Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Google TV και του Android TV;

Το Google TV είναι η πλατφόρμα της εταιρείας για έξυπνες τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές. Αλλά περιμένετε, η Google δεν είχε ήδη μια τηλεοπτική πλατφόρμα που ονομάζεται Android TV; Και τι γίνεται με την εφαρμογή Google TV; Ας βουτήξουμε σε ένα άλλο χάλι ονοματοδοσίας της Google.

Πρώτα και κύρια, το Google TV εξακολουθεί να είναι Android TV. Ο απλούστερος τρόπος να σκεφτείς το Google TV είναι να φανταστείς το Android TV με μια νέα στρώση χρώματος.

Το Google TV μοιάζει στην ιδέα με επικαλύψεις όπως το One UI της Samsung. Ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy με One UI εξακολουθεί να εκτελεί Android. Με τον ίδιο τρόπο, οι συσκευές με Google TV εξακολουθούν να εκτελούν Android TV από κάτω. Η διαφορά εδώ είναι ότι το One UI είναι αποκλειστικά για συσκευές Samsung, ενώ το Google TV θα τρέχει σε συσκευές Android TV από όλες τις εταιρείες.

  Αποσύνδεση Αναζήτηση για Android Καθιστά τα ερωτήματά σας Google ιδιωτικά

Ακόμα Android TV από κάτω.

Η πιο πρόσφατη έκδοση αυτού που γνωρίζουμε ως “Android TV” βασίζεται στο Android 9, ενώ το Google TV βασίζεται στο Android 10. Η αναβάθμιση από Android TV σε Google TV δεν διαφέρει από την αναβάθμιση από Android 8 σε Android 9. Υπάρχει απλώς ένα επιπλέον στρώμα από πάνω.

Αρχική οθόνη Android TV.

Πέρα από το όνομα, η μεγαλύτερη αλλαγή με το Google TV είναι η Αρχική οθόνη. Η Google ανανέωσε πλήρως την εμπειρία της αρχικής οθόνης ώστε να βασίζεται σε προτάσεις. Οι ταινίες και οι τηλεοπτικές εκπομπές προέρχονται από τις υπηρεσίες ροής στις οποίες έχετε εγγραφεί.

  Πώς να βαθμονομήσετε την οθόνη αφής σας στο Android

Αρχική οθόνη Google TV.

Ολόκληρη η διαδικασία εγκατάστασης για μια νέα συσκευή έχει επίσης ανανεωθεί. Αντί να λαμβάνει χώρα στην ίδια την τηλεόραση, η ρύθμιση γίνεται τώρα μέσω του Google Home εφαρμογή. Κατά τη διαδικασία ρύθμισης, η Google σάς ζητά να επιλέξετε τις υπηρεσίες ροής σας, ώστε να μπορεί να προσαρμόσει τις προτάσεις της αρχικής οθόνης.

Ένα άλλο βασικό στοιχείο της αρχικής οθόνης του Google TV είναι η “Λίστα παρακολούθησης”. Μπορείτε να προσθέσετε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στη λίστα παρακολούθησης από την Αναζήτηση Google στο τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, θα είναι εύκολα προσβάσιμα από την αρχική οθόνη του Google TV. Το περιεχόμενο είναι επίσης διαθέσιμο στο Google TV εφαρμογή.

  Μοιραστείτε ιδιωτικά τις επαφές μεταξύ συσκευών Android και iOS

Σωστά, υπάρχει επίσης μια εφαρμογή Google TV. Η εφαρμογή Ταινίες & TV Google Play μετονομάστηκε σε Google TV. Εξακολουθεί να είναι το μέρος για να νοικιάσετε και να αγοράσετε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στο οικοσύστημα της Google, αλλά τώρα περιλαμβάνει επίσης τις υπηρεσίες ροής και τη λίστα παρακολούθησης. Αναζητήστε οτιδήποτε και το Google TV θα σας πει πού μπορείτε να το παρακολουθήσετε.

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το Google TV εξακολουθεί να είναι Android TV. Μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετικό, αλλά στον πυρήνα είναι το ίδιο. Στην Αρχική οθόνη βρίσκονται οι περισσότερες αλλαγές και οι παλαιότερες συσκευές θα έχουν τελικά την ίδια εμπειρία.