Είναι το Splashtop μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για την απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας της Microsoft;

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές κοινής χρήσης οθόνης εκεί έξω. Ορισμένα σάς επιτρέπουν να προβάλετε την οθόνη σας ή τμήματα της οθόνης σας από μια απομακρυσμένη τοποθεσία/σύνδεση. Ακόμη και η εγγενής εφαρμογή Microsoft Remote Desktop σάς δίνει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράτε με τον υπολογιστή σας με Windows εξ αποστάσεως. Δεν είναι σχεδόν η πρώτη ή η τελευταία εφαρμογή που προσφέρει απομακρυσμένη πρόσβαση και έλεγχο. Το Splashtop είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με τον υπολογιστή σας από τη συσκευή σας Android ή iOS σε μόλις δύο βήματα. Είναι μια αρκετά δημοφιλής εφαρμογή για απομακρυσμένη πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας σας. Φυσικά, όπως και άλλες εφαρμογές απομακρυσμένης πρόσβασης, πρέπει να ανταγωνιστεί τη λύση Remote Desktop της Microsoft που είναι δωρεάν. Το Splashtop είναι δωρεάν εάν είστε τελικός χρήστης με τηλέφωνο Android. Οι χρήστες iOS πρέπει να αγοράσουν την εφαρμογή για 9,99 $. Το ερώτημα είναι, είναι το Splashtop καλύτερο από το Microsoft Remote Desktop και υπάρχει κάποιος λόγος να επιλέξετε την εφαρμογή; Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς συγκρίνεται το Splashtop με την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας της Microsoft.

Το Splashtop σάς δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας για είσοδο. Όχι μόνο μπορείτε να παρακολουθήσετε ταινίες στο τηλέφωνό σας Android (ή στη συσκευή iOS, αν δεν σας πειράζει να ξοδέψετε 9,99 $), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιφάνεια εργασίας των Windows από το τηλέφωνό σας ακριβώς όπως θα χρησιμοποιούσατε την επιφάνεια εργασίας. Αυτή η ιδέα δεν είναι ολοκαίνουργια, ούτε πρωτοποριακή και έχει δοκιμαστεί με πολλές άλλες εφαρμογές, μεγάλες και μικρές.

  Πώς να προσθέσετε φίλτρα σε φωτογραφίες και βίντεο στο Whatsapp

Η πιο δημοφιλής ενσάρκωση ήταν η λειτουργία Remote Play της Sony που επέτρεπε στα παιχνίδια PS4 να μεταδίδονται σε συσκευές Xperia έτσι ώστε οι παίκτες να μπορούν να παίζουν περιεχόμενο PS4 στα τηλέφωνά τους Xperia από απόσταση. Μπορούμε να σας δείξουμε πώς μπορεί να γίνει και μπορείτε

Τι να εγκαταστήσετε

Η εγκατάσταση είναι αρκετά απλή. Κατεβάστε την εφαρμογή που ονομάζεται “Splashtop Streamer”. Θα υπάρχει επίσης μια εφαρμογή εκεί που ονομάζεται “Splashtop Personal”, η οποία είναι η επαγγελματική έκδοση της εφαρμογής. Δεν μας αφορά, οπότε απλά αγνοήστε το.

Η εφαρμογή Splashtop Streamer μετατρέπει τη συσκευή σας σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα (host). Πρέπει να εγκαταστήσετε μια συνοδευτική εφαρμογή για το Splashtop στη συσκευή σας Android ή iOS (σύνδεσμοι στο τέλος). Μόλις εγκατασταθεί, εκτελέστε την εφαρμογή και δημιουργήστε έναν λογαριασμό. Θα πρέπει να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή.

Ρύθμιση του Splashtop

Εκκινήστε το Splashtop Streamer στον κεντρικό υπολογιστή και συνδεθείτε. Στη συνέχεια, στη συσκευή σας Android, συνδεθείτε στο Splashtop 2 – Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας. Στο Android, το όνομα του κεντρικού υπολογιστή σας θα πρέπει να είναι ορατό σε εσάς.

Πατήστε στον κεντρικό υπολογιστή και επιλέξτε είτε να παρακολουθείτε την κάμερα web είτε να λειτουργεί ως απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας.

  Πώς να σταματήσετε το Safari από την εκκίνηση εφαρμογών σε iPhone και iPad

Μόλις συνδεθείτε, θα μπορείτε να ελέγχετε πλήρως την επιφάνεια εργασίας από τη συσκευή σας. Οι συνημμένες εικόνες δείχνουν ένα παράδειγμα ενός τηλεφώνου Android που είναι συνδεδεμένο και ελέγχει έναν υπολογιστή.

Μπορείτε επίσης να κάνετε ροή από έναν υπολογιστή σε άλλο. Για αυτό θα χρειαστείτε το Splashtop Personal εγκατεστημένο στον υπολογιστή-πελάτη.

Η παρακολούθηση ενός βίντεο και στις δύο πλατφόρμες παράλληλα ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Η αναπαραγωγή βίντεο ήταν ομαλή χωρίς καθυστέρηση. Το Splashtop σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τον ήχο και στις δύο συσκευές, επιτρέποντάς σας ουσιαστικά να μοιράζεστε περιεχόμενο σε πολλές συσκευές, από απόσταση.

Σε σύγκριση με την απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας της Microsoft

Το Microsoft Remote Desktop είναι μια εγγενής λύση, αλλά δεν προσφέρει εύκολη πρόσβαση. Πρώτα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα δικαιώματα από ένα ξεχωριστό παράθυρο και, στη συνέχεια, πρέπει να ρυθμίσετε τα αρχεία κεντρικού υπολογιστή σας έτσι ώστε να μπορεί να λαμβάνει εισερχόμενες περιόδους σύνδεσης (αυτό είναι πέρα ​​από την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων). Επιπλέον, εάν είστε χρήστης που δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης με κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να ακολουθήσετε άλλη διαδικασία για να εισέλθετε.

Η ρύθμιση της Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας από μόνη της είναι λίγη ταλαιπωρία, ωστόσο, είναι μια ταλαιπωρία που γίνεται μία φορά. Οι επόμενες συνεδρίες με τις ίδιες δύο συσκευές δεν θα απαιτήσουν τόση δουλειά. Αφού συνδεθείτε, παρόλο που έχετε σημαντικό έλεγχο της πρόσβασης του προγράμματος-πελάτη απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας στο σύστημά σας, αυτό το είδος ελέγχου δεν είναι διαθέσιμο στο Splashtop.

  Να σας καλεί το τηλέφωνό σας κάθε ώρα για να μην το χάσετε

Η απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας της Microsoft, από τη σχεδίασή της, είναι προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση προβλημάτων – όπως αποδεικνύεται από τη μακρά διαδικασία εκκίνησης – δεν εστιάζει στην ψυχαγωγία, επομένως δεν είναι βελτιστοποιημένη για κοινή χρήση πολυμέσων.

Μειονεκτήματα

Το Splashtop έχει περιορισμούς όσον αφορά το framerate. Η ταχύτητα με την οποία ο υπολογιστής σας μπορεί να αποδώσει οποιοδήποτε περιεχόμενο είναι πολύ μεγαλύτερη ακόμη και από την πιο ισχυρή φορητή συσκευή. Παρόλο που οι συνημμένες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε ένα Samsung Galaxy S7 Edge, μπορείτε να δείτε πώς ένα παιχνίδι εμφανίζεται νευρικό με αμφίβολο ρυθμό καρέ.

Δεν μπορείτε να χειρίζεστε παιχνίδια σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Όχι μόνο δεν παίζεται το παιχνίδι, αλλά προκαλεί ακόμη και πάγωμα ολόκληρου του συστήματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πάγωμα ζητά μια σειρά από επανεκκινήσεις για να ρυθμίσετε με ακρίβεια τις ακριβείς παραμέτρους. Δεν είναι μια αποτελεσματική πλατφόρμα παιχνιδιών από υπολογιστή σε Android. ένα παιχνίδι που τρέχει ομαλά σε υπολογιστή δεν θα έχει κακή ροή στο Android.

Ετυμηγορία

Όταν είδα αρχικά πόσο ομαλό ήταν το βίντεο, σκέφτηκα ότι είχα την ευκαιρία να παίξω παιχνίδια υπολογιστή από το κινητό μου, ειδικά παιχνίδια στρατηγικής με ποντίκι όπως το Starcraft 2 ή το Civilization VI. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν γραφτό να γίνει. Αφού ξεπέρασα αυτό το συγκεκριμένο μειονέκτημα, χάρηκα που το αγκάλιασα ως πλατφόρμα απομακρυσμένης πρόσβασης για έλεγχο και ανάλυση. Μπορώ να βρίσκομαι σε διαφορετική τοποθεσία και να εξακολουθώ να έχω πρόσβαση σε ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας μου και αυτό είναι αρκετό.