Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν εναλλακτικό κωδικό πρόσβασης για έναν λογαριασμό Windows 10 Live

Εάν επιλέξετε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Microsoft live με το προφίλ χρήστη των Windows 10, εφαρμόζετε αυτόματα ένα κλείδωμα με κωδικό πρόσβασης στην οθόνη. Ο κωδικός πρόσβασης που πρέπει να εισαγάγετε για να ξεκλειδώσετε το σύστημά σας είναι ο ίδιος κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στον ζωντανό λογαριασμό σας. Εάν δεν σας αρέσει να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης στον ζωντανό λογαριασμό σας κάθε φορά που ξεκλειδώνετε το σύστημά σας, μπορείτε να ορίσετε έναν εναλλακτικό κωδικό πρόσβασης για έναν ζωντανό λογαριασμό Windows 10 και να τον χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στην επιφάνεια εργασίας σας.

Αυτός ο εναλλακτικός κωδικός πρόσβασης για έναν ζωντανό λογαριασμό Windows 10 είναι στην πραγματικότητα μια ενσωματωμένη δυνατότητα των Windows 10. Στην πραγματικότητα, ήταν επίσης μέρος των Windows 8/8.1. Μπορείτε να ορίσετε ένα PIN ή έναν κωδικό πρόσβασης εικόνας και να το χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε αντί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του ζωντανού λογαριασμού σας.

  Πώς να κλείσετε αυτόματα το πρόγραμμα περιήγησης Edge όταν το ανοίξουν τα Windows 10

Εναλλακτικός κωδικός πρόσβασης για Windows 10

Για να ρυθμίσετε είτε ένα PIN είτε έναν κωδικό πρόσβασης εικόνας, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Λογαριασμοί

Επιλέξτε την καρτέλα «Επιλογές εισόδου» και επιλέξτε μία από τις δύο εναλλακτικές επιλογές κωδικού πρόσβασης. PIN ή Κωδικός εικόνας.

Κωδικοί πρόσβασης για συγκεκριμένες συσκευές

Εάν έχετε περισσότερα από ένα μηχανήματα Windows 10, μπορείτε να ορίσετε διαφορετικό PIN ή κωδικό πρόσβασης εικόνας για κάθε ένα. Αυτός ο συγκεκριμένος τύπος κωδικού πρόσβασης δεν συγχρονίζεται μεταξύ των συσκευών. Είναι απλώς άλλο ένα κομμάτι πρόσθετης ασφάλειας, επειδή το PIN, από προεπιλογή έχει μόνο τέσσερα ψηφία και μπορεί να απομνημονευθεί. Εάν εισάγετε το ίδιο σε κάθε μηχάνημα που έχετε, είναι βέβαιο ότι θα γίνει αντιληπτό. Εναλλακτικά, μπορείτε να το αλλάξετε έτσι ώστε το PIN να περιλαμβάνει και αλφάβητα. Με αυτόν τον τρόπο θα επεκταθεί το μήκος του PIN σας πέρα ​​από τα προεπιλεγμένα 4 ψηφία.

  Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων Bluetooth στα Windows

Η οθόνη ρυθμίσεων για τη ρύθμιση του PIN λέει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε σε εφαρμογές και υπηρεσίες. Εάν ανησυχείτε, αυτό σημαίνει ότι το PIN σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδεθείτε στον ζωντανό λογαριασμό σας σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, ας πούμε, μην είστε. Αυτό το PIN θα λειτουργεί μόνο στο σύστημα για το οποίο έχει διαμορφωθεί.

Η λειτουργία δεν αναφέρει σε ποιες εφαρμογές ή υπηρεσίες μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το PIN και εφαρμογές όπως το Skype και το Xbox εξακολουθούν να ζητούν να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης στον ζωντανό λογαριασμό σας. Εάν έχετε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, θα απαιτηθεί ο κωδικός που αποστέλλεται στο τηλέφωνο ή στο email σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνδεσης.

  9 τρόποι για να ανοίξετε το PowerShell στα Windows 10

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της χρήσης ενός PIN είναι ότι μόλις το εισαγάγετε, δεν χρειάζεται να πατήσετε το πλήκτρο Enter. Αυτό ισχύει μόνο για τετραψήφιο PIN και όχι για αλφαριθμητικά. Είναι ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα θα το συνηθίσετε.