Γιατί το YouTube θέλει οι YouTubers να παραδεχτούν ότι χρησιμοποιούν AI σε βίντεο

Βασικά Takeaways

  • Το YouTube εφαρμόζει νέους κανόνες που απαιτούν από τους δημιουργούς να αποκαλύπτουν εάν χρησιμοποιούν γεννήτριες τεχνητής νοημοσύνης στα βίντεό τους για την προστασία των θεατών από πιθανές ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες.
  • Οι χρήστες δεν μπορούν να εμπιστεύονται τυφλά το περιεχόμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη και πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί να τροποποιηθεί ή να δημιουργηθεί συνθετικά, ωθώντας τους να πραγματοποιήσουν πρόσθετη έρευνα.
  • Η πολιτική αποκάλυψης παρέχει στους χρήστες του YouTube ένα πλεονέκτημα έναντι του περιεχομένου που δημιουργείται από AI, καθώς οι θεατές θα γνωρίζουν ότι οι πληροφορίες τους είναι πιο πιθανό να είναι ακριβείς, αυξάνοντας τις πιθανότητες να διατηρήσουν τους θεατές.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τους δημιουργούς με σχεδόν οτιδήποτε χρειάζονται. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, γι’ αυτό και το YouTube παρεμβαίνει για να βοηθήσει στην προστασία της κοινότητας του YouTube. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε γιατί η χρήση των αποκαλύψεων τεχνητής νοημοσύνης στο YouTube είναι σημαντική για εσάς, είτε είστε χρήστης είτε YouTuber.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή της προεπισκόπησης μικρογραφιών στο YouTube

Το YouTube απαιτεί από τους δημιουργούς να αποκαλύπτουν περιεχόμενο AI

Καθώς η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης γίνεται πιο διαδεδομένη, το YouTube αναγνωρίζει ότι πρέπει να εφαρμόσει νέα μέτρα πέρα ​​από τις Οδηγίες κοινότητας. Μεταβαίνοντας στο 2024, Το YouTube πρόκειται να θέσει νέους κανόνες απαιτώντας από τους YouTubers να αποκαλύπτουν εάν έχουν χρησιμοποιήσει γεννήτριες τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία των βίντεό τους.

Για κάθε βίντεο που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη, το YouTube θα τοποθετήσει μια ετικέτα στο πλαίσιο περιγραφής. Επιπλέον, εάν η πλατφόρμα πιστεύει ότι οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο βίντεο είναι ευαίσθητες, θα εφαρμοστεί μια πρόσθετη ετικέτα στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο.

Ο κύριος λόγος για αυτό είναι η διασφάλιση της προστασίας των θεατών του λόγω της πιθανότητας να δημιουργηθούν ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες όταν εμπλέκεται η τεχνητή νοημοσύνη. Θα επιτρέψει επίσης στην τεχνητή νοημοσύνη να μην αφομοιώσει τα δικά της ψευδή δεδομένα ως γεγονός, κάτι που θα βοηθήσει σε λιγότερη παραπληροφόρηση.

Η κοινότητα του YouTube αποτελείται από δύο ομάδες ατόμων: τους χρήστες και τους χρήστες του YouTube. Και οι δύο ομάδες μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά από την ΑΙ. Ωστόσο, αυτές οι δύο ομάδες θα προστατεύονται και θα βοηθούνται πλέον από τη νέα πολιτική του YouTube για την αποκάλυψη περιεχομένου τεχνητής νοημοσύνης σε ένα βίντεο.

  Το Muzeit είναι ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής YouTube για Chrome με Social Discovery

Για Χρήστες

Ο μεγαλύτερος φόβος όσον αφορά την παρακολούθηση βίντεο στο YouTube είναι να μην γνωρίζουμε εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς. Κάνοντας τους δημιουργούς να δηλώνουν ότι το βίντεό τους έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη, ωστόσο, επιτρέπει στους χρήστες να κατανοήσουν ότι βλέπουν τροποποιημένο ή συνθετικά δημιουργημένο περιεχόμενο.

Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο δεν είναι εκατό τοις εκατό ανθρώπινο. Σε αυτό το σημείο, Οι χρήστες δεν πρέπει να εμπιστεύονται τυφλά την τεχνητή νοημοσύνη. Μπορούν να αναγνωρίσουν ότι οι πληροφορίες μπορεί να είναι παραπλανητικές και μπορεί να χρειαστεί να γίνει έρευνα από την πλευρά τους.

Επιπλέον, αυτό ανοίγει τη δυνατότητα στο YouTube να επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν περιεχόμενο. Για παράδειγμα, εάν ένας χρήστης θέλει να βλέπει μόνο βίντεο που έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους, θα μπορεί να αφαιρέσει περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης από την αναζήτησή του. Ωστόσο, αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν έχει καθιερωθεί από την ανακοίνωση του YouTube για αποκάλυψη περιεχομένου AI.

Για τους YouTubers

Στον σημερινό τεχνολογικά προηγμένο κόσμο, οι χρήστες του YouTube αρχίζουν να ανακαλύπτουν ότι όχι μόνο πρέπει να ανταγωνίζονται μεταξύ τους αλλά και με την τεχνητή νοημοσύνη. Η μεγαλύτερη μάχη με αυτό, ωστόσο, είναι πόσοι θεατές δυσκολεύονται να πουν τη διαφορά μεταξύ αυτού που δημιουργείται από τον άνθρωπο και αυτού που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη.

  Πώς να μεταβείτε από τη Μουσική Google Play στη Μουσική YouTube

Κάνοντας οποιονδήποτε ανεβάζει ένα συνθετικό ή τροποποιημένο βίντεο να αποκαλύψει το γεγονός, δίνει στους χρήστες του YouTube ένα πόδι. Θα μπορούν να κρατούν τους θεατές να επιστρέφουν στο περιεχόμενό τους, επειδή οι χρήστες θα γνωρίζουν ότι οι πληροφορίες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι ακριβείς σε σύγκριση με την τεχνητή νοημοσύνη.

Επιπλέον, το YouTube επιτρέπει στους μουσικούς συνεργάτες να υποβάλλουν αιτήματα αφαίρεσης περιεχομένου τεχνητής νοημοσύνης εάν προσποιούνται ότι είναι άτομο, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή της φωνής. Θα μπορούν επίσης να υποβάλλουν αίτημα κατάργησης όταν πρόκειται για μουσική που μιμείται τη φωνή ενός καλλιτέχνη.

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη αρχίζει να εξελίσσεται, είναι απαραίτητο για όλους τους ιστότοπους και τις πλατφόρμες να εφαρμόζουν μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των χρηστών τους. Για το YouTube, αυτό περιλαμβάνει και τους δημιουργούς του.

Συνολικά, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός πόρος για χρήση, αλλά υπάρχουν στιγμές που είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι αυτό που βλέπετε δεν δημιουργήθηκε από κάποιο άτομο ή μπορεί να μην είναι γεγονός.