Διαγράψτε τη λίστα πρόσφατων αρχείων στις εφαρμογές MS Office


Το MS Office διατηρεί μια λίστα με τα πρόσφατα προσβάσιμα αρχεία για κάθε εφαρμογή στη σουίτα του Office. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο εάν εργάζεστε σε διαφορετικά αρχεία ταυτόχρονα και αλλάζετε συνεχώς ανάμεσα σε ποιο είναι ανοιχτό. Όχι μόνο διευκολύνει τον εντοπισμό ενός αρχείου που θέλετε να ανοίξετε, αλλά καθιστά επίσης προσβάσιμη τη λίστα σε άλλα παράθυρα διαλόγου στην αντίστοιχη εφαρμογή, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτό κ.λπ. Όσο χρήσιμη και αν είναι η λίστα, χάνει τη χρησιμότητά του όταν αρχίζει να εμφανίζει έγγραφα στα οποία δεν χρειάζεται πλέον να έχετε πρόσβαση. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε τη λίστα και να ξεκινήσετε μια νέα σε οποιαδήποτε εφαρμογή του Office. Λάβετε υπόψη ότι η διαδικασία είναι διαφορετική για το MS Office 2003 – 1020 και διαφορετική για το Office 2013.

  Πόσοι παίκτες μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα στο Switch;

Εκκαθάριση πρόσφατων αρχείων – MS Office 2003 – 2010

Κάντε κλικ στο εικονίδιο του Office και μεταβείτε στο Options>Advanced. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Εμφάνιση”, όπου μπορείτε να δείτε πόσα πρόσφατα αρχεία εμφανίζει η συγκεκριμένη εφαρμογή. Ορίστε αυτήν τη λίστα σε 0 (ορίστε την τιμή στο μηδέν) και θα διαγράψει τα έγγραφα στη λίστα Πρόσφατα έγγραφα. Στη συνέχεια, μπορείτε να το ορίσετε στον ίδιο αριθμό με πριν, ή σε μεγαλύτερο ή μικρότερο αριθμό και θα αρχίσει να αποθηκεύει μια νέα λίστα.

Εκκαθάριση πρόσφατων αρχείων – MS Office 2013

Η προηγούμενη μέθοδος δεν λειτουργεί στο MS Office 2013. Εάν τη χρησιμοποιήσετε, η λίστα θα εμφανιστεί όπως ήταν όταν ο αριθμός των πρόσφατων προς εμφάνιση αρχείων οριστεί σε οτιδήποτε πάνω από το μηδέν. Η αναζήτηση στο παράθυρο Επιλογές για έναν τρόπο ανανέωσης της λίστας είναι μάταιη. Για να το διαγράψετε, ανοίξτε την εφαρμογή από την οποία θέλετε να διαγράψετε τη λίστα των πρόσφατων αρχείων. Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο και επιλέξτε «Διαγραφή μη καρφιτσωμένων εγγράφων» για να διαγράψετε ολόκληρη τη λίστα. Μόνο τα καρφιτσωμένα αρχεία θα συνεχίσουν να εμφανίζονται μετά από αυτό και η εφαρμογή θα αρχίσει να συμπληρώνει μια νέα λίστα με βάση τα αρχεία που ανοίγετε από εκείνο το σημείο και μετά. Για να διαγράψετε μόνο ένα αρχείο από τα Πρόσφατα αρχεία, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε «Κατάργηση από τη λίστα».

  Πώς να αφαιρέσετε μια κατοικία ανενεργού παίκτη στο "Animal Crossing: New Horizons"

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί για όλες τις εφαρμογές του MS Office. Οι λίστες είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους, επομένως η διαγραφή της λίστας πρόσφατων αρχείων στο Word δεν θα επηρεάσει τη λίστα πρόσφατων αρχείων στο Excel.