Αυτόματη απενεργοποίηση των συναγερμών iOS 7 κατά την αναπαραγωγή πολυμέσων ή τη σύνδεση του ρεύματος

Το σύγχρονο smartphone έχει αντικαταστήσει πολλά gadget, όπως, ενδεικτικά, το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, το προσωπικό ημερολόγιο, τη λίστα υποχρεώσεων με στυλό και χαρτί, τον σαρωτή χαμηλού επιπέδου, τον πλοηγό GPS και το συμβατικό ξυπνητήρι. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που είδα κάποιον να βάζει ξυπνητήρι σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το smartphone ή το tablet του.

Τώρα, η εφαρμογή “Ρολόι” για iOS έρχεται με καλή αλλά βασική λειτουργία συναγερμού. Μπορείτε να ορίσετε πολλά ξυπνητήρια, να τα ρυθμίσετε να επαναλαμβάνονται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, να τους δώσετε διαφορετικές ετικέτες, διαφορετικούς ήχους ξυπνητηριού και να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε την Αναβολή, αλλά η «ευφυΐα» που εμπλέκεται σε αυτήν την εφαρμογή ψηφιακού ξυπνητηριού είναι ελάχιστη έως καθόλου. Το ρυθμίζετε να κουδουνίζει μια συγκεκριμένη ώρα και κουδουνίζει εκείνη τη συγκεκριμένη ώρα – απλό και απλό. Το AlarmRestrict7 είναι ένα νέο tweak που διατίθεται για το iOS 7 που στοχεύει να το αλλάξει αυτό προσθέτοντας μόνο ένα μικροσκοπικό στοιχείο smart στη ανόητη λειτουργία Alarms. Το συζητάμε πιο αναλυτικά μετά το άλμα.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Touch ID από την οθόνη κλειδώματος στο iOS

Αναπτύχθηκε από τον Richard Lindsay, το AlarmRestrict7 σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι σας σε περιπτώσεις όπου:

Το ρεύμα είναι συνδεδεμένο
Το ρεύμα έχει αποσυνδεθεί
Το Bluetooth είναι συνδεδεμένο
Παίζουν πολυμέσα

Αυτά είναι μάλλον περιορισμένα αυτή τη στιγμή, αλλά ελπίζουμε να επεκταθούν στο μέλλον.

Δοκίμασα το AlarmRestrict7 σε ένα iPhone 4S με jailbroken iOS 7.0.4. Το ρύθμισα να απενεργοποιεί τα Alarms κατά την αναπαραγωγή πολυμέσων και έκανε ακριβώς αυτό. Ενώ η ‘Sweet Disposition’ έπαιζε στο παρασκήνιο, το ξυπνητήρι που είχε ρυθμιστεί στις 4:19 μ.μ. δεν χτυπούσε και απενεργοποιήθηκε αυτόματα.

Η χρήση αυτού του tweak εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τους συναγερμούς. Εάν τα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για να ξυπνάτε και ζείτε μόνοι, τότε η ιδέα να απενεργοποιήσετε τους συναγερμούς ενώ παίζει μουσική έχει νόημα. Άλλωστε, αν είσαι ήδη ξύπνιος, τι νόημα έχει να χτυπήσει το ξυπνητήρι για ξύπνημα;

  Πώς να κρύψετε τις εικόνες αποστολέα στο Gmail για iOS

Οι υπόλοιπες καταστάσεις για την απενεργοποίηση του Συναγερμού, όμως, δεν μου φαίνεται να έχουν νόημα. Αν θέλω να με ξυπνήσει στις 7 π.μ. το iPhone μου, θα ήθελα να το κάνει, ανεξάρτητα από το αν φορτίζεται ή όχι.

Εγώ ο ίδιος δεν θα χρησιμοποιήσω αυτό το tweak, καθώς μένω με την οικογένειά μου, η οποία μπορεί, εκείνη τη στιγμή, να χρησιμοποιεί το iPhone μου για αναπαραγωγή πολυμέσων ενώ κοιμάμαι στο δωμάτιό μου, υποθέτοντας ότι το ξυπνητήρι θα χτυπήσει όταν έρθει η ώρα να ξυπνήσω .

Το AlarmRestrict7 διατίθεται δωρεάν από το αποθετήριο ModMyi στο Cydia.

  Αυτό το τσίμπημα σάς επιτρέπει να σχεδιάζετε στιγμιότυπα οθόνης iOS πριν τα αποθηκεύσετε [Cydia]

Μπορεί να έχετε μια χρήση για το AlarmRestrict7 που δεν μπόρεσα να καταλήξω, οπότε φροντίστε να μας ενημερώσετε σχετικά αφήνοντας ένα σχόλιο παρακάτω.