Υπάρχει παιδική έκδοση του TikTok;

Το TikTok και ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του, το Instagram, έχουν αλλάξει τον τρόπο χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο αντίκτυπος ήταν τεράστιος όσον αφορά την εμβέλεια που έχει αποκτήσει. Μέσα στον αναπτυσσόμενο ψηφιακό κόσμο μας, η πρόσβαση σε ηλεκτρονικές συσκευές όπως τα smartphone έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Από τους ηλικιωμένους μέχρι τα παιδιά, όλοι έχουν ένα προσωπικό smartphone. Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι εφαρμογές όπως το TikTok έγιναν προσβάσιμες σε ανήλικα παιδιά. Αν και υπάρχουν πολιτικές ορίων ηλικίας TikTok, τα παιδιά αντιτίθενται στους κανόνες και δημιουργούν λογαριασμούς. Αυτό αναγκάζει τους γονείς να σκεφτούν εάν υπάρχει μια παιδική έκδοση του TikTok ή αν υπάρχει κάτι γνωστό ως περιορισμένη λειτουργία TikTok. Για όλους τους γονείς που επιθυμούν να παρακολουθούν τα παιδιά τους, σας προσφέρουμε αυτόν τον χρήσιμο και αποτελεσματικό οδηγό που σας ενημερώνει για τις εναλλακτικές της παιδικής έκδοσης του TikTok.

Υπάρχει παιδική έκδοση του TikTok;

Διαβάστε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος για να μάθετε για την παιδική έκδοση του TikTok και τα βήματα που δείχνουν πώς να ενεργοποιήσετε σε βάθος την Περιορισμένη λειτουργία στο TikTok χρησιμοποιώντας τις εικόνες για καλύτερη κατανόηση.

  Πώς να αλλάξετε την ηλικία σας στο TikTok

Υπάρχει όριο ηλικίας στο TikTok;

Ναι, το TikTok έχει περιορισμούς ορίου ηλικίας. Οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών τους λένε ότι ένας χρήστης πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών για να εγγραφεί σε λογαριασμό και να απολαύσει την πλήρη εμπειρία TikTok. Ωστόσο, πολλά παιδιά παραποιούν την ηλικία τους για να έχουν πρόσβαση στο TikTok χωρίς την άδεια των γονιών τους. Και αυτό σίγουρα εγείρει ένα ερώτημα: υπάρχει μια παιδική έκδοση του TikTok;

Είναι το TikTok ασφαλές για παιδιά 10 ετών;

Όχι, το TikTok δεν προωθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για παιδιά κάτω των 13 ετών, καθώς φιλοξενεί ενήλικο και χυδαίο περιεχόμενο. Το ακατάλληλο περιεχόμενο μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο και την ικανότητα σκέψης του παιδιού σας. Η διανοητική ανικανότητα να κατανοήσει τα αρνητικά σχόλια και η διαδικτυακή καταδίωξη είναι φρικτά πράγματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ψυχική κατάσταση του παιδιού σας.

Μπορεί ένα παιδί 11 ετών να έχει TikTok;

Όχι, τα παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το TikTok καθώς ο περιορισμός ορίου ηλικίας του TikTok ορίζει ότι ένας χρήστης πρέπει να έχει συμπληρώσει την ηλικία των 13 ετών πριν δημιουργήσει λογαριασμό στην πλατφόρμα ή τον χρησιμοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο.

Τι είναι μια εναλλακτική λύση φιλική προς τα παιδιά στο TikTok;

Αν ψάχνετε για την απάντηση στην ερώτηση, υπάρχει μια παιδική έκδοση του TikTok, ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς τα παιδιά στο TikTok διαθέσιμες στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει είναι το Zigazoo. Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί από δασκάλους και γονείς. Ενθαρρύνει τα παιδιά να δοκιμάσουν τη φαντασία τους δείχνοντάς τους εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Χάρη στην υψηλή διαδραστική συμπεριφορά του, τα παιδιά απολαμβάνουν την κύλιση στο βίντεο ενώ μαθαίνουν επίσης με διασκεδαστικό και αποτελεσματικό τρόπο. Άλλες εναλλακτικές είναι το Funimate και το Lomotif.

  Πώς να αποκτήσετε το φίλτρο κινουμένων σχεδίων στο TikTok

Υπάρχει παιδική έκδοση του TikTok;

Υπάρχει παιδική έκδοση του TikTok; Όχι, δεν υπάρχει καμία παιδική έκδοση του TikTok, αλλά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις αντί του TikTok, οι οποίες είναι πολύ πιο ασφαλείς και διασκεδαστικές για χρήση από το παιδί σας.

Το TikTok έχει 18+;

Ναι, το TikTok έχει περιεχόμενο για ενηλίκους. Αν και οι Όροι και Προϋποθέσεις είναι αυστηρά κατά του γυμνού ή της πορνογραφίας, ορισμένα βίντεο περνούν τον αλγόριθμο TikTok. Θα είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι κάποιο περιεχόμενο για ενήλικες υπάρχει πάντα στην πλατφόρμα, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά εχθρική για τα παιδιά.

Πώς να κάνετε το TikTok φιλικό προς τα παιδιά;

Παρόλο που το TikTok δεν επιτρέπει στα παιδιά να χρησιμοποιούν το TikTok, το κάνουν ούτως ή άλλως. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας δεν βλέπει ακατάλληλο περιεχόμενο ενώ χρησιμοποιεί την εφαρμογή. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να δοκιμάσετε την περιορισμένη λειτουργία TikTok, η οποία περιορίζει την εμφάνιση ακατάλληλων βίντεο κατά τη χρήση της εφαρμογής. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή TikTok στο τηλέφωνό σας Android ή iOS.

2. Πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ από την κάτω δεξιά γωνία.

3. Πατήστε στο εικονίδιο του χάμπουργκερ από την επάνω δεξιά γωνία.

  Πώς να προσθέσετε ετικέτα σε κάποιον στο TikTok

4. Πατήστε Ρυθμίσεις και απόρρητο.

5. Επιλέξτε Digital Wellbeing στην ενότητα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.

6. Πατήστε στην Περιορισμένη λειτουργία για να δημιουργήσετε μια παιδική έκδοση της εφαρμογής TikTok.

7. Τώρα, πατήστε στην επιλογή Ενεργοποίηση περιορισμένης λειτουργίας.

8. Δημιουργήστε έναν επιθυμητό κωδικό πρόσβασης που θα είναι δύσκολο να μαντέψει το παιδί σας. Στη συνέχεια, πατήστε Επόμενο.

9. Εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης που δημιουργήθηκε πριν και πατήστε ξανά στο Επόμενο.

Έχετε εισέλθει με επιτυχία στην περιορισμένη λειτουργία του TikTok. Μπορείτε να παραδώσετε το τηλέφωνο στο παιδί σας και να επιστρέψετε στη δουλειά χωρίς άγχος.

Τι σημαίνει η περιορισμένη λειτουργία στο TikTok;

Η περιορισμένη λειτουργία TikTok αναπτύχθηκε για να κρατά μακριά το ενήλικο και ακατάλληλο περιεχόμενο κατά τη χρήση της εφαρμογής. Εάν ενεργοποιήσετε αυτήν την περιορισμένη λειτουργία, το περιεχόμενο που μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλα τα είδη κοινού φιλτράρεται και μπορείτε να βλέπετε μόνο φιλικό περιεχόμενο. Μπορείτε να το θεωρήσετε ως την παιδική έκδοση της εφαρμογής TikTok.

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε περιορισμένη λειτουργία στο TikTok;

Η περιορισμένη λειτουργία TikTok είναι η τέλεια λειτουργία εάν θέλετε να αποτρέψετε τα παιδιά σας από το να δουν οποιοδήποτε ακατάλληλο περιεχόμενο στο TikTok. Εάν δεν ξέρετε πώς να ενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία στο TikTok, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίξτε το TikTok στη συσκευή σας και μεταβείτε στη σελίδα Προφίλ.

2. Πατήστε στο εικονίδιο του χάμπουργκερ > Ρυθμίσεις και απόρρητο.

3. Στην ενότητα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, πατήστε Ψηφιακή ευημερία.

4. Πατήστε Λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης > Ενεργοποίηση περιορισμένης λειτουργίας.

5. Ορίστε έναν μοναδικό και ισχυρό κωδικό πρόσβασης που το παιδί σας δεν θα μπορεί να μαντέψει και να πατήσει στο Επόμενο.

6. Εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης και πατήστε Επόμενο.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να λάβετε την απάντηση στην ερώτηση εάν υπάρχει μια παιδική έκδοση του TikTok. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή προτάσεις, μη διστάσετε να τις αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.