Βελτιώστε το διαδικτυακό απόρρητο με αυτά τα 5 προγράμματα περιήγησης με ενσωματωμένο VPN

Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε καλά ότι η χρήση ενός VPN είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε το απόρρητο και την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Ωστόσο, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τη σωστή λύση VPN με βάση τις ανάγκες σας.

Για παράδειγμα, οι ταξιδιώτες χρειάζονται VPN για πρόσβαση σε περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι πρέπει να ασφαλίζουν τη σύνδεση όταν συνδέονται σε δημόσιο Wi-Fi και οι παίκτες θέλουν χαμηλότερο λανθάνοντα χρόνο και σταθερή σύνδεση.

Η χρήση ενός αποκλειστικού VPN όπως το ExpressVPN ή το NordVPN λειτουργεί καλά για τους περισσότερους ανθρώπους. Αν και για άτομα που θέλουν ένα ελαφρύτερο και φθηνότερο VPN. ένα πρόγραμμα περιήγησης με ενσωματωμένο VPN μπορεί να είναι καλύτερο. Ειδικά αν το μεγαλύτερο μέρος της διαδικτυακής σας δραστηριότητας περιλαμβάνει τη χρήση ενός προγράμματος περιήγησης.

Δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε κάποιο πρόσθετο λογισμικό ή να διαχειριστείτε μια ξεχωριστή εφαρμογή, ενώ εξακολουθείτε να μπορείτε να περιηγηθείτε με ασφάλεια στον ιστό. Αν σας ενδιαφέρει, συνεχίστε να διαβάζετε καθώς παραθέτω μερικά από τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης με ενσωματωμένο αξιόπιστο VPN.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα VPN που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης

Πριν ξεκινήσουμε την αξιολόγηση αυτών των ειδικών προγραμμάτων περιήγησης, είναι καλό να γνωρίζετε εάν αυτή η ρύθμιση είναι καλή για εσάς ή όχι. Όπως κάθε άλλη ρύθμιση VPN, ένα VPN που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Παρακάτω τα παραθέτω και τα δύο για να πάρετε τη σωστή απόφαση:

Πλεονεκτήματα

  • Εύκολο στη ρύθμιση και συνήθως απαιτεί μόνο την ενεργοποίησή του στις ρυθμίσεις.
  • Δεν απαιτείται πρόσθετο λογισμικό για εκτέλεση/διαχείριση.
  • Ελαφρώς στους πόρους επειδή αποτελούν μέρος του προγράμματος περιήγησης και περιέχουν μόνο βασικές λειτουργίες.
  • Δεδομένου ότι δεν είναι το κύριο προϊόν πώλησης, έχουν συνήθως μια αξιόπιστη δωρεάν έκδοση και οι συνδρομές επί πληρωμή είναι επίσης σχετικά φθηνότερες.
  • Ορισμένα περιορίζονται μόνο στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε ελεύθερα παιχνίδια και να κάνετε άλλες δραστηριότητες στη συσκευή χωρίς πιο αργή σύνδεση ή διαφορετική IP ενώ εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό είναι δυνατό και σε αποκλειστικά VPN, αλλά πρέπει να ρυθμίσετε τη διαίρεση της σήραγγας.

Μειονεκτήματα

  • Τα περισσότερα στερούνται προηγμένων χαρακτηριστικών, όπως διαίρεση σήραγγας, πολλαπλή μετάβαση, διακόπτης kill, στατική διεύθυνση IP, stealth λειτουργία κ.λπ. Δεν έχουν επίσης ορισμένες πρόσθετες δυνατότητες προστασίας όπως προστασία από τείχος προστασίας ή κακόβουλο λογισμικό.
  • Συνήθως έχουν περιορισμένους διακομιστές σε σύγκριση με ένα αποκλειστικό VPN.
  • Η εταιρεία προγράμματος περιήγησης συνήθως αποφασίζει ποιος τύπος κρυπτογράφησης χρησιμοποιείται, σε αντίθεση με τα αποκλειστικά VPN, όπου μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικούς τύπους κρυπτογράφησης.
  • Το απόρρητο αποτελεί μεγαλύτερη ανησυχία με τέτοια VPN, καθώς οι εταιρείες περιήγησης συνήθως συλλέγουν δεδομένα και δημιουργούν προφίλ χρηστών.
  • Έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες αποσύνδεσης και αστάθειας, καθώς το VPN λειτουργεί ως μέρος του προγράμματος περιήγησης και η μη ύπαρξη διακόπτη kill κάνει τα πράγματα χειρότερα.
  • Θα αναγκαστείτε να αλλάξετε και το πρόγραμμα περιήγησής σας, τουλάχιστον όταν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το VPN.
  Το ExpressVPN λειτουργεί με το Netflix in 2024 (Μάιος) (αντιμετώπιση προβλημάτων και επιδιόρθωση)

Εάν τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων για εσάς, τότε ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης με ενσωματωμένο VPN:

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ήταν το πρώτο πρόγραμμα περιήγησης που εισήγαγε ένα ενσωματωμένο VPN και έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στην ανάπτυξή του με την πάροδο του χρόνου. Ξεκίνησε με ένα δωρεάν ενσωματωμένο VPN και τώρα έχει μια επαγγελματική έκδοση που λειτουργεί σαν αποκλειστικό VPN και κρυπτογραφεί ολόκληρη τη συσκευή χωρίς πρόσθετο λογισμικό.

Δεδομένου ότι βασίζεται στο χρώμιο, το Opera μοιάζει πολύ με το Chrome και έχει μερικές ωραίες πρόσθετες λειτουργίες, όπως αποκλεισμό διαφημίσεων, εξοικονόμηση δεδομένων, εξοικονόμηση μπαταρίας, μηνύματα AI και πορτοφόλι κρυπτογράφησης.

Opera Δωρεάν VPN

ο δωρεάν έκδοση του Opera VPN σάς επιτρέπει να επιλέξετε 3 μέρη για σύνδεση, συμπεριλαμβανομένων της Αμερικής, της Ασίας και της Ευρώπης. Εάν η τοποθεσία δεν σας ενδιαφέρει, μπορείτε επίσης να επιλέξετε την επιλογή Βέλτιστη τοποθεσία. Θα επιλέξει μία από αυτές τις τοποθεσίες που θα προσφέρει την καλύτερη σύνδεση. Επίσης, δεν υπάρχει όριο δεδομένων, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν όσο θέλετε.

Η Opera αναφέρει ότι έχει μια αυστηρή πολιτική μη καταγραφής για το δωρεάν VPN και υπάρχουν πάνω από 100 διακομιστές διαθέσιμοι για να εξασφαλίσουν σύνδεση υψηλής ταχύτητας. Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES-256 και προστατεύει ακόμη και από διαρροές DNS στη δωρεάν έκδοση.

Opera Pro VPN

ο Pro έκδοση λειτουργεί επίσης από το πρόγραμμα περιήγησης χωρίς πρόσθετο λογισμικό, αλλά προσφέρει προστασία σε όλη τη συσκευή κρυπτογραφώντας ολόκληρη τη σύνδεση. Μπορείτε να κρυπτογραφήσετε έως και 6 επιτραπέζιους ή κινητές συσκευές. Διαθέτει όλες τις δωρεάν δυνατότητες έκδοσης, αλλά υποστηρίζει σύνδεση σε περισσότερες από 30 τοποθεσίες με 3000+ διακομιστές. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και η ζωντανή συνομιλία είναι πρόσθετες δυνατότητες του Pro.

Ακριβώς όπως τα περισσότερα άλλα VPN, θα πρέπει να βγάλετε μια πιστωτική κάρτα για να λάβετε τη δωρεάν δοκιμή 7 ημερών. Ωστόσο, είναι πολύ φθηνό με μόλις 3,99 $/μήνα για μια ετήσια συνδρομή.

Διατίθενται τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή VPN Opera GX καθώς και το εναλλακτικό πρόγραμμα περιήγησης για παίκτες.

  • Λειτουργεί σε:

  • Windows

  • Linux

  • iOS

  • Android

  • macOS

2. Γενναίος

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το VPN για λόγους ασφαλείας, τότε Γενναίος μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία σας. Το Brave είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης που εστιάζει στο απόρρητο και την ασφάλεια με πολλές δυνατότητες που σας προστατεύουν στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου ενός VPN.

Διαθέτει ένα σωρό ασπίδες για προστασία από διαφημίσεις, ιχνηλάτες, δακτυλικά αποτυπώματα, cookies μεταξύ τοποθεσιών, phishing, κακόβουλα σενάρια και πολλά άλλα. Έχει επίσης ένα ωραίο σύστημα επιβράβευσης που σας επιτρέπει να κερδίζετε διακριτικά για να βλέπετε διαφημίσεις στο πρόγραμμα περιήγησης που μπορούν να ανταλλάσσονται με δωροκάρτες, κρυπτονομίσματα ή για υποστήριξη δημιουργών περιεχομένου.

  Τα καλύτερα φθηνά VPN σε 2024 (Μάιος)

Γενναίο VPN

Το Brave VPN δεν διαθέτει δωρεάν έκδοση, αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας τη δοκιμή 7 ημερών (απαιτείται πιστωτική κάρτα). Η συνδρομή αποτελείται από ένα τείχος προστασίας για προστασία από επιθέσεις δικτύου και ένα VPN για την κρυπτογράφηση της σύνδεσής σας.

Το VPN κρυπτογραφεί πλήρως τη σύνδεση, επομένως ολόκληρη η συσκευή σας προστατεύεται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VPN σε έως και 5 επιτραπέζιους και κινητές συσκευές. Ωστόσο, η υπηρεσία VPN παρέχεται από το Guardian VPN, επομένως η ποιότητά της είναι ίδια με αυτή που προσφέρει η Guardian. Θα λάβετε διακομιστές σε 13 διαφορετικές τοποθεσίες και η σύνδεση είναι ασφαλής με το πρωτόκολλο σήραγγας IKEv2 και την κρυπτογράφηση AES-256.

Για ένα VPN που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης, είναι λίγο από την πλευρά της τιμής στα 9,99 $/μήνα.

  • Λειτουργεί σε:

  • Windows

  • Linux

  • iOS

  • Android

  • macOS

Ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης Avast

Ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης που εστιάζει στην ασφάλεια δεν προέρχεται από τη δημοφιλή εταιρεία προστασίας από ιούς Avast. Μαζί με ένα VPN, Ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης Avast συνοδεύεται από αξιόπιστες λειτουργίες ασφαλείας, όπως πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, αποκλεισμό παρακολούθησης, προστασία επέκτασης, προστασία από ψάρεμα και μια αποκλειστική λειτουργία τράπεζας που σας επιτρέπει να περιηγείστε με ασφάλεια σε ιστότοπους οικονομικών και αγορών.

Το πρόγραμμα περιήγησης μοιάζει πολύ με το Chrome, οπότε αν είστε χρήστης του Chrome. δεν θα δυσκολευτείς να προσαρμοστείς. Η πρόσβαση στο VPN είναι δυνατή από τη γραμμή διευθύνσεων και μπορείτε να προσαρμόσετε τις επιλογές του στις ρυθμίσεις Απόρρητο και ασφάλεια.

Avast Secure Browser VPN

ο Avast VPN δεν διαθέτει δωρεάν έκδοση, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών για να τη δοκιμάσετε (απαιτείται πιστωτική κάρτα). Όπως και άλλοι, λέει επίσης ότι έχει πολιτική μη καταγραφής και κρυπτογραφεί τη σύνδεση χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση AES-256. Μπορείτε να συνδέσετε έως και 5 συσκευές και να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερες από 30 τοποθεσίες στον κόσμο.

Η Avast μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για το προσαρμοσμένο πρωτόκολλό της που φορτώνει ιστοσελίδες έως και 4 φορές πιο γρήγορα. Επιπλέον, οι ρυθμίσεις του είναι πολύ πιο ευέλικτες από άλλα προγράμματα περιήγησης σε αυτήν τη λίστα. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε παραμέτρους ώστε να ενεργοποιείται αυτόματα το VPN σε διαφορετικές καταστάσεις, όπως όταν συνδέεστε σε δημόσιο WiFi ή ξεκινάτε την ιδιωτική λειτουργία.

Διαθέτει ακόμη και kill switch για να σας προστατεύει σε περίπτωση αποσύνδεσης VPN. Μπορείτε να λάβετε μια ετήσια συνδρομή με 4,17 $/μήνα και φτάνει έως και 2,92 $/μήνα για μια 2ετή συνδρομή.

  • Λειτουργεί σε:

  • Windows

  • iOS

  • Android

  • macOS

Epic Browser

Ναί, Epic Browser εστιάζει επίσης στο απόρρητο. είναι δεδομένο όταν μιλάμε για πρόγραμμα περιήγησης με VPN. Ωστόσο, αυτό το πρόγραμμα περιήγησης προχωρά ένα βήμα (ή ένα σωρό βήματα) παραπέρα επιβάλλοντας την ιδιωτική λειτουργία από προεπιλογή και αποκλείοντας όλα τα σενάρια παρακολούθησης.

Προσωπικά, δεν θα το προτείνω ως το καθημερινό σας πρόγραμμα περιήγησης, καθώς μπλοκάρει πάρα πολλά πράγματα και η περιήγησή σας σίγουρα θα επηρεαστεί αρνητικά. Ωστόσο, είναι θαυμάσιο εάν είστε εξαιρετικά ενήμεροι για το απόρρητο και δεν θέλετε να αναλάβετε κινδύνους για την ασφάλεια.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους στο Πακιστάν χρησιμοποιώντας ένα VPN

Μπορεί να αποκλείσει πιθανή παρακολούθηση στη γραμμή διευθύνσεων/URL, προγράμματα εγκατάστασης και ενημερώσεις, σελίδες σφαλμάτων, cookie, επεκτάσεις, σενάρια σελίδων, διαφημίσεις, δεδομένα κεφαλίδας παραπομπής και μάτσο περισσότερο. Διατηρεί επίσης τη λειτουργία “Να μην παρακολουθείτε αιτήματα” συνεχώς και προσφέρει προστασία δακτυλικών αποτυπωμάτων και εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Epic Browser VPN

Το VPN από το Epic Browser είναι λίγο διαφορετικό από άλλα VPN, καθώς είναι ένα υβρίδιο ενός διακομιστή μεσολάβησης και ενός VPN. Χρησιμοποιεί έναν διακομιστή μεσολάβησης για να αλλάξει τη διεύθυνση IP σας και κρυπτογραφεί όλη την κίνηση του προγράμματος περιήγησης, παρόμοια με ένα VPN.

Ωστόσο, δεν κρυπτογραφεί ολόκληρη τη σύνδεσή σας, επομένως η δυνατότητα VPN περιορίζεται μόνο στο πρόγραμμα περιήγησης. Οποιοδήποτε αίτημα δικτύου εκτός του προγράμματος περιήγησης θα εξακολουθεί να είναι ευάλωτο.

Προσφέρει σύνδεση σε έως και 8 τοποθεσίες με πολλούς διακομιστές για καθεμία. Το καλύτερο από όλα, είναι εντελώς δωρεάν χωρίς περιορισμούς. Εάν ανησυχείτε για το απόρρητο, το Epic Browser είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αποκτήσετε απόρρητο χωρίς πρόσθετα εργαλεία ή προσαρμογές.

  • Λειτουργεί σε:

  • Windows

  • Android

  • macOS

Πρόγραμμα περιήγησης Aloha

Αν ψάχνετε για ένα πρόγραμμα περιήγησης με VPN για το τηλέφωνό σας, τότε Πρόγραμμα περιήγησης Aloha μπορεί να είναι πολύ καλύτερο από άλλα σε αυτήν τη λίστα με εφαρμογές για κινητά. Διαθέτει όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά που αναζητούν οι χρήστες κινητών, όπως πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων με υποστήριξη VR, πρόγραμμα λήψης πολυμέσων, ενίσχυση ταχύτητας λήψης (πολλαπλών νημάτων), διαχείριση αρχείων, κοινή χρήση αρχείων WiFi και πολλά άλλα.

Μου άρεσε επίσης πολύ η δυνατότητα ιδιωτικής περιήγησης, όπου μπορείτε να προστατεύσετε τα ιδιωτικά παράθυρα με έναν κωδικό πρόσβασης για περαιτέρω προστασία.

Δωρεάν VPN με πρόγραμμα περιήγησης Aloha

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το δωρεάν VPN της Aloha κάνοντας κλικ στο εικονίδιο ασπίδας στην επάνω αριστερή γωνία. Μόλις ενεργοποιηθεί, θα σας συνδέσει αυτόματα στον ταχύτερο διακομιστή και δεν υπάρχει περιορισμός στη χρήση VPN.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία VPN μόνοι σας και το VPN περιορίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης Aloha, οι άλλες εφαρμογές του τηλεφώνου σας θα εξακολουθούν να είναι ευάλωτες.

Η δωρεάν έκδοση είναι ιδανική για πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο στο τηλέφωνό σας χωρίς να ανησυχείτε για περιορισμούς δεδομένων ή αργούς διακομιστές.

Aloha Browser επί πληρωμή VPN

Θα χρειαστεί να αποκτήσετε την έκδοση pro για να μπορείτε να επιλέξετε με μη αυτόματο τρόπο μια τοποθεσία από περισσότερες από 30 τοποθεσίες. Η έκδοση pro επιτρέπει επίσης το VPN για ολόκληρη τη συσκευή και τη δυνατότητα αυτόματης ενεργοποίησης του VPN κατά την εκκίνηση του Aloha Browser. Όπως και άλλοι, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES-256 με προστασία DNS και πολιτική μη καταγραφής.

Για μόλις 29,99 $/έτος, είναι επίσης πολύ φθηνό, σε σύγκριση με άλλα.

Τελικές σκέψεις 💭

Ως μακροχρόνιος χρήστης της Opera, προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το VPN της. Είναι πάντα σταθερό και η ταχύτητά μου στο Διαδίκτυο πέφτει μόνο από 20 Mbps σε 17 Mbps όταν είμαι συνδεδεμένος.

Αν και για καλύτερες δυνατότητες απορρήτου, το Avast και το Brave είναι πολύ καλύτερα. Και πάλι, δεν θα προτείνω το Epic Browser για τακτική περιήγηση, αλλά είναι η καλύτερη επιλογή σας όταν χρειάζεστε παρανοϊκά επίπεδα απορρήτου.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ορισμένα καλύτερα προγράμματα περιήγησης μεσολάβησης για το απόρρητο στο διαδίκτυο.