Κορυφαία 5 Κατανεμημένα Εργαλεία Ανίχνευσης

Οποιαδήποτε επιχείρηση δημιουργεί μια σύγχρονη εφαρμογή στο cloud δεν θα βασίζεται μόνο σε μία μόνο υπηρεσία για να καλύψει τις απαιτήσεις των πελατών της.

Για παράδειγμα, η ανάπτυξη μιας λύσης στο Microsoft Azure cloud είναι πιο πιθανό να περιλαμβάνει περισσότερες από μία υπηρεσίες Azure, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διάγνωση και την επίλυση προβλημάτων απόδοσης.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η κατανεμημένη ανίχνευση είναι μια εύχρηστη επιλογή! Είναι μια μέθοδος μέσω της οποίας μπορείτε να εντοπίσετε και να οπτικοποιήσετε τα αιτήματα ή τα μηνύματα των χρηστών που ρέουν μέσω των κατανεμημένων υπηρεσιών σας Azure.

Γιατί είναι επωφελές να υπάρχει μια λύση κατανεμημένης ανίχνευσης;

Αποκτήστε μια κεντρική προβολή:Κατανεμημένη ανίχνευση παρέχει μια πιο ολιστική εικόνα των κατανεμημένων υπηρεσιών Azure σας, ανιχνεύοντας το αίτημα μηνύματος και δείχνοντας πώς αλληλεπιδρούν οι υπηρεσίες. Όλες οι ομάδες μπορούν εύκολα να καταλάβουν πώς δημιουργείται μια εφαρμογή και να εντοπίσουν τις αποτυχίες.

Διορθώστε τα σημεία συμφόρησης πιο γρήγορα: Με πολλές υπηρεσίες Azure που εμπλέκονται στην εφαρμογή σας, καθίσταται σχεδόν αδύνατο να προσδιοριστεί η υπηρεσία που χρησιμεύει ως η βασική αιτία ενός προβλήματος και τότε οι λύσεις που διανέμονται μπορούν να βοηθήσουν στην ικανότητά τους να παρέχουν ορατότητα από άκρο σε άκρο , δίνοντάς σας τη δυνατότητα να εντοπίσετε και να διορθώσετε κρίσιμα ζητήματα μέσα σε λίγα λεπτά.

Εστίαση σε ό,τι είναι πιο σημαντικό: Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι οργανισμοί δημιουργούν τις προσαρμοσμένες λύσεις ανίχνευσης, οι οποίες μπορεί να είναι κουραστικές και χρονοβόρες. Έτσι, η αναζήτηση μιας έτοιμης λύσης που μπορεί να φροντίσει για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό θα εξοικονομήσει πολύ χρόνο, επιτρέποντας στους προγραμματιστές σας να καινοτομήσουν και να επικεντρωθούν σε ό,τι έχει σημασία.

Αλλά η επιλογή ενός εργαλείου κατανεμημένης ανίχνευσης που ταιριάζει απόλυτα στο σενάριο της επιχείρησής σας είναι ζωτικής σημασίας. Εδώ παραθέτουμε τα κορυφαία 5 εργαλεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την προσπάθειά σας να επιτύχετε ανίχνευση από άκρο σε άκρο για τις σύνθετες λύσεις Azure σας.

  • BAM χωρίς διακομιστή 360
  • Application Insights
  • Ιστότοπος 24 * 7
  • App Dynamics
  • Νέο Λείψανο
  8 Χρήσιμο λογισμικό παρακολούθησης βάσεων δεδομένων για την ανάλυση της απόδοσης

BAM χωρίς διακομιστή 360

Παρακολούθηση επιχειρηματικής δραστηριότητας του Serverless360 στοχεύει να εξοπλίσει την ομάδα λειτουργιών σας με περισσότερες από τις βασικές δυνατότητες εντοπισμού για τις Azure και τις υβριδικές λύσεις σας. Επιτρέπει στους επιχειρηματικούς χρήστες να παρακολουθούν, να οπτικοποιούν και να εντοπίζουν αστοχίες στη ροή μηνυμάτων στις κατανεμημένες υπηρεσίες Azure – τα πάντα με προηγμένο τρόπο.

Η ρύθμιση είναι επίσης αρκετά απλή, όπου σχεδιάζετε τις συναλλαγές μηνυμάτων σας στο Serverless360 και στη συνέχεια οργανώνετε τη διαδικασία της επιχείρησής σας για παρακολούθηση μηνυμάτων.

Χαρακτηριστικά

  • Οραματιστείτε και συσχετίστε τα μηνύματα που ρέουν μέσα από διάφορες υπηρεσίες Azure των πολύπλοκων ενσωματώσεων σας.
  • Προσδιορίστε τη βασική αιτία και επιλύστε τις αποτυχίες συναλλαγών μηνυμάτων με ευκολία, παρακολουθώντας κάθε συναλλαγή μηνυμάτων στη λύση της επιχείρησής σας.
  • Όλες οι αποτυχημένες συναλλαγές που απαιτούν άμεση προσοχή θα διαχωριστούν σε μια ξεχωριστή καρτέλα «Απαιτείται ενέργεια».
  • Η δυνατότητα επιδιόρθωσης και υποβολής εκ νέου για να σας επιτρέψει να τροποποιήσετε την απαραίτητη τιμή και να την επεξεργαστείτε ξανά για επιτυχή εκ νέου υποβολή.
  • Γρήγορη ανάκτηση κρίσιμων για τις επιχειρήσεις δεδομένων από πολλές συναλλαγές μηνυμάτων χρησιμοποιώντας απλά ερωτήματα.
  • Οι πίνακες εργαλείων σε πραγματικό χρόνο σάς παρέχουν μια οπτική αναπαράσταση των παρακολουθούμενων δεδομένων σε γραφήματα και αναφορές.
  • Παρακολουθήστε τις συναλλαγές σε διάφορες πτυχές και λάβετε άμεση ειδοποίηση μέσω των καναλιών ειδοποιήσεων που προτιμάτε κάθε φορά που υπάρχει παραβίαση ορίου.
  • Βελτιωμένη ασφάλεια στο Serverless360 με την ενσωματωμένη λειτουργία διακυβέρνησης και ελέγχου

Όλα τα δεδομένα παρακολούθησης και οι λεπτομέρειες του μηνύματος θα αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων Azure SQL και στο Blob Storage, τα οποία μπορούν να ανακτηθούν όποτε θέλετε.

Application Insights

Πληροφορίες εφαρμογής είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά των οθονών Azure που παρέχει Διαχείριση Απόδοσης Εφαρμογών (APM) και προληπτική παρακολούθηση για ζωντανές εφαρμογές Ιστού. Είναι επίσης ένα ισχυρό εργαλείο που σας βοηθά να διαγνώσετε προβλήματα και να κατανοήσετε την απόδοση των εφαρμογών ιστού σας.

  Γνωρίστε αυτά τα Lingo πριν κάνετε οτιδήποτε Crypto

Χαρακτηριστικά:

  • Παρακολουθήστε την υγεία και την απόδοση των εφαρμογών σας σε πραγματικό χρόνο.
  • Μπορείτε επίσης να διερευνήσετε τις λεπτομέρειες ενός συγκεκριμένου αποτυχημένου αιτήματος και να εντοπίσετε τι προκάλεσε την εξαίρεση, διευκολύνοντας την αντιμετώπιση προβλημάτων απόδοσης.
  • Η λειτουργία Χάρτης εφαρμογής στο App Insights σας διευκολύνει να οπτικοποιήσετε τη σχέση μεταξύ διαφορετικών Υπηρεσιών Azure.
  • Συσχετίζοντας το App Insights με το Log Analytics, μπορείτε να καταγράψετε τα δεδομένα παρακολούθησης για μεμονωμένες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε μια εφαρμογή Azure.

Το App Insights μπορεί να είναι μια βιώσιμη επιλογή για την παρακολούθηση μεμονωμένων υπηρεσιών Azure αλλά όχι για μια ολόκληρη εφαρμογή. Είναι αδύνατο να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη ροή μηνυμάτων στις κατανεμημένες υπηρεσίες σας. Αυτό οδήγησε σε πολλά εργαλεία τρίτων, των οποίων τα χαρακτηριστικά περιγράφονται παρακάτω.

Ιστότοπος 24×7

Ιστότοπος 24×7 μπορεί να εντοπίσει τη βασική αιτία ενός προβλήματος ανά πάσα στιγμή, παρακολουθώντας τις συναλλαγές μηνυμάτων που πραγματοποιούνται από τη μια υπηρεσία στην άλλη. Αντί να επιθεωρεί μεμονωμένα πολλές υπηρεσίες μιας εφαρμογής, η κατανεμημένη ανίχνευση του Site 24×7 αντιστοιχίζει ολόκληρη τη ροή της συναλλαγής μηνύματος σε πολλές υπηρεσίες. Συνολικά, παρέχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την επίτευξη ορατότητας από άκρο σε άκρο.

Χαρακτηριστικά:

  • Προσφέρει κατανεμημένη ανίχνευση, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε τις ροές κώδικα πέρα ​​από τα όρια της εφαρμογής.
  • Το εργαλείο σάς βοηθά να σκάβετε βαθιά μέσα από ίχνη για να ανακαλύψετε σημεία συμφόρησης στην απόδοση της εφαρμογής/υπηρεσίας σας.
  • Προσδιορίστε και ενοποιήστε αρχεία καταγραφής από διάφορες υπηρεσίες που επηρεάζουν τους βασικούς δείκτες απόδοσης (KPI).
  • Καθορίστε δείκτες αναφοράς για τους KPI σας και καθορίστε διορθωτικές ενέργειες εάν παραβιαστούν.

Νέο Λείψανο

Ανάμεσα στα πολλά σύγχρονα χαρακτηριστικά του New Relic, κατανεμημένη ανίχνευση είναι μια από τις κύριες προσφορές της που συγκεντρώνει σχετικά δεδομένα από διάφορες στοίβες των τεχνολογιών σας για να αποκαλύψει πώς λειτουργεί ολόκληρο το σύστημά σας. Είναι μια πλήρως διαχειριζόμενη εγγενής εφαρμογή στο cloud, που σημαίνει ότι έχετε επεκτασιμότητα κατ’ απαίτηση χωρίς πρόσθετη υποστήριξη υποδομής.

  Ο απόλυτος οδηγός για την ενεργοποίηση της σκοτεινής λειτουργίας παντού

Χαρακτηριστικά:

  • Παρατηρήστε το 100% της τηλεμετρίας ανίχνευσης στα κατανεμημένα συστήματα σας για να εξαλείψετε το λειτουργικό φόρτο
  • Για εφαρμογές μονόλιθου παλαιού τύπου και εφαρμογές που βασίζονται σε μικροϋπηρεσίες, το New Relic προσφέρει δύο διαφορετικούς τύπους ανίχνευσης – Τυπική κατανεμημένη ανίχνευση και άπειρη ανίχνευση.
  • Επιτρέπει την παρακολούθηση της τηλεμετρίας από οποιαδήποτε πηγή: εργαλεία και πρότυπα ανοιχτού κώδικα όπως το OpenTelemetry, το OpenCensus και το Istio.
  • Λάβετε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο στο Slack και σε άλλα εργαλεία συνεργασίας και αναλυτικά αναλυτικά στοιχεία για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε ανωμαλίες αμέσως.

App Dynamics

App Dynamics είναι ένα εργαλείο Application Performance Monitoring (APM) που υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα προμηθευτών cloud. Προσφέρει αρκετά μεγάλο αριθμό δυνατοτήτων όσον αφορά την κατανεμημένη ανίχνευση για αρχιτεκτονικές μικροϋπηρεσιών, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε προβλήματα απόδοσης προτού επηρεάσουν αρνητικά τα αποτελέσματα της επιχείρησής σας.

Χαρακτηριστικά:

  • Αποκτήστε πλήρη παρατηρησιμότητα στις εξαρτήσεις της εφαρμογής σας, συμπεριλαμβανομένων των βάσεων δεδομένων, των λεωφορείων μηνυμάτων και των κοντέινερ.
  • Ορατότητα σε πραγματικό χρόνο στη ροή μηνυμάτων του web και των εφαρμογών σας για κινητά
  • Οι χάρτες ροής εμφανίζουν τα επίπεδα, τους κόμβους, τις ουρές μηνυμάτων και τις βάσεις δεδομένων στην εφαρμογή σας και επισημαίνουν τη ροή μηνυμάτων όπου η κατάσταση θα αναπαρίσταται με διαφορετικά χρώματα κόκκινο, κίτρινο και πράσινο.
  • Με μια ματιά, διαγνώστε προβλήματα απόδοσης και απομονώστε τις βασικές αιτίες

συμπέρασμα

Όλα τα εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω θα έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, επομένως είναι πιο σημαντικό να τα δοκιμάσετε και να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν στις ανάγκες σας για καταγραφή και ιχνηλάτηση. Αλλά, αν ψάχνετε συγκεκριμένα κατανεμημένα εργαλεία εντοπισμού με εκτεταμένη υποστήριξη για λύσεις που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας το σύννεφο Azure, λοιπόν BAM χωρίς διακομιστή 360 θα πρέπει να είναι η κύρια επιλογή λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά ανίχνευσης από άκρο σε άκρο.

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;