Το Google URL Shortener είναι ένας εξαιρετικός ανεπίσημος πελάτης Android Goo.gl

Τα συντομευτικά URL όπως το bit.ly ή το tinyurl δεν είναι καινούργια. Έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλή για την κοινή χρήση συνδέσμων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά στο Twitter. Για τους μη μυημένους, αυτές οι υπηρεσίες απλώς κάνουν τους μεγάλους υπερσυνδέσμους πολύ πιο σύντομους, επιτρέποντάς σας να τους μοιράζεστε χωρίς να ανησυχείτε πολύ για το όριο χαρακτήρων. Πολλά δημοφιλή προγράμματα συντόμευσης συνδέσμων μπορούν επίσης να παρακολουθούν διαφορετικά αναλυτικά στοιχεία, όπως τον αριθμό των κλικ και να προσφέρουν προσαρμογή συνδέσμων. Η Google εκτελεί μια υπηρεσία συντόμευσης διευθύνσεων URL που ονομάζεται Goo.gl, αλλά ο γίγαντας αναζήτησης δεν έχει ακόμη προσφέρει έναν επίσημο πελάτη Android. Μέχρι τότε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google URL Shortener τρίτου μέρους για το σκοπό αυτό.

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει απλώς να χρησιμοποιείτε το Goo.gl απευθείας στην κινητή συσκευή σας, επιτρέποντάς σας να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, να παρακολουθείτε τα στατιστικά στοιχεία και να συντομεύετε συνδέσμους εν κινήσει.

  Πώς να αλλάξετε το Google Maps Voice σε iPhone και Android

Όταν εκκινείτε την εφαρμογή για πρώτη φορά, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google. Μετά από αυτό, η εφαρμογή εμφανίζει την αρχική της οθόνη, η οποία χωρίζεται σε καρτέλες Πρόσφατες και Με αστέρι. Οι προηγουμένως συντομευμένοι σύνδεσμοι εμφανίζονται στην περιοχή Πρόσφατοι, ενώ όλοι οι αγαπημένοι σύνδεσμοι αποστέλλονται στην ενότητα Με αστέρι.

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συντομεύσετε έναν σύνδεσμο χρησιμοποιώντας το Google URL Shortener. Ο πρώτος, πιο προφανής τρόπος για να αντιγράψετε τον σύνδεσμο, πατήστε το κουμπί ‘+’ στην εφαρμογή, επικολλήστε στο πεδίο διεύθυνσης που ακολουθεί και πατήστε ‘Τέλος’ για να λάβετε τη συντομευμένη έκδοσή του. Στη συνέχεια, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον σύνδεσμο συντόμευσης για περαιτέρω ενέργειες, όπως η αντιγραφή του στο πρόχειρο ή το άνοιγμά του στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, και εμφανίζει επίσης μια ειδοποίηση με δυνατότητα ενέργειας με όλες τις ίδιες επιλογές.

  Πώς να κάνετε διπλό πάτημα για κλείδωμα σε οποιοδήποτε τηλέφωνο Android

Ο δεύτερος τρόπος είναι από το μενού Κοινή χρήση σε άλλες εφαρμογές. Για παράδειγμα, για να συντομεύσετε το σύνδεσμο προς μια σελίδα που περιηγείστε στο αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης ιστού Android, απλώς εμφανίστε το μενού Κοινή χρήση και επιλέξτε το Google URL Shortener από τη λίστα. Στη συνέχεια, εμφανίζεται ένας αιωρούμενος πίνακας με περαιτέρω ενέργειες. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε αυτές τις ενέργειες στη σκίαση ειδοποιήσεων με τη μορφή μιας ειδοποίησης με δυνατότητα ενέργειας.

Η επιλογή ενός συντομευμένου συνδέσμου από Πρόσφατα ή Με αστέρι σάς επιτρέπει επίσης να προβάλλετε στατιστικά στοιχεία όπως ο αριθμός κλικ για τις δύο τελευταίες ώρες, την προηγούμενη ημέρα, εβδομάδα, μήνα ή για όλες τις ώρες. Καθώς όλα τα δεδομένα σας συγχρονίζονται αυτόματα με τους διακομιστές Goo.gl, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για συνδέσμους που συντομεύσατε στο Android σας από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον υπολογιστή σας και αντίστροφα.

  Πώς να μοιραστείτε την οθόνη του iPhone ή του Android χρησιμοποιώντας το Skype

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις, να αλλάξετε τον αυτόματο συγχρονισμό ή να καθορίσετε το προεπιλεγμένο διάστημα, μπορείτε να το κάνετε από την οθόνη Ρυθμίσεις της εφαρμογής. Επιπλέον, μπορείτε να τροποποιήσετε το προεπιλεγμένο φίλτρο αναλυτικών στοιχείων κλικ που ανέφερα προηγουμένως και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ήχου, δόνησης και LED για ειδοποιήσεις.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Google Play Store. Κατεβάστε το στη συσκευή σας από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Εγκαταστήστε το Google URL Shortener από το Play Store