Εισαγωγή στο Dual Track Agile για Διευθυντές Προϊόντων

Το Dual-track Agile είναι μια αποτελεσματική στρατηγική που υποστηρίζει τόσο τις ομάδες σχεδιασμού όσο και τις ομάδες ανάπτυξης σε κάθε βήμα της διαδρομής για τη δημιουργία εκπληκτικών προϊόντων που οι πελάτες θα χρησιμοποιούσαν και θα αγαπούσαν πραγματικά.

Σήμερα, επιτυχημένες επιχειρήσεις είναι εκείνες που κατανοούν πλήρως τα προβλήματα των πελατών τους και παρέχουν πολύτιμες λύσεις.

Δεν έχει να κάνει μόνο με το πόση προσπάθεια καταβάλλετε για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη, αλλά αυτή η προσπάθεια πρέπει να πάει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι παραδοσιακές προσεγγίσεις όπως το Waterfall για την ανάπτυξη προϊόντων ακολουθούν μια γραμμική προσέγγιση όπου η ανάπτυξη ξεκινά μόλις εγκριθεί ο σχεδιασμός και στη συνέχεια έρχεται η δοκιμή και η κυκλοφορία. Έτσι, εάν θέλετε να αλλάξετε μια σημαντική πτυχή, γίνεται μια μακρά και δύσκολη διαδικασία, καθώς θα πρέπει να επιστρέψετε στα βήματα σχεδιασμού και σχεδιασμού και να αλλάξετε τα πάντα.

Έτσι, η προσέγγιση αυτού μπορεί να είναι δαπανηρή, χρονοβόρα και προκλητική.

Ωστόσο, με βελτιωμένα μοντέλα όπως το Agile ή το Dual-track Agile, μπορείτε να αναπτύξετε ένα καλύτερο προϊόν με χαμηλότερο κόστος, χρόνο και δυσκολία στην αγορά που θα ήθελαν να χρησιμοποιούν οι πελάτες σας.

Ας συζητήσουμε περισσότερο το dual-agile κομμάτι και ας καταλάβουμε πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι για την επόμενη ανάπτυξη του προϊόντος σας.

Τι είναι το Dual Track Agile;

Το ευέλικτο διπλής διαδρομής αναφέρεται σε έναν τύπο ευέλικτου πλαισίου όπου η διαλειτουργική ομάδα ανάπτυξης προϊόντων χωρίζει την καθημερινή εργασία σε δύο κομμάτια – το κομμάτι ανακάλυψης και το κομμάτι παράδοσης.

  • Το κομμάτι ανακάλυψης δίνει έμφαση στη γρήγορη δημιουργία και επικύρωση μιας ιδέας προϊόντος για να τροφοδοτηθεί στο ανεκτέλεστο σας. Ασχολείται με το σχεδιασμό προϊόντων.
  • Το κομμάτι παράδοσης δίνει έμφαση στη μετατροπή αυτών των ιδεών προϊόντων σε ένα σύστημα λογισμικού έτοιμο να παραδοθεί στους τελικούς χρήστες. Είναι βασικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Είτε πρόκειται για διαδρομή ανακάλυψης είτε για παράδοση, και τα δύο στοχεύουν στη δημιουργία του καλύτερου προϊόντος για τους χρήστες. Έτσι, η ιδέα της ευέλικτης διπλής διαδρομής συνδυάζει τους στόχους της σχεδίασης UX και της ευέλικτης ανάπτυξης, όπου και οι δύο πίστες λειτουργούν αρμονικά για να βοηθήσουν στη δημιουργία εξαιρετικών προϊόντων. Με αυτόν τον τρόπο, οι ομάδες προϊόντων μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά στην έρευνα και την ανάπτυξη ταυτόχρονα.

Οι ρίζες του dual-track agile εντοπίζονται στο έτος 2005, μετά την κυκλοφορία του Agile Manifesto και τη διάδοση του. Η ιδέα αναπτύχθηκε περαιτέρω και τώρα έχουμε ευέλικτο διπλό κομμάτι.

Πώς λειτουργεί το Dual-track Agile;

Το ευέλικτο πλαίσιο ανάπτυξης στοχεύει σε δεδομένα, επαναληπτική και ταχεία ανάπτυξη για τη δημιουργία εξαιρετικών προϊόντων. Αυτό απαιτεί από ευέλικτες ομάδες να συνεχίσουν να κάνουν ορισμένες ενημερώσεις στα προϊόντα και να τα αναπτύξουν πιο γρήγορα στην αγορά. Τους βοηθά να αποκτήσουν σχόλια από τους χρήστες και να βελτιώσουν τις προσφορές τους.

Το Dual-track agile λειτουργεί πάνω σε αυτήν την έννοια της μεθοδολογίας ευέλικτης ανάπτυξης ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι επαναληπτική και γρήγορη με ποιότητα.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την παραδοσιακή, γραμμική προσέγγιση όπου οι διαχειριστές προϊόντων είναι υπεύθυνοι για την περιγραφή των απαιτήσεων και την ανάθεση τους στον σχεδιαστή για να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο ή συρμάτινο πλαίσιο του προϊόντος, το οποίο πηγαίνει στην ομάδα ανάπτυξης για την πραγματική παραγωγή.

Το Dual-track περιλαμβάνει την ανακάλυψη και την παράδοση ενός προϊόντος παράλληλα με μεγαλύτερη συνεργασία. Εδώ, κάθε μέλος, συμπεριλαμβανομένου του προγραμματιστή, του σχεδιαστή και του διαχειριστή προϊόντων, συνεργάζεται στενά σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντος.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Dual-track Agile;

Η χρήση ευέλικτης διπλής διαδρομής έχει πολλά οφέλη για τις ομάδες προϊόντων, όπως:

Καλύτερης ποιότητας προϊόντα

Με τα ίχνη ανακάλυψης και παράδοσης, μπορείτε να διατηρήσετε καλά καθορισμένα ανεκτέλεστα αντικείμενα. Το Dual-track agile επιτρέπει την επικύρωση για χαρακτηριστικά που πραγματικά χρειάζονται, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στην εμπειρία του χρήστη και να αντιμετωπίσετε τα σημεία πόνου.

  Διορθώστε ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος αποθήκευσης για την επεξεργασία αυτής της εντολής

Αυτό βοηθά τους προγραμματιστές να απαλλαγούν από λειτουργίες που προσθέτουν μικρή ή καθόλου αξία. Ως εκ τούτου, μπορείτε να απελευθερώσετε ένα τέτοιο λογισμικό του οποίου οι δυνατότητες είναι όλες αγαπημένες και χρησιμοποιούνται από τους χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι θα γνωρίζετε ξεκάθαρα όλες τις λειτουργίες που θα ήταν χρήσιμες στους χρήστες και αυτές που μπορείτε να εξαλείψετε, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα του προϊόντος.

Λιγότερη επανάληψη

Τα ανεκτέλεστα στοιχεία πρέπει να είναι σωστά καθορισμένα, πιστοποιημένα και επικυρωμένα για να διασφαλίζεται λιγότερη επανεπεξεργασία. Αλλά αν συμβεί το αντίθετο, θα πρέπει να κάνετε πολλές επαναλήψεις, οι οποίες θα απαιτούσαν σημαντικό χρόνο, προσπάθεια και πόρους για να επιβραδύνετε την παραγωγή. Η προθεσμία σας μπορεί επίσης να φαίνεται ότι απομακρύνεται περισσότερο από εσάς και το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι ικανοποιητικό αν βιαστείτε.

Επίσης, το Agile περιλαμβάνει επαναλήψεις για τη βελτίωση της ποιότητας της παραγωγής. Αλλά εάν δεν έχετε τον έλεγχο των επαναλήψεών σας ή δεν διεξάγετε συσκέψεις που δεν εκπληρώνονται, αυτό θα οδηγήσει σε σπατάλη.

Για αυτό, τα ίχνη ανακάλυψης και παράδοσης χρησιμοποιούνται για να διασφαλιστεί ότι όλα τα μέλη της ομάδας ανάπτυξής σας έχουν τα απαιτούμενα δεδομένα. Θα τους βοηθήσει να μειώσουν τον αριθμό των επαναλήψεων καθώς και τον χρόνο και το κόστος που απαιτείται.

Βελτιωμένη εμπειρία χρήστη

Εάν θέλετε το προϊόν σας να πετύχει στην αγορά, πρέπει να προσφέρετε μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη. Ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και οι πελάτες δεν θα μπουν στον κόπο να αναζητήσουν επιλογές, αν δεν προσφέρετε αυτό που επιθυμούν ή δεν αντιμετωπίσετε τα σημεία που τους πόνους.

Τα παραδοσιακά μοντέλα περιλάμβαναν πολλά κενά μεταξύ της ομάδας ανάπτυξης, της ομάδας σχεδιασμού και της ομάδας λειτουργιών. Ως εκ τούτου, η διαχείριση προϊόντων ήταν πιο δύσκολη. Ομοίως, η εστίαση σε δύο πράγματα – σχεδιασμό και ανάπτυξη – ήταν κάποτε δύσκολη. Είτε θα πρέπει να εστιάσετε στον σχεδιασμό της εμπειρίας χρήστη ή στις επαναλήψεις προϊόντων.

Αλλά με την εισαγωγή του ευέλικτου διπλού δρόμου, η διαδρομή ανακάλυψης και η διαδρομή παράδοσης διαχωρίζονται σαφώς για να επιτρέψουν τη σωστή εστίαση στη σωστή περιοχή. Η ομάδα ανακάλυψης μπορεί να ενσωματώσει τη σχεδίαση που βασίζεται στην εμπειρία χρήστη σε πρωτότυπα, ενώ το κομμάτι παράδοσης θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα από την ομάδα εντοπισμού για να προχωρήσει περαιτέρω. Εφόσον η ομάδα ανακάλυψης είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή της επικύρωσης, μπορεί να χρησιμοποιήσει την επικύρωση της εμπειρίας χρήστη στη ροή εργασιών της.

Προσαρμόσου γρήγορα στην αλλαγή.

Ο κλάδος της πληροφορικής είναι γρήγορος, όπου οι απαιτήσεις των πελατών αλλάζουν γρήγορα και οι νέες τεχνολογίες παγώνουν κάθε τόσο. Ως εκ τούτου, οι σύγχρονοι οργανισμοί πρέπει να είναι ευέλικτοι για να αντιμετωπίζουν τις αλλαγές γρηγορότερα, προκειμένου να παραμείνουν μπροστά και σχετικοί στον ανταγωνισμό. Με την εφαρμογή dual-track agile, μπορείτε να το πετύχετε.

Οικονομική επικύρωση

Οι προγραμματιστές προϊόντων συχνά τείνουν να παραβλέπουν την επικύρωση και τη σημασία της. Ο λόγος για αυτό θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι περιλαμβάνει κωδικοποίηση και απόδοση του κώδικα, η οποία είναι χρονοβόρα, δαπανηρή και κουραστική. Και ακόμη και όταν αποφασίσουν να το κάνουν, μπορεί να μην το κάνουν ολόψυχα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα αναποτελεσματικότητα.

Αλλά η επικύρωση των ιδεών είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων. Αυτός είναι ο λόγος που οι προγραμματιστές βρίσκουν τώρα τρόπους να κάνουν την επικύρωση ιδεών πιο διαχειρίσιμη, λιγότερο δαπανηρή και ταχύτερη. Το Dual-Track agile είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να το πετύχετε αυτό. Τα μέλη της ομάδας ανακάλυψης μπορούν να πραγματοποιήσουν έρευνες και να σχεδιάσουν πρωτότυπα αντί για κωδικούς για επικύρωση. Έχει ως αποτέλεσμα την ευκολότερη, πιο αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική επικύρωση.

Πώς να εφαρμόσετε το Dual-Track Agile στην πράξη;

Το ευέλικτο dual-track είναι εξαιρετικό για επιχειρήσεις διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών που κατασκευάζουν συστήματα λογισμικού για διαφορετικές αγορές.

Οι μικρές επιχειρήσεις και οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να το αξιοποιήσουν εύκολα για να διατηρήσουν τους κύκλους ανάπτυξης των προϊόντων τους μικρότερους, λιγότερο επικίνδυνους και πιο επιτυχημένους. Επίσης, μεγάλες εταιρείες με επαρκείς πόρους μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το μοντέλο για να αυξήσουν τα ποσοστά επιτυχίας τους και να μειώσουν τους κινδύνους κατά την κυκλοφορία προϊόντων.

  7 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης διακομιστή email 2020

Η εφαρμογή dual-track agile σάς προσφέρει μια απλή διαδικασία για να βελτιώσετε τις έννοιες των προϊόντων σας, την ποιότητα του προϊόντος, το ηθικό της ομάδας και τους κύκλους ανάπτυξης.

Έτσι, εάν θέλετε να εισαγάγετε το dual-track agile στη διαδικασία ανάπτυξής σας, δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Το κομμάτι Discovery

Αυτό το κομμάτι αποτελείται από διάφορα βήματα. Εδώ, τα μέλη της ομάδας ξεκινούν συλλέγοντας πληροφορίες και πληροφορίες για να περιγράψουν πώς να δημιουργήσουν ένα προϊόν που μπορεί να ανταποκριθεί στις καθορισμένες απαιτήσεις κατά την ανάπτυξή του.

Μία από τις πρώτες και πιο σημαντικές πτυχές αυτής της διαδικασίας είναι να συζητήσετε με τους ενδιαφερόμενους αφού κατανοήσετε τις απαιτήσεις του έργου. Θα βοηθήσει στον εντοπισμό στόχων για κάθε μέλος και την ομάδα συνολικά. Απαιτείται να περιγράψουν τις επικυρωμένες ιδέες προϊόντων ως εισροές για το έργο, τις οποίες θα χρησιμοποιήσει η ομάδα ανάπτυξης για να παράγει το προϊόν ως αποτέλεσμα.

Επομένως, κατά τη δημιουργία του σχεδίου, είναι σημαντικό να αλληλεπιδράσετε με τους τελικούς χρήστες για να κατανοήσετε τα σημεία πόνου και τις προσδοκίες τους. Αυτό θα βοηθήσει την ομάδα να δημιουργήσει επιτυχημένα προϊόντα με επιθυμητά χαρακτηριστικά, σχέδια, λειτουργίες και χρηστικότητα για τους χρήστες. Αυτό απαιτεί ολοκληρωμένη έρευνα χρηστών μέσω ερευνών, συνεντεύξεων, μελετών, υγιών συζητήσεων, αλληλεπίδρασης με τον ιστότοπό σας κ.λπ.

Επιπλέον, η διαδρομή ανακάλυψης μπορεί επίσης να απαιτεί ανάπτυξη και δημιουργία προσώπων προϊόντων ανάλογα με τις απαιτήσεις των χρηστών και τα σημεία πόνου. Εδώ, πρέπει να δημιουργήσετε ένα επικυρωμένο ανεκτέλεστο προϊόν σε συνεργασία με τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς σας.

Οι δραστηριότητες που κάνουν οι ομάδες εδώ είναι:

  • Διεξαγωγή συνεντεύξεων με ενδιαφερόμενα μέρη για την κατανόηση των στόχων και των σχεδίων τους
  • Έρευνα χρηστών για να κατανοήσετε ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες και πώς να τα λύσετε μέσω του προϊόντος
  • Δημιουργία προσώπου προϊόντος για την παραγωγή ενός προϊόντος που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών
  • Αντιστοίχιση ιστορίας για την ιεράρχηση δραστηριοτήτων και λειτουργιών που πρέπει να προστεθούν πρώτα

Τώρα έρχεται το επόμενο στάδιο.

Βήμα 2: Η διαδρομή παράδοσης

Η διαδρομή παράδοσης χρησιμοποιεί τις πληροφορίες και τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τις ομάδες ανάπτυξης προϊόντων κατά τη διάρκεια της διαδρομής ανακάλυψης ως εισροή για την παραγωγή του καλύτερου δυνατού προϊόντος.

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει ταχεία δημιουργία πρωτοτύπων και ακολουθεί μια επαναληπτική προσέγγιση σε όλα, η οποία επιτρέπει περισσότερη συνεργασία μεταξύ των ομάδων ανάπτυξης και σχεδιασμού.

Η διαδρομή παράδοσης επιτρέπει στις ομάδες να κυκλοφορήσουν ένα λειτουργικό πρωτότυπο προϊόντος στην αγορά για να κατανοήσουν πώς το αντιλαμβάνονται οι χρήστες και να αναζητούν σχόλια. Τους βοηθά να περιγράψουν τις αλλαγές που απαιτούνται για την ικανοποίηση των αναγκών και των προσδοκιών των χρηστών. Έτσι, γίνεται λιγότερο δαπανηρή και ευκολότερη η πραγματοποίηση αλλαγών ακόμα και μετά την κυκλοφορία.

Για την εφαρμογή αλλαγών και τη δημιουργία του τελικού προϊόντος, η διαδρομή παράδοσης απαιτεί από όλους τους διαχειριστές, τις ομάδες και τους χρήστες να αλληλεπιδράσουν. Σε αυτό το στάδιο, κάθε πτυχή του προϊόντος πρέπει να αναθεωρηθεί διεξοδικά, από τη σχεδίαση, τους συνδυασμούς χρωμάτων και τη διεπαφή χρήστη έως τα χαρακτηριστικά, τις λειτουργίες και τις επιδόσεις του.

Η διαδρομή παράδοσης απαιτεί από εσάς να κάνετε αυτές τις δραστηριότητες:

  • Γρήγορη δημιουργία πρωτοτύπου
  • Γρήγορη κυκλοφορία του πρωτότυπου στην αγορά
  • Λήψη σχολίων για την κατανόηση της συμπεριφοράς των χρηστών
  • Βελτίωση της διεπαφής χρήστη και άλλων πτυχών με βάση τα σχόλια των χρηστών

Ευέλικτο διπλής διαδρομής με το Scrum

Η διαδρομή ανακάλυψης χρησιμοποιεί κύκλους ανάπτυξης διαφορετικού μήκους. Περιλαμβάνει να κάνετε εξελίξεις σε μικρές αυξήσεις κάθε μέρα αντί να περιμένετε μια ή δύο εβδομάδες για να εργαστείτε και στη συνέχεια να αναθεωρήσετε ένα μεγάλο κομμάτι εργασίας. Είναι επειδή, αν το κάνετε διαφορετικά, γίνεται πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να παρακολουθείτε τις αλλαγές και να κάνετε προσαρμογές.

Πολλές ιδέες παράγονται στην ανακάλυψη, και όταν εξελίσσονται, συχνά σκοτώνονται για να δημιουργηθεί χώρος για καλύτερες ιδέες. Στη συνέχεια, οι καλύτερες ιδέες πηγαίνουν στους κύκλους παράδοσης με εκκρεμότητες σπριντ με χρονικά πλαίσια.

Το Dual-track agile με το Scrum απαιτεί από εσάς να εκτελέσετε αυτές τις δραστηριότητες:

  • Σχεδιασμός Sprint για εργασίες ανακάλυψης και παράδοσης προϊόντων που περιλαμβάνουν διαδικασίες όπως ανάλυση ευκαιριών, δοκιμές χρηστών, κωδικοποίηση, δημιουργία πρωτοτύπων, συνεχής ενοποίηση κ.λπ.
  • Διεξαγωγή καθημερινού Scrum για να συζητήσουμε την πρόοδο που σημειώθηκε
  • Ανασκόπηση σπριντ για ανάλυση της απόδοσης του προϊόντος, της απόδοσης της διαδικασίας κ.λπ. και ενημέρωση της προόδου για την επίτευξη των καθορισμένων OKR
  • Αναδρομική διεξαγωγή συναντήσεων βελτίωσης για τον εντοπισμό ευκαιριών βελτίωσης για επανάληψη
  • Οπτικοποίηση της εργασίας ανακάλυψης για τη βελτίωση της διαδικασίας και την παρακολούθηση της προόδου προς τον στόχο
  Πώς να προσαρμόσετε τις Φόρμες Google με θέματα, εικόνες και γραμματοσειρές

Dual-track ευέλικτο με Kanban

Στο Kanban, οπτικοποιούνται δύο εκκρεμότητες – ανεκτέλεστο ανακάλυψη και ανεκτέλεστο αρχείο παράδοσης.

Το στάδιο Discovery στοχεύει να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα σημεία πόνου του χρήστη και να τα λύσετε. Εδώ, η έξοδος είναι όλα τα επικυρωμένα στοιχεία που μπορείτε να μετακινήσετε στην ανάπτυξη. Σε αυτή τη διαδικασία, οι ερευνητές, οι σχεδιαστές και οι διαχειριστές προϊόντων προσπαθούν να κατανοήσουν τα ζητήματα των πελατών και να εξερευνήσουν κατάλληλες λύσεις πριν εργαστούν σε νέα χαρακτηριστικά.

Μόλις ολοκληρωθούν τα σχέδια, περνούν στο στάδιο Παράδοσης, το οποίο στοχεύει στη γρήγορη ανάπτυξη του τελικού προϊόντος στους τελικούς χρήστες.

Οι προκλήσεις της ευέλικτης διπλής διαδρομής και πώς να τις χειριστείτε

Η χρήση Dual-track Agile σε ένα μικρότερο έργο με περιορισμένους ειδικούς και καθορισμένες προδιαγραφές ενδέχεται να μην είναι τόσο αποτελεσματική. Εδώ, μόνο λίγα άτομα θα ήταν διαθέσιμα για να διαχειριστούν πολλαπλούς ρόλους και αρμοδιότητες, μεταβαίνοντας συνεχώς από το ένα στάδιο στο άλλο κατά την ανακάλυψη και την παράδοση.

Ως εκ τούτου, το Dual-track Agile θα προσφέρει μεγαλύτερη αξία στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη έργων με μεγαλύτερες ομάδες και όπου υπάρχει ανάγκη συνεχούς κατασκευής, δοκιμής και επανάληψης του προϊόντος για τη βελτίωσή του. Αυτό το είδος έργου θα απαιτούσε συνεχή ανακάλυψη και παράδοση προϊόντων. Με αυτόν τον τρόπο, οι ρόλοι μπορούν να κατανεμηθούν ξεκάθαρα μεταξύ των μελών και μια τέτοια ρύθμιση θα εξασφαλίσει την ταχεία πρόοδο του πλήρους έργου.

Μερικοί μύθοι για το Dual-track Agile

  • Είναι μόνο για ανάπτυξη λογισμικού: Είναι αλήθεια ότι το Agile ξεκίνησε για πρώτη φορά στον κόσμο του λογισμικού και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για την ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων. Αλλά είναι μύθος ότι ισχύει μόνο για την ανάπτυξη λογισμικού. Όλοι οι τύποι οργανισμών μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Agile.
  • Κατάλληλο μόνο για μικρές επιχειρήσεις και νεοφυείς επιχειρήσεις: Το Agile είναι μια εξαιρετική προσέγγιση για τη δημιουργία συναρπαστικών MVP και την προσαρμογή εκδόσεων ανάλογα με τα σχόλια των χρηστών. Δεν σημαίνει ότι οι μεγαλύτεροι οργανισμοί δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Μερικές από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, όπως η GE, η Philips, κ.λπ., χρησιμοποιούν Agile. Το χρησιμοποιούν για να επιταχύνουν τις αργές διαδικασίες τους και να εξαλείψουν τα σιλό στη ροή εργασίας για να προωθήσουν την καινοτομία σε επίπεδο επιχείρησης.
  • Η ταχύτητα θυσιάζει την ποιότητα: Το Agile επιτρέπει την ταχύτερη ανάπτυξη λογισμικού. Δεν σημαίνει ότι το κάνει θυσιάζοντας την ποιότητα. Το Agile διασφαλίζει την ποιότητα του προϊόντος μέσω διαφόρων φάσεων δοκιμών και σε επανάληψη για να διασφαλίσει ότι κανένα σφάλμα ή σφάλμα δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα ή την ασφάλεια. Περιλαμβάνει beta testing, QA κ.λπ., και βοηθά στη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων με μεγαλύτερη ταχύτητα.
  • Agile ίσον Scrum: Αυτός είναι ένας ευρέως διαδεδομένος μύθος ότι το Agile είναι Scrum. Στην πραγματικότητα, το Scrum προήλθε από την eXtreme Programming and Lean. Είναι απλώς μια μεθοδολογία διαχείρισης έργου, αλλά το Agile είναι μια διαφορετική έννοια της ανάπτυξης λογισμικού.
  • Χωρίς σαφώς καθορισμένους ρόλους: Πολλοί πιστεύουν ότι στο Agile, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, καθώς δεν υπάρχουν ξεκάθαρα καθορισμένοι στόχοι και ρόλοι. Είναι μύθος. Το Agile μπορεί να περιλαμβάνει παραδοσιακή διαχείριση από πάνω προς τα κάτω με καθορισμένους ρόλους και ευθύνες και εποπτευόμενα έργα. Ωστόσο, η διαφορά έγκειται στην εντολή και τον έλεγχο για τη διαχείριση μεμονωμένων ομάδων. Εδώ, όλοι έχουν λίγο περισσότερη ευελιξία για να συνεργαστούν στενά με τις ομάδες ανάπτυξης και σχεδίασης με μεγαλύτερη συνεργασία.
  • Χωρίς σχέδιο: Πολλοί πιστεύουν ότι το Agile δεν περιλαμβάνει προγραμματισμό επειδή περιλαμβάνει ταχύτερες επαναλήψεις. Αλλά δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, το Agile δεν είναι τίποτα χωρίς έναν σαφώς καθορισμένο μακροπρόθεσμο στόχο και σχεδιασμό για την επίτευξή του. Το Agile χωρίζει τις μεγαλύτερες εργασίες σε μικρότερες και τις εκτελεί αποτελεσματικά για να επιτύχει τη συνολική ολοκλήρωση του έργου με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
  • Χωρίς τεκμηρίωση: Ακριβώς επειδή τα πράγματα κινούνται πιο γρήγορα εδώ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τεκμηρίωση στο Agile. Περιλαμβάνει μια δυναμική ομάδα με παραγωγικά μέλη και η τεκμηρίωση είναι σημαντική και εδώ.

συμπέρασμα

Η χρήση μιας προηγμένης προσέγγισης ανάπτυξης προϊόντων, όπως το Dual-track Agile, σας βοηθά να δημιουργήσετε ποιοτικά προϊόντα με χαμηλότερο κόστος, χρόνο και δυσκολίες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε γρήγορα να κυκλοφορήσετε το προϊόν σας στην αγορά και να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Θα σας επιτρέψει επίσης να λαμβάνετε σχόλια νωρίς και να βελτιώσετε το προϊόν σας για να αυξήσετε το ποσοστό επιτυχίας του.