Αποκτήστε δωρεάν πρότυπα ανάλυσης SWOT [Word, PPT, Excel, PDF, JPEG]

Μια ανάλυση SWOT σάς δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρώσετε τα δυνατά σημεία, τις αδυναμίες, τις ευκαιρίες και τις απειλές της εταιρείας ή μεμονωμένα σε έναν πίνακα για αποτελεσματική λήψη αποφάσεων. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τις μελέτες πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας πρότυπα ανάλυσης SWOT.

Οι επιχειρήσεις καταφεύγουν στη λήψη αποφάσεων με γνώμονα τα δεδομένα για αξιόπιστες πληροφορίες. Μια τέτοια διαδικασία είναι η διεξαγωγή ανάλυσης SWOT κατά την κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος ή την αντιμετώπιση ζητημάτων απόδοσης επιχειρηματικών λειτουργιών. Διαβάστε παρακάτω για να κατανοήσετε τη θεωρία, τις περιπτώσεις χρήσης της και τους διαδικτυακούς πόρους που κάνουν την αξιολόγηση αβίαστη.

Τι είναι η ανάλυση SWOT;

Οι επιχειρήσεις και τα άτομα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα συστηματικό και οπτικό πλαίσιο για να σχεδιάσουν στρατηγικούς χάρτες πορείας και λήψης αποφάσεων. Ένα τέτοιο οπτικό πλαίσιο απαιτεί εσωτερικές και εξωτερικές εισροές δεδομένων για ακριβή αξιολόγηση.

Μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, δημιουργεί μια σαφή εικόνα των δυνατών σημείων, των αδυναμιών, των ευκαιριών και των απειλών του αξιολογούμενου μπορεί να είναι μια επιχείρηση ή ένα άτομο. Αυτό το πλαίσιο είναι γνωστό ως ανάλυση SWOT.

Μια ανάλυση SWOT χωρίς σφάλματα απαιτεί δεδομένα που βασίζονται σε δεδομένα και ρεαλιστικά δεδομένα. Η ομάδα που θα διενεργήσει την ανάλυση SWOT θα πρέπει να κρατήσει κατά μέρος τις εσωτερικές προκαταλήψεις, τις γκρίζες ζώνες και τις προκατειλημμένες πεποιθήσεις σχετικά με το θέμα (εταιρεία ή άτομα) στο οποίο πραγματοποιείται η ανάλυση.

Η ανάλυση SWOT βοηθά στον εντοπισμό των αδυναμιών ατόμων ή επιχειρήσεων και ποιες απειλές ή ανταγωνιστές θα μπορούσαν να δυσκολέψουν τα πράγματα στην αγορά. Αποκαλύπτει επίσης πλεονεκτήματα και σημεία ευκαιριών με βάση τα οποία κάποιος μπορεί να ξεπεράσει δυσκολίες στην επαγγελματική, επαγγελματική ή προσωπική ζωή.

Σημασία της Ανάλυσης SWOT

Οι επιχειρήσεις εκτελούν τακτικά ανάλυση SWOT πριν λάβουν επενδυτικές αποφάσεις ή τροποποιήσουν τις υπάρχουσες επιχειρηματικές διαδικασίες. Εάν εκτελεστεί σωστά και χωρίς καμία προκατάληψη, η ανάλυση αποκαλύπτει τους εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη οποιουδήποτε νέου ή υπάρχοντος έργου.

Εσωτερικοί παράγοντες, όπως τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες της εταιρείας, μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα εάν γνωρίζετε τις γραμμές σφάλματος. Ομοίως, μπορείτε να ενεργήσετε γρήγορα για να εκμεταλλευτείτε οποιαδήποτε επιχειρηματική ευκαιρία ή να περπατήσετε προσεκτικά σε μια πορεία όπου ο ανταγωνιστής σας είναι θεμελιωδώς ισχυρός. Οι ευκαιρίες και οι ανταγωνιστές/απειλές είναι οι εξωτερικοί παράγοντες.

Η διεξαγωγή αυτής της μελέτης είναι αρκετά εύκολη όταν χρησιμοποιείτε ένα πρότυπο ανάλυσης SWOT. Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνετε αυτήν την ανάλυση για επιχειρήσεις ή προσωπικές επωνυμίες:

  5 καλύτερα συστήματα DDI/IPAM για να λύσετε το Blue διευθυνσιοδότηση IP σας

#1. Λήψη Αποφάσεων και Στρατηγικός Σχεδιασμός

Όταν εκτελείτε τη μελέτη έχοντας κατά νου μια συγκεκριμένη απόφαση ή προγραμματισμό, αποκομίζετε το μέγιστο όφελος. Για παράδειγμα, κάντε την αξιολόγηση για να αποφασίσετε:

  • Εάν η επιχείρηση χρειάζεται μια συγκεκριμένη τεχνολογία
  • Δημιουργία σχεδίου για την αντιμετώπιση των αλλαγών στις τάσεις της αγοράς
  • Είτε πρόκειται να επενδύσετε σε μια εντελώς νέα σειρά υπηρεσιών ή προϊόντος

#2. Αντιμετώπιση εσωτερικών θεμάτων

Η ανάλυση SWOT διαφορετικών τμημάτων της εταιρείας σάς βοηθά να μετριάζετε τα ακόλουθα ζητήματα:

  • Επιδόσεις και αποτελεσματικότητα λειτουργιών
  • Οργανωτικό πλαίσιο
  • Ανθρώπινο δυναμικό
  • Επιχειρηματική εικόνα

Εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις χρήσης, η πιο προφανής εφαρμογή αυτού του συστήματος αξιολόγησης είναι να αξιοποιήσετε τα δυνατά σημεία της εταιρείας σας ανακαλύπτοντάς τα και οπτικοποιώντας τα. Επίσης, σκεφτείτε τις απειλές και τις αδυναμίες για να βρείτε εναλλακτικές λύσεις ή να μειώσετε τα προβλήματα για να ανοίξετε μια κερδοφόρα διαδρομή για το μέλλον της επιχείρησής σας.

Δεδομένου ότι η ανάλυση SWOT είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, πολλές εταιρείες πληροφορικής προσφέρουν έτοιμα προς χρήση προσχέδια. Μπορείτε απλά να τα επεξεργαστείτε διαδικτυακά, να τα κατεβάσετε και να τα μοιραστείτε με την ομάδα ή το συμβούλιο σας για περαιτέρω ανάλυση. Ακολουθούν ορισμένες δημοφιλείς πηγές ή πρότυπα SWOT:

Canva (PDF, JPEG)

Canva είναι ένα δημοφιλές διαδικτυακό εργαλείο σχεδιασμού γραφικών που προσφέρει επίσης πολλά πρότυπα επιχειρηματικής ανάλυσης. Ένα από αυτά τα πρότυπα Canva είναι για ανάλυση SWOT. Τα έτοιμα προς επεξεργασία πρότυπά του διατίθενται σε διάφορα σχέδια ανάλογα με τον τύπο της έρευνας που θα πραγματοποιήσετε.

Αν και υπάρχουν μερικά δωρεάν πρότυπα για αυτήν την κατηγορία στο Canva, οι περισσότερες μορφές επαγγελματικής εμφάνισης ή προηγμένες μορφές είναι είτε επί πληρωμή είτε pro. Επομένως, εάν χρειάζεστε μια βιώσιμη μορφή ανάλυσης SWOT για επαγγελματικούς σκοπούς, θα χρειαστείτε μια επαγγελματική συνδρομή στο Canva.

Εναλλακτικά, μπορείτε να βασιστείτε στα δωρεάν πρότυπα και να τα προσαρμόσετε στο πρόγραμμα επεξεργασίας Canva. Η βιβλιοθήκη Elements του έχει διάφορα γραφικά στοιχεία που μπορείτε να προσθέσετε σε δωρεάν πρότυπα για να τα κάνετε να φαίνονται επαγγελματικά και έτοιμα για επιχειρήσεις. Το δωρεάν πρόγραμμα προσφέρει μόνο λήψεις JPEG και PDF των σχεδίων σας.

Aha (Powerpoint, Excel)

Αχα είναι ένα δημοφιλές όνομα για λογισμικό ανάπτυξης προϊόντων. Προσφέρει επίσης δωρεάν πόρους οδικού χάρτη επιχειρηματικής στρατηγικής, όπως πρότυπα ανάλυσης SWOT σε μορφές αρχείων Microsoft Excel και PowerPoint. Το Aha έχει μια ποικιλία μορφών μελέτης SWOT, όπως η απλή μήτρα 2×2, από πάνω προς τα κάτω, σύγκριση με ανταγωνιστές και στρατηγική ανάπτυξης.

Ωστόσο, όπως το Canva, δεν υπάρχει πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών χρηστών όπου μπορείτε να εξατομικεύσετε αυτές τις μορφές. Αντίθετα, μπορείτε απλώς να κάνετε λήψη των προτύπων που χρειάζεστε και να ανοίξετε τα αρχεία χρησιμοποιώντας συμβατό λογισμικό, όπως το PowerPoint ή το Excel. Ως εκ τούτου, μπορείτε εύκολα να επεξεργαστείτε το αρχείο σε ένα οικείο περιβάλλον και να το παρουσιάσετε στο κοινό.

  Επιδιόρθωση Το σύστημα δεν μπόρεσε να βρει την επιλογή περιβάλλοντος που είχε εισαχθεί

Visual Paradigm (JPEG, PDF)

Οπτικό Παράδειγμα είναι ένα άλλο δημοφιλές διαδικτυακό εργαλείο για γραφικό σχεδιασμό. Επικεντρώνει τα εργαλεία της στην παραγωγή γραφημάτων και λογικών διαγραμμάτων. Ως μέρος του προϊόντος δημιουργίας διαγραμμάτων, προσφέρει μερικά δωρεάν πρότυπα για ανάλυση SWOT. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του εργαλείου είναι η εντελώς δωρεάν χρήση των προτύπων χωρίς καμία δημιουργία λογαριασμού.

Ως εκ τούτου, εάν δεν θέλετε να δώσετε προσωπικές πληροφορίες, το Visual Paradigm είναι ιδανικό για εσάς. Επίσης, μπορείτε να κάνετε λήψη μιας εικόνας υψηλής ποιότητας της μελέτης SWOT σας σε διάφορες μορφές όπως JPEG, PDF, PNG και SVG.

Τα πρότυπά του συνοδεύονται από προσυμπληρωμένα δεδομένα για διαφορετικές περιπτώσεις επιχειρηματικής χρήσης όπως Tesla, Amazon, Nike, Coca-Cola κ.λπ. Επιπλέον, υπάρχουν προσωπικές και γενικές μορφές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μη επαγγελματικούς σκοπούς.

TemplateLab (Word, PDF)

TemplateLab είναι μια πηγή υψηλής ποιότητας για επιχειρηματικά, προσωπικά, ακίνητα και νομικά πρότυπα εγγράφων. Θα βρείτε διαφορετικούς τύπους μορφών ανάλυσης SWOT σε αυτήν την πύλη στην ενότητα επιχειρηματικό πρότυπο. Ο ιστότοπος προσφέρει επί του παρόντος περισσότερες από 20 επαγγελματικές μορφές μελέτης SWOT.

Ανάμεσα σε αυτά τα έτοιμα προς επεξεργασία πρότυπα, τα πιο δημοφιλή είναι για ανάλυση SWOT σε επιχειρήσεις, καριέρα, ανθρώπινο δυναμικό, οικονομικά, φιλοξενία και ξενοδοχεία, μάρκετινγκ προϊόντων ή υπηρεσιών, λιανική και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν διαδικτυακοί επεξεργαστές στο TemplateLab που να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξατομικεύσετε τα πρότυπα. Αντίθετα, μπορείτε να κάνετε λήψη αυτών των προτύπων δωρεάν σε διάφορες χρήσιμες μορφές αρχείων όπως Docx για Word, PDF και PPTX για PowerPoint.

Beautiful.ai (JPEG)

Όμορφη.ai κερδίζει δυναμική ως μια διαδικτυακή και βολική εναλλακτική λύση PowerPoint. Εκτός από ισχυρός δημιουργός slideshow, διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη προτύπων χρήσιμων επιχειρηματικών εγγράφων, μεταξύ των οποίων το πρότυπο μελέτης SWOT είναι ένα σημαντικό τμήμα.

Η βιβλιοθήκη προτύπων του βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάπτυξης, καθώς προσφέρει μόνο μερικά πρότυπα έρευνας SWOT. Αν και υπάρχουν περιορισμένα πρότυπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εξαιρετικά περίτεχνο πρόγραμμα επεξεργασίας slideshow του Beutiful.ai για τις προσαρμογές που χρειάζεστε.

Ο επεξεργαστής του έχει πολλά στοιχεία σχεδίασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως παλέτες χρωμάτων, διατάξεις, σχήματα με σύμβολα κράτησης θέσης κειμένου κ.λπ. Το διαδικτυακό εργαλείο σάς παρέχει δωρεάν πρόσβαση 14 ημερών στο περιεχόμενό του, εξαιρουμένου του επαγγελματικού περιεχομένου και των λειτουργιών. Η δωρεάν δοκιμαστική περίοδος σάς επιτρέπει επίσης να εξάγετε το σχέδιό σας σε μορφή JPEG.

Slide Hunter (Powerpoint)

Πολλοί χρήστες του Microsoft PowerPoint βασίζονται Slide Hunter για επαγγελματικά και υψηλής ποιότητας πρότυπα παρουσίασης. Θα βρείτε επίσης μερικά καλά και ελεύθερα χρησιμοποιήσιμα πρότυπα ανάλυσης SWOT στη βιβλιοθήκη προτύπων του PowerPoint.

  Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το Apple Watch σας

Αν και η πύλη ισχυρίζεται ότι προσφέρει δωρεάν πρότυπα, σίγουρα πρέπει να παρέχετε ορισμένες από τις προσωπικές σας πληροφορίες για τη λήψη των αρχείων. Κατά τη λήψη, η πύλη θα σας ζητήσει σύνδεση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (LinkedIn και Twitter) ή μέσω email (λογαριασμός Google).

Το ληφθέν αρχείο διατίθεται σε μορφή PPTX, η οποία είναι πλήρως συμβατή με το PowerPoint. Ως εκ τούτου, μπορείτε εύκολα να επεξεργαστείτε, να δημοσιεύσετε και να παρουσιάσετε την ανάλυση SWOT από το PowerPoint. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να μάθετε μια νέα διεπαφή λογισμικού για να κάνετε προσαρμογές.

PresentationGo (Powerpoint)

Όποτε χρειάζεστε γραφήματα, μπορείτε να επισκεφτείτε το PresentationGo για σχέδια υψηλής ποιότητας. Γνωρίζατε όμως ότι η πύλη προσφέρει επίσης παραδείγματα ανάλυσης SWOT σε μορφή PPTX (PowerPoint); Αυτό είναι σωστό! Μπορείτε να λάβετε αυτά τα πρότυπα δωρεάν με ένα μόνο κλικ. Σε αντίθεση με άλλες πύλες δωρεάν προτύπων, το PresentationGo δεν σας ζητά προσωπικά δεδομένα.

Ωστόσο, έχει πολύ λίγα πρότυπα στην πύλη του. Επίσης, υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις για κάθε αρχείο προτύπου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα πρότυπα για εμπορική, εκπαιδευτική και προσωπική χρήση με αναφορά. Ωστόσο, δεν μπορείτε να πουλήσετε ή να διανείμετε αυτά τα πρότυπα ως δικό σας περιεχόμενο.

Creately (PDF, JPEG)

Creately είναι μια διάσημη εφαρμογή διαδικτυακού πίνακα που συνδυάζει βάσεις δεδομένων με συλλογική εργασία. Ως μέρος της λειτουργίας του λευκού πίνακα, το εργαλείο σάς επιτρέπει να δημιουργείτε προηγμένα διαγράμματα ροής και διαγράμματα, συμπεριλαμβανομένων γραφημάτων ανάλυσης SWOT. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο και θέλετε να αναπαράγετε από ένα υπάρχον πρότυπο, θα βρείτε πολλά σε αυτό το εργαλείο.

Μόλις βρεθείτε στο Creately whiteboard ή στο εργαλείο επεξεργασίας, αναζητήστε την ενότητα προτύπου. Στη βιβλιοθήκη προτύπων, μπορείτε να αναζητήσετε SWOT για να μάθετε μερικά έτοιμα προς επεξεργασία σχέδια. Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει πρότυπα SWOT για στρατηγικό σχεδιασμό, διαχείριση ανθρώπινων πόρων και ανάλυση καταστάσεων. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF, JPEG και PPTX.

Wordtemplateonline (Word)

Αν ψάχνετε ποιοτικά πρότυπα για μελέτη SWOT σε μορφή Word Docx, θα πρέπει επίσης να το ελέγξετε Πρότυπο λέξεων σε απευθείας σύνδεση. Είναι γνωστό εδώ και καιρό ως αξιόπιστη πηγή πυλών προτύπων επιχειρήσεων και ακινήτων. Τώρα, προσφέρει επίσης δωρεάν και επεξεργάσιμα πρότυπα SWOT.

Δεδομένου ότι αυτή είναι μια πύλη μόνο για πρότυπα, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις μορφές στο διαδίκτυο. Πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο και να το ανοίξετε με το Microsoft Word για επεξεργασία και δημοσίευση. Το Wordtemplatesonline είναι μια βολική πηγή προτύπων, καθώς δεν απαιτεί σύνδεση για τη λήψη αρχείων.

συμπέρασμα

Μέχρι στιγμής, έχετε μάθει τις λεπτομέρειες σχετικά με την ανάλυση SWOT και τα δωρεάν πρότυπα για χρήση σε περίπτωση που χρειαστεί να πραγματοποιήσετε παρόμοια έρευνα για τη δική σας επωνυμία. Αυτή η διαδικασία παράγει δεδομένα υψηλής ποιότητας σχετικά με την υγεία και τη στρατηγική κατάσταση της επιχείρησής σας.

Ωστόσο, μπορείτε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα εάν συνδυάσετε αυτήν τη μελέτη με άλλα στρατηγικά εργαλεία λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων, όπως η επιχειρηματική ευφυΐα (BI) και οι πλατφόρμες ανάλυσης.