Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Το Ethereum Merge και το ETH Triple Halving είναι τα πιο καυτά θέματα στην κοινότητα κρυπτογράφησης. Ας ρίξουμε μια ματιά στην πιο αξιοσημείωτη αναβάθμιση του Ethereum.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Ethereum είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία, την ανάπτυξη και τη χρήση Αποκεντρωμένων Εφαρμογών (DApps). Το Ethereum τροφοδοτείται από τεχνολογία blockchain και ο Ether (ETH) είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα του.

Μέχρι σήμερα, 2970 έργα έχουν κατασκευαστεί στο Ethereum, με πάνω από 50 εκατομμύρια έξυπνα συμβόλαια. Υπάρχουν περισσότερα από 71 εκατομμύρια κρυπτογραφικά πορτοφόλια με υπόλοιπα ETH. Επιπλέον, αξία αξίας 11,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μεταφέρθηκε μέσω του δικτύου Ethereum το 2021, παρέχοντας στους δημιουργούς κέρδη 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ethereum.org

Το Ethereum παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον ιδρυτή του, Vitalik Buterin, το 2014. Δημοσίευσε μια λευκή βίβλο Ethereum, ένα ενημερωτικό έγγραφο που τονίζει τα χαρακτηριστικά αυτής της τεχνολογίας. Εκτός από αυτό, η λευκή βίβλος χρησιμοποιείται επίσης ως αναφορά στους χρήστες της για να αναπαραστήσει το όραμα του Ethereum και τις τελευταίες εξελίξεις.

Η Buterin, μαζί με τον Joe Lubin, λάνσαρε την πλατφόρμα Ethereum το 2015. Η αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) του Ethereum ήταν 0,31 $ ανά κέρμα. Συγκριτικά, το ETH διαπραγματεύεται περίπου στα 2.000 $ τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Επίσης, το Ethereum είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin σε αγοραία αξία.

Πώς λειτουργεί το ETH Blockchain;

Το blockchain Ethereum είναι παρόμοιο με το blockchain του Bitcoin από πολλές απόψεις. Αλλά η κύρια διαφορά είναι ότι το Bitcoin θεωρείται «πρώτης γενιάς blockchain» με περιορισμένες εφαρμογές εκτός των συναλλαγών του. Εν τω μεταξύ, το Ethereum, στο πλαίσιο της «blockchain δεύτερης γενιάς», παρέχει στους προγραμματιστές του διάφορες εφαρμογές για να πειραματιστούν και να εκτελέσουν.

Η τεχνολογία blockchain που σχετίζεται με το Ethereum διανέμει ένα πανομοιότυπο αντίγραφο του blockchain σε όλο το δίκτυο. Ολόκληρο το σύστημα επικυρώνεται χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό συναίνεσης που είναι αμετάβλητος. Επί του παρόντος, το Ethereum χρησιμοποιεί ένα πρωτόκολλο απόδειξης εργασίας (PoW), το οποίο ονομάζεται επίσης εξόρυξη Ethereum.

Οι συμμετέχοντες στο δίκτυο, γνωστοί ως miners, εκτελούν λογισμικό για να αποδείξουν την επικύρωση κρυπτογραφημένων αριθμών μετά από μια συναλλαγή. Ο εξορύκτης που καταφέρνει να αποδείξει την εγκυρότητα του κρυπτογραφημένου αριθμού ανταμείβεται με Ether.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του HBO Max, του HBO NOW και του HBO Go;

Τι είναι η συγχώνευση Ethereum;

Η συγχώνευση Ethereum είναι το πιο συζητημένο και πολυσυζητημένο θέμα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Για να το θέσω απλά, το ETH ή το Ethereum Merge είναι ο συνεχής μετασχηματισμός του μηχανισμού συναίνεσης του Ethereum από την τρέχουσα απόδειξη εργασίας σε απόδειξη στοιχήματος. Αυτός ο μετασχηματισμός είναι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ethereum που σχετίζονται με την επεκτασιμότητα, την κατανάλωση ενέργειας και την αποδοτικότητα.

Πηγή: ethmerge.com

Πρέπει να είστε περίεργοι για την ημερομηνία αυτού του ιστορικού γεγονότος, σωστά; Δεν χρειάζεται να περιμένετε πολύ περισσότερο, καθώς η Συγχώνευση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2022. Αυτό το επερχόμενο πρόγραμμα προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση σε όσους περιμένουν τα τελευταία χρόνια.

Ας καταλάβουμε περισσότερα για τη συγχώνευση Ethereum με τη βοήθεια των κύριων στοιχείων που σχετίζονται με το συμβάν Συγχώνευσης.

#1. Αλυσίδα Beacon

Το Beacon Chain είναι μια παράλληλα αναπτυγμένη αλυσίδα δικτύου για να λειτουργεί παράλληλα με το κεντρικό δίκτυο Ethereum. Αυτή η αλυσίδα ξεκίνησε να λειτουργεί το 2020. Ο μηχανισμός απόδειξης εργασίας δοκιμάζεται στο Beacon Chain. Η φάση της δοκιμής είναι πολύ κρίσιμη για το Ethereum πριν από τη συγχώνευση. Περισσότεροι επικυρωτές συμμετείχαν στη βελτίωση του μηχανισμού συναίνεσης απόδειξης στοιχήματος του Ethereum κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμής.

Το Beacon Chain από μόνο του δεν μπορεί να εκτελέσει τα έξυπνα συμβόλαια του Ethereum. Έτσι, η αλυσίδα Beacon χρησιμοποιείται για την καθιέρωση της λειτουργικότητας του μηχανισμού απόδειξης στοιχήματος.

#2. Συγχώνευση Ethereum

Το Beacon Chain που συζητήσαμε παραπάνω πρέπει να συγχωνευθεί με το κεντρικό δίκτυο Ethereum για να ολοκληρωθεί η συγχώνευση Ethereum.

Πηγή: ethereum.org

Ολόκληρο το δίκτυο Ethereum μετατρέπεται στον μηχανισμό απόδειξης συμμετοχής κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Πραγματοποιούνται εκ των προτέρων εξαιρετικά ολοκληρωμένες δοκιμές για την εξάλειψη όλων των σφαλμάτων.

#3. Αλυσίδες θραυσμάτων

Τέλος, εφαρμόζονται αλυσίδες θραυσμάτων για να επιβεβαιωθεί η βελτίωση της επεκτασιμότητας του Ethereum. Οι αλυσίδες θραυσμάτων είναι οι επιπλέον αλυσίδες που χρησιμοποιούνται για την κυκλοφορία του συναλλακτικού φορτίου του δικτύου. Εκτός από αυτό, αυτές οι αλυσίδες επιτρέπουν επίσης περισσότερα δεδομένα σε όλο το δίκτυο.

Αρχικά, οι αλυσίδες θραυσμάτων προορίζονταν να εκτελεστούν πριν από τη συγχώνευση του Ethereum. Αντίθετα, οι χρήστες του Ethereum αποφάσισαν να επικεντρωθούν στο συμβάν Merge. Η εκτέλεση των αλυσίδων θραυσμάτων ολοκληρώνει την όλη εκδήλωση και αναμένεται να γίνει γύρω στο 2023.

Τι ακριβώς είναι ένα Crypto Halving;

Το μισό είναι ένα αποπληθωριστικό γεγονός που σχετίζεται με το blockchain. Σε αυτήν την περίπτωση, οι ανταμοιβές που παρέχονται στους επικυρωτές μειώνονται στο μισό. Η κατά το ήμισυ του Bitcoin είναι η πιο δημοφιλής στον χώρο της κρυπτογράφησης.

Για παράδειγμα, ας πάρουμε την περίπτωση του Bitcoin. Η κατά το ήμισυ του Bitcoin πραγματοποιείται μία φορά κάθε 4 χρόνια. Αυτή η εκδήλωση κατά το ήμισυ λειτουργεί σύμφωνα με το πρόγραμμα έως ότου εξορυχθεί το τελευταίο Bitcoin περίπου το 2040. Η επόμενη κατά το ήμισυ του Bitcoin έχει προγραμματιστεί γύρω στον Μάρτιο του 2024.

  Πώς να προσαρμόσετε το Κέντρο Ελέγχου σε Mac

Πηγή: Investopedia

Η κατά το ήμισυ του Bitcoin είναι ένα θέμα που συζητείται ενεργά, αλλά και άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Litecoin, το Bitcoin SV και το Bitcoin Cash υποβάλλονται επίσης στο μισό. Αντίθετα, τα χρονοδιαγράμματα αυτών των κρυπτονομισμάτων διαφέρουν από το Bitcoin.

Έτσι, ενώ έχουμε κατά νου το crypto halving, ας δούμε το τριπλό halving.

Τι είναι το Triple Halving;

Η κατανομή ETH στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου απόδειξης εργασίας διαφέρει ελαφρώς από τη μείωση κατά το ήμισυ του Bitcoin. Ο αλγόριθμος του Ethereum δεν μειώνει το ETH που ανταμείβεται στους εξορύκτες. Η διαδικασία εκτελείται χρησιμοποιώντας ενημερώσεις λογισμικού που έχουν εγκριθεί από την κοινότητα του Ethereum.

Τα μέλη της κοινότητας του Ethereum ονόμασαν το γεγονός “The Triple Halving”. Αυτή η έκδοση ETH θα πραγματοποιηθεί μόλις συμβεί η «Συγχώνευση ETH». Σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα, εξορύσσονται κατά μέσο όρο 6.500 νέα μπλοκ ETH καθημερινά. Η συγχώνευση αυξάνει έτσι τις ανταμοιβές των ανθρακωρύχων.

Τα τρία κύρια μέρη που εμπλέκονται με τον τριπλό μισό ETH είναι:

#1. Σημαντική πτώση στην κατανομή ETH

Το Ethereum εκδίδει περίπου 13.500 ETH την ημέρα, με ετήσια έκδοση περίπου 4,3% της συνολικής προσφοράς ETH. Με την έκδοση proof-of-stake (PoS), η ετήσια έκδοση προβλέπεται να μειωθεί μεταξύ 0,3% και 0,4%.

Η ετήσια πτώση των εκδόσεων μειώνει επίσης το άγχος των πωλήσεων από τους εξορύκτες ETH. Τελικά, η μείωση της πίεσης πώλησης συμβάλλει επίσης στην αύξηση της τιμής του ETH. Η φάση της οικονομίας του Ethereum μετατοπίζεται σταδιακά από τη συνεχιζόμενη οικονομία «mine and dump» στην οικονομία «stake and re-stake».

#2. Εγγραφή ETH με EIP-1559

Το EIP-1559 είναι μια σημαντική ενημέρωση λογισμικού που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση του συστήματος τελών του Ethereum. Το EIP σημαίνει Πρόταση Βελτίωσης Ethereum ή Ενημέρωση Hard Fork του Λονδίνου. Το EIP-1599 εφαρμόστηκε στο σύστημα Ethereum ως μηχανισμός για την εισαγωγή βασικών τελών.

Πριν από την υλοποίηση του EIP-1599 του Ethereum, πολλά άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Polygon πρόσθεσαν αυτήν την ενημέρωση στο σύστημά τους. Νωρίτερα, ο χρήστης έπρεπε να πληρώσει ένα βασικό τέλος που μεταφέρεται στους εξορύκτες. Αλλά χρησιμοποιώντας το EIP-1599, το βασικό τέλος μειώνεται στην κυκλοφορία ETH και αυξάνει την αξία του.

Εν συντομία, το EIP-1599 βελτιώνει την εμπειρία χρήστη του Ethereum. Μαζί με τους χρήστες, αυξήθηκαν και τα έσοδα των ανθρακωρύχων. Εκτός από αυτό, τα χαρακτηριστικά του συστήματος EIP-1599 μειώνουν την πιθανότητα επιθέσεων δικτύου.

  Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή BET Plus

#3. Ποντάρισμα Ethereum

Το ποντάρισμα Ethereum είναι η πράξη της κατάθεσης ETH και της ανταμοιβής (τρέχον ΑΠΡ ~4,1%). Η Beacon Chain παρουσιάζει την επερχόμενη απόδειξη στοιχήματος. Εκτός από την ανταμοιβή, οι συμμετέχοντες στο ETH μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη της καλύτερης ασφάλειας. Ρίξτε μια γρήγορη ματιά στο ποντάρισμα κρυπτογράφησης για καλύτερη κατανόηση.

Καθώς ο αριθμός των παικτών ETH αυξάνεται, το δίκτυο Ethereum γίνεται ισχυρότερο και λιγότερο εφικτό για επιθέσεις. Εάν κάποιος χρειάζεται να επιτεθεί στο δίκτυο, πρέπει να κρατήσει τους περισσότερους εξορύκτες, γεγονός που εξαλείφει την πιθανότητα επιθέσεων.

Σε σύγκριση με την απόδειξη εργασίας, η απόδειξη στοιχήματος δεν απαιτεί πολύπλοκες απαιτήσεις συστήματος. Αυτό το πλεονέκτημα επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν στην απόδειξη στοιχήματος με έναν βασικό υπολογιστή ή smartphone. Επιπλέον, το ποντάρισμα εξοικονομεί κατανάλωση ενέργειας, καθιστώντας το Ethereum πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Πηγή: ethereum.org

Οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές επιλογές πονταρίσματος ανάλογα με την ευκολία τους. Οι διαθέσιμες επιλογές πονταρίσματος Ethereum είναι:

  • Σόλο ποντάρισμα στο σπίτι
  • Το ποντάρισμα ως υπηρεσία
  • Συγκεντρωμένο ποντάρισμα
  • Κεντρικές ανταλλαγές
  • Πρέπει να καταθέσετε 32 ETH για να χρησιμοποιήσετε το “Staking as a service” και το “Solo home staking”. Δεν αισθάνεστε άνετα με το ποντάρισμα 32 ETH; Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το “Συγκεντρωμένο ποντάρισμα” και το “Κεντροποιημένο ποντάρισμα” για χαμηλότερα πονταρίσματα ETH.

    Το ποντάρισμα ενέχει κινδύνους και θα πρέπει να επιλέγετε επιμελώς τις επιλογές πονταρίσματος.

    Πώς επηρεάζει η τριπλή κατά το ήμισυ η σπανιότητα του ETH;

    Με την εφαρμογή του proof-of-stake, η πίεση πώλησης αναμένεται να μειωθεί κατά σχεδόν 30%. Ο μηχανισμός απόδειξης στοιχήματος ενθαρρύνει τους ανθρακωρύχους να πουλήσουν ETH μόλις λάβουν την ανταμοιβή. Από την άλλη πλευρά, η απόδειξη στοιχήματος και το τριπλό μισό μερίδιο ενθαρρύνουν τους εξορύκτες να χρησιμοποιούν τις ανταμοιβές ETH τους για δραστηριότητες πονταρίσματος.

    Η τριπλή κατά το ήμισυ, η οποία είναι σχεδόν ισοδύναμη με τρεις κατά το ήμισυ Bitcoin, μειώνει το ποσοστό πληθωρισμού ETH από 4,3% σε 0,43%. Εκτός από αυτό, η ημερήσια ανταμοιβή μπλοκ μειώνεται επίσης στο ένα δέκατο.

    Συνοπτικά, ο τριπλός μισός με ETH έχει ως αποτέλεσμα:

    • Υψηλή σταθερότητα δικτύου.
    • Πιο ασφαλές και σταθερό δίκτυο.
    • Αυξημένη σπανιότητα για ETH.
    • Λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

    συμπέρασμα

    Αναμφίβολα, το Ethereum Merge είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση στην ιστορία του χώρου κρυπτογράφησης. Η κοινότητα του Ethereum είναι πολύ αισιόδοξη για το αποτέλεσμα αυτής της Συγχώνευσης.

    Μετά τη σημαντική συγχώνευση, το Ethereum γίνεται πιο επεκτάσιμο, ασφαλές και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Όμως, όπως αναμένει ο κόσμος, αυτή η Συγχώνευση δεν θα μειώσει τα τέλη φυσικού αερίου. Εκτός από αυτό, το Merge δεν βελτιώνει επίσης την τρέχουσα ταχύτητα συναλλαγής του Ethereum.

    Εάν είστε κάτοχος ETH, δεν χρειάζεται να εκτελέσετε καμία ενέργεια κατά τη διάρκεια ή μετά τη Συγχώνευση. Καθώς η αναβάθμιση βασίζεται στο πρωτόκολλο, δεν θα υπάρξει άμεσος αντίκτυπος στους κατόχους ή τους χρήστες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθίσετε, να χαλαρώσετε και να παρακολουθήσετε αυτό το ιστορικό γεγονός.

    Επίσης, ελέγξτε μερικά από τα καλύτερα πορτοφόλια Ethereum.