Διορθώστε προβλήματα εγκατάστασης εκτυπωτή στα Windows 10

Η Microsoft κυκλοφορεί συχνά ενημερώσεις για τα Windows 10 για να βελτιώσει το λειτουργικό σύστημα σε διάφορες λειτουργίες, όπως η αποτελεσματικότητα του συστήματος, η ασφάλεια, η σταθερότητα κ.λπ. Αν και κάθε σφάλμα φέρνει πολλές βελτιώσεις στο λειτουργικό σύστημα, φέρνει επίσης νέα σφάλματα που μαστίζουν πολλούς χρήστες. Ένα από αυτά είναι η ενημέρωση των Windows που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2021, η ενημέρωση KB500080. Αυτή η ενημέρωση προκάλεσε πολλά προβλήματα με τα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή που είναι ήδη εγκατεστημένα στο σύστημα. Οι χρήστες ανέφεραν σφάλματα όπως η ενημέρωση των Windows για τα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή που δεν λειτουργούν. Αυτά τα ζητήματα εγκατάστασης του εκτυπωτή ήταν τόσο εμφανή και σοβαρά που ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ακόμη και ότι έλαβαν BSOD (Μπλε οθόνη θανάτου – η οθόνη που εμφανίζεται μετά από σφάλμα συστήματος λόγω αποτυχίας των Windows) κατά την εκτύπωση. Αυτό κατέστησε αδύνατη την εκτύπωση. Εάν αναρωτιέστε πώς να λύσετε αυτήν την ενημέρωση των Windows, δεν μπορείτε να δείτε το πρόβλημα της λίστας συσκευών, βρίσκεστε στο σωστό άρθρο. Εδώ, συζητάμε τις πιθανές αιτίες και ορισμένες πιθανές λύσεις, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το σφάλμα. Ας αρχίσουμε!

Πώς να διορθώσετε προβλήματα εγκατάστασης εκτυπωτή στα Windows 10

Πριν προχωρήσουμε στις διορθώσεις, ας δούμε μερικές αιτίες για αυτό το πρόβλημα:

  • Ο εκτυπωτής είναι παλιός και δεν έχει τελευταία υποστήριξη λογισμικού
  • Σφάλμα ενημέρωσης των Windows
  • Ζητήματα με την υπηρεσία εκτυπωτή
  • Ζητήματα με προγράμματα οδήγησης και λογισμικό εκτυπωτή
  • Ο εκτυπωτής δεν έχει συνδεθεί σωστά

Συνεχίστε την ανάγνωση για να επιλύσετε την ενημέρωση των Windows δεν μπορεί να λάβει τη λίστα προβλημάτων συσκευών.

Μέθοδος 1: Εκτυπωτής αποφόρτισης

Μπορείτε να δοκιμάσετε να αποφορτίσετε τον εκτυπωτή από όλη την ηλεκτρική ενέργεια αφαιρώντας τον από τον κεντρικό διακόπτη, αφαιρώντας τον από τον υπολογιστή για 2–5 λεπτά και συνδέοντάς τον ξανά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει σωστά τον εκτυπωτή στον κεντρικό διακόπτη και τον υπολογιστή πριν τον απενεργοποιήσετε και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

  Τι πρέπει να κάνετε εάν λάβετε ένα email ηλεκτρονικού ψαρέματος;

Εικόνα από το OpenClipart-Vectors από την Pixabay

Μέθοδος 2: Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων εκτυπωτή

Υπάρχει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows για ζητήματα εκτυπωτή. Μπορείτε να προσπελάσετε εύκολα μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις. Η εκτέλεση του προγράμματος αντιμετώπισης προβλημάτων εκτυπωτή θα επιλύσει το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η ενημέρωση των Windows για τα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ξεκινήσετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στο πλακίδιο Update & Security, όπως φαίνεται.

3. Μεταβείτε στο μενού Αντιμετώπιση προβλημάτων στο αριστερό παράθυρο.

4. Επιλέξτε Εκτυπωτής εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων και κάντε κλικ στο Εκτέλεση του κουμπιού αντιμετώπισης προβλημάτων που φαίνεται παρακάτω.

5. Περιμένετε μέχρι το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων να εντοπίσει και να διορθώσει το πρόβλημα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, κάντε κλικ στο Apply this fix και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Τα Windows θα αναζητήσουν αυτόματα τυχόν προβλήματα και θα προσπαθήσουν να τα διορθώσουν αυτόματα. Επίσης, μπορείτε να εκτελέσετε το Hardware and Devices Troubleshooter στα Windows 10 για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Μέθοδος 3: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης συσκευών

Καθώς οι χρήστες των Windows ανέφεραν σφάλματα μετά την ενημέρωση των Windows, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με το πρόγραμμα οδήγησης του εκτυπωτή. Η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης εκτυπωτή θα μπορούσε να είναι μια πιθανή λύση. Διάφορες μέθοδοι ενημέρωσης των προγραμμάτων οδήγησης του εκτυπωτή επισημαίνονται παρακάτω, εάν μία από αυτές δεν λειτουργεί για εσάς.

Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης συσκευών στα Windows 10 και εφαρμόστε τις διαφορετικές μεθόδους που δίνονται σε αυτόν τον σύνδεσμο για συσκευές εκτυπωτή.

Σημείωση: Εάν ο εκτυπωτής σας συνοδεύεται από δίσκο εγκατάστασης, μπορεί να είναι ένας δίσκος εγκατάστασης προγράμματος οδήγησης. Τοποθετήστε το στο πρόγραμμα οδήγησης DVD/CD και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης.

  Άμεση πρόσβαση με φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις Skype για το Outlook.com

Μέθοδος 4: Μη αυτόματη εγκατάσταση γενικών προγραμμάτων οδήγησης

Εάν διαθέτετε παλιό εκτυπωτή ή ο κατασκευαστής σας δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη πρόγραμμα οδήγησης για Windows 10, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα εγκατάστασης του εκτυπωτή. Αυτό μπορεί να είναι ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα, καθώς ο εκτυπωτής δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ένα κατάλληλο λογισμικό προγράμματος οδήγησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Σε αυτό το σενάριο, τα Windows θα εγκαταστήσουν αυτόματα γενικά προγράμματα οδήγησης που είναι κατάλληλα για τον εκτυπωτή σας. Εάν όχι, τότε μπορείτε να τα εγκαταστήσετε χειροκίνητα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Device Manager και κάντε κλικ στο Open.

2. Στην ενότητα Εκτύπωση ουρών, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα εγγραφής Microsoft XPS και επιλέξτε την επιλογή Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση στον υπολογιστή μου για λογισμικό προγράμματος οδήγησης.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επιτρέψτε μου να επιλέξω από μια λίστα διαθέσιμων προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή μου.

5. Τέλος, επιλέξτε Generic software device και κάντε κλικ στο Next.

Αυτό θα εγκαταστήσει το απαιτούμενο πρόγραμμα οδήγησης και θα διορθώσει το πρόβλημα εγκατάστασης του εκτυπωτή.

Μέθοδος 5: Επανεκκινήστε την υπηρεσία Print Spooler Service

Όταν ένας χρήστης των Windows στέλνει αιτήματα εκτύπωσης στον εκτυπωτή, η ουρά εκτύπωσης είναι το λογισμικό που διαχειρίζεται αυτά τα αιτήματα που αποστέλλονται από τον χρήστη. Η επαναφορά του μπορεί να είναι μια πιθανή λύση. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε services.msc και κάντε κλικ στο OK για να ανοίξετε το παράθυρο Υπηρεσίες.

3. Κάντε δεξί κλικ στο Print Spooler και κάντε κλικ στο Stop για να διακόψετε την υπηρεσία.

4. Τώρα, μεταβείτε ξανά στο πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + R.

5. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και κάντε κλικ στο OK.

%WINDIR%system32spoolprinters

6. Επιλέξτε όλα τα αρχεία του φακέλου κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα Ctrl + A ταυτόχρονα.

7. Τώρα, πατήστε Shift + Delete για να διαγράψετε οριστικά όλα τα αρχεία που υπάρχουν σε αυτόν τον φάκελο.

8. Επιστρέψτε στο παράθυρο Υπηρεσίες και κάντε διπλό κλικ στην υπηρεσία Print Spooler.

  Διορθώστε το σφάλμα στο wsclient.dll στα Windows 10

9. Βεβαιωθείτε ότι το αναπτυσσόμενο μενού Τύπος εκκίνησης έχει οριστεί σε Αυτόματο.

10. Τέλος, κάντε κλικ στο Έναρξη στην ενότητα Κατάσταση υπηρεσίας.

11. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή > OK για επιβεβαίωση.

Ελέγξτε εάν το Windows Update δεν μπορεί να λάβει τη λίστα συσκευών επιλύεται ή όχι.

Μέθοδος 6: Εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης από τον κατάλογο Windows Update

Μερικές φορές, η χρήση ενός γενικού προγράμματος οδήγησης δεν βοηθά και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εγκατάστασης του εκτυπωτή. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον εκτυπωτή και έχετε έναν παλιό εκτυπωτή, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε έναν επίσημο κατάλογο Microsoft Windows Update. Εδώ, οι ενημερώσεις αρχειοθετούνται, ώστε τα προγράμματα οδήγησης ηλικίας ετών να μπορούν εύκολα να τα κατεβάσουν και να τα χρησιμοποιήσουν. Ας δούμε πώς να το χρησιμοποιήσουμε.

1. Πηγαίνετε στο Κατάλογος Microsoft ιστοσελίδα σε πρόγραμμα περιήγησης.

2. Πληκτρολογήστε το μοντέλο του εκτυπωτή σας (π.χ. HP LaserJet 4000) και κάντε κλικ στην Αναζήτηση για να αναζητήσετε προγράμματα οδήγησης για το υλικό σας.

3. Εάν βρείτε το πρόγραμμα οδήγησης για το υλικό σας, κάντε κλικ στο Λήψη.

4. Εδώ, κάντε κλικ στον σύνδεσμο της καμπίνας για να κάνετε λήψη του προγράμματος οδήγησης.

5. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο που κατεβάσατε και επιλέξτε Εξαγωγή.

6. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης του εκτυπωτή σας με μη αυτόματο τρόπο, εντοπίζοντας το φάκελο από τον οποίο εξαγάξατε τα προγράμματα οδήγησης.

Μέθοδος 7: Επανεγκαταστήστε τον εκτυπωτή

Μπορείτε να επανεγκαταστήσετε τον εκτυπωτή εντελώς από την αρχή για να δείτε εάν λειτουργεί. Αυτό περιλαμβάνει την αφαίρεση του εκτυπωτή και του προγράμματος οδήγησης συσκευής με όλες τις τροφοδοσίες και τη σύνδεσή τους ξανά.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ορίστε Προβολή κατά > Κατηγορία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή συσκευών και εκτυπωτών.

3. Στην ενότητα Εκτυπωτές, κάντε δεξί κλικ στον εκτυπωτή σας.

4. Επιλέξτε Κατάργηση συσκευής.

5. Κάντε κλικ στο Ναι στο μήνυμα UAC για να αφαιρέσετε τη συσκευή.

6. Τώρα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και επανασυνδέστε τον εκτυπωτή σας.

7. Μεταβείτε στο Devices and Printers και κάντε δεξί κλικ στον εκτυπωτή και επιλέξτε Ορισμός ως προεπιλεγμένου εκτυπωτή.

Αυτό θα λύσει προβλήματα εγκατάστασης του εκτυπωτή.

***

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν χρήσιμο και μπορέσατε να επιλύσετε προβλήματα εγκατάστασης εκτυπωτή στα Windows 10. Εάν έχετε αμφιβολίες ή προτάσεις, σχολιάστε παρακάτω. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.