Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη δόνηση πληκτρολογίου στο iPhone

Εκτός από πολλές νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης προσαρμογής οθόνης κλειδώματος, κωδικών πρόσβασης και επεξεργασίας μηνυμάτων, το iOS 16 φέρνει επίσης μερικές υπέροχες νέες δυνατότητες. Ένα από τα κρυφά χαρακτηριστικά στο iOS 16 είναι η δυνατότητα ενεργοποίησης απτικών για το πληκτρολόγιο iPhone. Για όσους δεν γνωρίζουν, εάν ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, θα αισθανθείτε μια δόνηση όταν πληκτρολογείτε στο πληκτρολόγιο του iPhone σας. Επομένως, εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμπειρία πληκτρολόγησης, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό και να μάθετε πώς να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τα απτικά πληκτρολόγια στο iPhone στο iOS 16!

Ενεργοποίηση δόνησης πληκτρολογίου στο iPhone στο iOS 16 (2022)

Αν δεν το ξέρατε, τα απτικά πληκτρολογίου υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Πολλές εφαρμογές πληκτρολογίου iOS τρίτων, όπως το Microsoft SwiftKey και η υποστήριξη Gboard, αυτή η δυνατότητα, αλλά το ίδιο έλειπε στο προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο. Οι χρήστες iPhone ζητούσαν αυτή τη μικρή δυνατότητα για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και η Apple τελικά την άκουσε. Η λειτουργία απτικών πληκτρολογίων υποστηρίζεται σε όλα τα μοντέλα iPhone που είναι συμβατά με iOS 16, πράγμα που σημαίνει ότι θα λαμβάνετε δόνηση κατά την πληκτρολόγηση σε iPhone 8 ή μεταγενέστερη έκδοση.

  Πώς να ελέγξετε εάν ο επεξεργαστής σας είναι 32-bit ή 64-bit

Ενεργοποιήστε την απτική ανάδραση στο πληκτρολόγιο iPhone

1. Στο iPhone σας με iOS 16, εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και επιλέξτε «Ήχοι & Απτικά».

2. Τώρα, πατήστε «Σχόλια πληκτρολογίου».

3. Τέλος, ενεργοποιήστε το “Haptic toggle”, και είστε έτοιμοι! Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον ήχο πληκτρολογίου σε αυτήν τη σελίδα, εάν δεν τον χρειάζεστε. Για να το κάνετε αυτό, απενεργοποιήστε την εναλλαγή “Ήχος”.

Τώρα, εμφανίστε το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο στο iPhone σας για να νιώσετε μια απαλή δόνηση κάθε φορά που πατάτε ένα πλήκτρο στο πληκτρολόγιο.

Απενεργοποιήστε την απτική ανάδραση για το πληκτρολόγιο iPhone

Αν και το απτικό πληκτρολόγιο είναι αρκετά προσεγμένο και συμβάλλει στη βελτίωση της εμπειρίας πληκτρολόγησης, μπορεί να μην το βρίσκουν όλοι χρήσιμο. Ευτυχώς, η Apple σας επιτρέπει να το απενεργοποιήσετε με ευκολία. Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης στο Skype

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Sounds & Haptics -> Keyboard Feedback, όπως φαίνεται στην παραπάνω ενότητα.

2. Τώρα, απενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο “Haptic”, και αυτό είναι. Δεν θα νιώθετε πλέον δόνηση όταν πληκτρολογείτε στο πληκτρολόγιο του iPhone σας.

Ενεργοποιήστε και χρησιμοποιήστε το απτικό πληκτρολόγιο στο iPhone σας

Ορίστε! Ποτέ δεν είναι αργά για να φέρετε μια χρήσιμη λειτουργία, όπως απτικά πληκτρολογίου, για να βελτιώσετε την εμπειρία πληκτρολόγησης για τους χρήστες. Λοιπόν, είναι καλό που η Apple έφερε αυτή τη δυνατότητα που ζητήθηκε εδώ και καιρό στο εγγενές πληκτρολόγιο του iPhone στο iOS 16. Εκτός από αυτό, τώρα έχετε τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε και να αποστείλετε ένα iMessage και να κρατάτε γρήγορες σημειώσεις στο iPhone. Επομένως, φροντίστε να ελέγξετε αυτές τις δυνατότητες μέσω των συνδεδεμένων άρθρων. Επίσης, ενημερώστε μας εάν θα κολλήσετε σε ένα πληκτρολόγιο τρίτου κατασκευαστή ή θα μεταβείτε στο εγγενές πληκτρολόγιο με την προσθήκη απτικών στο iPhone σας.

  Γιατί το «Animal Crossing: New Horizons» έγινε πολιτιστικό φαινόμενο