Γιατί χρειάζεστε μια εταιρεία συντήρησης WordPress;

Έχετε δημιουργήσει έναν ιστότοπο από μια εταιρεία σχεδιασμού. Χρησιμοποίησαν WordPress. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να αλλάξετε, αλλά συνολικά ο ιστότοπος λειτουργεί καλά. Ωστόσο, έχει αρχίσει να εμφανίζεται ένα νέο σφάλμα ή μήπως το WordPress σας πιέζει για ενημερώσεις; Ίσως μια αυτόματη ενημέρωση έχει σπάσει κάποια λειτουργικότητα. Το γραφείο σχεδιασμού σας είναι απασχολημένο ή θέλει να σας χρεώσει μεγάλες αμοιβές για νέες εργασίες.

Αναγνωρίζετε αυτό το σενάριο; 🤔

Τι λέτε για αυτό:

Έχετε έναν ιστότοπο παλαιού τύπου που κατασκευάστηκε πριν από λίγο καιρό. Κανείς δεν το διατηρεί ενεργά, αλλά εκτελείται μια χαρά στο παρασκήνιο. Μέχρι μια μέρα, ο οικοδεσπότης σας το αναστείλει επειδή έχει κακόβουλο λογισμικό και η Google τον αποκλείει από τα αποτελέσματα αναζήτησής του.

Το WordPress δεν είναι στατικό λογισμικό και οι ιστότοποι του WordPress είναι συνήθως συνδυασμοί διαφόρων προσθηκών που συντάσσονται από διαφορετικούς προγραμματιστές. Καθώς οι ενημερώσεις του πυρήνα του WordPress, τα πρόσθετα πρέπει επίσης να ενημερωθούν — είτε για να διατηρηθούν σε συγχρονισμό με τον πυρήνα του WordPress είτε για να κλείσουν τα τρωτά σημεία που ανακάλυψαν οι χρήστες.

Το WordPress κάνει καλή δουλειά κάνοντας αυτές τις ενημερώσεις καθοδηγούμενες από τον χρήστη και διαισθητικές μέσω του πίνακα ελέγχου. Ωστόσο, όλο και περισσότερο οι ιδιοκτήτες ιστότοπων στρέφονται σε εταιρείες Συντήρησης WordPress όπως Διορθώθηκε.net για να φροντίζουν τους ιστότοπους WordPress τους.

Γιατί χρειάζεστε συντήρηση WordPress;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι; ας εξερευνήσουμε μερικά από τα κρίσιμα.

Ασφάλεια και πρόληψη χάκερ

Το WordPress είναι το πιο δημοφιλές CMS παγκοσμίως, με σχεδόν το 40% των ενεργών ιστότοπων να το χρησιμοποιούν ως βάση. Δημοφιλή πρόσθετα όπως το WooCommerce και προγράμματα δημιουργίας σελίδων όπως το Divi και το Elementor, επεκτείνουν τη λειτουργικότητα για εκατομμύρια χρήστες. Και αμέτρητα άλλα πρόσθετα που αναπτύχθηκαν από χιλιάδες άλλους προγραμματιστές, μεγάλους και μικρούς, είναι διαθέσιμα για γρήγορη εγκατάσταση και διαμόρφωση.

  Πώς να προσθέσετε ένα ημερολόγιο στο Outlook

Αυτός ο συνδυασμός δημοτικότητας και μη συγκεντρωμένης ανάπτυξης σημαίνει ότι οι ιοί και οι χάκερ στοχεύουν συχνά το WordPress. Όταν ανακαλυφθεί, μια ευπάθεια μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κακόβουλους παράγοντες σε τεράστιο αριθμό ιστότοπων. Ενδέχεται να υποστούν εκμετάλλευση για την κλοπή δεδομένων χρηστών, την έναρξη επιθέσεων phishing ή πιο συχνά απλώς για διασκέδαση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια κερκόπορτα μπορεί να ανοίξει και να αφεθεί για μήνες πριν γίνει εκμετάλλευση.

Ένα καλό γραφείο συντήρησης όπως Σταθερός θα ακολουθήσει μια τετραμερή προσέγγιση για την ασφάλεια.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι όλα τα πρόσθετα και ο πυρήνας του WordPress είναι ενημερωμένα. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσατε να κάνετε μόνοι σας, φυσικά, αλλά μια υπηρεσία συντήρησης θα διασφαλίσει ότι αυτό θα γίνει γρήγορα και κρίσιμα ώστε οι ενημερώσεις να μην διαταράξουν τη λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας. Αυτό γίνεται με την εγκατάσταση ενημερώσεων σε ένα δοκιμαστικό περιβάλλον πρώτα.

Δεύτερον, τηρώντας τις ανακοινώσεις μηδενικής ημέρας και τις αναφορές ευπάθειας. Εταιρείες όπως το WPScan κυκλοφορούν ενημερώσεις μόλις ένα πρόσθετο είναι ευάλωτο. Το Fixed.net παρακολουθεί αυτές τις ειδοποιήσεις 24/7 και μπορεί να αντιδράσει άμεσα.

Τρίτον, διασφαλίζοντας ότι η φιλοξενία και η εγκατάσταση του ιστότοπου είναι ασφαλείς. Απλές τροποποιήσεις και διορθώσεις μπορούν να γίνουν για να αποτραπεί η παραμόρφωση ενός ιστότοπου WordPress, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της εγγραφής των προσθηκών σε αρχεία διαμόρφωσης.

Τέταρτον, σαρώνοντας συνεχώς τον ιστότοπο για γνωστά κακόβουλα προγράμματα ή ευπάθειες και καθαρίζοντας τα αν εντοπιστούν. Συνήθως, αυτό γίνεται από τα γραφεία συντήρησης WordPress που έχουν τις δικές τους βάσεις δεδομένων υπογραφών κακόβουλου λογισμικού.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι ο ιστότοπός σας θα πρέπει να παραμείνει ενημερωμένος, λειτουργικός και εντελώς απαλλαγμένος από κακόβουλο λογισμικό.

  Πώς να ακυρώσετε μια συνάντηση ζουμ

Αντίγραφα ασφαλείας

Ας φανταστούμε ότι συμβαίνει κάτι στον ιστότοπό σας που προκαλεί τη διαγραφή ή την παραμόρφωσή του. Αυτό μπορεί να είναι μια παραβίαση ασφαλείας όπως αυτές που περιγράφονται παραπάνω, ή ίσως ο οικοδεσπότης Ιστού σας έχει προβλήματα ή ίσως κάνετε λάθος και διαγράψετε κάτι κατά λάθος.

Οι υπηρεσίες συντήρησης ιστότοπου θα διασφαλίσουν ότι έχετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας και θα ελέγξουν επίσης την ακεραιότητα αυτών των αντιγράφων ασφαλείας. Αυτά ιδανικά δεν θα είναι απλώς αντίγραφα ασφαλείας του WordPress – δεν θα χρησιμοποιούν πρόσθετα όπως το Updraft. Μια καλή εταιρεία συντήρησης θα λάβει αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του ιστότοπού σας, του firebase και της βάσης δεδομένων σας.

Εταιρείες όπως το Fixed.net παρακολουθούν επίσης έναν ιστότοπο για προβλήματα και μπορούν να εισέλθουν και να διορθώσουν προβλήματα σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα.

Ταχύτητα και Έλεγχοι

Οι υγειονομικοί έλεγχοι είναι απαραίτητοι για κάθε ιστότοπο. Μπορούν να διασφαλίσουν ότι ο ιστότοπός σας λειτουργεί καλά, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ταχύτητας ή απόδοσης. Μια εταιρεία συντήρησης WordPress θα κάνει συνήθως έναν πλήρη έλεγχο όταν γίνετε μέλος για να διασφαλίσει ότι όλα λειτουργούν κανονικά και να διορθώσει τυχόν προβλήματα.

Μόλις γίνει, θα παρακολουθούν τις αλλαγές που έγιναν, έτσι θα είστε σίγουροι ότι ο ιστότοπος λειτουργεί καλά σε όλα τα σημεία.

Τροποποιήσεις και Αλλαγές

Ένα άλλο πλεονέκτημα της ύπαρξης μιας εταιρείας συντήρησης WordPress είναι ότι μπορούν να είναι σε ετοιμότητα για να κάνουν μικρές τροποποιήσεις και αλλαγές στον ιστότοπό σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια μεταφόρτωση εικόνας, μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, μια προσαρμογή στη φόρμα επικοινωνίας, μια αλλαγή διεύθυνσης email – ή οτιδήποτε συνήθως θα ήταν πολύ μικρό για να το χειριστεί μια εταιρεία σχεδιασμού ιστοτόπων.

Το Fixed.net προσφέρει ένα πρόγραμμα μόνο για συντήρηση (το πρόγραμμα «Φροντίδας» του) και σας επιτρέπει να πληρώνετε για αυτές τις εφάπαξ τροποποιήσεις ad-hoc. Ή ένα πρόγραμμα “Απεριόριστο”, το οποίο περιλαμβάνει απεριόριστες αναθεωρήσεις όπως αυτό.

  Τεχνολογία GNSS έναντι GPS: Γνωρίστε τις βασικές διαφορές

Web Hosting

Ενώ η φιλοξενία ιστοτόπων είναι ξεχωριστή από τη Συντήρηση WordPress, συχνά η φιλοξενία ιστοτόπων θα περιλαμβάνεται στη συντήρηση. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να είναι πιο απλό για μια εταιρεία να διατηρεί τον ιστότοπό σας όταν έχει τον πλήρη έλεγχο της φιλοξενίας για τον εντοπισμό σφαλμάτων.

Για παράδειγμα, το Fixed παρέχει φιλοξενία ιστότοπου χωρίς αποκλεισμούς, πιστοποιητικά SSL χωρίς αποκλεισμούς και email χωρίς αποκλεισμούς. Θα χειριστούν τη μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας στην πλατφόρμα τους χωρίς πρόσθετο κόστος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στον τρέχοντα πάροχο φιλοξενίας Ιστού.

Επιλογή γραφείου συντήρησης WordPress

Φυσικά, κάθε γραφείο Συντήρησης Ιστοσελίδων που επιλέγετε πρέπει να σας επαινεί, όχι να σας περιορίζει. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε πλήρη πρόσβαση στον ιστότοπό σας στο WordPress και έχετε πρόσβαση στο περιβάλλον φιλοξενίας σας. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να απομακρυνθείτε στο μέλλον εάν το επιθυμείτε και σας διατηρεί τον έλεγχο του πιο σημαντικού περιουσιακού στοιχείου της επιχείρησής σας – του ιστότοπού σας.

Δεν χρειάζεται να δέσετε τον εαυτό σας σε ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο. Τα καλύτερα πρακτορεία θα προσφέρουν κυλιόμενες μηνιαίες συμβάσεις, τις οποίες μπορείτε να ακυρώσετε ανά πάσα στιγμή. Η προσέγγιση πρέπει να είναι ότι η εξυπηρέτησή τους είναι αρκετά καλή ώστε να θέλετε να μείνετε.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι όποιος κι αν πάτε είναι προσβάσιμος και προσιτός. Δώστε τους ένα δαχτυλίδι και μιλήστε στον ιστότοπό σας για να βεβαιωθείτε ότι έχουν τη σωστή εφαρμογή.

Στο grtechpc.org, προτείνουμε Διορθώθηκε.net, που προσφέρει υπηρεσίες Συντήρησης WordPress από το 2018 και φροντίζει χιλιάδες ιστότοπους WordPress. Λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, με τεχνικούς που εδρεύουν στα γραφεία τους σε όλο τον κόσμο και οι τιμές τους ξεκινούν από 29 £ το μήνα για πλήρη συντήρηση ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας ιστοσελίδων.