Ενισχύστε τις πωλήσεις σας με έξυπνες στρατηγικές μάρκετινγκ FOMO

Έχετε αγοράσει ποτέ ένα προϊόν λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της εκπτωτικής προσφοράς; Αν ναι, το κάνατε λόγω του μάρκετινγκ FOMO — φόβος να χάσετε.

Το FOMO είναι μια τακτική μάρκετινγκ που αναγκάζει τους αγοραστές να προβούν σε μια συγκεκριμένη ενέργεια. Επηρεάζει το μυαλό τους κάνοντας τους να πιστεύουν ότι η αδράνεια θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν κάτι εξαιρετικό. Συνήθως, αυτή η στρατηγική παρακινεί τους καταναλωτές μειώνοντας τον κύκλο πωλήσεων.

Ωστόσο, οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ πρέπει να γνωρίζουν τη λεπτή γραμμή μεταξύ της επιρροής και της πίεσης για να το κάνουν σωστά. Μπορείτε να δείτε μια ώθηση στις πωλήσεις με τη σωστή κατανόηση των τύπων μάρκετινγκ FOMO και διάφορα αποτελεσματικά κόλπα.

Τι είναι το FOMO Marketing;

Είναι ένα είδος μάρκετινγκ που αξιοποιεί τη βούληση του αγοραστή να αρπάξει κάθε ευκαιρία. Μέσω αυτής της τακτικής, οι εταιρείες παρουσιάζουν το προϊόν τυλιγμένο στο επείγον και το φόβο της λύπης. Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές καταλήγουν να κάνουν παρορμητικές αγορές στις περισσότερες περιπτώσεις.

Καθώς οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από τους κινδύνους και θέλουν να τους αποφύγουν με κάθε κόστος, αυτή η στρατηγική μάρκετινγκ είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι τοποθετείτε τα χρήματα σε ένα προϊόν που μπορεί να μην χρειάζεστε αμέσως ή κάτι που μπορεί να μην έχετε αγοράσει είναι μια φυσιολογική κατάσταση, συχνά καταλήγετε να αγοράζετε όταν ο διαφημιστής ή ο έμπορος μπορεί να εγκαταστήσει το FOMO σε εσάς.

Το FOMO παίζει επίσης με τον ανθρώπινο φόβο της μελλοντικής λύπης. Όταν τα προϊόντα είναι διαθέσιμα με έκπτωση για μικρό χρονικό διάστημα, οι αγοραστές συχνά αγοράζουν από φόβο μήπως τα μετανιώσουν στο μέλλον. Οι έμποροι FOMO προσπαθούν να δημιουργήσουν αυτόν τον πανικό μεταξύ των αγοραστών και να τον αξιοποιήσουν για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Το FOMO Marketing and Micro-Influencers

Οι εταιρείες που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το FOMO συχνά λαμβάνουν βοήθεια από μικρο-influencers. Αυτοί είναι οι άνθρωποι με λιγότερο από 50.000 ακόλουθοι.

Παρά το ότι έχουν μικρότερο κοινό, έχουν καλύτερη αφοσίωση. Δεδομένου ότι είναι προσιτά και διαθέσιμα, η χρήση τους στη στρατηγική FOMO είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Επίσης, μπορείτε ταυτόχρονα να λάβετε βοήθεια από πολλούς μικρο-influencers για να προωθήσετε το προϊόν σας.

Οι επωνυμίες αυτές τις μέρες συνεργάζονται με εκατοντάδες μικρο-influencers για να ωθήσουν το κοινό να αγοράσει τα προϊόντα τους. Το FOMO γίνεται πραγματικό όταν ένας πελάτης βλέπει ότι πολλοί παράγοντες επιρροής που ακολουθούν προωθούν ένα προϊόν. Προσθέστε το με έναν κωδικό προσφοράς όταν κάποιος δρομολογεί από τις αναρτήσεις των επιρροών και μπορείτε να δείτε αύξηση των πωλήσεων και των εσόδων.

Το μάρκετινγκ FOMO είναι το νέο κανονικό για το μάρκετινγκ

Η αγορά έχει γίνει πιο ανταγωνιστική από ποτέ. Ως εκ τούτου, οι εταιρείες συχνά αγωνίζονται να πουλήσουν προϊόντα και υπηρεσίες λόγω των αμέτρητων ανταγωνιστών. Χάρη στο υψηλό ποσοστό επιτυχίας, το FOMO έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος κάθε στρατηγικής μάρκετινγκ.

  Μεταφέρετε μουσική και βίντεο στο iPhone σας χωρίς iTunes [Giveaway]

Όντας μια στρατηγική μάρκετινγκ με επίκεντρο τον πελάτη, η FOMO παίζει με τα συναισθήματα των πελατών και μπορεί να καταλήξει να τους ωθεί να κάνουν μια παρορμητική αγορά.

Μπορείτε να πάρετε το παράδειγμα των ζωντανών πωλήσεων στο Facebook. Όταν ένας influencer εμφανίζει ένα ντιζάιν νυφικό με μερικά κομμάτια να απομένουν, όλοι οι θεατές αισθάνονται την επείγουσα ανάγκη να ενεργήσουν και να αγοράσουν αυτό που μόνο λίγα άτομα μπορούν να κατέχουν. Είναι ένα τέλειο παράδειγμα της στρατηγικής FOMO.

Τύποι μάρκετινγκ FOMO

#1. FOMO Social Media Proof

Η απόδειξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει ένας δημοφιλής τύπος μάρκετινγκ FOMO. Εδώ, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνει την εμπειρία των χρηστών σχετικά με ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.

Καθώς οι άνθρωποι βλέπουν άλλους να αγοράζουν ή να εγγράφονται σε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, το θεωρούν επικύρωση και λαμβάνουν αποφάσεις αγοράς με βάση αυτές τις κριτικές. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι συχνά αγοράζουν προϊόντα με θετικές κριτικές και μαρτυρίες βίντεο.

Αυτή η στρατηγική FOMO χρησιμοποιεί τη γενική τάση των καταναλωτών που δεν θέλουν να χάσουν τις τάσεις. Έχει γίνει μια συναρπαστική μέθοδος επηρεασμού των ανθρώπων ώστε να λαμβάνουν αποφάσεις αγοράς για ακριβά προϊόντα.

#2. Επείγον FOMO

Με αυτήν τη στρατηγική μάρκετινγκ FOMO, οι έμποροι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση επείγοντος μεταξύ των αγοραστών, έτσι ώστε να αναλάβουν αμέσως δράση για ένα προϊόν ή μια συμφωνία. Ο στόχος είναι να δομηθούν τα μηνύματα μάρκετινγκ που θα κάνουν τους αγοραστές να πιστεύουν ότι απαιτείται άμεση δράση εκτός και αν θέλουν να χάσουν μια καλή συμφωνία.

Για να δημιουργήσουν ένα αίσθημα επείγοντος μεταξύ των χρηστών, οι έμποροι χρησιμοποιούν συγκεκριμένες φράσεις παρότρυνσης για δράση για να ωθήσουν τους αγοραστές προς μια αγορά, όπως:

  • Αγορασε τωρα!
  • Διατίθεται περιορισμένο απόθεμα.
  • Απομένει μόνο (x ποσό ).
  • Βιαστείτε πριν να είναι πολύ αργά.

#3. Χρονικό όριο FOMO

Τίποτα δεν λειτουργεί ως καλύτερη τεχνική FOMO από ένα χρονικό όριο που τελειώνει. Προβάλλει ένα σενάριο μπροστά στους πιθανούς αγοραστές ότι πρέπει να αναλάβουν δράση εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αναλάβουν δράση για να επιλέξουν μια συγκεκριμένη συμφωνία ή ευκαιρία.

Αυτή η τακτική FOMO εμφανίζεται συνήθως σε διαδικτυακές αγορές όπου ορισμένα προϊόντα συνοδεύονται από ένα ρολόι αντίστροφης μέτρησης. Δείχνει ότι είστε υποχρεωμένοι να κάνετε μια αγορά, διαφορετικά η συμφωνία θα λήξει. Περιττό να πούμε ότι είναι ωφέλιμο στην πώληση ψηφιακών προϊόντων.

#4. FOMO χαμένη ευκαιρία

Η χαμένη ευκαιρία είναι μια κοινή τακτική μάρκετινγκ FOMO. Παίζει επιτυχώς με τα συναισθήματά σας και σας κάνει να συνειδητοποιήσετε πώς θα αισθανόσασταν σε περίπτωση χαμένης συμφωνίας ή ευκαιρίας.

Δεδομένου ότι κανείς δεν θέλει να αισθάνεται ότι λείπει πολλά, οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δράση σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αυτή η στρατηγική μάρκετινγκ τοποθετείται συνήθως κατά τη διάρκεια των διακοπών, όταν οι επιχειρήσεις προωθούν τα προϊόντα τους με εκπτώσεις. Αυτή η στρατηγική μάρκετινγκ FOMO περιλαμβάνει φράσεις:

  • Αγνοήστε εάν δεν θέλετε κίνηση.
  • Μην χάσετε αυτή τη φανταστική προσφορά.
  • Κάντε κλικ τώρα για να κλειδώσετε αυτήν την τιμή.
  • Ξεχωρίστε από το πλήθος.

Παραδείγματα μάρκετινγκ FOMO

  • Αριθμός ζωντανών επισκεπτών
  • Κριτικές και μαρτυρίες πελατών
  • Αποσπάσματα και ζωντανές συνομιλίες
  • Οι άνθρωποι αγόρασαν επίσης αυτό το αντικείμενο
  • Υπόλοιπος αριθμός αντικειμένων
  • Κοινωνική απόδειξη
  • Έκπτωση Early-bird
  • Περιφραγμένο περιεχόμενο
  • Προϊόν σε ζήτηση
  • Περιορισμένος χρόνος δωρεάν αποστολή
  • Προσφορά για αγορά πακέτου
  • Σε περιορισμένο απόθεμα
  • Τελευταία μέρα για την ειδική τιμή

Στρατηγικές μάρκετινγκ FOMO

Για την εφαρμογή διαφόρων τύπων στρατηγικών FOMO για την αύξηση των πωλήσεων, τη βελτίωση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας και την ανάπτυξη της εταιρείας, μπορεί κανείς να εφαρμόσει μία ή περισσότερες από αυτές τις τεχνικές:

  Χρησιμοποιήστε συνταγές για να δημιουργήσετε τυχαίους κωδικούς πρόσβασης που δεν χρειάζεται να θυμάστε [Paid]

Απόσπασμα διασημοτήτων ή επιρροής

Αν θέλετε να προωθήσετε την επωνυμία ή το προϊόν σας, τίποτα δεν μπορεί να είναι καλύτερο από το να ενσωματώσετε επιρροές ή διασημότητες για προώθηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προσφορές τους που περιλαμβάνουν τον έπαινο των προϊόντων σας στον ιστότοπό σας για να δώσετε ώθηση στην διαφημιστική σας καμπάνια.

Η χρήση αυτού του κλαμπ με μεθόδους FOMO θα κάνει θαύματα για τις πωλήσεις και την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Εκτός από την αύξηση των πωλήσεων, οι παράγοντες επιρροής θα σας εξασφαλίσουν περισσότερη επισκεψιμότητα και ηγετικό ρόλο στον ιστότοπο ενώ θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη της επωνυμίας.

Ωστόσο, τοποθετήστε την προσφορά στη δεξιά ενότητα του ιστότοπου, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να τη δουν εύκολα. Η προσθήκη τους στη σελίδα προορισμού και στη σελίδα προϊόντος θα σας βοηθήσει επίσης.

Ορίστε χρονικά όρια

Εάν εφαρμόζετε το μάρκετινγκ FOMO, ο καθορισμός προθεσμίας είναι υποχρεωτικός. Οποιαδήποτε προθεσμία, ακόμη και σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, πιέζει τους χρήστες να δράσουν άμεσα. Κατά τη λήψη αποφάσεων αγοράς, οι άνθρωποι συχνά κάνουν παρορμητικές αγορές καθώς ο χρόνος τελειώνει.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε γρήγορες πωλήσεις. Όμως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η προθεσμία είναι απόλυτη. Εάν οι πελάτες παρατηρήσουν ότι συνεχίζετε να το επεκτείνετε, θα το συνηθίσουν και η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει.

Έξυπνα Μηνύματα

Στο μάρκετινγκ FOMO, η παρουσίαση του μηνύματός σας στους πελάτες είναι εξαιρετικά σημαντική. Πρέπει να δημιουργήσετε το μήνυμά σας με διακριτικότητα για να προκαλέσετε την αίσθηση του επείγοντος στο κοινό-στόχο σας. Ενώ το μήνυμα πρέπει να τους ωθεί προς την αγορά, δεν πρέπει να αισθάνεται δυσάρεστο.

Η χρήση ισχυρής γλώσσας και ισχυρών ρημάτων είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος μάρκετινγκ FOMO. Οι παρακάτω φράσεις είναι εξαιρετικά παραδείγματα για το πώς μπορείτε να κάνετε τους χρήστες να κάνουν άμεση δράση.

  • Μην χάσετε αυτήν την προσφορά.
  • Απομένουν μόνο X σημεία.
  • Η τελευταία ευκαιρία για αγορά.
  • Ο χρόνος τελειώνει!

Πολλαπλά κανάλια

Ως επωνυμία, πρέπει να ακολουθήσετε μια πανκαναλική προσέγγιση για να προσεγγίσετε όλο το κοινό-στόχο σας μέσω του μάρκετινγκ. Σήμερα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν διαφορετικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να αλληλεπιδρούν με επωνυμίες και το να μην το εκμεταλλευτείτε αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος.

Κατά καιρούς, η δημιουργία FOMO μεταξύ των χρηστών σας σε ένα κανάλι είναι χρήσιμη ενημερώνοντάς τους ότι συγκεκριμένο περιεχόμενο ή προσφορά θα είναι διαθέσιμο μόνο σε άλλα κανάλια. Αυτό θα τους επηρεάσει να εγγραφούν και σε άλλα κανάλια. Έτσι, μπορεί κανείς να αυξήσει τη βάση των ακολούθων του σε διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κοινωνική Απόδειξη ή Μαρτυρίες

Η κοινωνική απόδειξη είναι ένας άλλος τρόπος επιτυχούς ενεργοποίησης του FOMO μεταξύ των χρηστών. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να γνωρίζετε πώς και πότε να το χρησιμοποιείτε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το καλύτερο μέρος για να το χρησιμοποιήσετε είναι στο τέλος της διοχέτευσης αγοράς ή ακριβώς πριν από το στάδιο λήψης αποφάσεων.

Η δημοσίευση θετικών κριτικών από τους υπάρχοντες πελάτες σας στις αναρτήσεις σας στα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το κοινό. Τα εργαλεία απόδειξης κοινωνικής δικτύωσης για την εμφάνιση αναδυόμενων ειδοποιήσεων στον ιστότοπό σας σχετικά με πρόσφατες ενέργειες δημιουργούν επίσης το FOMO.

Πακέτα προϊόντων

Αρκετές βιομηχανίες χρησιμοποιούν πακέτα προϊόντων για αύξηση των πωλήσεων. Σημαίνει ότι όταν κάποιος αγοράζει πολλά προϊόντα ή υπηρεσίες αντί για μία, λαμβάνει έκπτωση στο πακέτο. Αυτά τα πακέτα λειτουργούν ως ανταμοιβές για τους πελάτες που αγοράζουν πολλά προϊόντα ταυτόχρονα.

  Πώς να αποφύγετε τα Spoilers του Infinity War μέχρι να δείτε την ταινία

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε ένα ρολόι αντίστροφης μέτρησης πάνω από τη δέσμη προϊόντων για να αυξήσετε τον επείγοντα χαρακτήρα. Εκτός από τις διακοπές και τα φεστιβάλ, οι εταιρείες χρησιμοποιούν συχνά αυτήν την τεχνική μάρκετινγκ FOMO για να καθαρίσουν προϊόντα με χαμηλή διάρκεια ζωής.

Ειδική Προσφορά για Περιορισμένο Χρόνο

Η πώληση περιορισμένου χρόνου χρησιμοποιεί επίσης το θέμα της σπανιότητας για να προκαλέσει FOMO. Πολλές βιομηχανίες καταφεύγουν σε περιοδικές πωλήσεις για να μειώσουν το κόστος αποθήκευσης, να καθαρίσουν το πλεονάζον απόθεμα και να κερδίσουν γρήγορα έσοδα.

Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εποχιακές εκπτώσεις οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, πρέπει να είστε έξυπνοι για να σχεδιάσετε σωστά τέτοιες προσφορές. Για παράδειγμα, οι εταιρείες μπορεί να προσφέρουν μια μειωμένη τιμή ή να δημιουργήσουν ένα μοναδικό πακέτο. Ακόμη και να τους προσφέρετε ένα προϊόν δωρεάν είναι μια καλή ιδέα. Ό,τι κι αν κάνετε, προσπαθήστε να τους παρουσιάσετε κάτι που δεν θα θέλουν να χάσουν από τον κόσμο.

Αναδυόμενο παράθυρο Exit-Intent

Οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου και λιανικής αυτές τις μέρες υποφέρουν λόγω της αναβλητικότητας των χρηστών και του περιορισμένου χρόνου προσοχής. Μερικές φορές, οι άνθρωποι κλείνουν ένα παράθυρο χωρίς να κάνουν μια αγορά ή παραμένουν σε αυτό χωρίς να προβούν σε ενέργειες. Μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα και στις δύο περιπτώσεις εμφανίζοντας ένα αναδυόμενο παράθυρο με πρόθεση εξόδου.

Το καλύτερο μέρος για να εμφανιστεί αυτό το αναδυόμενο παράθυρο είναι η σελίδα τιμολόγησης ή το ταμείο. Βεβαιωθείτε ότι το αναδυόμενο παράθυρο περιέχει μια συμφωνία διαθέσιμη μόνο για εκείνη τη στιγμή. Ο συνδυασμός του με ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης θα λειτουργήσει ως πρόσθετο πλεονέκτημα. Δεδομένου ότι παρουσιάζει στο κοινό κάτι απροσδόκητο, συχνά αγοράζει το προϊόν παρορμητικά.

Εμφάνιση σπανιότητας

Το μάρκετινγκ FOMO συχνά επωφελείται επισημαίνοντας την περιορισμένη προσφορά. Ακόμα κι αν δεν είναι απαραίτητο, οι καταναλωτές συχνά ενεργούν από παρόρμηση όταν βλέπουν ότι μόνο λίγοι άνθρωποι μπορούν να κατέχουν ένα προϊόν.

Δείχνοντας τη δημοτικότητα και την πολυτιμότητα ενός προϊόντος, η σπανιότητα λειτουργεί και με τους δύο τρόπους για να κάνει τους πελάτες να το αγοράσουν.

Μην εκπλαγείτε αν σας πούμε ότι αυτή η προσέγγιση από μόνη της λειτουργεί ακόμα και χωρίς να ρυθμίσετε ένα ρολόι αντίστροφης μέτρησης. Οι εταιρείες τουρισμού και κρατήσεων το χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν τον φόβο της απώλειας μεταξύ ταξιδιωτών και τουριστών. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ειδοποίηση χαμηλών αποθεμάτων στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου σας.

Αποκλειστικότητα

Η προσφορά αποκλειστικότητας είναι ένας τρόπος πρόκλησης του FOMO στους χρήστες. Οι εταιρείες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να αναγκάσουν τους ανθρώπους να κοινοποιήσουν τις διευθύνσεις email τους έμμεσα. Ανεξάρτητα από τη στρατηγική μάρκετινγκ, είναι απαραίτητη η ύπαρξη μιας βάσης δεδομένων διευθύνσεων email με συνδρομητές με υψηλή αφοσίωση.

Η υψηλή απόδοση μέσω email marketing δεν είναι το μόνο όφελος μιας λίστας email. Σας επιτρέπει επίσης να κατηγοριοποιήσετε τους πελάτες και να τους αναλύσετε σωστά.

Καθώς η αυστηρή ρύθμιση κατά των ανεπιθύμητων μηνυμάτων έχει καταστήσει πιο δύσκολη τη λήψη εγγραφών, μπορείτε να δημιουργήσετε τη λίστα email σας παρέχοντας αυθεντικές προσφορές και μοναδικό περιεχόμενο στους συνδρομητές. Προσφέροντάς τους νέα για τις καλύτερες προσφορές σας, μπορείτε να κάνετε περισσότερα άτομα να εγγραφούν με τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Συμπερασματικές λέξεις

Η ουσία του FOMO είναι να δημιουργήσει μια αίσθηση επείγοντος στο μυαλό του αγοραστή. Ως εκ τούτου, είναι πιο ισχυρό από οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση μάρκετινγκ. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση του FOMO θα το κάνει να χάσει τη δύναμή του.

Αυτή η ανάρτηση σάς επιτρέπει να κατακτήσετε όλες τις εξαιρετικές στρατηγικές μάρκετινγκ και τα βασικά στοιχεία του FOMO και να οδηγήσετε περισσότερους πελάτες να αγοράσουν τα προϊόντα σας. Επιπλέον, μπορεί να θέλετε να εστιάσετε στο μάρκετινγκ βίντεο ως στρατηγική μάρκετινγκ.