Εάν χρησιμοποιείτε SMS 2FA στο Facebook, ο αριθμός τηλεφώνου σας μπορεί να αναζητηθεί

Κοίτα, αγαπάμε το 2FA (έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων) και θέλουμε να το χρησιμοποιούν όλοι. Αλλά το 2FA που βασίζεται σε SMS δεν είναι η καλύτερη επιλογή και τώρα είναι ακόμα χειρότερο στο Facebook, επειδή μόλις ενεργοποιηθεί, επιτρέπει στους χρήστες να σας βρουν χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Παλιότερα, οποιοσδήποτε μπορούσε να μεταβεί στο Facebook και να κάνει μια αναζήτηση αριθμού τηλεφώνου για να βρει συγκεκριμένα άτομα. Εάν είχατε τον αριθμό τηλεφώνου σας στον λογαριασμό σας στο Facebook, τότε θα εμφανίζατε αυτήν την αναζήτηση. Αλλά τον Απρίλιο του περασμένου έτους, αυτή η δυνατότητα καταργήθηκε σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν ιδιωτικά δεδομένα (αν και προφανώς η αναζήτηση αριθμών τηλεφώνου εξακολουθεί να λειτουργεί στο Messenger).

Αλλά τώρα ανακαλύφθηκε ότι εάν χρησιμοποιείτε τον αριθμό τηλεφώνου σας για 2FA που βασίζεται σε SMS, το Facebook το χρησιμοποιεί για να βοηθήσει τους άλλους να σας βρουν. Ενώ η λειτουργία αναζήτησης αριθμού τηλεφώνου είναι ακόμα απενεργοποιημένη, εάν βρίσκεστε στις επαφές κάποιου στο τηλέφωνό του και ανεβάσετε αυτήν τη λίστα, θα εμφανιστείτε ως πιθανή σύνδεση. Ακαθάριστο.

  Αναζητήστε Hashtags στο Facebook, το Twitter και το Google Plus

Ειλικρινά, αυτό είναι τόσο μεγάλο μπάχαλο. Εάν ο μόνος λόγος για τον οποίο δίνετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Facebook είναι για να αυξήσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας και αυτός με τη σειρά του χρησιμοποιείται για να αξιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες επικοινωνίας, τότε αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα—το οποίο δεν θα υπήρχε αν το Facebook δεν ήταν τόσο καταραμένο. σκιερό με τα δεδομένα σας. Είναι αρκετά αηδιαστικό.

Για να προσθέσετε προσβολή στον τραυματισμό, δεν υπάρχει τρόπος να εξαιρεθείτε από αυτό. Μπορείτε να τον περιορίσετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις Facebook > Απόρρητο και ορίζοντας την επιλογή «ποιος μπορεί να σας αναζητήσει χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου που παρείχατε» σε «Φίλοι», που είναι η πιο ιδιωτική διαθέσιμη επιλογή. Στην καλύτερη περίπτωση είναι ένα επίδεσμο.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το αρχείο ιστορίας του Facebook

Διαφορετικά, έχετε μερικές επιλογές: μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, κάτι που πολλοί άνθρωποι απλά δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν. θα μπορούσατε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το 2FA, το οποίο δεν συνιστούμε καθόλου. ή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε άλλη μορφή 2FA. Εάν δεν θέλετε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, τότε η τελευταία επιλογή είναι μακράν η καλύτερη. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι η ζημιά πιθανότατα έχει γίνει—ο αριθμός τηλεφώνου σας είναι αποθηκευμένος. Αυτό μπορεί να μην αλλάξει κάτι. Ωστόσο, η μετάβαση σε μια καλύτερη μέθοδο ασφαλείας που δεν περιλαμβάνει τον αριθμό τηλεφώνου σας δεν είναι ποτέ κακή ιδέα.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας εκεί έξω, αλλά είμαστε μεγάλοι θαυμαστές του Authy. Χρησιμοποιεί το ίδιο γνωστό σύστημα που βασίζεται σε κώδικα που έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε με τον έλεγχο ταυτότητας που βασίζεται σε SMS, αλλά αντί να λαμβάνετε ένα μήνυμα κειμένου με τον κωδικό σας, ενεργοποιείτε απλώς την εφαρμογή Authy και τραβάτε τον κωδικό από εκεί. Έχουμε έναν εξαιρετικό οδηγό για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε με το Authy εάν ​​είναι η πρώτη φορά που το χρησιμοποιείτε.

  Πώς να διαγράψετε μια ιστορία στο Facebook

Για να ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook με το Authy, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του FB και, στη συνέχεια, Ασφάλεια και Σύνδεση. (Σε κινητό μπορείτε να το βρείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις & Απόρρητο > Ρυθμίσεις.)

Από εκεί, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία στην ενότητα “Χρήση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων”.

Από εκεί μπορείτε να ρυθμίσετε μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας (ή ακόμα καλύτερα, να χρησιμοποιήσετε ένα κλειδί ασφαλείας).

Και αυτό είναι όλο. Ο λογαριασμός σας είναι ακόμα πιο ασφαλής από πριν και το Facebook δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τον αριθμό τηλεφώνου σας για οτιδήποτε δεν θέλετε.

μέσω TechCrunch