Βελτιώστε τον τρόπο με τον οποίο ο Firefox ανοίγει, κλείνει και παραγγέλνει καρτέλες με Tab Deque

Όλοι μας νιώσαμε ενθουσιασμένοι όταν η περιήγηση με καρτέλες εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε πρώιμα προγράμματα περιήγησης ιστού όπως το Firefox, που έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο σερφάρουμε στον περίπλοκο παγκόσμιο ιστό συνδεδεμένων πληροφοριών, πόρων και ιδεών. Από τότε, η περιήγηση με καρτέλες έχει γίνει σχεδόν ένας τυπικός τρόπος περιήγησης σε ιστότοπους τόσο σε κινητές συσκευές όσο και σε επιτραπέζιους υπολογιστές, αν και ο Firefox εξακολουθεί να έχει μια από τις πιο εύχρηστες διεπαφές με καρτέλες. Έχουμε καλύψει έναν τόνο πρόσθετων Firefox που βελτιώνουν περαιτέρω αυτή τη δυνατότητα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Το Supertab, για παράδειγμα, φέρνει την εναλλαγή Alt + Tab των Windows σε καρτέλες Firefox, επιτρέποντάς σας να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ καρτελών χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο. Το tabPreLoader είναι ένα άλλο εύχρηστο πρόσθετο που φορτώνει όλες τις καρτέλες του Firefox κατά την επανεκκίνηση αντί για την ενεργή. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε το Tab Deque. Ελάτε μαζί μας μετά το διάλειμμα για να δείτε πώς αυτή η επέκταση μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας με καρτέλες.

  Πώς να αφαιρέσετε τις μηχανές αναζήτησης στον Firefox

Εμπνευσμένο από τη δυνατότητα «Ενεργοποίηση της τελευταίας ενεργής καρτέλας» στο Opera 12, το Tab Deque τροποποιεί την προεπιλεγμένη συμπεριφορά ανοίγματος και κλεισίματος καρτελών στον Firefox. Για παράδειγμα, από προεπιλογή, κάθε νέα καρτέλα ανοίγει στα δεξιά όλων των ανοιχτών καρτελών. Το Tab Deque σάς επιτρέπει να ανοίξετε μια νέα καρτέλα ακριβώς δίπλα σε αυτήν που βλέπετε αυτήν τη στιγμή. Επιπλέον, μπορείτε να μετακινηθείτε γρήγορα εμπρός και πίσω μεταξύ δύο καρτελών κάνοντας κλικ σε μία από τις δύο και να ελαχιστοποιήσετε γρήγορα οποιαδήποτε καρτέλα με μια συντόμευση πληκτρολογίου.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το πρόσθετο στο πρόγραμμα περιήγησής σας και το Tab Deque χειρίζεται τα υπόλοιπα. δεν απαιτείται πρόσθετη ρύθμιση.

  Πώς να απαλλαγείτε από το μήνυμα "Βοηθήστε το να το βελτιώσετε" στον Firefox

Όπως αναφέρεται στη σελίδα της επέκτασης, κάνει τις ακόλουθες τροποποιήσεις στον τρόπο με τον οποίο παραγγέλνει τις καρτέλες ο Firefox:

Όταν κλείνετε την τρέχουσα καρτέλα, ανοίγει την επόμενη καρτέλα από το τέλος της καρτέλας (με διπλό τέλος).
Η επιλογή μιας καρτέλας θα τη μετακινήσει στο τέλος της καρτέλας.
Όταν ανοίγετε μια καρτέλα στο παρασκήνιο, προστίθεται στην αρχή του que, δηλαδή, θα επιλεγεί αφού κλείσουν ή ελαχιστοποιηθούν όλες οι άλλες.
Όταν ανοίγετε μια καρτέλα στο προσκήνιο, η νέα καρτέλα επιλέγεται αμέσως.
Είτε ανοίγει στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο, η νέα καρτέλα ανοίγει ακριβώς δίπλα στην τρέχουσα.
Εάν κάνετε κλικ στην τρέχουσα επιλεγμένη καρτέλα, θα ελαχιστοποιηθεί και θα αφαιρεθεί από το deque σας, δηλαδή, δεν θα επιλεγεί αν δεν το κάνετε χειροκίνητα.
Εάν ελαχιστοποιηθούν όλες οι καρτέλες, εμφανίζεται η προεπιλεγμένη αρχική σελίδα του Firefox.

  Πώς να αποκλείσετε έναν ιστότοπο στο Mozilla Firefox

Το Tab Deque είναι διαθέσιμο στο αποθετήριο πρόσθετων Mozilla εντελώς δωρεάν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο για να το κατεβάσετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Εγκαταστήστε το Tab Deque για Firefox