Γιατί το Adobe Shockwave συντρίβεται συνεχώς;

Το Shockwave είναι μια πλατφόρμα εφαρμογής πολυμέσων και μορφή αρχείου από την Adobe. Επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν κινούμενο, διαδραστικό περιεχόμενο στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Το Shockwave είναι δωρεάν, εύκολο στην λήψη και διαθέσιμο σε όλους στον ιστό. Το Adobe Shockwave είναι παρόμοιο με το Adobe Flash, αλλά δίνει στον προγραμματιστή πολύ μεγαλύτερη ελευθερία να δημιουργήσει ορισμένους τύπους εφαρμογών. Το Adobe Shockwave λειτουργεί με σχεδόν κάθε πρόγραμμα περιήγησης που υπάρχει στον κόσμο. Κάθε βίντεο, διαφήμιση ή παιχνίδι που βλέπετε σε οποιονδήποτε ιστότοπο χρησιμοποιεί το Adobe Shockwave και το Flash για την εμφάνιση του περιεχομένου. Ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι το Adobe Shockwave διακόπτεται συνεχώς. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να μάθετε γιατί το Adobe Shockwave κολλάει συνεχώς και γιατί το Shockwave σας δεν λειτουργεί. Επίσης, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε γιατί η εφαρμογή Adobe Flash συνεχίζει να κολλάει και πώς μπορείτε να ενημερώσετε το Shockwave Flash στο Chrome.

Γιατί το Adobe Shockwave συντρίβεται συνεχώς;

Συνεχίστε να διαβάζετε περαιτέρω για να μάθετε γιατί το Shockwave συντρίβεται συνεχώς με λεπτομέρεια με χρήσιμες εικόνες για καλύτερη κατανόηση.

  Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε Memoji και Animoji σε ένα iPhone

Το Shockwave εξακολουθεί να λειτουργεί;

Όχι, το Shockwave δεν λειτουργεί πια. Ακόμα κι αν κάνετε λήψη του Adobe Shockwave, το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν θα το υποστηρίζει επειδή η Adobe το διέκοψε επίσημα το 2019. Δεν μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη του Adobe Shockwave από τον επίσημο ιστότοπο της Adobe.

Είναι το Shockwave Player το τέλος της ζωής;

Ναι, η ζωή των Shockwave Players έληξε επίσημα. Εφόσον η Adobe ανακοίνωσε τη διακοπή του Adobe Shockwave στις 9 Απριλίου 2019, δεν θα μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη του Adobe Shockwave από τον επίσημο ιστότοπο. Δεν μπορείτε πλέον να το χρησιμοποιήσετε με το πρόγραμμα περιήγησής σας. Όλα τα πολυμέσα που θα βλέπετε στον Ιστό από το 2019 και μετά δεν χρησιμοποιούν το Adobe Shockwave.

Γιατί διακόπηκε το Shockwave;

Το Shockwave διακόπηκε στις 9 Απριλίου 2019 και ανακοινώθηκε επίσημα από την Adobe. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και η χρήση κινητών συσκευών έχει αυξηθεί, το διαδραστικό περιεχόμενο έχει μεταφερθεί σε πλατφόρμες, όπως HTML5, WebGL και Canvas. Η χρήση του Shockwave έχει σχεδόν μειωθεί μεταξύ των προγραμματιστών. Λόγω της εκτεταμένης χρήσης νεότερων τεχνολογιών για την εμφάνιση περιεχομένου στον Ιστό, σχεδόν όλοι οι προγραμματιστές άρχισαν να μειώνουν τη χρήση του Adobe Shockwave, γεγονός που έγινε η αιτία για την ασυνέχεια του Shockwave.

Γιατί το Shockwave δεν λειτουργεί;

Οι λόγοι για τους οποίους το Shockwave δεν λειτουργεί αναφέρονται παρακάτω:

  • Χρησιμοποιείτε την παλιά έκδοση του Adobe Shockwave.
  • Δεν έχετε επιτρέψει στο πρόγραμμα περιήγησής σας να έχει πρόσβαση στο Shockwave.
  • Ίσως άλλες προσθήκες του προγράμματος περιήγησής σας να έχουν μπλοκάρει την πρόσβαση στο περιεχόμενο του Shockwave.
  • Προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε το Shockwave μετά την επίσημη διακοπή του.
  Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους το Shockwave συντρίβεται όλη την ώρα.

Πώς ενημερώνετε το Shockwave Flash στο Chrome;

Για να ενημερώσετε το Shockwave Flash στο Chrome, απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome στον υπολογιστή σας.

2. Στη γραμμή διευθύνσεων, πληκτρολογήστε chrome://components και πατήστε Enter.

3. Αναζητήστε το Adobe Flash Player από τη λίστα και κάντε κλικ στο Έλεγχος για ενημέρωση.

4. Η κατάσταση Component Updated θα είναι ορατή όταν ενημερωθεί το Shockwave Flash.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ενημερώσετε το Shockwave Flash στο Chrome.

Πώς να σταματήσετε το Shockwave από το Crash;

Διαβάστε τον οδηγό μας για Διόρθωση σφαλμάτων Flash Shockwave στο Chrome και εφαρμόστε τον ίδιο για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Για να σταματήσετε τη συνεχή συντριβή του Shockwave, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις μεθόδους που αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό.

Πώς διορθώνετε το Shockwave Flash;

Για να διορθώσετε το Shockwave Flash, απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

1. Πατήστε Ctrl + Shift + Esc για να ξεκινήσετε τη Διαχείριση εργασιών.

2. Κάντε δεξί κλικ σε όλες τις εργασίες που χρησιμοποιούν το Shockwave Flash Player και κάντε κλικ στο Τέλος εργασίας.

3. Κατεβάστε το πρόγραμμα απεγκατάστασης για το Flash Player.

4. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο εγκατάστασης Uninstaller που έχετε κατεβάσει.

  Μπορείτε πραγματικά να "ζουμάρετε και να βελτιώσετε" πλάνα ασφαλείας;

5. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία απεγκατάστασης.

6. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

7. Στη συνέχεια, εκτελέστε το αρχείο εγκατάστασης του Adobe Flash Player που έχετε ήδη κατεβάσει στον υπολογιστή σας για να το εγκαταστήσετε ξανά.

Σημείωση: Δεν θα μπορείτε να κάνετε λήψη του Adobe Flash player από τον ιστότοπο της Adobe, όπως αναφέρεται στο Σελίδα Adobe Flash Player.

Πώς μπορείτε να σταματήσετε τη συντριβή του Shockwave Flash στο Chrome;

Για να διορθώσετε το Shockwave να κολλάει συνεχώς, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Fix Shockwave Flash Crashes στο Chrome και εφαρμόστε το ίδιο προσεκτικά.

Γιατί η εφαρμογή Flash σας συνεχίζει να καταρρέει;

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους η εφαρμογή Flash συνεχίζει να διακόπτεται:

  • Ίσως η εφαρμογή Flash να μην εκτελείται στην πιο πρόσφατη έκδοση.
  • Ίσως υπάρχει πρόβλημα με το πρόγραμμα περιήγησής σας.
  • Ίσως τα απαιτούμενα δικαιώματα δεν δίνονται από το πρόγραμμα περιήγησης για πρόσβαση στο περιεχόμενο.

Πρέπει να αφαιρέσετε το Shockwave Player;

Ναι, θα πρέπει να αφαιρέσετε το Shockwave Player από το σύστημά σας. Δεν έχει νόημα να το κρατήσεις. Η Adobe διέκοψε επίσημα τη χρήση του Shockwave Player το 2019 και κάθε προγραμματιστής απέκλεισε τη χρήση του Shockwave Player και στράφηκε σε νεότερες τεχνολογίες Ιστού.

Πρέπει να αφαιρέσετε το Shockwave Flash;

Ναι, θα πρέπει να αφαιρέσετε το Shockwave Flash αφού η Adobe διέκοψε επίσημα τη χρήση του Shockwave Flash το 2019. Ο λόγος είναι ότι οι προγραμματιστές στρέφονται σε άλλες τεχνολογίες ιστού όπως HTML5, Canvas, Java κ.λπ., οι οποίες είναι απλούστερες και πιο εύχρηστες στην εμφάνιση το περιεχόμενό τους στον Ιστό. Λόγω των νέων τεχνολογιών, η χρήση του Shockwave Flash έχει αποκλειστεί εντελώς, οπότε η Adobe αποφάσισε να το τερματίσει.

***

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να μάθετε γιατί το Adobe Shockwave κολλάει συνεχώς και πώς να τα διορθώσετε. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες σχετικά με αυτό το άρθρο ή προτάσεις για οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να τα γνωρίζουμε.