Διορθώστε το πρόγραμμα οδήγησης NVIDIA που δεν είναι συμβατό με αυτήν την έκδοση των Windows

Τα παιχνίδια δεν είναι πλέον απλώς μια μορφή ψυχαγωγίας ή ένας τρόπος για να περάσει η ώρα. Για πολλούς ανθρώπους, έχει γίνει νόμιμη απασχόληση. Το παιχνίδι, η επεξεργασία βίντεο και οι εργασίες που σχετίζονται με γραφικά είναι αδύνατες χωρίς GPU. Πάνω από το 51% της αγοράς παιχνιδιών κυριαρχείται από υπολογιστές, με τις κονσόλες να έρχονται με περίπου 30% και τα smartphone με περίπου 13%. Εάν υπάρχουν μικρά προβλήματα με τη GPU ή την κάρτα γραφικών, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την απόδοση του παιχνιδιού σας. Τα παιχνίδια, η επεξεργασία βίντεο και οι εργασίες που σχετίζονται με γραφικά είναι αδύνατες χωρίς GPU. Και αν κάποιος αντιληφθεί ότι το μήνυμα σφάλματος του τυπικού προγράμματος οδήγησης γραφικών NVIDIA δεν είναι συμβατό με αυτήν την έκδοση των Windows, δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα σοκ για έναν παίκτη ή έναν σχεδιαστή. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, είστε στο σωστό μέρος. Σας προσφέρουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόγραμμα οδήγησης NVIDIA που δεν είναι συμβατό με αυτήν την έκδοση του σφάλματος των Windows.

Πώς να διορθώσετε το πρόγραμμα οδήγησης NVIDIA που δεν είναι συμβατό με αυτήν την έκδοση των Windows

Τα στοιχεία υλικού και λογισμικού συνδέονται μέσω των προγραμμάτων οδήγησης. Εάν το πρόγραμμα οδήγησης σταματήσει να λειτουργεί για οποιονδήποτε λόγο, η λειτουργία της συσκευής θα γίνει ασταθής και τυχόν συνδεδεμένο λογισμικό και εφαρμογές θα σταματήσουν επίσης να λειτουργούν. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ζητήματα που δεν είναι συμβατά με το πρόγραμμα οδήγησης NVIDIA για τους ακόλουθους λόγους:

  • Εγκατάσταση προγράμματος οδήγησης που δεν υποστηρίζεται. Για παράδειγμα, λήψη προγράμματος οδήγησης 32-bit σε λειτουργικά συστήματα 64-bit.
  • Ξεπερασμένο ή κατεστραμμένο πρόγραμμα οδήγησης.
  • Ζητήματα με την ενημέρωση των Windows.
  Πώς να προσθέσετε ένα πλήκτρο μενού στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας με Windows 10

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή

Η επανεκκίνηση του μηχανήματός σας είναι το πρώτο πράγμα που συμβουλεύουμε πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε μέθοδο. Η επανεκκίνηση θα διορθώσει όλα τα προσωρινά ζητήματα ή τα κατεστραμμένα αρχεία που μπορεί να προκαλούν το σφάλμα του προγράμματος οδήγησης NVIDIA που δεν είναι συμβατό με αυτήν την έκδοση των Windows.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Power.

3. Τέλος, επιλέξτε την επιλογή Επανεκκίνηση.

Εάν δεν λειτουργεί, δοκιμάστε τις άλλες μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω.

Μέθοδος 2: Ενημερώστε τα Windows

Η ενημέρωση του συστήματος μπορεί επίσης να λύσει το πρόβλημα του προγράμματος οδήγησης NVIDIA που δεν είναι συμβατό με αυτήν την έκδοση των Windows. Τα περισσότερα από τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης είναι κατασκευασμένα και σχεδιασμένα σύμφωνα με το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα που κυκλοφορεί στην αγορά. Εάν χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση των Windows, τότε είναι πιθανό το πρόγραμμα οδήγησης να μην λειτουργεί σωστά. Επομένως, καλό είναι να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10.

Μέθοδος 3: Επαναφορά ενημερώσεων προγραμμάτων οδήγησης NVIDIA

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης στην προηγούμενη έκδοση. Εάν κάνατε πρόσφατα κάποιες αλλαγές σχετικά με το πρόγραμμα οδήγησης NVIDIA και αμέσως μετά αρχίσατε να αντιμετωπίζετε το μήνυμα σφάλματος – το τυπικό πρόγραμμα οδήγησης γραφικών NVIDIA δεν είναι συμβατό με αυτήν την έκδοση των Windows. Στη συνέχεια, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10.

  Αποθηκεύστε φωτογραφίες και βίντεο Instagram στο σύστημά σας [Windows]

Μέθοδος 4: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης NVIDIA

Εάν καμία από τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω δεν λειτουργεί για εσάς, εγκαταστήστε ξανά τα προγράμματα οδήγησης NVIDIA. Το καλύτερο μέρος σχετικά με τη λήψη προγραμμάτων οδήγησης από τη σελίδα λήψης προγραμμάτων οδήγησης NVIDIA είναι ότι θα εντοπίσει αυτόματα το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης για τον υπολογιστή σας. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10.

Μέθοδος 5: Χρησιμοποιήστε το NVIDIA GeForce Experience

Το GeForce Experience λειτουργεί σαν Πίνακας Ελέγχου για την NVIDIA GPU σας. Από εκεί μπορείτε να τροποποιήσετε τα γραφικά, τα παιχνίδια και τις ρυθμίσεις οθόνης. Μπορεί να βελτιώσει την απόδοση των γραφικών, να ενημερώνει αυτόματα τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης και να μεταδώσει και να ηχογραφήσει παιχνίδια είναι μεταξύ ορισμένων από τις δυνατότητες. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να διορθώσετε το πρόγραμμα οδήγησης NVIDIA που δεν είναι συμβατό με αυτήν την έκδοση των Windows, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Geforce Experience.

1. Επισκεφτείτε το NVIDIA GeForce Experience σελίδα λήψης και κάντε κλικ στο Λήψη τώρα.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο φάκελο “Λήψεις” και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο .exe που έχετε λάβει.

3. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

4. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε GeForce Experience και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

5. Μεταβείτε στην καρτέλα Προγράμματα οδήγησης και κάντε κλικ στο Έλεγχος για ενημερώσεις. Τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης θα εμφανίζονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις συστήματος.

6. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Λήψη προγράμματος οδήγησης και επιλέξτε Προσαρμοσμένη διαδικασία εγκατάστασης.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν εναλλακτικό κωδικό πρόσβασης για έναν λογαριασμό Windows 10 Live

7. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή Εκτέλεση καθαρής εγκατάστασης.

8. Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκατάστασης, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Ελέγξτε εάν το πρόβλημα του προγράμματος οδήγησης NVIDIA που δεν είναι συμβατό με αυτήν την έκδοση των Windows έχει επιλυθεί.

Συχνές Ερωτήσεις (Συχνές Ερωτήσεις)

Q1. Μπορώ να αλλάξω ή να αναβαθμίσω τη GPU NVIDIA στον φορητό υπολογιστή μου;

Απ. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του φορητού υπολογιστή που χρησιμοποιείτε, εάν έχει αφαιρούμενη GPU και απαιτήσεις συστήματος. Αντί να διαμορφώσετε το υλικό, συνιστούμε να αγοράσετε ένα νέο φορητό υπολογιστή παιχνιδιών ή να δημιουργήσετε τον δικό σας προσαρμοσμένο υπολογιστή για να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Ε2. Ποια είναι η καλύτερη GPU; NVIDIA vs AMD vs Intel vs Mac;

Απ. Το Mac με τα τσιπ της σειράς M βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ενώ η Intel εστιάζει στη δημιουργία ολοκληρωμένων γραφικών κατάλληλων για περιήγηση στο Διαδίκτυο, ελαφριά παιχνίδια και εργασίες μεσαίου επιπέδου που σχετίζονται με γραφικά. Επί του παρόντος, υπάρχουν μόνο δύο σημαντικοί παίκτες AMD και NVIDIA και οι δύο είναι εξίσου καλοί από άποψη αρχιτεκτονικής και απόδοσης. Από αυτά τα δύο, η NVIDIA έχει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι της AMD λόγω της αγάπης της κοινότητας και του ηγέτη της αγοράς σε αυτόν τον κλάδο.

Ε3. Πώς να γίνετε επαγγελματίας gamer;

Απ. Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε ένα παιχνίδι και να ξεκινήσετε την εξάσκηση. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να εμπλακείτε σε κοινότητες διαδικτυακών παιχνιδιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Discord για να επικοινωνήσετε με άλλους παίκτες και να συμμετάσχετε στα τουρνουά.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι μπορέσατε να διορθώσετε το πρόγραμμα οδήγησης NVIDIA που δεν είναι συμβατό με αυτήν την έκδοση των Windows. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή προτάσεις σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία, μην διστάσετε να τα αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.