Αποκτήστε το Google Now Hotword Detection σε Apex, Nova, TouchWiz & Sense

Κατά την κυκλοφορία του Android 4.4 KitKat στο Nexus 5, η Google αποφάσισε να εγκαταλείψει τον εκκινητή AOSP υπέρ του ολοκαίνουργιου Google Now Launcher, που διαθέτει στενή ενοποίηση με το Google Now, πλήρης με ανίχνευση λέξεων-κλειδιών «OK Google» για ενεργοποίηση της φωνητικής αναζήτησης του Google Now από την αρχική οθόνη σας χωρίς καν να χρειάζεται να αγγίξετε το τηλέφωνό σας. Όσο φοβερή κι αν είναι αυτή η δυνατότητα, περιορίζεται ειδικά στο Google Now Launcher και δεν λειτουργεί με κανένα άλλο πρόγραμμα εκκίνησης (συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος εκκίνησης AOSP) ακόμη και στο KitKat. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε εκτοξευτές Apex, Nova, Samsung TouchWiz ή HTC Sense, μπορείτε τώρα να αποκτήσετε παρόμοια δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης Google Now ενεργοποιημένη με φωνή απευθείας στην αρχική σας οθόνη με την Ενεργή αναζήτηση από το XDA-Developers Senior Member sam_0829.

  Πώς να διαβάσετε τις κεφαλίδες μηνυμάτων στο Outlook

Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, πρέπει να καθορίσετε τον εκκινητή σας για την ενεργοποίηση της δυνατότητας εντοπισμού λέξεων-κλειδιών. Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε την Ενεργή αναζήτηση και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις της μέσω του μενού.

Μόλις φτάσετε εκεί, επιλέξτε τον εκκινητή της επιλογής σας από τα Apex, Nova, TouchWiz και Sense. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη λέξη-κλειδί ενεργοποίησης από τις διαθέσιμες επιλογές που περιλαμβάνουν “Wake Up” (προεπιλογή), “Hey Buddy” και “Hello Friend” (δυστυχώς, δεν υπάρχει “OK Google” εδώ προς το παρόν, ίσως λόγω περιορισμών πνευματικών δικαιωμάτων). Τέλος, η αναγνώριση φωνής εκτός σύνδεσης για την εκκίνηση εφαρμογών και την πραγματοποίηση κλήσεων κ.λπ. μπορεί επίσης να αλλάξει από τις ρυθμίσεις.

  Πώς να προσθέσετε μουσική στις Παρουσιάσεις Google

Αφού ρυθμίσετε τα πάντα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, επιστρέψτε στην κύρια οθόνη της εφαρμογής και πατήστε το μεγάλο μπλε κουμπί για να ξεκινήσει η υπηρεσία της. Η εφαρμογή έχει μια επίμονη ειδοποίηση για να μην σκοτωθεί ή να τεθεί σε παύση στο παρασκήνιο, αν και ακούει ενεργά τη λέξη-κλειδί μόνο όταν βρίσκεστε στην αρχική σας οθόνη, προκειμένου να διατηρήσει την μπαταρία. Προχωρήστε και πείτε τη λέξη hot που επιλέξατε. θα πρέπει να δείτε την αναδυόμενη διεπαφή φωνητικής αναζήτησης Google Now. Και όταν εκφωνείται χωρίς σύνδεση Wi-Fi ή σύνδεση δεδομένων, η αναγνώριση φωνής εκτός σύνδεσης ξεκινά όπως αναμενόταν.

  Πώς να εκτελέσετε το CHKDSK στα Windows 10/11

Προς το παρόν, η Ενεργή Αναζήτηση είναι διαθέσιμη μόνο στο XDA-Developers ως APK, το οποίο μπορείτε να φορτώσετε στη συσκευή σας όπως οποιοδήποτε άλλο APK. Στη δωρεάν έκδοση που είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή εκεί, περιορίζεστε στη χρήση της εφαρμογής μόνο με το Apex Launcher και η μηχανή εκτός σύνδεσης δεν είναι διαθέσιμη. Αν και ο προγραμματιστής σχεδιάζει να φέρει τόσο τη δωρεάν έκδοση όσο και την πλήρη έκδοση δωρεάς στο Play Store εντός μιας εβδομάδας. Μέχρι τότε, παίξτε με τη δωρεάν έκδοση μεταβαίνοντας στο νήμα XDA μέσω του παρακάτω συνδέσμου.

Κατεβάστε το Active Searching APK από το XDA-Developers