Διορθώστε το παιχνίδι Steam που απεγκαταστάθηκε τυχαία στα Windows 10

Το Steam είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα μεταξύ των παικτών. Δημιουργήθηκε από τη Valve και περιέχει πολλά παιχνίδια διαθέσιμα για λήψη από τους χρήστες. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πουλήσουν παιχνίδια στο Steam και να κάνουν διάφορα άλλα πράγματα, όπως να ανταλλάξουν αντικείμενα και να συνομιλήσουν σε ομάδες με άλλους παίκτες. Η πλατφόρμα έχει διατηρηθεί άψογα από τη Valve, ωστόσο, κάθε τόσο εμφανίζονται κάποια προβλήματα σε αυτήν. Πρόσφατα ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι το παιχνίδι Steam τους απεγκαταστάθηκε τυχαία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα εγκατεστημένα παιχνίδια τους εμφανίζονται ως απεγκατεστημένα. Μπορεί να είναι απογοητευτικό να ανακαλύψετε ότι το παιχνίδι σας Steam απεγκαταστάθηκε μόνο του. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, είστε στο σωστό μέρος. Σας προσφέρουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα τυχαίας απεγκατάστασης των παιχνιδιών Steam.

Πώς να διορθώσετε το παιχνίδι Steam που απεγκαταστάθηκε τυχαία στα Windows 10

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από το πρόβλημα της τυχαίας απεγκατάστασης των παιχνιδιών Steam. Εδώ είναι μερικά από αυτά.

  • Το Steam δεν ανιχνεύει το φάκελο Library
  • Ζητήματα ανάγνωσης του αρχείου ClientRegistry
  • Κατεστραμμένο αρχείο Appmanifest

Αφού μάθετε τους πιθανούς λόγους για τους οποίους το παιχνίδι Steam απεγκαταστάθηκε μόνο του, αφήστε μας να εξετάσουμε ορισμένες μεθόδους για να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα όπου τα εγκατεστημένα παιχνίδια σας εμφανίζονται ως απεγκατεστημένα.

Μέθοδος 1: Δημιουργία νέου φακέλου βιβλιοθήκης

Αν κάνετε λήψη των παιχνιδιών σας στο Steam σε ξεχωριστό φάκελο, μερικές φορές, το Steam μπορεί να δυσκολευτεί να εντοπίσει και να μην εντοπίσει το παιχνίδι σας. Μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα με την τυχαία απεγκατάσταση του παιχνιδιού Steam. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο βιβλιοθήκης για να αποθηκεύσετε τα παιχνίδια σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να κάνετε το ίδιο.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τη συμπίεση ταπετσαρίας στα Windows 10

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Steam και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Στην επάνω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στην επιλογή Steam και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψεις που υπάρχει στο αριστερό παράθυρο.

4. Τώρα στην ενότητα Βιβλιοθήκες περιεχομένου, κάντε κλικ στο κουμπί ΦΑΚΕΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ STEAM. Θα ανοίξει το παράθυρο του Storage Manager που θα εμφανίζει τις τρέχουσες μονάδες αποθήκευσης.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύμβολο + δίπλα στις μονάδες αποθήκευσης. Θα δείτε ένα μήνυμα με τίτλο Προσθήκη νέου φακέλου βιβλιοθήκης Steam.

6. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Επιτρέψτε μου να επιλέξω μια άλλη τοποθεσία.

7. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη.

8. Μετά από αυτό Δημιουργήστε ή επιλέξτε νέο φάκελο βιβλιοθήκης Steam: θα εμφανιστεί το παράθυρο. Επιλέξτε ένα από αυτά:

  • έναν προϋπάρχοντα φάκελο ή
  • δημιουργήστε ένα νέο κάνοντας κλικ στο κουμπί Νέος φάκελος….

9. Αφού επιλέξετε τον φάκελο της επιλογής σας, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή.

Μέθοδος 2: Εκτελέστε απευθείας παιχνίδια

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την τυχαία απεγκατάσταση του παιχνιδιού Steam, μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε παιχνίδια απευθείας από τον κοινό φάκελο επιλέγοντας τα εκτελέσιμα αρχεία τους. Ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι αυτή η μέθοδος έλυσε το πρόβλημα. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο συντόμευσης Steam και επιλέξτε Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου.

  Πώς να κατεβάσετε ένα αρχείο με μια εντολή PowerShell στα Windows 10

Σημείωση: Σε περίπτωση που δεν έχετε συντόμευση Steam, μπορείτε να φτάσετε στο φάκελο Steam μεταβαίνοντας στην προεπιλεγμένη θέση του, δηλαδή C:Program Files (x86)Steam. Ή διαβάστε τον οδηγό μας Πού είναι εγκατεστημένα τα παιχνίδια Steam εδώ.

2. Μέσα στο φάκελο Steam, βρείτε και κάντε διπλό κλικ στον φάκελο steamapps.

3. Μέσα στο φάκελο Steamapps, εντοπίστε τον κοινό φάκελο και κάντε διπλό κλικ σε αυτόν.

4. Βρείτε τον φάκελο του παιχνιδιού (π.χ. Σκάκι) που προκαλεί το πρόβλημα και κάντε διπλό κλικ πάνω του.

5. Εντοπίστε το αρχείο .exe αυτού του παιχνιδιού και κάντε διπλό κλικ σε αυτό για να το ανοίξετε. Επιβεβαιώστε οποιοδήποτε μήνυμα στο Steam.

Μέθοδος 3: Τροποποίηση αρχείου Appmanifest

Το αρχείο Appmanifest υπάρχει στον φάκελο steamapps και αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του παιχνιδιού Steam. Αλλά μπορεί να καταστραφεί ή να καταστραφεί από το πρόγραμμα προστασίας από ιούς που μπορεί να το εντοπίσει ως κακόβουλο αρχείο. Μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα με την τυχαία απεγκατάσταση του παιχνιδιού Steam. Μπορείτε να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα τροποποιώντας το αρχείο appmanifest χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Μεταβείτε στο φάκελο Steamapps όπως φαίνεται στη Μέθοδο 2.

2. Εδώ, εντοπίστε το αρχείο appmanifest_X.acf. Εδώ το X σημαίνει αναγνωριστικό παιχνιδιού που θα διαφέρει από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Σημείωση: Εάν έχετε μπερδευτεί ποιο αναγνωριστικό αντιπροσωπεύει ποιο παιχνίδι, μπορείτε να αναζητήσετε αυτό το αναγνωριστικό στη σελίδα πληροφοριών του steamdb. Θα λάβετε τις απαραίτητες πληροφορίες.

3. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο appmanifest_X.acf και επιλέξτε Άνοιγμα με > Σημειωματάριο.

4. Στο Σημειωματάριο, πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + F ταυτόχρονα για να ανοίξετε το παράθυρο Εύρεση.

5. Πληκτρολογήστε installdir στο πλαίσιο κειμένου δίπλα στο Find what και κάντε κλικ στο κουμπί Find Next.

  Πώς να αξιολογήσετε και να αναλύσετε μια καλή φωτογραφία

6. Μόλις εντοπιστεί το installdir, αντικαταστήστε το κείμενο εκεί με το όνομα του φακέλου του παιχνιδιού.

Σημείωση: Μπορείτε να ελέγξετε το όνομα του φακέλου του παιχνιδιού σε αυτήν τη θέση C:Program Files (x86)Steamsteamappscommon. Όλα τα παιχνίδια βρίσκονται εδώ.

7. Εκκινήστε την εφαρμογή Steam από τη γραμμή αναζήτησης των Windows.

Μερικές φορές το πρόγραμμα προστασίας από ιούς μπορεί να διαγράψει το αρχείο appmanifest, εάν δεν μπορείτε να βρείτε το αρχείο appmanifest στο φάκελο steamapps, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

8. Βρείτε το αναγνωριστικό παιχνιδιού του παιχνιδιού που προκαλεί το σφάλμα μεταβαίνοντας στη σελίδα πληροφοριών του steamdb. Σημειώστε το.

9. Μεταβείτε στη δεδομένη διαδρομή τοποθεσίας στην Εξερεύνηση αρχείων.

C:Program Files (x86)Steamsteamappsdownloading

10. Μέσα στο φάκελο λήψης, εντοπίστε το φάκελο με τον αριθμό ID που σημειώσατε στο βήμα 8.

11. Κάντε διπλό κλικ πάνω του για να το ανοίξετε και στη συνέχεια ελαχιστοποιήστε το.

12. Εκκινήστε το Steam και μεταβείτε στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε την καρτέλα Βιβλιοθήκη.

13. Στο δεξί παράθυρο, κάτω από την ενότητα Παιχνίδια, εντοπίστε το προβληματικό παιχνίδι και κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Εγκατάσταση.

14. Μόλις κάνετε κλικ στο Εγκατάσταση, ελέγξτε το φάκελο που ελαχιστοποιήσατε στο βήμα 11. Διαγράψτε όλα τα αρχεία που υπάρχουν σε αυτόν πατώντας τα πλήκτρα Ctrl + A μαζί για να επιλέξετε όλα τα αρχεία και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Διαγραφή.

Μετά από αυτό, το Steam θα σταματήσει τη λήψη του παιχνιδιού και θα ελέγξει για αρχείο που λείπει, το οποίο θα κατεβάσει αργότερα. Αυτό θα πρέπει να επιλύσει το πρόβλημα.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι μπορέσατε να διορθώσετε το πρόβλημα τυχαίας απεγκατάστασης του παιχνιδιού Steam. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.