα αντικείμενα του βαθέως ουρανού και να καταγράψετε την κίνηση αμέσως. Αυτή η εφαρμογή λειτουργεί επίσης εκτός σύνδεσης. Μπορεί να χωρέσει σε μέγεθος οθόνης από 3,5 έως 12,9 ίντσες για οποιαδήποτε ανάλυση.

  Δημιουργήστε ένα κολάζ για κοινή χρήση στο Instagram με τη νέα του εφαρμογή διάταξης [iOS]

Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να δείτε τον ήλιο, τη σελήνη, ορισμένους πλανήτες στο ηλιακό σύστημα, πάνω από 8000 αστέρια και 88 αστερισμούς. Η οθόνη γραφικών υψηλής ποιότητας κάνει την αστροφωτογραφία σας εξαιρετική. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε την επαγγελματική έκδοση αυτής της εφαρμογής για να ξεκλειδώσετε πολλές ακόμη συναρπαστικές λειτουργίες.

Stellarium Mobile – Star Map για Android

Το Stellarium Mobile είναι μια εφαρμογή παρακολούθησης νυχτερινού ουρανού που σας επιτρέπει να εξερευνήσετε τον πιο ρεαλιστικό ουρανό οποιαδήποτε στιγμή. Πρέπει να δείξετε το τηλέφωνό σας προς τον ουρανό, ο οποίος θα εντοπίσει το αντικείμενο για εσάς.

Σας επιτρέπει να μάθετε τους αστερισμούς και να εξερευνήσετε τον δορυφόρο που περνά από πάνω. Μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση σε δορυφόρους και πλανήτες και να τραβήξετε εικόνες του ουρανού. Σας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε την τρισδιάστατη απόδοση διαφόρων πλανητών του ηλιακού συστήματος. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί σε έκδοση Android 6.0 και μεταγενέστερη.

Χάρτης του ουρανού

Η εφαρμογή Sky Map λειτουργεί ως πλανητάριο που είναι φορητό για τη συσκευή σας Android. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για την ανίχνευση αστεριών, νεφελωμάτων, πλανητών και πολλά άλλα. Αρχικά αναπτύχθηκε ως Google Sky Map. Τώρα, όμως, έχει δοθεί στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα.

SkyView® Lite

Η εφαρμογή SkyView® Lite εξαλείφει την ανάγκη αγοράς ενός επαγγελματικού τηλεσκοπίου ή κάμερας καθώς σας καθοδηγεί στην εξερεύνηση των τοποθεσιών των αντικειμένων του ουρανού, των αστερισμών, των πλανητών και πολλά άλλα. Διαθέτει πράσινες και κόκκινες νυχτερινές λειτουργίες που σας βοηθούν να διατηρήσετε τη νυχτερινή σας όραση.

Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να ταξιδεύετε στο χρόνο και να πηδάτε σε οποιονδήποτε ουρανό οποιασδήποτε ημερομηνίας και ώρας στο παρελθόν ή στο μέλλον. Μπορείτε να μοιραστείτε απευθείας τις εικόνες που τραβάτε χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Star Walk 2 Ads+ Προβολή χάρτη του ουρανού

Το Star Walk 2 είναι ένας υπέροχος οδηγός αστρονομίας που σας βοηθά να εντοπίσετε και να αναγνωρίσετε τον ουρανό κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε αστέρια, αστερισμούς, αστεροειδείς, δορυφόρους, κομήτες και άλλα αντικείμενα.

  Το γραμματοκιβώτιο για Android φτάνει με χειρονομίες ολίσθησης και έξυπνη αναζήτηση

Πρέπει να δείξετε το smartphone σας προς τον ουρανό και θα αποκαλυφθεί ολόκληρο το σύνολο των αντικειμένων. Σας επιτρέπει επίσης να εξερευνήσετε ακόμη και αντικείμενα στο βάθος του διαστήματος. Αυτή η εφαρμογή, αν και δωρεάν για λήψη, ωστόσο, προσφέρει αγορές εντός εφαρμογής.

Star Tracker: Χάρτης Night Sky

Το Star Tracker είναι μια άλλη καλή εφαρμογή αστροφωτογραφίας που σας βοηθά να εντοπίσετε γρήγορα το Πλανητάριο. Παρουσιάζει ένα τρισδιάστατο μοντέλο του ηλιακού συστήματος. Αυτός ο ιχνηλάτης σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τρισδιάστατα διαστημόπλοια και μοντέλα εξερεύνησης του διαστήματος. Διαθέτει ένα αστρονομικό ημερολόγιο για να σας ενημερώνει για διάφορα ουράνια γεγονότα.

Το Star Tracker σας προσφέρει την καλύτερη τρισδιάστατη προσομοίωση του χώρου και σας επιτρέπει να τραβάτε εξαιρετικές φωτογραφίες διαστημικών αντικειμένων. Περιέχει επίσης μια ενότητα «τι νέο υπάρχει» που σας επιτρέπει να μείνετε συντονισμένοι για τα πιο πρόσφατα αστρονομικά νέα και ενημερώσεις.

Sky Tonight – Οδηγός Star Gazer

Η Vito Technology παρουσιάζει αυτήν την εφαρμογή αστροφωτογραφίας Sky Tonight. Είναι μια από τις εφαρμογές που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε τον ουρανό.

Μπορείτε να βρείτε τις τοποθεσίες σε πραγματικό χρόνο των διαστημικών αντικειμένων στρέφοντας απλώς τη συσκευή σας προς τον ουρανό. Η χρονομηχανή που διαθέτει σάς επιτρέπει να αναγνωρίζετε τις θέσεις των ουράνιων σωμάτων σε διαφορετικές ημερομηνίες και ώρες.

Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε εύκολα να φιλτράρετε τα αντικείμενα του ουρανού σύμφωνα με την οπτική φωτεινότητα. Σας βοηθά επίσης να μένετε ενημερωμένοι για τα πιο πρόσφατα νέα και συμβάντα.

Πατώντας στο αντικείμενο, μπορείτε να εξερευνήσετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με αυτό. Το αστρονομικό ημερολόγιό του σάς ενημερώνει για διάφορα ουράνια γεγονότα και προγνώσεις καιρού.

Εφαρμογές για iPhone

PhotoPills

Καταγράψτε μοναδικές στιγμές στον ουρανό με αυτήν την εφαρμογή iPhone PhotoPills. Σας επιτρέπει να μετατρέψετε εύκολα τον ευφάνταστο Ήλιο, τη Σελήνη, τα αστέρια και τον Γαλαξία σας σε πραγματικές εικόνες.

Διαθέτει πολλά εργαλεία εντοπισμού τοποθεσίας και πληροφορίες σχετικά με την ανατολή/δύση του ηλίου, την μπλε ώρα, τη χρυσή ώρα κ.λπ. Οι αριθμομηχανές του σάς επιτρέπουν να υπολογίζετε τη μακροχρόνια έκθεση, τα spot αστέρια, το timelapse, τον υπερεστιακό πίνακα, το FoV, το DoV κ.λπ.

Sky Guide

Ο Sky Guide σάς επιτρέπει να βλέπετε αστέρια στον ουρανό με AR και να αναγνωρίζετε αστερισμούς, να σχεδιάζετε ουράνια γεγονότα κ.λπ. Η λειτουργία AR του υπερθέτει διαφορετικές φιγούρες στον πραγματικό ουρανό, επιτρέποντάς σας έτσι να οραματιστείτε τις συναρπαστικές στιγμές εύκολα.

  15 λύσεις υπερθέρμανσης τηλεφώνου Android

Σας βοηθά να ανιχνεύσετε το ηλιακό σύστημα και να δημιουργήσετε γραφικά πλούσια σε πληροφορίες. Το ταξίδι στο χρόνο σάς επιτρέπει να δείτε τον ουρανό στο παρελθόν και στο μέλλον. Οι τέλειες φωτογραφίες που τραβάτε μπορεί να είναι μια αίσθηση στα social media. Μπορεί να λειτουργήσει με ή χωρίς υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, Wi-Fi ή GPS.

Η Εφημερίς του Φωτογράφου

Το Photographer’s Ephemeris είναι η τέλεια εφαρμογή iPhone που σας επιτρέπει να σχεδιάζετε υπαίθριες λήψεις με φυσικό φως. Αποτελείται από μια αριθμομηχανή με επίκεντρο τον χάρτη Σελήνη, Ήλιο και Γαλαξία. Αυτή η αριθμομηχανή βοηθά να δούμε πώς θα πέσει το φως σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία στη γη.

Το Photographer’s Ephemeris διαθέτει ένα σύνολο εργαλείων για όλες τις ανάγκες σας για παρακολούθηση αστεριών. Είτε θέλετε τρέχουσες φωτογραφίες διαστημικών αντικειμένων είτε προηγούμενες ή μελλοντικές τοποθεσίες αυτών, όλα είναι δυνατά με αυτήν την εφαρμογή.

Η νυχτερινή του λειτουργία σάς επιτρέπει να έχετε μια τρισδιάστατη αναπαράσταση όλων των διαστημικών αντικειμένων. Οι προηγμένες δυνατότητες του περιλαμβάνουν αυτόματη ζώνη ώρας, ανίχνευση υψομέτρου, αναζήτηση Ήλιου και Σελήνης και πολλά άλλα.

Stellarium Mobile – Star Map Έκδοση iPhone

Το Stellarium Mobile είναι μια εφαρμογή πλανητάριο για iPhone που σας επιτρέπει να αναγνωρίζετε αστέρια, πλανήτες, αστερισμούς, κομήτες και περισσότερα αντικείμενα του ουρανού. Η διεπαφή χρήστη του είναι ιδανική για ενήλικες αλλά και για παιδιά. Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να δείτε ακριβείς προσομοιώσεις ουρανού τη νύχτα.

Σας επιτρέπει να κάνετε μεγέθυνση σε διάφορα αντικείμενα του βαθέως ουρανού. Μπορείτε να ανακαλύψετε τη ζωή των ανθρώπων σε άλλες τοποθεσίες στη γη.

Σας βοηθά να παρακολουθείτε τεχνητούς δορυφόρους και να διεγείρετε την ατμόσφαιρα με διάθλαση της ατμόσφαιρας, ηλιοβασίλεμα, ηλιοφάνεια κ.λπ. Με αυτό, μπορείτε να ανακαλύψετε την τρισδιάστατη απόδοση των πλανητών του ηλιακού συστήματος.

Χάρτης Φωτορύπανσης – Σκοτεινός Ουρανός

Ο χάρτης φωτορύπανσης σάς επιτρέπει να εντοπίζετε εύκολα τον σκοτεινό ουρανό, έχοντας έτσι την καλύτερη παρατήρηση των διαστημικών αντικειμένων. Περιλαμβάνει λειτουργίες όπως τοπική ένδειξη θερμοκρασίας, ένδειξη κάλυψης σύννεφων, επικάλυψη νεφών, πληροφορίες σελήνης, αντίστροφη μέτρηση για το σκοτάδι, ημερολόγιο συμβάντων ουρανού κ.λπ.

Προσφέρει ειδοποιήσεις για την έκλειψη της Σελήνης, τη βροχή μετεωριτών, το Τοπικό Aurora Borealis, το Global Aurora Borealis κ.λπ.

Η λειτουργία χαρτών του σάς επιτρέπει να πλοηγηθείτε στις αποθηκευμένες τοποθεσίες σας. Με τις αγορές εντός εφαρμογής, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε μια επαγγελματική έκδοση και να απολαύσετε προηγμένες λειτουργίες.

συμπέρασμα

Εάν είστε λάτρης της φύσης και θέλετε να απολαύσετε και να αναδείξετε την ομορφιά του νυχτερινού ουρανού, αυτές οι εφαρμογές μπορούν να λειτουργήσουν τέλεια με τα smartphone σας. Μπορείτε να τραβήξετε εικόνες εξαιρετικής ποιότητας διαστημικών αντικειμένων με αυτές τις εφαρμογές.

Μπορεί επίσης να θέλετε να εξερευνήσετε ένα ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών για επαγγελματίες.