Το USB 4 θα φέρει ταχύτητες Thunderbolt για λιγότερα χρήματα

Μόλις μάθατε τη διαφορά μεταξύ USB Gen 1, Gen 2 και Gen 2×2; Λοιπόν, ετοιμαστείτε να τα πετάξετε όλα αυτά, γιατί τα Φόρουμ Εφαρμογών USB (USB-IF) μόλις ανακοίνωσαν το USB 4 και θα τα ξεπεράσει όλα.

Το USB κινείται γρήγορα, τόσο με την έννοια της «μεταφοράς των δεδομένων σας» όσο και με την έννοια «τα πρότυπα έχουν αλλάξει ξανά». Το USB-IF ανακοίνωσε πρόσφατα νέα σχήματα ονομασίας για το USB 3.2, την πιο πρόσφατη προδιαγραφή USB που υπόσχεται ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 20 Gbps. Αλλά όσο γρήγορο είναι το USB 3.2, το Thunderbolt 3, ένα πρότυπο USB τριών ετών, μπορεί να υπερηφανεύεται για διπλάσια ταχύτητα στα 40 Gbps. Το USB 4 θα το αλλάξει αυτό προσφέροντας τις ίδιες ταχύτητες.

Το Thunderbolt ήταν ιδιόκτητο και ακριβό

Αν αναρωτιέστε γιατί το Thunderbolt 3 δεν κυριαρχεί ήδη στο πεδίο USB, η απάντηση είναι το κόστος. Η Intel δημιούργησε το Thunderbolt 3 και όποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει (είτε είναι μια μονάδα flash, η θύρα του φορητού υπολογιστή σας ή ένα καλώδιο) πρέπει να πληρώσει μια τροφοδοσία δικαιωμάτων εκμετάλλευσης για να λάβει πιστοποίηση. Αυτή η χρέωση σημαίνει ότι η τιμή οποιουδήποτε σχετίζεται με το Thunderbolt αυξάνεται και άλλες προδιαγραφές USB παραμένουν φθηνότερες συγκριτικά. Γι’ αυτό θα βρείτε το Thunderbolt στο premium MacBook σας αλλά όχι σε φορητό υπολογιστή 300$. Το κόστος είναι απαγορευτικό και αυτός είναι μόνο ένας λόγος για τον οποίο δεν είναι όλα τα USB-C ίδια.

  Πώς να τροποποιήσετε το αρχείο Hosts στα Windows 10

Αλλά η Intel θέλει μια ευρύτερη υιοθέτηση του Thunderbolt, και σε επιδίωξη αυτού ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τις προδιαγραφές. Το USB 4 βγήκε από αυτή τη μονάδα. Σύμφωνα με την Ομάδα προώθησης USB, το USB 4 θα προσφέρει την ίδια ταχύτητα με το Thunderbolt μέσω της χρήσης δύο καναλιών 20 Gbps. Οι υψηλές ταχύτητες όπως αυτή θα κάνουν την εκτέλεση εξωτερικών οθονών και εξωτερικών καρτών γραφικών πιο εφικτή και, χωρίς αυτά τα δικαιώματα, λιγότερο δαπανηρή. Και ως συνήθως, το USB 4 θα είναι συμβατό προς τα πίσω με USB 3.2, USB 2.0. Ωστόσο, λόγω της τεχνολογίας της Intel, το USB 4 θα είναι επίσης συμβατό προς τα πίσω με το Thunderbolt 3.

  Πώς να ανοίξετε τις συσκευές αναπαραγωγής και εγγραφής στα Windows 10 1803

Ένα άλλο όφελος θα πρέπει να είναι το κόστος των συσκευών USB 4. Δεδομένου ότι η δημιουργία USB 4 δεν απαιτεί πληρωμή δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στην Intel, το συνολικό κόστος των προϊόντων USB 4 θα πρέπει να είναι χαμηλότερο από τις συσκευές Thunderbolt 3.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, η απόκτηση αυτών των ταχυτήτων σημαίνει ανανέωση όλου του υλικού. Δεν αρκεί να έχετε μια μονάδα flash USB με ταχύτητα 40 Gbps, η θύρα στην οποία την συνδέετε πρέπει επίσης να ταιριάζει με αυτή τη δυνατότητα. Εάν συνδέσετε μια μονάδα USB 4 σε μια μονάδα USB 3.2 2×2, θα περιοριστείτε στην μέγιστη ταχύτητα της θύρας (και αντίστροφα).

Αυτό είναι απλώς ένα προσχέδιο προδιαγραφών με βασικές πληροφορίες

Δυστυχώς, αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι…κάτι άλλο. Για παράδειγμα, η Intel λέει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει το Thunderbolt 3 μαζί με το USB 4, επομένως είναι λογικό να παρέχει πλεονεκτήματα που δεν παρέχει το USB 4, ποια είναι αυτά τα οφέλη δεν έχουν αναφερθεί.

  Πώς να γράψετε κλάσματα στο PowerPoint

Επίσης, δεν γνωρίζουμε πότε θα δούμε τα πρώτα προϊόντα USB 4. Οι οριστικές προδιαγραφές για το πρότυπο USB 4 δεν θα έρθουν μέχρι τα μέσα του έτους, το συντομότερο, και μόνο από εκεί θα πρέπει οι κατασκευαστές να ξεκινήσουν τη δημιουργία προϊόντων USB 4.

Και το άλλο που δεν ξέρουμε; Η τελική ονομασία. Εάν ελπίζετε ότι θα ονομάζεται USB 4, μην κρατάτε την αναπνοή σας. Η ονομασία έρχεται συχνά αργότερα, όπως φαίνεται με το USB 3.2 2×2, το οποίο το USB-IF αρχικά αναφερόταν ως USB 3.2. Αλλά όταν διευθετηθούν όλες αυτές οι λεπτομέρειες και η σκόνη καταλαγιάσει, μπορεί να πραγματοποιηθεί τελικά η μακροχρόνια υπόσχεση «μίας θύρας που θα τις κυβερνά όλες» με USB-C.

μέσω Το χείλος και USB-IF