Πώς να διαβάσετε τις κεφαλίδες μηνυμάτων στο Outlook

Το ηλεκτρονικό ψάρεμα και άλλες απάτες μέσω email αυξάνονται. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αναγνωρίσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απάτης είναι να εξετάσετε την κεφαλίδα του email για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον αποστολέα. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό στο Outlook.

Το ίδιο το Outlook παρέχει μια βασική προβολή των κεφαλίδων email. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, υπάρχει ένα δωρεάν πρόσθετο που αναλύει τις κεφαλίδες για να σας δώσει μια πιο φιλική προς τον άνθρωπο άποψη. Θα το καλύψουμε και αυτό.

Βασική προβολή κεφαλίδων του Outlook

Για να λάβετε μια βασική προβολή των κεφαλίδων για ένα email, ανοίξτε το email στο Outlook και κάντε κλικ στο Αρχείο > Ιδιότητες.

Στο παράθυρο Ιδιότητες που ανοίγει, η κεφαλίδα εμφανίζεται στο πλαίσιο κειμένου “Κεφαλίδες Internet” στο κάτω μέρος.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο στιγμιότυπου σύσκεψης Zoom

Το παράθυρο Ιδιότητες email με το

Αυτό το πλαίσιο κειμένου δεν είναι πολύ μεγάλο, επομένως σας προτείνουμε να επιλέξετε όλο το κείμενο και να το αντιγράψετε στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου της επιλογής σας για να το κάνετε πιο ορατό.

Ωστόσο, οι πληροφορίες κεφαλίδας είναι ένα μεγάλο μπλοκ κειμένου, το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο στην ανάγνωση, ειδικά αν δεν διαβάζετε πολύ συχνά τις κεφαλίδες. Για μια πιο χρήσιμη προβολή, υπάρχει ένα δωρεάν πρόσθετο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Χρήση του πρόσθετου Message Header Analyzer

Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ποτέ ένα πρόσθετο στο Outlook, έχουμε γράψει για τη διαδικασία στο παρελθόν. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά απλή και τα πρόσθετα επικυρώνονται από τη Microsoft, επομένως είναι ασφαλή στη χρήση τους.

Και εάν εγκαταστήσετε το πρόσθετο στον υπολογιστή-πελάτη για υπολογιστές, όπως θα σας δείξουμε, το πρόσθετο θα προστεθεί επίσης αυτόματα στην εφαρμογή web του Outlook. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιείτε όταν είστε συνδεδεμένοι στο Outlook σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, επίσης.

  Πώς να αποκτήσετε λειτουργικότητα όπως το Safari Reader σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης για κινητά

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το Outlook και κάντε κλικ στο Home > Get Add-Ins.

Η καρτέλα Αρχική σελίδα με το

Στο πλαίσιο αναζήτησης επάνω δεξιά, ξεκινήστε να πληκτρολογείτε “κεφαλίδα μηνύματος” και επιλέξτε το πρόσθετο “Αναλυτής κεφαλίδας μηνυμάτων”.

Το πλαίσιο αναζήτησης πρόσθετων, με το

Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη για να εγκαταστήσετε το πρόσθετο.

ο

Μόλις εγκατασταθεί το πρόσθετο, το κουμπί Προσθήκη θα αλλάξει και θα πει “Προστέθηκε”. Κάντε κλικ στο “X” επάνω δεξιά για να κλείσετε το παράθυρο.

Όταν έχετε επιλέξει ένα email στο Outlook, ένα κουμπί “Προβολή κεφαλίδων” θα είναι πλέον ορατό στη γραμμή μενού.

ο

Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί για να δείτε τις κεφαλίδες email για το επιλεγμένο email. Το πρόσθετο έχει τις ακόλουθες καρτέλες:

  Τι ακριβώς συμβαίνει όταν τερματίζετε τη λειτουργία ή αποσυνδέεστε από τα Windows;

Περίληψη: Πληροφορίες (αυτή είναι η προεπιλεγμένη καρτέλα όταν ανοίγετε το πρόσθετο).
Λήφθηκε: Πληροφορίες σχετικά με το από πού ελήφθη το μήνυμα και πότε.
Antispam: Πληροφορίες από την αντι-ανεπιθύμητη σάρωση του email της Microsoft Exchange Online Protection.
Άλλα: Όλα τα άλλα στοιχεία κεφαλίδας αναλύονται σε μεμονωμένα μπλοκ.

ο

Το καλύτερο από όλα, όπου υπάρχουν κατάλληλες ιστοσελίδες που σχετίζονται με ένα στοιχείο, το Message Header Analyzer περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο προς αυτή τη σελίδα. Αυτό περιλαμβάνει συνδέσμους προς την ακριβή ενότητα στην προδιαγραφή email—όπως π.χ Έλεγχος ταυτότητας-Αποτελέσματα—και τις πληροφορίες της Microsoft για το στοιχεία anti-spam προσθέτουν στα email που περνούν από το Exchange.