Τροποποιήστε τη χειρονομία Google Now για να εκκινήσετε εφαρμογές ή να εκτελέσετε άλλες ενέργειες


Τα λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας συχνά δεσμεύουν μια συγκεκριμένη λειτουργικότητα για μια λειτουργία στοκ. Ένα παράδειγμα αυτού είναι το πώς το iOS επιτρέπει μόνο στην κάμερα να είναι προσβάσιμη από την οθόνη κλειδώματος και πώς το Android Lollipop επιτρέπει ομοίως πρόσβαση μόνο στην εφαρμογή κάμερας και κλήσης. Με την κάμερα, κανείς δεν αγανακτεί το λειτουργικό σύστημα που κατέχει τον τρόπο πρόσβασης σε αυτό. Και τα δύο λειτουργικά συστήματα προχωρούν πολύ περισσότερο, επιφυλάσσοντας τις λειτουργίες swipe up και swipe down σε όλες τις οθόνες, αλλά με το Android μπορείτε να το αλλάξετε πολύ εύκολα. Το Now Gesture Tweaks είναι μια εφαρμογή Android που σας επιτρέπει να αλλάξετε την προεπιλεγμένη λειτουργία ολίσθησης προς τα πάνω που έχει δεσμευτεί από την προεπιλεγμένη εφαρμογή εκκίνησης του Google Now. Η εφαρμογή έχει μια δωρεάν έκδοση και μια έκδοση premium. Η δωρεάν έκδοση περιορίζεται στο να σας επιτρέπει μόνο να επιλέξετε ποια εφαρμογή θα ξεκινήσει, να ανοίξετε όλες τις εφαρμογές ή να ανοίξετε το κέντρο ειδοποιήσεων όταν σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης. Η premium έκδοση σάς επιτρέπει να κάνετε πολλά περισσότερα. Η εφαρμογή δεν απαιτεί ριζωμένη συσκευή, αλλά εάν η συσκευή σας είναι ριζωμένη, θα λάβετε επιπλέον λειτουργίες που μπορείτε να αντιστοιχίσετε στην κίνηση ολίσθησης προς τα πάνω.

  Πώς να αποκτήσετε τον ήχο κλήσης iPhone X στο τηλέφωνό σας

Εκκινήστε την εφαρμογή και πατήστε “Επιλογή ενέργειας”. Θα σας δοθεί μια λίστα με όλες τις ενέργειες που υποστηρίζει η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής καθώς και τις ενέργειες που υποστηρίζει η πλήρης έκδοση. Οι ενέργειες που απαιτούν μια ριζωμένη συσκευή έχουν δεόντως σήμανση. Με τη δωρεάν εφαρμογή, μπορείτε να αναθέσετε σε μια εφαρμογή την εκκίνηση, να ανοίξετε το συρτάρι εφαρμογών, να ανοίξετε το συρτάρι ειδοποιήσεων ή απλώς να μην κάνει τίποτα.

Αφού επιλέξετε τη δράση, σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος. Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ποια εφαρμογή θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να απαντήσετε σε αυτήν την κίνηση. Επιλέξτε Now Gesture Tweaks όταν σας ζητηθεί και ρυθμίστε το έτσι ώστε η εφαρμογή να χρησιμοποιείται πάντα για την εκτέλεση της χειρονομίας. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτήν την εφαρμογή, εκτός από τις ενέργειες που υποστηρίζει, είναι ότι σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε την κίνηση ολίσθησης προς τα πάνω, ώστε να μην συμβαίνει τίποτα όταν την κάνετε στην οθόνη σας. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει τρόπος να κλείσετε το Google Now, αυτό είναι προσεκτικό από την πλευρά του προγραμματιστή.

  GPU της σειράς RTX 3000 της NVIDIA: Δείτε τι νέο υπάρχει

Εγκαταστήστε το Now Gesture Tweaks δωρεάν από το Google Play Store

Εγκαταστήστε το Now Gesture Tweaks από το Google Play Store