Διορθώστε αυτήν τη συσκευή που χρησιμοποιείται από άλλο σφάλμα ήχου εφαρμογής

Η συσκευή HDMI (Διασύνδεση πολυμέσων υψηλής ευκρίνειας) σάς βοηθά να συνδέετε διαφορετικές συσκευές πολυμέσων και διεπαφές όπως οθόνες, τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, τηλεοράσεις εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας, κάμερες, προβολείς, υπολογιστές και πολλά άλλα. Αν θέλετε το περιεχόμενο πολυμέσων σας να εμφανίζεται σε μεγάλη οθόνη, τα καλώδια HDMI θα σας βοηθήσουν πολύ. Ωστόσο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ότι αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται από άλλο σφάλμα ήχου εφαρμογής όταν χρησιμοποιείτε διασυνδέσεις HDMI. Αυτό το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται μόνο σε υπολογιστές με Windows 10 αλλά και σε υπολογιστές με Windows 8 ή 7 επίσης. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο σφάλμα, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τη συσκευή που χρησιμοποιείται από άλλη εφαρμογή Windows 10 με αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε!

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να διορθώσετε αυτήν τη συσκευή που χρησιμοποιείται από άλλο σφάλμα ήχου εφαρμογής στα Windows 10

Εάν συνεχίσετε με τη συσκευή ήχου που χρησιμοποιείται από άλλο πρόβλημα εφαρμογής στα Windows 10, θα δείτε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:

Συσκευή σε χρήση – Η συσκευή χρησιμοποιείται από άλλη εφαρμογή. Κλείστε όλες τις συσκευές που αναπαράγουν ήχο σε αυτήν τη συσκευή και δοκιμάστε ξανά

Παρόλο που οι διεπαφές HDMI σάς βοηθούν να μεταδίδετε δεδομένα στη μεγάλη οθόνη, η χρήση της συσκευής με όψη απέναντι από άλλο σφάλμα εφαρμογής είναι ένα ενοχλητικό ζήτημα. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι που προκαλούν το ίδιο σφάλμα στον υπολογιστή σας.

  • Κάποιο άλλο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας αναλαμβάνει τον αποκλειστικό έλεγχο της συσκευής ήχου σας.
  • Τα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης ήχου είναι παλιά ή μη συμβατά.
  • Οι υπηρεσίες ήχου δεν εκτελούνται στον υπολογιστή σας.
  • Άλλες εφαρμογές φόντου παρεμβαίνουν στη συσκευή ήχου.
  • Κατεστραμμένα καλώδια, βύσματα και ηχεία.
  • Παρουσία κατεστραμμένων αρχείων στον υπολογιστή.

Τώρα, προχωρήστε στην επόμενη ενότητα για να διορθώσετε ότι η συσκευή χρησιμοποιείται από άλλη εφαρμογή, πρόβλημα με τα Windows 10. Εξηγήσαμε εν συντομία τι προκαλεί τη χρήση της συσκευής από μια άλλη εφαρμογή με πρόβλημα Windows 10. Σε αυτήν την ενότητα, θα αντιμετωπίσετε μερικά αποτελεσματικά hacks που σας βοηθούν να διορθώσετε το ίδιο.

Μέθοδος 1: Αντιμετώπιση προβλημάτων συσκευών ήχου

Ως πρώτο βήμα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα. Διαφορετικά, ελέγξτε εάν υπάρχουν εξωτερικές ζημιές στις συσκευές ήχου σας, όπως ηχεία, μικρόφωνο, καλώδια σύνδεσης κ.λπ.

1. Ελέγξτε τα καλώδια για χαλαρές συνδέσεις και εάν όλα τα άλλα καλώδια είναι συνδεδεμένα ή όχι.

2. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα άλλα καλώδια και τα καλώδια είναι συνδεδεμένα στη σωστή υποδοχή. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις σωστές υποδοχές, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του υλικού.

3. Ελέγξτε τα επίπεδα έντασης και εάν η τροφοδοσία είναι ενεργοποιημένη.

4. Εάν έχετε συνδέσει και ακουστικά, αποσυνδέστε τα και ελέγξτε αν βοηθάει.

Μέθοδος 2: Επιλέξτε Σωστή συσκευή αναπαραγωγής

Όταν χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία συσκευές εξόδου ήχου, πρέπει να επιβεβαιώσετε πότε η συσκευή χρησιμοποιείται ως συσκευή εξόδου. Για να ελέγξετε την έξοδο ήχου στον υπολογιστή σας Windows 10, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ηχεία στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το βέλος για να αναπτύξετε τη λίστα των συσκευών ήχου που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη συσκευή ήχου (προτιμάτε) και βεβαιωθείτε ότι ο ήχος αναπαράγεται μέσω της επιλεγμένης συσκευής.

  Πόσος χρόνος διαρκεί ένας έλεγχος ιστορικού;

Εάν αυτή η μέθοδος δεν σας βοηθήσει, προχωρήστε στην επόμενη.

Μέθοδος 3: Ενεργοποιήστε τις συσκευές ήχου

Σε αυτή τη μέθοδο, πρέπει να ελέγξετε εάν οι ρυθμίσεις ήχου είναι σωστές και συμβατές με τη συσκευή ήχου που χρησιμοποιείτε. Αυτό σας βοηθά να διορθώσετε ότι αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται από άλλο σφάλμα ήχου εφαρμογής, καθώς ακολουθείτε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Speakers στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και κάντε κλικ στο Open Volume mixer.

2. Τώρα, θα ανοίξει ένα σύνολο χειριστηρίων έντασης. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα επίπεδα έντασης δεν είναι σε σίγαση. Αν βρείτε κόκκινο κύκλο με γραμμή, καταργήστε τη σίγαση του επιπέδου έντασης.

3. Τώρα, πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows.

4. Τώρα, κάντε κλικ στη ρύθμιση συστήματος.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ήχος από το αριστερό παράθυρο και κάντε κλικ στο Ιδιότητες συσκευής κάτω από το μενού Έξοδος όπως φαίνεται.

6. Βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο Απενεργοποίηση δεν είναι επιλεγμένο.

7. Επαναλάβετε τα βήματα 5-6 για συσκευές εισόδου όπως απεικονίζεται.

Τώρα, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει ότι η συσκευή χρησιμοποιείται από άλλο σφάλμα ήχου εφαρμογής.

Μέθοδος 4: Εκτελέστε το Audio Troubleshooter

Ο υπολογιστής Windows περιέχει ένα ενσωματωμένο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για την επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων και σφαλμάτων που προκύπτουν αυτόματα. Οι συσκευές ήχου που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας και οι ενσωματωμένες συσκευές ήχου θα σαρωθούν και θα επιλυθούν συνολικά τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαδικασία. Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω για να διορθώσετε όλα τα προβλήματα υλικού που σχετίζονται με τον ήχο στον υπολογιστή σας.

1. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις των Windows.

2. Κάντε κλικ στη ρύθμιση Ενημέρωση & Ασφάλεια.

3. Επιλέξτε το μενού Αντιμετώπιση προβλημάτων από το αριστερό παράθυρο.

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε Αναπαραγωγή ήχου και κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση της αντιμετώπισης προβλημάτων.

5. Περιμένετε μέχρι το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων να εντοπίσει προβλήματα και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εφαρμόσετε την επιδιόρθωση.

Μέθοδος 5: Τερματισμός διεργασιών φόντου

Όταν το βοηθητικό πρόγραμμα ήχου χρησιμοποιείται από άλλα προγράμματα στον υπολογιστή σας Windows 10, τότε ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τη χρήση της συσκευής από άλλο σφάλμα εφαρμογής. Για να επιλύσετε το πρόβλημα, σας συμβουλεύουμε να κλείσετε όλα τα άλλα προγράμματα ή εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο ένα προς ένα ή να τα αναγκάσετε να τερματιστούν χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να τερματίσετε την εργασία στα Windows 10.

Μέθοδος 6: Επανεκκινήστε τη διαδικασία Εξερεύνησης των Windows

Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι η επανεκκίνηση των διαδικασιών της Εξερεύνησης των Windows θα βοηθήσει στην επίλυση της συσκευής που χρησιμοποιείται από άλλο πρόβλημα ήχου εφαρμογής. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να κάνετε το ίδιο.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc ταυτόχρονα για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.

2. Στην καρτέλα Διεργασίες, κάντε κλικ στην Εξερεύνηση των Windows και επιλέξτε το κουμπί Επανεκκίνηση.

3. Τώρα, η Εξερεύνηση των Windows επανεκκινείται και το πρόβλημα ήχου των Windows 10 θα διορθωθεί τώρα.

Μέθοδος 7: Να επιτρέπεται η πρόσβαση ήχου

Υπάρχει μια λίστα εφαρμογών και προγραμμάτων στον υπολογιστή σας που θα έχουν πρόσβαση για χρήση συσκευών ήχου. Εάν η εφαρμογή ήχου ή το πρόγραμμά σας δεν βρίσκεται στη λίστα, δεν μπορείτε να ακούσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο ήχου που συμβάλλει στη χρήση της συσκευής από άλλη εφαρμογή σφάλματος Windows 10. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις ήχου είναι ενεργοποιημένες για το παιχνίδι σας στον υπολογιστή σας, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις των Windows πατώντας τα πλήκτρα Windows + I μαζί.

2. Τώρα, κάντε κλικ στη Ρύθμιση απορρήτου.

3. Εδώ, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο αριστερό παράθυρο και κάντε κλικ στην επιλογή Μικρόφωνο. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Να επιτρέπεται στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνό σας είναι ενεργοποιημένη όπως φαίνεται.

Σημείωση: Εκκινήστε το Sound Settings από το μενού αναζήτησης και επιλέξτε τη σωστή συσκευή εισόδου (π.χ. Μικρόφωνο (2-High Definition Audio Device)) ως προεπιλογή.

Στη συνέχεια, ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει ότι αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται από άλλο σφάλμα ήχου εφαρμογής.

  31 υπέροχες εφαρμογές iPad για παιδιά

Μέθοδος 8: Ορισμός προεπιλεγμένης συσκευής ήχου

Εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή ήχου, όπως ακουστικά ή ηχεία, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει οριστεί ως προεπιλεγμένη συσκευή ή όχι. Σας συμβουλεύουμε να ορίσετε τη συσκευή ήχου σας ως την προεπιλεγμένη συσκευή σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες για να διορθώσετε τη συσκευή ήχου που χρησιμοποιείται από άλλο σφάλμα εφαρμογής.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Speakers στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Sounds.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Αναπαραγωγή και κάντε δεξί κλικ στη συσκευή ήχου που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλεγμένη.

3. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Ορισμός ως προεπιλεγμένης συσκευής όπως επισημαίνεται και κάντε κλικ στο Εφαρμογή>ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 9: Ενεργοποιήστε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης ήχου

Μπορείτε εύκολα να επιλύσετε ότι η συσκευή χρησιμοποιείται από άλλο πρόβλημα ήχου εφαρμογής, επανεκκινώντας την κάρτα ήχου όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows και πληκτρολογήστε Device Manager και μετά κάντε κλικ στο Open.

2. Κάντε διπλό κλικ στα χειριστήρια ήχου, βίντεο και παιχνιδιών για να αναπτύξετε τα προγράμματα οδήγησης.

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην κάρτα ήχου σας και επιλέξτε Απενεργοποίηση συσκευής.

4. Τώρα, επιβεβαιώστε την προτροπή κάνοντας κλικ στο Ναι και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τα Βήματα 1-2.

5. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην κάρτα ήχου σας και επιλέξτε Ενεργοποίηση συσκευής.

Τώρα, δοκιμάστε να παίξετε οποιονδήποτε ήχο στην εφαρμογή ήχου σας και ελέγξτε εάν η συσκευή που χρησιμοποιείται από άλλη εφαρμογή έχει επιλυθεί ή όχι.

Μέθοδος 10: Απενεργοποίηση αποκλειστικής πρόσβασης

Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το ότι αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται από άλλο πρόβλημα ήχου εφαρμογής, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κανένα άλλο πρόγραμμα δεν αναλαμβάνει τον αποκλειστικό έλεγχο της συσκευής ήχου σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα που συζητήθηκε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Εκκινήστε το μενού Ήχοι όπως φαίνεται στη Μέθοδο 9.

2. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη συσκευή ήχου σας και κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες όπως φαίνεται.

3. Στην καρτέλα Γενικά, βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Χρήση συσκευής έχει οριστεί σε Χρήση αυτής της συσκευής (ενεργοποίηση) όπως φαίνεται. Κάντε κλικ στο Apply>OK εάν έχετε κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές.

4. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και στο μενού Αποκλειστική λειτουργία, βεβαιωθείτε ότι οι ακόλουθες επιλογές δεν είναι επιλεγμένες.

  • Επιτρέψτε στις εφαρμογές να αναλάβουν τον αποκλειστικό έλεγχο αυτής της συσκευής.

  • Δώστε προτεραιότητα στις εφαρμογές αποκλειστικής λειτουργίας.

Σημείωση: Μόλις καταργήσετε την επιλογή Να επιτρέπεται στις εφαρμογές να αναλαμβάνουν τον αποκλειστικό έλεγχο αυτής της συσκευής, η επιλογή Προτεραιότητα στις εφαρμογές αποκλειστικής λειτουργίας θα καταργηθεί αυτόματα.

5. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply>OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Τώρα, θα είχατε διορθώσει το πρόβλημα με τα Windows 10 με πολύ χαμηλό όγκο φορητού υπολογιστή.

Μέθοδος 11: Απενεργοποιήστε τις βελτιώσεις ήχου

Εάν πιστεύετε ότι ο ήχος σας λειτουργεί καλά για άλλους πόρους πολυμέσων, αλλά ο ήχος φαίνεται να είναι χαμηλής ποιότητας ή θορυβώδης, σας συμβουλεύουμε να αλλάξετε τον ρυθμό δειγματοληψίας. Ένας ρυθμός δειγματοληψίας χαμηλής συχνότητας θα προκαλέσει τη χρήση της συσκευής από άλλη εφαρμογή των Windows 10, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ρυθμό δειγματοληψίας υψηλότερης συχνότητας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Μεταβείτε στο μενού Ήχοι.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Αναπαραγωγή και επιλέξτε τη συσκευή ήχου ακολουθούμενη από το κουμπί Ιδιότητες όπως φαίνεται.

3. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και από το αναπτυσσόμενο μενού στην περιοχή Προεπιλεγμένη μορφή, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το υψηλότερο εύρος συχνοτήτων (24 bit, 48000 Hz).

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Απενεργοποίηση βελτιώσεων ήχου δεν είναι επιλεγμένη στην ενότητα Βελτιώσεις σήματος όπως φαίνεται.

6. Κάντε κλικ στο Apply και μετά στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε ότι αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται ξανά από άλλη εφαρμογή ήχου. Εάν ναι, προσαρμόστε διαφορετικά επίπεδα εύρους συχνοτήτων επαναλαμβάνοντας αυτά τα βήματα και επιβεβαιώστε ποια περιοχή επιλύει το πρόβλημα.

Μέθοδος 12: Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Για υπηρεσίες τέλειας ποιότητας ήχου, μερικά βασικά αρχεία και προγράμματα πρέπει να λειτουργούν στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, εάν είναι κατεστραμμένα ή έχουν ρυθμιστεί εσφαλμένα, θα αντιμετωπίσετε ότι η συσκευή χρησιμοποιείται από άλλο σφάλμα ήχου εφαρμογής. Ευτυχώς, όλα αυτά τα κατεστραμμένα αρχεία με εσφαλμένη ρύθμιση παραμέτρων μπορούν να επιδιορθωθούν χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα βοηθητικά προγράμματα του υπολογιστή σας Windows 10, δηλαδή τον Έλεγχο αρχείων συστήματος και την Εξυπηρέτηση και Διαχείριση Εικόνων Ανάπτυξης. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπος επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες για να επιδιορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία σας.

Περιμένετε να εκτελεστούν οι εντολές και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει τη συσκευή που χρησιμοποιείται από άλλο πρόβλημα εφαρμογής.

Μέθοδος 13: Επανεκκινήστε τις υπηρεσίες ήχου

Λίγες βασικές υπηρεσίες ήχου των Windows θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε τη χρήση της συσκευής ήχου από άλλη εφαρμογή. Σε περίπτωση που, εάν αυτές οι υπηρεσίες είναι απενεργοποιημένες, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πολλές διενέξεις. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να επανεκκινήσετε μερικές βασικές υπηρεσίες ήχου σύμφωνα με τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Υπηρεσίες και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε διπλό κλικ στην υπηρεσία Windows Audio.

3. Τώρα, στο νέο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε τον τύπο εκκίνησης σε Αυτόματη, όπως φαίνεται.

Σημείωση: Εάν η κατάσταση υπηρεσίας έχει διακοπεί, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη. Εάν η κατάσταση υπηρεσίας εκτελείται, κάντε κλικ στο Διακοπή και εκκίνηση ξανά.

4. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή > OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

5. Επαναλάβετε όλα αυτά τα βήματα για άλλες υπηρεσίες των Windows, όπως το Windows Audio Endpoint Builder και Remote Procedure Call (RPC).

Μέθοδος 14: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης ήχου

Τα μη συμβατά προγράμματα οδήγησης ήχου θα έχουν πάντα ως αποτέλεσμα αυτή η συσκευή να χρησιμοποιείται από άλλο πρόβλημα ήχου εφαρμογής. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα μια ενημερωμένη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης ήχου και εάν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης, σας συμβουλεύουμε να τα ενημερώσετε σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου Realtek HD στα Windows 10.

Αφού ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου στην πιο πρόσφατη έκδοση, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει ότι η συσκευή χρησιμοποιείται από άλλη εφαρμογή σφάλμα Windows 10.

Μέθοδος 15: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης ήχου

Σας συμβουλεύουμε να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου μόνο εάν δεν μπορείτε να επιτύχετε καμία επιδιόρθωση με την ενημέρωση τους. Τα βήματα για την επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης είναι πολύ εύκολα και μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή ή εφαρμόζοντας τα βήματα με μη αυτόματο τρόπο, όπως περιγράφεται στον οδηγό μας Πώς να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης στα Windows 10

Μετά την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης ήχου, ελέγξτε εάν μπορείτε να διορθώσετε ότι η συσκευή χρησιμοποιείται από άλλο σφάλμα ήχου εφαρμογής.

Μέθοδος 16: Επαναφορά ενημερώσεων προγράμματος οδήγησης

Μερικές φορές, η τρέχουσα έκδοση των προγραμμάτων οδήγησης ήχου μπορεί να προκαλέσει τυχόν διενέξεις ήχου και σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επαναφέρετε προηγούμενες εκδόσεις των εγκατεστημένων προγραμμάτων οδήγησης. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης και μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης του υπολογιστή σας στην προηγούμενη κατάστασή τους ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

Περιμένετε έως ότου εγκατασταθούν οι προηγούμενες εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή σας με Windows 10. Μόλις τελειώσετε, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει ότι αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται από άλλο πρόβλημα ήχου εφαρμογής.

Μέθοδος 17: Ενημερώστε τα Windows

Εάν υπάρχουν νέες ενημερώσεις της Microsoft που εκκρεμούν για εγκατάσταση στον υπολογιστή σας, ορισμένα σφάλματα και προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν στον υπολογιστή σας. Όπως προτείνεται από πολλούς χρήστες, η ενημέρωση των υπολογιστών με Windows 10 θα σας βοηθήσει να επιλύσετε τη συσκευή που χρησιμοποιείται από άλλο πρόβλημα εφαρμογής. Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10 για να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με Windows 10.

Μετά την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows, ελέγξτε αν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ήχο στον υπολογιστή σας Windows 10.

Μέθοδος 18: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν σας έχει βοηθήσει, τότε η μόνη επιλογή που απομένει είναι να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στην προηγούμενη έκδοσή του. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10 και εφαρμόστε τις οδηγίες όπως παρουσιάζονται.

Μετά την επαναφορά του υπολογιστή σας με Windows 10, ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει τη συσκευή ήχου που χρησιμοποιείται από άλλο πρόβλημα εφαρμογής.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε ότι αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται από άλλο σφάλμα ήχου εφαρμογής στα Windows 10. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων.