Οι καλύτερες στιγμές για ανάρτηση σε Tiktok, Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn [2022]

Ace το παιχνίδι σας στα social media σαν επαγγελματίας!

Οι αλληλεπιδράσεις στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν ξεπεράσει τον πρωταρχικό σκοπό της δημιουργίας φίλων και της κοινής χρήσης γεγονότων ζωής. Σήμερα, σχεδόν κάθε πλατφόρμα έχει γίνει μια αγορά όπου οι επωνυμίες και οι καταναλωτές έχουν πολλά να κερδίσουν. Με περισσότερους από 4,64 δισεκατομμύρια χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως, κάθε φόρουμ προσφέρει πολλαπλές ευκαιρίες για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις.

Λοιπόν, πώς να επωφεληθείτε από αυτές τις διαδικτυακές προοπτικές; Στο υψόμετρο των επιρροών, των bloggers και των δημιουργών περιεχομένου, έχει καταστεί υψίστης σημασίας να βρείτε την καλύτερη στιγμή για ανάρτηση σε κορυφαίες πλατφόρμες. Ναι, η επένδυση χρόνου στη δημιουργία περιεχομένου χωρίς να κάνει αυτή τη βάση δεν αξίζει τον κόπο, σωστά;

Λοιπόν, στα μάτια του αλγορίθμου που τρέχει όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι κάθε μέρα, ώρα και λεπτό ισοδυναμεί με μια αξιοπρεπή έκθεση! Ακολουθεί ένας λεπτομερής οδηγός που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε την καλύτερη στιγμή για ανάρτηση με τις ιδιαιτερότητες όλων των ευρέως χρησιμοποιούμενων πλατφορμών.

Καλύτερη ώρα για ανάρτηση σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Μια επισκόπηση

Ο σκοπός των πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξυπηρετείται καλύτερα όταν ξέρετε τον έντονο τρόπο ενίσχυσης της αποτελεσματικότητάς τους. Μπορείτε να αναβαθμίσετε το παιχνίδι μάρκετινγκ απλώς κρατώντας ένα χρονοδιάγραμμα όλων σας μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ αναρτήσεις. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Μια επισκόπηση της καλύτερης στιγμής για συμμετοχή σε όλες τις πλατφόρμες:

  • Οι αναρτήσεις που δημοσιεύονται στις 9:00 ή στις 10:00 π.μ. από Τρίτη έως Πέμπτη έχουν γενικά καλύτερη ανταπόκριση.
  • Η Κυριακή είναι η χειρότερη μέρα για ανάρτηση στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η κίνηση είναι στο αποκορύφωμά της αυτή την ημέρα.
  • Οποιαδήποτε ημέρα μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης είναι η καλύτερη για όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  Πώς να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας TikTok

Η καλύτερη στιγμή για δημοσίευση περιεχομένου στο TikTok

Το MAU (Μηνιαία ενεργός χρήστης) είναι ενεργοποιημένο Τικ Τοκ είναι συγκλονιστικό αν δεις τα στατιστικά! Η πλατφόρμα προσελκύει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες κάθε μήνα. Υποτίθεται ότι θα αυξηθεί στα 1,8 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2022. Το φόρουμ συγκινεί σε μεγάλο βαθμό τους διασκεδαστές και τους παράγοντες επιρροής που συνεργάζονται με επωνυμίες για την προώθηση των προϊόντων τους.

Δεδομένου ότι το κοινό σε αυτήν την πλατφόρμα αναζητά ψυχαγωγία και διασκέδαση, η δημιουργία απολαυστικού περιεχομένου τις συγκεκριμένες ημέρες θα είναι εξαιρετικά παραγωγική.

  • Τις Δευτέρες, η καλύτερη ώρα είναι μεταξύ 6 π.μ. και 10 π.μ. ή στις 10 μ.μ.
  • Τις Τρίτες, κοινοποιήστε αναρτήσεις στις 2 π.μ., 4 π.μ. ή 9 μ.μ.
  • Τις Τετάρτες, χρησιμοποιήστε τις πρώτες ώρες μεταξύ 7 και 8 π.μ. ή δημοσιεύστε στις 11 μ.μ.
  • Τις Πέμπτες και τις Παρασκευές, είτε κοινοποιήστε αναρτήσεις το πρωί μεταξύ 5 π.μ. και 9 π.μ. ή στις 3 μ.μ. και 7 μ.μ.
  • Τα Σαββατοκύριακα, το καλύτερο είναι μεταξύ 7 π.μ. και 11 π.μ. ή 4 μ.μ. και 8 μ.μ.

Η καλύτερη στιγμή για δημοσίευση περιεχομένου στο Instagram

Το Instagram είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έναρξης όσον αφορά το μάρκετινγκ και τη δημιουργία περιεχομένου. Με νέες δυνατότητες και εργαλεία που προστίθενται συχνά στην εφαρμογή, προσελκύει εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά. Το 28% του συνόλου των χρηστών του διαδικτύου στον κόσμο χρησιμοποιεί Ίνσταγκραμ καθημερινά, δίνοντάς του πάνω από 1,22 εκατομμύρια MAU. Οι influencers, οι διασημότητες, οι δημιουργοί περιεχομένου και οι έμποροι τραβούν τη μεγαλύτερη προσοχή σε αυτήν την πλατφόρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους χρόνους που αναφέρονται παρακάτω προς όφελός σας!

  • Από Δευτέρα έως Πέμπτη, η καλύτερη ώρα για δημοσίευση περιεχομένου στο Instagram είναι μεταξύ 9 π.μ. και 12 μ.μ.
  • Από Παρασκευή έως Κυριακή, χρησιμοποιήστε αργά το απόγευμα και το βράδυ για να δημοσιεύσετε στην πλατφόρμα. Έτσι, οι 3–6 μ.μ. και οι 6–9 μ.μ. είναι οι καλύτεροι κουλοχέρηδες.

Τα Σαββατοκύριακα είναι γενικά οι χειρότερες μέρες για ανάρτηση, με αποτέλεσμα μικρότερη δέσμευση.

Η καλύτερη στιγμή για δημοσίευση περιεχομένου στο Facebook

Το Facebook έχει διατηρήσει τη δημοτικότητά του με την πάροδο του χρόνου. Από το να είσαι μια πλατφόρμα για να γνωρίσεις νέους φίλους μέχρι να γίνεις μια τεράστια διαδικτυακή αγορά, Facebook έχει λάβει τρομερή ανταπόκριση. Έχει πάνω από 2,93 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Ακούγεται εντυπωσιακό, έτσι δεν είναι;

Έτσι, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το περιεχόμενο που μοιράζεστε στο Facebook δημοσιεύοντας αναρτήσεις την Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή μεταξύ 9 π.μ. και 1 μ.μ. Όπως και το Instagram, οι χειρότερες μέρες για ανάρτηση σε αυτήν την πλατφόρμα είναι το Σάββατο και η Κυριακή.

  Πώς να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε μιμίδια από το εσωτερικό του Facebook Messenger

Η καλύτερη στιγμή για δημοσίευση περιεχομένου στο Twitter

Κελάδημα είναι πιθανώς μία από τις λίγες ενημερωτικές αλλά συναρπαστικές πλατφόρμες βασισμένες σε κείμενο στον κόσμο που συνδέει τους ανθρώπους σε σκέψεις και απόψεις. Έχει περίπου 330 εκατομμύρια MAU. Μερικοί άνθρωποι αποκτούν τεράστια δημοτικότητα μοιράζοντας τα tweets τους την καλύτερη στιγμή για ανάρτηση.

  • Η κοινή χρήση tweets και αναρτήσεων στο Twitter από το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. ή μετά τις 5 μ.μ. κάθε μέρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε το κοινό σας.
  • Η χειρότερη ώρα για κοινή χρήση αναρτήσεων στο Twitter είναι νωρίς το πρωί.
  • Η καλύτερη μέρα, όπως λένε πολλοί κύριοι επαγγελματίες του μάρκετινγκ, είναι η Παρασκευή.

Η καλύτερη στιγμή για δημοσίευση περιεχομένου στο LinkedIn

LinkedIn έχει αναδειχθεί ως όφελος για επαγγελματίες και υποψήφιους σταδιοδρομίας που μπορούν να συνδεθούν με εργοδότες σε όλο τον κόσμο. Κάνει τη δικτύωση εύκολη και ασφαλή για άτομα από διαφορετικές αγορές και υπόβαθρα. Έχει πάνω από 822 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες από το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η καλύτερη στιγμή για ανάρτηση στο Linkedin είναι όπως εξηγείται εδώ.

  • Τις Τρίτες, το καλύτερο slot είναι μεταξύ 10 π.μ. και μεσημέρι.
  • Τις άλλες καθημερινές, κοινοποιήστε περιεχόμενο μεταξύ μεσημέρι και 3 μ.μ. ή 6 μ.μ. και 9 μ.μ.
  • Η Τετάρτη και η Πέμπτη είναι οι καλύτερες μέρες όσον αφορά τις αναρτήσεις στο LinkedIn.

Η καλύτερη στιγμή για δημοσίευση περιεχομένου στο YouTube

YouTube έχει να κάνει με τη δημοσίευση βίντεο και βιντεολόγια για οτιδήποτε και τα πάντα. Είναι ίσως η πιο ενεργά χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Από το 2021, το YouTube αναφέρεται ότι έχει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Επομένως, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεράστια βάση χρηστών της πλατφόρμας, δημοσιεύστε το περιεχόμενό σας στις ακόλουθες χρονικές στιγμές.

  • Οι καλύτερες μέρες για ανάρτηση στο YouTube είναι η Παρασκευή και το Σάββατο σύμφωνα με το 23% και το 25% των επαγγελματιών μάρκετινγκ.
  • Τα καλύτερα χρονικά διαστήματα είναι το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ., 3-6 μ.μ. και 6-9 μ.μ.

Η καλύτερη στιγμή για δημοσίευση περιεχομένου στο Reddit

το κόκκινορετο έχει περίπου 48 εκατομμύρια MAU στον κόσμο. Από διασκεδαστικές ιστορίες και μιμίδια μέχρι κείμενα και βίντεο, οι άνθρωποι δημοσιεύουν εδώ όλα τα είδη περιεχομένου. Αν και η δέσμευση της Reddit στην αγορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο το Facebook και το Instagram, η πύλη είναι παραγωγική με πολλούς τρόπους. Αυτό είναι το πρόγραμμα που πρέπει να θυμάστε όταν δημοσιεύετε στο Reddit!

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα TikTok "Είστε πολύ συχνά επισκέπτεστε" - Προτεινόμενες λύσεις

  • Η καλύτερη ώρα για δημοσίευση περιεχομένου στο Reddit από Δευτέρα έως Τετάρτη είναι 6 π.μ. έως 8 π.μ.
  • Την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα πρέπει να δημοσιεύσετε μεταξύ 4 π.μ. και 8 π.μ.
  • Το Σάββατο, μπορείτε να μοιραστείτε περιεχόμενο μετά τα μεσάνυχτα έως τις 2 π.μ.
  • Το πρωί είναι το καλύτερο τις Κυριακές. Έτσι, κοινοποιήστε τις αναρτήσεις από τις 6 π.μ. έως τις 10 π.μ.

Η καλύτερη στιγμή για δημοσίευση περιεχομένου στο Pinterest

Pinterest μπορεί να είναι μία από τις λιγότερο πολυσυζητημένες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούμε ευρέως. Έχει 433 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα από το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η αυξανόμενη δημοτικότητά του το καθιστά μία από τις καλύτερες διαδικτυακές πύλες που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις και οι δημιουργοί περιεχομένου. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, το 38% της αφοσίωσης σε αυτήν την πύλη προέρχεται από άτομα ηλικίας μεταξύ 50 και 64 ετών.

Επομένως, η καλύτερη ώρα για ανάρτηση στο Pinterest είναι μεταξύ 6 μ.μ. και 9 μ.μ. κάθε μέρα της εβδομάδας!

Η καλύτερη στιγμή για αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/ενημερωτικών δελτίων

Η χρήση του ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ και τα ενημερωτικά δελτία για προωθήσεις επωνυμίας, ενημερώσεις και αφοσίωση έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Σήμερα, σχεδόν κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πελατών της για να επικοινωνήσει μαζί τους με νέα προϊόντα και προσφορές.

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι συχνά ελέγχουν τα email τους κάθε πρωί, θα επωφεληθείτε περισσότερο αν μοιράζεστε ενημερωτικά δελτία και email μεταξύ 8 π.μ. έως 10 π.μ. κάθε μέρα.

Η κατάλληλη στιγμή κάνει τη διαφορά;

Ναι, ο χρόνος των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο πόσο καλά και γρήγορα προσεγγίζετε το κοινό σας. Όλα τα χρονικά διαστήματα που συζητήθηκαν προηγουμένως είναι καλά ερευνημένα. Οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ, οι παράγοντες επιρροής και οι δημιουργοί περιεχομένου που δημοσιεύουν τη δεδομένη στιγμή έχουν παραδεχτεί ότι έχουν καλύτερη ανταπόκριση. Αυτή η διαφορά προκύπτει επειδή η κίνηση είναι λιγότερη αυτές τις ώρες. Έτσι, οι πιθανότητες να προσελκύσουν τις αναρτήσεις σας στην επισκεψιμότητα είναι συγκριτικά λιγότερες.

Βασικά Takeaways

Η διατήρηση του χρόνου είναι εξαιρετικά απαραίτητη για τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν δημοφιλείς πλατφόρμες για κάποιο σκοπό. Εάν ασχολείστε με μεγάλο κοινό και θέλετε να παραμείνετε ενεργοί σε όλες αυτές τις πύλες, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε το πρόγραμμα των αναρτήσεων σας. Μπορείτε επίσης να λάβετε τη βοήθεια επαγγελματιών για τη διαχείριση των λογαριασμών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ναι, οι υπηρεσίες διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι άμεσα διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Μπορείτε επίσης να δείτε αυτά τα μαθήματα σχετικά με τη διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για μια καριέρα σε αυτόν τον τομέα.