Διορθώστε τον υπολογιστή σας Φαίνεται ότι έχει ρυθμιστεί σωστά αλλά το DNS δεν ανταποκρίνεται στα Windows 10

Τα προβλήματα διακομιστή DNS, μερικές φορές γνωστά ως προβλήματα σύνδεσης στο Διαδίκτυο, είναι ασυνήθιστα. Μην ανησυχείτε εάν η σύνδεση του δικτύου σας διακοπεί και λάβετε το μήνυμα ότι ο υπολογιστής σας φαίνεται να έχει ρυθμιστεί σωστά αλλά η συσκευή ή ο πόρος δεν ανταποκρίνεται. Αυτό είναι το μήνυμα προβλήματος που εμφανίζεται μετά την εκτέλεση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows που ξεκινά με τα Windows 7. Σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον διακομιστή DNS, ο οποίος δημιουργεί περισσότερα προβλήματα με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Ένα πλήθος προβλημάτων λογισμικού και υλικού μπορεί να κάνει τον υπολογιστή σας να φαίνεται ότι έχει ρυθμιστεί σωστά, αλλά η συσκευή ή ο πόρος δεν ανταποκρίνεται, αλλά υπάρχουν μερικές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε. Συγκεντρώσαμε όλους τους εφαρμόσιμους τρόπους που μπορούσαμε να ανακαλύψουμε και τους συγκεντρώσαμε σε μια ενιαία σελίδα για να βοηθήσουμε τους μελλοντικούς ανθρώπους που θα αντιμετωπίσουν την ίδια κατάσταση. Συνεχίστε την ανάγνωση για να διορθώσετε τον υπολογιστή σας φαίνεται να έχει ρυθμιστεί σωστά, αλλά ο διακομιστής DNS της συσκευής ή του πόρου δεν αποκρίνεται στα Windows 10.

Πώς να διορθώσετε τον υπολογιστή σας Φαίνεται ότι έχει ρυθμιστεί σωστά αλλά το DNS δεν ανταποκρίνεται στα Windows 10

Η λίστα των πιθανών αιτιών είναι σύντομη και είναι αυτό που θα περιμένατε από ένα πρόβλημα DNS. Το κλειδί για την επίλυση του προβλήματος του υπολογιστή σας που φαίνεται να έχει ρυθμιστεί σωστά αλλά μια συσκευή ή ένας πόρος δεν ανταποκρίνεται είναι να καταλάβετε τι το προκαλεί, επομένως ρίξτε μια ματιά στην ακόλουθη λίστα:

  • Ο πιο συνηθισμένος ένοχος είναι τα ελαττωματικά ή απαρχαιωμένα προγράμματα οδήγησης δικτύου, τα οποία θα πρέπει να αντικατασταθούν το συντομότερο δυνατό. Αυτό θα αποτρέψει επίσης περαιτέρω λάθη.
  • Είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε εσφαλμένες διευθύνσεις DNS και IP. Είναι καλή ιδέα να επιστρέψετε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ή να αλλάξετε τον διακομιστή DNS σε Google.
  Πώς να απενεργοποιήσετε το Bluetooth στα Windows 10 (Απενεργοποίηση Bluetooth)

Οι δυσκολίες σύνδεσης μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων με τον διακομιστή ιστότοπου, τον υπολογιστή, το δίκτυο, το μόντεμ ή τον ISP. Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσετε με ακρίβεια την πηγή του προβλήματος και να προσδιορίσετε εάν πρόκειται για πρόβλημα στο άκρο σας ή με τον ISP σας. Συνδέστε το τηλέφωνο, το tablet ή άλλον υπολογιστή σας στο ίδιο δίκτυο για να επαληθεύσετε εάν λειτουργεί σωστά σε άλλες συσκευές. Εάν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο δίκτυο σε οποιαδήποτε συσκευή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχει πρόβλημα με τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου σας και θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί του για βοήθεια. Εάν όλες οι άλλες συσκευές στο δίκτυό σας λειτουργούν, το πρόβλημα είναι πιθανότατα με τον υπολογιστή σας.

Ακολουθήστε τις δοσμένες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε το δρομολογητή

Δοκιμάστε να επαναφέρετε πρώτα το ρούτερ. Οι χρήστες μπορούν να το επιτύχουν αποσυνδέοντας ή απενεργοποιώντας τον δρομολογητή. Περιμένετε μερικά λεπτά πριν συνδέσετε ή ενεργοποιήσετε το δρομολογητή. Ακολουθούν τα βήματα για την επανεκκίνηση του δρομολογητή.

1. Βρείτε το κουμπί λειτουργίας στο πίσω μέρος του δρομολογητή σας.

2. Πατήστε το κουμπί μία φορά για να το απενεργοποιήσετε.

3. Τώρα, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας του δρομολογητή και περιμένετε μέχρι να αποστραγγιστεί πλήρως η ισχύς από τους πυκνωτές.

4. Στη συνέχεια, επανασυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας και ενεργοποιήστε το μετά από ένα λεπτό.

5. Περιμένετε μέχρι να αποκατασταθεί η σύνδεση δικτύου και δοκιμάστε να συνδεθείτε ξανά.

Μέθοδος 2: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή και τις συσκευές δικτύου

Περιστασιακά, το σφάλμα DNS προκαλείται από ένα παροδικό ζήτημα με το δίκτυο, το μόντεμ ή τον υπολογιστή. Έτσι, πριν μπούμε στα πιο εξελιγμένα πράγματα, εκτελέστε τα ακόλουθα βήματα:

1. Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή και τις συσκευές δικτύου.

2. Περιμένετε τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα να κρυώσουν και ανάψτε τα ξανά.

Αυτό θα αποκαταστήσει τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και, ελπίζουμε, θα επιλυθεί ότι ο υπολογιστής σας φαίνεται να έχει ρυθμιστεί σωστά, αλλά ο διακομιστής DNS της συσκευής ή του πόρου δεν αποκρίνεται στο πρόβλημα των Windows 10.

  Αποκτήστε πρόσβαση σε εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά από το συρτάρι ειδοποιήσεων

Μέθοδος 3: Εκτελέστε το Network Troubleshooter

Ελέγξτε εάν το ενσωματωμένο Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου μπορεί να ανακαλύψει και να επιλύσει τα προβλήματα του δικτύου σας. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου στα Windows 10 για να το κάνετε.

Μέθοδος 4: Ενημέρωση ή επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης δικτύου

Οι διαδικασίες αναβάθμισης και επαναφοράς ενός προγράμματος οδήγησης είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το ποιος οδηγός προκάλεσε το λάθος στο μηχάνημά σας. Όταν χρησιμοποιείτε το ακατάλληλο ή παλιό πρόγραμμα οδήγησης προσαρμογέα δικτύου, είναι πιο πιθανό να έχετε προβλήματα δικτύου. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα ξεκίνησε αφού τροποποιήσατε το πρόγραμμα οδήγησης με κάποιο τρόπο, μια επαναφορά μπορεί να είναι αρκετή έως ότου δημοσιευτεί ένα νεότερο, πιο ασφαλές πρόγραμμα οδήγησης. Χρειάζεται επίσης να ενημερώσετε ή να επαναφέρετε τη συσκευή δικτύου που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αν και να το κάνετε σε όλες ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι ασφαλές. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης προσαρμογέων δικτύου στα Windows 10. Εάν η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης δεν επιλύσει το πρόβλημα, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10.

Μέθοδος 5: Αλλάξτε τη διεύθυνση διακομιστή DNS

Εάν έχετε τροποποιήσει προηγουμένως κάποια από αυτές τις ρυθμίσεις, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο επαναφοράς στην προηγούμενη ρύθμιση παραμέτρων για να επιλύσετε το πρόβλημα όπου ο υπολογιστής σας φαίνεται να είναι κατάλληλα ρυθμισμένος αλλά ο διακομιστής DNS της συσκευής ή του πόρου δεν ανταποκρίνεται. Εάν δεν έχετε διαμορφώσει ποτέ αυτές τις ρυθμίσεις στο παρελθόν, ίσως να θέλετε να παίξετε με διαφορετικές διευθύνσεις DNS, όπως τη διεύθυνση δωρεάν DNS της Google. Εάν δεν ορίσετε έναν διακομιστή DNS με μη αυτόματο τρόπο, η συσκευή σας θα χρησιμοποιήσει αυτόν που παρέχεται από τον ISP σας. Ενδέχεται επίσης να λάβετε ειδοποίηση για τον διακομιστή DNS που δεν ανταποκρίνεται εάν υπάρχουν δυσκολίες με τον διακομιστή του παρόχου σας. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS στα Windows 10 για να διορθώσετε τον υπολογιστή σας φαίνεται να έχει ρυθμιστεί σωστά στα Windows 10, αλλά ο διακομιστής DNS της συσκευής ή του πόρου δεν αποκρίνεται.

  9 τρόποι για να ανοίξετε το PowerShell στα Windows 10

Μέθοδος 6: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης DNS

Αυτή η προσέγγιση είναι δημοφιλής λόγω της απλότητάς της και πολλοί άνθρωποι τη χρησιμοποιούν για να επιλύσουν τις περισσότερες δυσκολίες συνδεσιμότητας. Το περίεργο είναι ότι λειτουργεί, και οι άνθρωποι έχουν σημειώσει ότι ήταν το μόνο πράγμα που τους έβγαλε από το πρόβλημα. Τώρα είναι η ώρα να το δοκιμάσετε! Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να ξεπλύνετε και να επαναφέρετε την προσωρινή μνήμη DNS στα Windows 10 για να διορθώσετε τον υπολογιστή σας φαίνεται να έχει ρυθμιστεί σωστά στα Windows 10, αλλά ο διακομιστής DNS της συσκευής ή του πόρου δεν αποκρίνεται.

Μέθοδος 7: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Παρεμβολές από λογισμικό προστασίας από ιούς μπορεί να προκαλέσουν μηνύματα του διακομιστή DNS να μην ανταποκρίνεται. Για να ελέγξετε εάν αυτό είναι το πρόβλημα, απενεργοποιήστε την εφαρμογή προστασίας από ιούς για λίγο και δείτε εάν το πρόβλημα παραμένει. Εάν το πρόβλημα σύνδεσης επιλυθεί μετά την απενεργοποίηση του λογισμικού προστασίας από ιούς, επικοινωνήστε με τον πάροχο του προγράμματος προστασίας από ιούς για βοήθεια ή εγκαταστήστε μια νέα λύση προστασίας από ιούς. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για να απενεργοποιήσετε το Antivirus στα Windows 10.

Μέθοδος 8: Απενεργοποίηση VPN και διακομιστή μεσολάβησης

Απενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης του προγράμματος περιήγησής σας και δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του VPN και του διακομιστή μεσολάβησης στα Windows 10 για να το κάνετε.

Μέθοδος 9: Απενεργοποίηση Power Access

Η τελευταία επιλογή είναι να πειραματιστείτε με τις ρυθμίσεις ισχύος. Η αλλαγή των ρυθμίσεων ισχύος, αποδεικνύεται, επιτρέπει στον προσαρμογέα να έχει πρόσβαση σε πλήρη ισχύ ανά πάσα στιγμή. Έτσι αλλάζετε τις ρυθμίσεις ισχύος. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση του προγράμματος οδήγησης δικτύου και να διορθώσετε τον υπολογιστή σας να φαίνεται να έχει ρυθμιστεί σωστά, αλλά ο διακομιστής DNS της συσκευής ή του πόρου δεν αποκρίνεται στα Windows 10.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Device Manager και κάντε κλικ στο Open.

2. Κάντε διπλό κλικ στους Προσαρμογείς δικτύου για να αναπτύξετε τα προγράμματα οδήγησης.

3. Από το μενού δεξί κλικ για τον συνδεδεμένο προσαρμογέα δικτύου, επιλέξτε Ιδιότητες.

4. Επιλέξτε την καρτέλα Διαχείριση ενέργειας.

5. Καταργήστε την επιλογή του Να επιτρέπεται στον υπολογιστή να απενεργοποιεί αυτήν τη συσκευή για εξοικονόμηση ενέργειας.

6. Τέλος, κάντε κλικ στο OK.

***

Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες και ότι μπορέσατε να διορθώσετε τον υπολογιστή σας φαίνεται να έχει ρυθμιστεί σωστά, αλλά ο διακομιστής DNS της συσκευής ή του πόρου δεν αποκρίνεται στα Windows 10. Ενημερώστε μας ποια τεχνική ήταν η πιο ωφέλιμη για εσάς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα.