Αυξήστε την απόδοση του WordPress σας με αυτά τα πρόσθετα

Η ταχύτητα του ιστότοπου είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη, αλλά συχνά παραβλέπεται.

Φανταστείτε όλη αυτή τη σκληρή δουλειά που καταβάλατε για να γράψετε περιεχόμενο και να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας, μόνο για να παραμεριστείτε από τους ανταγωνιστές σας. Αν και μπορεί να υπάρχουν πολλοί παράγοντες πίσω από αυτό, ένας τέτοιος παράγοντας είναι η ταχύτητα του ιστότοπου. Ανεξάρτητα από τη χώρα ή τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο αναγνώστης σας, ο ιστότοπός σας ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να φορτώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να τον κάνει να κολλήσει.

Όχι μόνο βοηθά στο να κολλήσουν οι αναγνώστες, αλλά είναι επίσης παράγοντας κατάταξης για τις μηχανές αναζήτησης. Εάν η ταχύτητα του ιστοτόπου σας δεν είναι στο όριο, είναι πολύ απίθανο να κατατάξετε υψηλότερα.

Λοιπόν, τι πραγματικά εμποδίζει την ταχύτητα του ιστότοπού σας στο WordPress;

Λοιπόν, μπορεί να είναι πολλοί παράγοντες, και μερικοί από τους πιο συνηθισμένους συζητούνται παρακάτω.

Εγκαταστάθηκαν πάρα πολλές προσθήκες

Ενώ τα πρόσθετα είναι απαραίτητα σε κάποιο βαθμό, η ύπαρξη πάρα πολλών από αυτά κάνει τον ιστότοπό σας φουσκωμένο και μειώνει την ταχύτητα. Είναι εύκολο να μπείτε στον πειρασμό από τις λειτουργίες των πρόσθετων, επειδή μειώνουν τη χειρωνακτική εργασία, αλλά αν θυσιάζει την ταχύτητά σας, τότε δεν είναι καλή ιδέα.

Συχνά τα μισά από τα πρόσθετα κάθονται εκεί και μαζεύουν σκόνη. Ξεκινήστε, λοιπόν, προσδιορίζοντας ποιες προσθήκες δεν χρειάζεστε και αφαιρέστε τις.

Οι εικόνες δεν είναι βελτιστοποιημένες

Είναι μια καλή πρακτική να συμπεριλάβετε έναν τόνο εικόνων στα άρθρα, επειδή αρέσει τόσο στους αναγνώστες όσο και στις μηχανές αναζήτησης. Ωστόσο, αυτό που δεν είναι εντάξει είναι να προσθέτετε εικόνες στον ιστότοπό σας χωρίς να τις συμπιέσετε/βελτιστοποιήσετε.

Ανεξάρτητα από το πόσο εντυπωσιακή είναι μια εικόνα, αν είναι κάτι πάνω από 200-300 KB, τότε πρέπει να συμπιεστεί. Η συμπίεση εικόνων μειώνει το μέγεθος ενώ δεν χάνει σχεδόν καθόλου ποιότητα.

Η συμπίεση/βελτιστοποίηση μπορεί να γίνει γρήγορα με τη χρήση συγκεκριμένων προσθηκών που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο. Θα φτάσω σε αυτό σε λίγο.

Ο χρόνος απόκρισης του διακομιστή είναι αργός

Υπάρχουν φορές που έχεις κάνει ό,τι μπορούσες, αλλά το πρόβλημα βρίσκεται κάπου αλλού. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να είναι ο πάροχος φιλοξενίας σας. Ορισμένες από τις εταιρείες φιλοξενίας εκεί έξω περιορίζουν σοβαρά την ταχύτητα που μπορούν να σας δώσουν, καθιστώντας αδύνατο να βελτιώσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

Μια πιθανή λύση θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί τους σχετικά με αυτό ή απλώς να αλλάξετε τον πάροχο φιλοξενίας.

Η έκδοση PHP είναι ξεπερασμένη

Το να διατηρείτε τα πράγματα ενημερωμένα είναι ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε προβλήματα, οπότε γιατί να μην ξεκινήσετε με την έκδοση PHP; Δεδομένου ότι είναι η υποκείμενη γλώσσα προγραμματισμού όλων των ιστότοπων WordPress, η χρήση της πιο πρόσφατης έκδοσης πιθανότατα μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ταχύτητας του ιστότοπού σας.

Συμπληρώνοντας τις παραπάνω συμβουλές, πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε ορισμένα πρόσθετα για να αυξήσετε περαιτέρω την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

  Πώς να προσθέσετε μια αναφορά επισκεψιμότητας χρησιμοποιώντας τους Χάρτες Google

WP Rocket

Το WP Rocket, που έχει χαρακτηριστεί ως το «πιο ισχυρό» πρόσθετο προσωρινής αποθήκευσης από τους ειδικούς του WordPress, είναι πραγματικά απαραίτητο για την ενίσχυση της ταχύτητας του ιστότοπού σας. Είναι εξαιρετικά εύκολο στην εγκατάσταση και ενεργοποιείται αμέσως, εξαλείφοντας κάθε περιττό αγώνα.

Αυτό το πρόσθετο εκτελεί ένα σωρό εργασίες στο παρασκήνιο χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα, όπως:

  • Μειώνει το βάρος των CSS, HTML και JavaScript σας
  • Φορτώνει εικόνες στον ιστότοπο μόνο όταν ένας χρήστης κάνει κύλιση προς τα κάτω
  • Εκκαθαρίζει συχνά την προσωρινή μνήμη της σελίδας
  • Προσομοιώνει μια επίσκεψη για προφόρτωση της προσωρινής μνήμης

Η διεπαφή είναι αρκετά απλή και η ομάδα υποστήριξής τους είναι πάντα έτοιμη να λύσει οποιοδήποτε από τα προβλήματά σας.

WP-Sweep

Διατηρήστε το WordPress σας καθαρό με WP Sweep συνδέω. Μπορείτε να καθαρίσετε αναθεωρήσεις, να διαγράψετε σχόλια, να αντιγράψετε μετα-περιεχόμενο, ανεπιθύμητα σχόλια και πολλά άλλα.

Χρησιμοποιεί λειτουργίες διαγραφής

Το WP Sweep είναι συμβατό με όλα τα δημοφιλή πρόσθετα εκτός από το Meta Slider.

Perfmatters

Αυξήστε την ταχύτητα και τη συνολική απόδοση του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας Perfmatters. Λειτουργεί μειώνοντας τα περιττά αιτήματα και στοιχεία HTML. Διαθέτει έναν εύκολο πίνακα ελέγχου από τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τα αιτήματα και να κάνετε άλλες διαμορφώσεις.

Πρώην:

  • Lazy φόρτωση εικόνων
  • Προφόρτωση DNS
  • Προσύνδεση
  • Επανεγγραφή CDN
  • Κατάργηση μετεγκατάστασης jQuery, λεπτομέρειες έκδοσης, σύνδεσμος RSD, σύντομος σύνδεσμος, σύνδεσμοι ροής RSS, Dashicons, σύνδεσμοι REST API, συμβολοσειρές ερωτημάτων
  • Απενεργοποίηση σχολίων, επαναλήψεων από τον εαυτό σας, API καρδιακού παλμού, γραμματοσειρές Google, ροές RSS, XML-RPC, emoji, ενσωματώσεις
  • Αλλαγή διεύθυνσης URL σύνδεσης, διάστημα αυτόματης αποθήκευσης

και πολλά άλλα…

Για να μην αναφέρουμε, το μέγεθός του είναι κάτω από 50 KB, το οποίο είναι πραγματικά ελαφρύ. Δεν καταλαμβάνει πολύ επιπλέον χώρο και δεν έχει JavaScript στο frontend. Ανέφερα ότι είναι συμβατό με όλα τα πρόσθετα και τα θέματα εκεί έξω; Δεν υπάρχουν πιθανότητες συγκρούσεων.

Μόλις εγκαταστήσετε αυτό το πρόσθετο, μπορείτε να απολαύσετε συχνές ενημερώσεις και κορυφαία υποστήριξη.

Smush

Θυμάστε που σας είπα παραπάνω για τη συμπίεση/βελτιστοποίηση των εικόνων σας; Καλά, Smush κάνει ακριβώς αυτό. Οι δυνατότητες αυτής της προσθήκης περιστρέφονται γύρω από εικόνες, οι οποίες σας επιτρέπουν:

  • Αλλαγή μεγέθους
  • Συμπίεση/Βελτιστοποίηση
  • Βάλτε τα σε «τεμπέλικο φορτίο»
  • Εντοπίστε τεράστιες εικόνες

Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να αυτοματοποιήσετε όλες αυτές τις εργασίες και να τις αφήσετε να εκτελούνται στο παρασκήνιο. Το Smush είναι συμβατό με το Gutenberg και δεν περιορίζει τον μηνιαίο όγκο χρήσης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να βελτιστοποιήσετε όσες εικόνες θέλετε.

Αλλά..

Εάν θέλετε πιο προηγμένες λειτουργίες, μπορείτε επίσης να ελέγξετε το Smush PRO.

Ένα από τα σπουδαία χαρακτηριστικά του PRO είναι το CDN. Το Smush θα εξυπηρετεί τις εικόνες από το γρήγορο CDN του χωρίς την πολυπλοκότητα των αλλαγών DNS.

WP Super Cache

Τα σενάρια PHP είναι πολύ πιο βαριά από την HTML, και λαμβάνοντας αυτό υπόψη, WP Super Cache βοηθά στη βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού σας. Δημιουργεί στατικά αρχεία HTML από το δυναμικό ιστολόγιό σας και το δείχνει στους επισκέπτες σας αντί για το πλήρες βαρύ.

Κατά τη διαμόρφωση, διαγράφει επίσης την ανεπιθύμητη κρυφή μνήμη για να επιταχύνει τα πράγματα. Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η “προφόρτωση”. Το πρόσθετο επισκέπτεται αυτόματα τις σελίδες του ιστότοπού σας και δημιουργεί μια προφορτωμένη έκδοσή του στους επισκέπτες σας, ώστε να μην χρειάζεται να φορτώνεται ξανά κάθε φορά.

Ακριβώς έτσι, υπάρχουν αρκετές ακόμη λειτουργίες όπως αυτή που στοχεύουν στην επίτευξη καλύτερης ταχύτητας ιστότοπου.

  Δημιουργήστε εύκολα οπτικά εντυπωσιακά γραφήματα από δεδομένα υπολογιστικού φύλλου

W3 Total Cache

Μια άλλη εξαιρετική προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης, W3 Total Cache. Έχει πάνω από ένα εκατομμύριο εγκαταστάσεις και κάνει το καλύτερο για αυτό για το οποίο είναι γνωστό – αυξάνει την ταχύτητα του ιστότοπου μέσω της προσωρινής αποθήκευσης.

Αυτό το πρόσθετο είναι εντελώς δωρεάν και ανοιχτού κώδικα και μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα CDN για να βελτιώσει δραστικά τα πράγματα. Λειτουργεί καλά και σε κινητά, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα έχουν τα ίδια πλεονεκτήματα που θα είχαν σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή.

WP Fastest Cache

Τα περισσότερα από αυτά τα πρόσθετα “cache” έχουν παρόμοια ονόματα και WP Fastest Cache δεν διαφέρει σε αυτή την περίπτωση. Έτσι, είναι εύκολο να μπερδευτείτε μεταξύ τους. Ωστόσο, αυτό το πρόσθετο έχει ένα σωρό μοναδικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Διαθέτει προσωρινή αποθήκευση στην επιφάνεια εργασίας και μπορεί να ελαχιστοποιήσει το HTML. Επιπλέον, έχει επίσης επιλογές συνδυασμού για JavaScript και CSS. Ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Προσωρινή αποθήκευση στο πρόγραμμα περιήγησης
  • Εργαλεία GZIP
  • Βελτιστοποίηση εικόνας
  • Υποστήριξη CDN
  • Χρονικά όρια προσωρινής αποθήκευσης

Η σελίδα ρυθμίσεων αυτής της προσθήκης είναι αρκετά φιλική προς το χρήστη και κάθε πλαίσιο ελέγχου έχει μια μικρή εξήγηση, ώστε να γνωρίζετε τι κάνετε. Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στο premium πρόγραμμα τους.

EWWW Image Optimizer

EWWW Image Optimizer μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την ταχύτητα του ιστότοπου, να εξοικονομήσετε χώρο αποθήκευσης και εύρος ζώνης όλα μαζί. Κατά την εγκατάσταση, αυτό το πρόσθετο θα βελτιστοποιήσει όλες τις προφορτωμένες εικόνες σας καθώς και τις νέες. Διαθέτει μια έξυπνη τεχνολογία που προσδιορίζει εάν η εικόνα σας πρέπει να μετατραπεί σε άλλη μορφή αρχείου για καλύτερη ταχύτητα, και το κάνει για εσάς εάν το επιθυμείτε.

Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι εικόνες σας δεν χάνουν καθόλου ποιότητα στη διαδικασία και το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν χρειάζεται για πάντα για να βελτιστοποιήσετε έναν τόνο εικόνων, χάρη στη βελτιστοποίησή τους στον διακομιστή.

κολίμπρι

Μια προσθήκη all-in-one βελτιστοποίησης, κολίμπρι έχει όλα όσα χρειάζεστε για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας. Μπορείτε να κάνετε συμπίεση αρχείων, βελτιστοποίηση στοιχείων, να ενσωματώσετε το Cloudflare και επίσης να παρακολουθείτε την απόδοσή σας. Εκτός από αυτό, μπορείτε:

  • Συνδυάστε και ελαχιστοποιήστε τον κώδικα
  • Εκτελέστε προσωρινή αποθήκευση ολόκληρου του ιστότοπου
  • Συμπίεση αρχείων μέσω GZIP
  • Λάβετε ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια διακοπής λειτουργίας και αργής φόρτωσης
  • Πρόσβαση στα αναλυτικά στοιχεία για την ταχύτητα σελίδας

Υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτό το premium πρόσθετο και μπορείτε να τα δοκιμάσετε όλα χρησιμοποιώντας τη δωρεάν δοκιμή 7 ημερών. Εάν η ταχύτητα του ιστότοπου είναι το κύριο μέλημά σας (όπως όλοι μας), τότε πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε αυτό.

Φανταστείτε

Κάντε τις βαριές εικόνες σας πιο ελαφριές με Φανταστείτε. Μπορεί να βελτιστοποιήσει όλες τις υπάρχουσες και τις νέες εικόνες σας χωρίς να θυσιάζει καμία ποιότητα. Το σπουδαίο είναι ότι δεν χρειάζεται να το κάνετε χειροκίνητα. Μετά την εγκατάσταση αυτής της προσθήκης, θα ξεκινήσει αυτόματα η βελτιστοποίηση και θα σας εξοικονομήσει τεράστιο χρόνο.

Μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν και, στη συνέχεια, να κάνετε αναβάθμιση σε ένα πρόγραμμα premium, εάν χρειάζεται.

Ανοησία

Ανοησία είναι ένα άλλο ισχυρό πρόσθετο που βοηθά στη βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού σας. Με τον τρόπο που λειτουργεί, αλλάζει το μέγεθος των εικόνων σας σε λογικό μέγεθος, ώστε να καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. Μπορείτε να διαμορφώσετε περαιτέρω το πλάτος και το ύψος και ακόμη και να ορίσετε το επίπεδο ποιότητας.

  Κορυφαία 5 Κατανεμημένα Εργαλεία Ανίχνευσης

Ένα άλλο χαρακτηριστικό για το οποίο αξίζει να μιλήσουμε είναι ότι μπορεί να μετατρέψει τις εικόνες σας PNG σε JPG εντός του συστήματος, χωρίς να φύγετε από τον πίνακα ελέγχου σας. Συνολικά, το Imsanity είναι βολικό και εξαιρετικό για να κάνετε τα πράγματα γρήγορα.

Swift Performance

Εύκολο στη ρύθμιση, Swift Performance δεν απαιτεί γνώσεις κωδικοποίησης για να επιτευχθεί ένας πολύ πιο γρήγορος ιστότοπος WordPress. Έχει ένα σωρό διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως:

  • Προσωρινή αποθήκευση σελίδων
  • Βελτιστοποίηση εικόνων
  • Βελτιστοποίηση της βάσης δεδομένων
  • Ελαχιστοποίηση CSS και JavaScript
  • Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση προσθηκών σε συγκεκριμένες σελίδες

Εκτός από όλα αυτά, προσφέρει επίσης τεμπέλικο φόρτωμα και πιο προηγμένες επιλογές προσωρινής αποθήκευσης. Δεδομένου ότι αυτή η προσθήκη δεν είναι δωρεάν, θα πρέπει να αγοράσετε ένα από τα επί πληρωμή πακέτα τους, ξεκινώντας από μόλις 39,99 $/έτος.

Γρήγορη σύνδεση

Ένα μοναδικό πρόσθετο, Γρήγορη σύνδεση, κάνει την πλοήγηση παιχνιδάκι. Πολλοί ιστότοποι (συμπεριλαμβανομένων των γνωστών) υποφέρουν από αργή πλοήγηση από τη μια σελίδα στην άλλη. Για να το καταπολεμήσετε αυτό, αυτό το πρόσθετο μειώνει γελοία τον χρόνο φόρτωσης για τους επισκέπτες σας προφορτώνοντας την επόμενη σελίδα.

Διαθέτει μια έξυπνη τεχνολογία που ήδη μαντεύει ποιος σύνδεσμος μπορεί να επισκεφθεί στη συνέχεια ο επισκέπτης και το προφορτώνει εκ των προτέρων για να αποφύγει τυχόν χρόνο αναμονής. Το Quicklink είναι ελαφρύ και κάνει μόνο ό,τι απαιτείται. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Ασύγχρονη JavaScript

Aysnc JavaScript καταργεί την JavaScript που εμποδίζει την απόδοση, έτσι ώστε το περιεχόμενο στο πάνω μέρος να φορτώνει χωρίς κανένα εμπόδιο.

Καλύτερες στιγμές

  • Κάντε τη φόρτωση της ιστοσελίδας πιο γρήγορα για καλύτερη κατάταξη αναζήτησης
  • Βελτιώστε τη βαθμολογία σελίδας στη δοκιμή Google PageSpeed ​​ή σε άλλο εργαλείο δοκιμών
  • Προσθέστε το χαρακτηριστικό async ή defer σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας

Υπερκρυφή μνήμη

Υπερκρυφή μνήμη έχει δημιουργηθεί για να μεγιστοποιήσει την ταχύτητα φόρτωσης. Αυτό λειτουργεί ως καταλύτης εάν έχετε ρυθμίσει τον ιστότοπό σας σε κοινόχρηστη φιλοξενία.

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι:

  • Μη σύνθετη διαμόρφωση
  • Λειτουργεί με όλους τους τύπους θεμάτων
  • Καθαρίζει αυτόματα τον χώρο του δίσκου που χρησιμοποιείται για την προσωρινή αποθήκευση

Ενεργοποιητής προσωρινής μνήμης

Για να αυξήσετε την επισκεψιμότητά σας, ένας αναγνώστης θα πρέπει να μπορεί να σας βρίσκει εύκολα και να έχει πρόσβαση στον ιστότοπό σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό στο διαδίκτυο είναι χρησιμοποιώντας κρυφές μνήμες.

Ενεργοποιητής προσωρινής μνήμης δημιουργεί στατικά αρχεία για την ταχύτερη εξυπηρέτηση του αιτήματος και τη μείωση του φόρτου του διακομιστή. Κάνει ελαχιστοποίηση HTML και inline JavaScript.

Καλύτερες στιγμές

  • Μηχανή κρυφής μνήμης γρήγορου δίσκου
  • Αυτόματη ή μη αυτόματη εκκαθάριση της κρυφής μνήμης
  • Υποστηρίζεται CPT και multisite

WP Performance Score Booster

Μια μικρή βοήθεια πηγαίνει πολύ μακριά και αυτό είναι το αντικείμενο αυτού του εργαλείου. WP Performance Score Booster κάνει ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομα.

Είναι σε θέση να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την τελική απόδοση της σελίδας σας. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός αποτελεσματικού συστήματος προσωρινής αποθήκευσης.

Καλύτερες στιγμές

  • Καταργεί τις συμβολοσειρές ερωτήματος
  • Ενεργοποίηση συμπίεσης GZIP
  • Αξιοποιήστε την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης

Αυτόματη βελτιστοποίηση

Κάντε την ιστοσελίδα σας να φορτώνει πιο γρήγορα με Αυτόματη βελτιστοποίηση.

Είναι ένα πρόσθετο ανοιχτού κώδικα και λειτουργεί με άλλα πρόσθετα προσωρινής αποθήκευσης και δημοφιλή.

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι

Δυνατότητα ελαχιστοποίησης, συγκέντρωσης και προσωρινής αποθήκευσης σεναρίων
Προεπιλεγμένη ένεση CSS στην κεφαλίδα σελίδας
Αναβάλλει τα σενάρια στο υποσέλιδο
Ελαχιστοποιεί την HTML

συμπέρασμα

Εδώ το έχετε – τα καλύτερα πρόσθετα WordPress για να κάνουν τον ιστότοπό σας να φορτώνει πολύ πιο γρήγορα από πριν. Ελπίζω αυτή η λίστα να σας βοηθήσει να επιτύχετε καλύτερη κατάταξη και εμπειρία χρήστη.