Πώς να μεταβείτε από τη Μουσική Google Play στη Μουσική YouTube

Η Μουσική Google Play καταργείται. Η πρώτη υπηρεσία μουσικής της Google θα κλείσει έως τον Δεκέμβριο του 2020. Για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας, θα πρέπει να μεταβείτε στο YouTube Music—ή να το κατεβάσετε. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Πότε θα καταργηθεί η Μουσική Google Play;

Η Google έχει ανακοινώθηκε ότι «Η Μουσική YouTube θα αντικαταστήσει τη Μουσική Google Play έως τον Δεκέμβριο του 2020». Το YouTube Music είναι η αντικατάσταση της Google για τη Μουσική Google Play. Φαίνεται να έχει την ίδια μεγάλη βιβλιοθήκη ροής μουσικής, αλλά η διεπαφή αλλάζει—και η εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσετε για τη ροή αλλάζει επίσης. Η Google έχει προσθέσει λειτουργίες από τη Μουσική Google Play στη Μουσική YouTube, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας μεταφόρτωσης και ροής των δικών σας τραγουδιών.

  Δημιουργήστε Screencasts και μεταφορτώστε τα απευθείας στο YouTube [Windows]

Δεν θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Μουσική Google Play για ροή μουσικής από τον Οκτώβριο του 2020. (Η καταληκτική ημερομηνία είναι ο Σεπτέμβριος 2020 στη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Αφρική.) Εάν αυτή τη στιγμή πληρώνετε για μια συνδρομή στη Μουσική Google Play και δεν Εάν μεταφέρετε τον λογαριασμό σας, η Google θα ακυρώσει τη συνδρομή σας στο τέλος του κύκλου χρέωσής σας τον Οκτώβριο (ή τον Σεπτέμβριο στη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Αφρική.)

Ωστόσο, θα μπορείτε να μεταφέρετε όλα όσα έχετε στη Μουσική Google Play—τις λίστες αναπαραγωγής, τις μεταφορτώσεις μουσικής, τις αγορές και τα «μου αρέσει» στη Μουσική YouTube. Η υπηρεσία μεταφοράς θα είναι διαθέσιμη έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2020.

Μετά τον Δεκέμβριο του 2020, η Google θα διαγράψει τα δεδομένα της Μουσικής Google Play από τους διακομιστές της.

Πώς να μεταβείτε στο YouTube Music

Μπορείτε να μεταφέρετε τον λογαριασμό σας στη Μουσική Google Play χρησιμοποιώντας Το εργαλείο μεταφοράς YouTube Music της Google. Αυτή είναι μια εφάπαξ διαδικασία μεταφοράς που θα μετεγκαταστήσει όλα τα δεδομένα της Μουσικής Google Play στο YouTube Music. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και κάντε κλικ στο «Έναρξη μεταφοράς».

  Πώς να αποκτήσετε τη λειτουργία PIP YouTube σε Android 7 ή παρακάτω

Είτε είστε συνδρομητής στη βιβλιοθήκη ροής της Μουσικής Google Play είτε έχετε ανεβάσει μερικά από τα δικά σας τραγούδια και χρησιμοποιείτε τη Μουσική Google Play για να τα ακούσετε—ή και τα δύο— μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη Μουσική YouTube για αναπαραγωγή της μουσικής σας μετά την αλλαγή.

Εάν είστε ήδη συνδρομητής, τώρα θα χρεώνεστε μέσω του YouTube, αλλά η μηνιαία τιμή και τα οφέλη της συνδρομής σας θα παραμείνουν τα ίδια (“εκτός εάν βρίσκεστε σε τοποθεσία με κυμαινόμενο νόμισμα”, σύμφωνα με την Google.) Ακόμα κι αν το YouTube χρεώνει τώρα επιπλέον για τα προνόμια που πληρώνετε, θα διατηρήσετε τις εκπτώσεις που έχετε.

Αφού κάνετε εναλλαγή, μεταβείτε στον ιστότοπο της Μουσικής YouTube και χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές YouTube Music για Android, iPhone και iPad για να μεταδώσετε τη μουσική σας σε ροή.

  Πώς να ακούσετε YouTube Music σε Linux με το Ytmdesktop

Πώς να κατεβάσετε τη μουσική σας

Εάν έχετε τελειώσει με τις υπηρεσίες μουσικής της Google, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε οποιαδήποτε μουσική που έχετε ανεβάσει και να την πάρετε μαζί σας.

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2020, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Διαχείριση μουσικής Google Play για τη λήψη των αρχείων μουσικής που έχετε ανεβάσει από τη Μουσική Google Play.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε Google Takeout για να κατεβάσετε τα δεδομένα της Μουσικής Google Play και να τα πάρετε μαζί σας. Βεβαιωθείτε ότι η “Μουσική Google Play” είναι επιλεγμένη για λήψη όλων—από μια λίστα με όλα τα τραγούδια που έχετε προσθέσει στη βιβλιοθήκη σας σε τυχόν αρχεία μουσικής που έχετε ανεβάσει. Το Google Takeout θα πρέπει να λειτουργεί έως ότου τερματιστεί η λειτουργία της Μουσικής Google Play στα τέλη Δεκεμβρίου 2020.

Δεν είστε λάτρης της Μουσικής YouTube; Δοκιμάστε Spotify ή Apple Music αντι αυτου.