Νέα ενημέρωση Spectre-Busting επιταχύνει τους υπολογιστές Windows 10

Οι υπολογιστές με Windows 10 που εκτελούν την ενημέρωση Οκτωβρίου 2018 λαμβάνουν τώρα βελτιωμένες επιδιορθώσεις Spectre. Αυτό θα πρέπει να επιταχύνει πολλούς υπολογιστές που επιβράδυνε η Microsoft με τις ενημερώσεις κώδικα Spectre του Ιανουαρίου 2018. Αυτή η βελτίωση, που ονομάζεται “Retpoline”, είχε αρχικά προγραμματιστεί για την επόμενη ενημέρωση των Windows 10.

Τεχνικές πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργεί το “Retpoline” της Google είναι διαθέσιμο, αλλά δεν χρειάζεται να ιδρώνετε τις λεπτομέρειες. Όταν εφαρμόζεται στα Windows, σημαίνει ότι το λειτουργικό σύστημα μπορεί να προστατεύσει από επιθέσεις Spectre χωρίς αξιοσημείωτη ποινή απόδοσης.

  Πώς να προσθέσετε εξώφυλλο άλμπουμ και να ενημερώσετε ετικέτες ID3 για μουσική στα Windows

Γράψαμε προηγουμένως ότι οι επιταχύνσεις που σχετίζονται με τη διόρθωση του Spectre θα φτάσουν με την επερχόμενη ενημέρωση των Windows 10 του Απριλίου 2019, που ονομάζεται επίσης 19H1. Τώρα, η Microsoft ενεργοποιεί σιγά-σιγά αυτή τη δυνατότητα σε τρέχοντες υπολογιστές Windows 10 — εφόσον εκτελούν την ενημέρωση Οκτωβρίου 2018. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτές οι ενημερώσεις κώδικα είναι διαθέσιμες σε μια σταθερή έκδοση των Windows.

Αυτή η αλλαγή έφτασε στην ενημέρωση των Windows KB4482887, που κυκλοφόρησε την 1η Μαρτίου 2019. Ωστόσο, αυτό ενεργοποιεί τη νέα δυνατότητα Retpoline μόνο “σε ορισμένες συσκευές”. Όπως της Microsoft Ανάρτηση ιστολογίου Retpoline εξηγεί:

  Πώς να διορθώσετε τις συσκευές δικτύου που δεν εμφανίζονται στην Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 10

Τους επόμενους μήνες, θα ενεργοποιήσουμε το Retpoline ως μέρος της σταδιακής διάθεσης μέσω διαμόρφωσης cloud. Λόγω της πολυπλοκότητας της υλοποίησης και των σχετικών αλλαγών, ενεργοποιούμε μόνο τα οφέλη απόδοσης του Retpoline για Windows 10, έκδοση 1809 και νεότερες εκδόσεις.

Με άλλα λόγια, η Microsoft θα ενεργοποιήσει σιγά-σιγά το Retpoline σε μικρές ποσότητες υπολογιστών κάθε φορά, διασφαλίζοντας ότι λειτουργεί σωστά — αυτή είναι η “σταδιακή διάθεση”. Και θα ενεργοποιηθεί στον υπολογιστή σας μόνο εάν έχετε κάνει αναβάθμιση στην ενημέρωση Οκτωβρίου 2018 των Windows 10.

Όλοι οι υπολογιστές θα λάβουν αυτή τη βελτίωση κατά την αναβάθμιση στην Ενημέρωση Απριλίου 2019 σύμφωνα με τον Mehmet Iyigun της Microsoft.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την κάμερα στο Omegle

Σήμερα, ξεκινάμε τη σταδιακή διάθεση της βελτιστοποίησης απόδοσης Retpoline για μετριασμούς της παραλλαγής Spectre 2 στα Windows 10 1809. Όπως έχουμε μοιραστεί στο παρελθόν, τα Windows 10 19H1 θα διατίθενται με το Retpoline ενεργοποιημένο από προεπιλογή.https://t.co/qCloXzDzWk#retpoline #φάντασμα #παράθυρα

— Mehmet Iyigun (@mamyun) 1 Μαρτίου 2019

Αυτή η δυνατότητα εξακολουθεί να είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και πιθανότατα δεν την έχετε ενεργοποιημένη ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε την Ενημέρωση Οκτωβρίου 2018. Ωστόσο, εάν αυτές οι ενημερώσεις κώδικα Spectre επιβράδυναν τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να επιταχύνει σύντομα.